پلیس نامحسوس

7هزار پلیس مخفی وارد خیابان های پایتخت شدند+تصاویر

فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: هفت هزار نفر پلیس نامحسوس در حوزه امنیت اخلاقی آغاز بکار می‌کنند.سردار حسین ساجدی نیا فرمانده انتظامی تهران بزرگ در مراسم آغاز به کار پلیس نامحسوس امنیت اخلاقی که امروز(دوشنبه) برگزار شد در رابطه با نحوه اجرای این طرح اظهار داشت: بحثی که امروز مطرح است در رابطه با موضوع ناهنجاری‌های اجتماعی در حوزه اخلاقی است که نیازمند توجه و اهتمام ویژه از سوی پلیس انتظامی تهران بزرگ است.

7هزار پلیس مخفی وارد خیابان های پایتخت شدند+عکس

وی افزود: ناهنجاری‌هایی در برخی از حوزه‌ها در چند سال اخیر موجب خدشه دار شدن عفت عمومی و امنیت اخلاقی جامعه شده است و بر این اساس تلاش پلیس برای برخورد با این ناهنجاری‌ها در سال‌های اخیر بیشتر شده است.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: در بحث امنیت اخلاقی و برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی در جامعه 26 دستگاه وسازمان باید اقدام کنند اما علی رغم این فقط چند دستگاه از جمله پلیس،دستگاه قضایی و چند سازمان مربوطه وارد عمل نمی‌شوند.
سردار ساجدی نیا  تصریح کرد: مردم به علت این‌که نیروی انتظامی و پلیس عهده‌دار کارهای عملیاتی در سطح جامعه است به منظور برخورد با این آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها در جامعه از ما انتظار رسیدگی و برخورد قانونی جدی دارند.
وی افزود: البته در چند سال اخیر برخی از نهادهای مردمی برای برخورد جدی با این قبیل ناهنجاری اجتماعی با نیروهای انتظامی و پلیس همکاری‌های خوبی را داشته‌اند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: با توجه به توان پرسنل انتظامی برنامه‌ریزی‌های مناسبی را برای برخورد و کاهش این قبیل آسیب‌های اجتماعی در سال 95 با هماهنگی مجموعه قضایی برنامه ریزی‌ انجام دادیم.
سردار ساجدی نیا در ادامه تصریح کرد: 7 هزار نفر نیروی به کار برده شده در این طرح از ماموران و پلیس نامحسوس امنیت اخلاقی هستند.
وی افزود: همه این نیروها از کادرهای آموزش دیده و آشنا با روابط قانونی بوده که توسط تمام مجموعه‌های ذیربط صلاحیت آن‌ها تائید شده است.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی مردم در سطح جامعه وجود این ناهنجاری‌های اخلاقی است و بدین منظور باید برنامه‌ریزی‌هایی توسط مجموعه پلیس امنیت به ویژه امنیت اخلاقی انجام گیرد تا اقدامات قانونی و مناسب به عمل آید.
سردار ساجدی نیا تصریح کرد: ناهنجاری‌هایی که امروز به عنوان دغدغه اصلی مردم در سطح شهر مطرح است از قبیل آلودگی‌های صوتی، مزاحمت نوامیس، کشف حجاب و حرکات خطرناک در حوزه رانندگی که مردم انتظار برخورد قانونی جدی پلیس با آن را دارند.

