رونمایی از فیلم 24 فریم عباس کیارستمی در جشنواره کن
نمایش آخرین یادگار عباس کیارستمی در کن
عباس کیارستمی بزرگ مرد سینمای ایران بود که در طول دوران فعالیت هنری و سینمایی خود توانست هنر ایرانی را در تمام دنیا مطرح کند و اسم ایران را در دنیای فرهنگ و هنر جهان همیشه سربلند نگاه دارد، او که فیلم های ماندگاری چون «خانه دوست کجاست؟»، «کلوزآپ»، «طعم گیلاس» و... را به یادگار گذاشته است، در آخرین پروژه خود پیش از درگذشتش، فیلم تجربی 24 فریم را ساخت که مجموعه ای از فیلم های کوتاه چهار و نیم دقیقه ای با الهام از تصاویر ثابت شامل نقاشی و عکس های گرفته شده توسط خود کیارستمی است.
24 فریم عباس کیارستمی در جشنواره کن به نمایش در می آید
فیلم 24 فریم آخرین ساخته عباس کیارستمی کارگردان فقید سینمای ایراناست که با الهام از تصاویری که توسط خود مرحوم کیارستمی گرفته شده، ساخته شده است. چندی پیش اولین تصاویر از آخرین ساخته عباس کیارستمی منتشر شد و اکنون این فیلم در جشنواره کن به نمایش در می آید.
24 فریم آخرین ساخته عباس کیارستمی امروز (سه شنبه) در هفتادمین جشنواره فیلم کن رونمایی می شود. قرار است ساعت 11 امروز (13:30) در سالن اصلی جشنواره (لومیر) به نمایش درآید. این فیلم 2 ساعته در نمایش دیگری ساعت 14:30 فردا (چهارشنبه) در سالن 60 سالگی به روی پرده می رود.
فیلم 24 فریم ساخته عباس کیارستمی
24 فریم ساخته عباس کیارستمی قبلا با نام «24 فریم قبل و بعد از لومیر» (24 Frames before and After Lumiere) معرفی شده بود. این مجموعه بر مبنای 24 فیلم چهار و نیم دقیقه ای که عباس کیارستمی در چند سال آخر زندگی خود کارگردانی کرده بود، گردآوری شده است.
تصاویری از فیلم 24 فریم عباس کیارستمی
عباس کیارستمی در پانزدهمین جشنواره فیلم مراکش برای اولین بار 2 فیلم این مجموعه را به نمایش گذاشت که هر فیلم از یک صحنه ثابت بر مبنای پنج نقاشی و 19 عکس تشکیل شده بود و او برای جان بخشیدن به صحنه از تکنیک پرده آبی استفاده کرده بود.
کیارستمی در آن جشنواره اعلام کرد که یکی از منابع الهام او برای این پروژه این بود که در جوانی آرزو داشت نقاش شود اما چون استعداد این کار را نداشت نتوانست به این آرزو نرسید ولی انقدر خوش شانس بود که کارگردان سینما شود.
تصاویری از فیلم 24 فریم عباس کیارستمی
عباس کیارستمی پیش از این درباره فیلم «24 فریم» گفته بود:
"نقاشان تنها یک فریم از واقعیت را ثبت می کند و نه هیچ چیز پیش و پس آن. در فیلم "24 فریم" تصمیم گرفتم از عکس هایی که در طول این سال ها گرفتم، استفاده کنم و چهار و نیم دقیقه را از آنچه تصور می کردم پیش و پس از هر عکس رخ داده را نیز در آن قرار داده ام. اولین بار هنگامی که مشغول فکر درباره آثار نقاشان بزرگ پیش از اختراح سینما بودم، ایده فیلم "24 فریم" شکل گرفت.
درباره شوق نقاشان آن دوره برای ثبت واقعیت با تمام دقت فکر کردم که این سطح از دقت، در آثار نقاشانی چون "شکرچیان در برف" از "پیتر بروگل" و "خوشه چین ها" اثر "ژان فرانسوا میله" مشهود است.
تصاویری از فیلم 24 فریم عباس کیارستمی
نقاش در اینجا یک فریم از واقعیت را ثبت می کند، نه هیچ چیز پیش و نه هیچ چیز پس از آن. فیلم "24 فریم" با اندیشه در نقاشی های تاریخی و درون ساز آغاز شد و عکس هایی که خودم در طول سال ها گرفته بودم به تکامل رسید. هر یک از این فریم ها در واقع چهار دقیقه و سی ثانیه از آن چیزی است که تصور کردم پیش و پس از ثبت هر عکس روی داده است.
تصاویری از فیلم 24 فریم عباس کیارستمی
عباس کیارستمی هنرمندی به تمام معنا
عباس کیارستمی علاوه بر سینما در عرصه های دیگر هنری از جمله شعر، عکاسی، چیدمان، موسیقی، طراحی گرافیک، طراحی و نقاشی نیز فعال بود. کیارستمی تجربه های متفاوتی در زمینه های مختلف نظیر آهنگسازی، طراحی صحنه، پوستر و لباس، تدوین و حتی بازیگری و رهبری اپرا داشته است، وی همچنین در زمینهٔ عکاسی طبیعت شناخته شده است. نمایشگاه های عکس کیارستمی در ایتالیا، انگلستان، ژاپن، چین و موزه هنرهای معاصر تهران برپا شده است. همین استعداد و هنر عباس کیارستمی در فیلم 24 فریم او نمایانگر شد و این فیلم به عنوان یکی از بهترین فیلم های تجربی که با عکس های گرفته شده توسط خود کیارستمی ساخته شده است ، شناخته میشود.
نخستین تجربه هنری او نقاشی بود او این هنر را تا پایان دوران نوجوانی همچنان ادامه داد تا آنجا که در سن 18 سالگی توانست در یک مسابقه نقاشی برنده جایزه شود. وی اندکی پس از این کامیابی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران پذیرفته شد.
در تاریخ 7 فروردین 1395 کیارستمی در پی شدت گرفتن مشکلات جسمی، با نظر پزشکان معالج در بیمارستان بستری شد. در تاریخ شنبه 14 فروردین 1395 خبری مبنی بر اینکه عباس کیارستمی از سرطان دستگاه گوارش رنج می برد منتشر شد.
کیارستمی پس از گذراندن دورهٔ نقاهت در تهران راهی فرانسه شد اما پس از چند روز در 14 تیر 1395 به دلیل لخته شدنِ خون، سکته مغزی کرد و در پاریس درگذشت.