7هزار پلیس مخفی وارد خیابان های پایتخت شدند+تصاویر
وی گفت: بنابراین به همین منظور همکاران انتظامی با مشاهده هر گونه ناهنجاری در چهار حوزه آلودگی‌های صوتی، حرکات خطرناک در حوزه رانندگی، کشف حجاب و مزاحمت نوامیس برخورد لازم و قانونی را با متخلفان انجام خواهند داد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پرسنل انتظامی سریعا توسط سیستم پیامکی که در اختیار دارند به مراکز امنیت اخلاقی مشخصات فرد خاطی را اطلاع داده و در موعد مقرر با فرد متخلف تماس گرفته شده و به یکی از مجموعه‌های امنیت اخلاقی برای بررسی پرونده دعوت به عمل خواهد آمد.
سردار ساجدی نیا بیان کرد: نیروی انتظامی تهران بزرگ با عزم راسخ خود سعی در انجام این ماموریت برای برخورد با متخلفان امنیت اخلاقی دارد و در این زمینه هیچ محدودیتی برای همکاران آقا و خانم در حوزه برخورد با متخلفان وجود ندارد.
وی تاکید کرد: قطعا با اجرای این طرح وضعیت خوبی در زمینه اخلاقی جامعه ایجاد خواهد شد و احساس امنیت مسئله‌ای که از خود امنیت مهم‌تر است در بین مردم افزایش یافته و به طور جدی با ناهنجاری‌ها برخورد خواهد شد.
*کار پرسنل امنیت اخلاقی به صورت تماس تلفنی و پیامکی است
سردار حسین ساجدی نیا فرمانده انتظامی تهران بزرگ در حاشیه مراسم آغاز به کار پلیس نامحسوس امنیت اخلاقی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از موضوعات مهمی که امروز دغدغه مردم است بحث عفت و ناهنجاری‌های اخلاقی است که در بحث امنیت اخلاقی مردم از پلیس انتظار برخورد قانونی و جدی از مردم را دارند.
وی افزود: نیروی انتظامی تهران بزرگ سعی دارد تا با استفاده از پرسنل خود ضمن انجام ماموریت‌های ویژه از آن‌ها در این زمینه نیز کمک گرفته وبا متخلفان برخورد قانونی کنند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: در طول دو سال گذشته برخی ناهنجاری‌های اجتماعی را در سطح جامعه رصد کردیم و چهار مورد از آن‌ها را که شامل چهار حوزه آلودگی‌های صوتی، حرکات خطرناک در حوزه رانندگی، کشف حجاب و مزاحمت نوامیس را انتخاب کرده و برای برخورد با آن‌ها اقداماتی را در نظر گرفته‌ایم.
سردار ساجدی نیا در ادامه تصریح کرد: پرسنل انتظامی در زمان مشاهده این جرایم با ارسال مشخصات فرد خاطی توسط سیستم پیامکی به مراکز پلیس امنیت اجتماعی اقدام خواهند کرد و در زمان مناسب با فرد خاطی  تماس گرفته و دعوت به عمل می‌آورد.
وی افزود: اگر شماره تلفن و آدرس ارائه شده به پلیس امنیت اخلاقی توسط فرد خاطی اشتباه و یا مخدوش باشد جزء پرونده و تخلفات او ثبت شده و در زمان فروش خودرو با آن برخورد  و شناسایی خواهد شد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: نیروهای انتخابی در مرحله اول اجرای این طرح 7 هزار نفر از پرسنل و کادر آموزش دیده و ضابطه‌مند هستند که توان عملیاتی این کار را داشته و توسط مجموعه پلیس تائید شده است و بر اساس قانون عمل خواهند کرد.
وی در رابطه با کنترل نامحسوس بیان کرد: بحث عمده نیروی انتظامی برخورد محسوس با متخلفان است که مسئول برخورد با جرایم نامبرده به صورت مستقیم و با لباس پلیس و با داشتن حکم قانونی عمل خواهند کرد.
سردار ساجدی نیا در ادامه گفت: در بحث برخورد نامحسوس نیروی انتظامی با افراد متخلف پرسنل به صورت غیر مستقیم و نامحسوس عمل کرده و فقط پیامک مشخصات فرد خاطی را ارسال خواهند کرد و حق هیچ ‌‌گونه برخوردی را با وی ندارند.
فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ اظهار داشت: در طول این چند سال تمامی اقدامات نیروی انتظامی در برخورد با آسیب‌های اجتماعی در راستای ضوابط قانونی بوده و دستورالعمل‌های اجرایی ما به همراه یک پیوست قانونی انجام می‌شود.

7هزار پلیس مخفی وارد خیابان های پایتخت شدند+تصاویر
وی در رابطه با برخورد با متخلفان رانندگی افزود: در حوزه برخورد با رانندگان متخلف در شب نیز انواع تست‌ها به خصوص تست الکل و مواد مخدر را اجرا می‌کنیم و درطرح امنیت اخلاقی نیز در چهار حوزه نام برده با رانندگان متخلف برخورد جدی خواهد شد.
سردار ساجدی نیا تصریح کرد: ماموران نامحسوس امنیت اخلاقی در سطح شهر تهران با داشتن سیستم پیامکی تخلفات انجام شده را به مراکز پلیس امنیت اطلاع داده و توسط تلفن همراه خود اقدام به فیلمبرداری از رانندگان متخلف خواهند کرد.
فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ در رابطه با اجرای این طرح در سایر شهرهای کشور نیز اظهار داشت: مرحله اول اجرای این طرح در استان‌ تهران بوده و به زودی در سایر شهرهای کشور در صورت مشاهده نتیجه مناسب اجرایی خواهد شد.
وی افزود: نحوه کار پرسنل امنیت اخلاقی در زمینه برخورد در چهار حوزه نامبرده به صورت تماس تلفنی و پیامک بوده است.
سردار ساجدی بیان کرد: نحوه تعیین میزان جرایم متخلفان توسط مراجع قضایی مشخص شده و با افراد خاطی برخورد قانونی می‌شود.



واکنش‌ها به پلیس نامحسوس اخلاقی؛ ناجا معنی «نامحسوس‌»بودن را توضیح دهد


محمد اسماعیل سعیدی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص اجرای طرح ۷ هزار نیروی نا‌محسوس گشت امنیت اخلاقی گفت: باید از نیروی انتظامی پرسید که چرا این میزان فرد در شهر وارد کرده‌اند.
به گزارش آفتاب، وی ادامه داد: ما در ارتباط با بحث امنیت اخلاقی و روحی و روانی مردم در جامعه مسوولیت داریم و این‌ها موضوعات به هم پیوسته است و باید تدابیر ی در این زمینه اتخاذ شود که بتوانیم این امنیت را تامین و تضمین کنیم.
این نماینده کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در ارتباط با امنیت اخلاقی در جامعه باید علاوه بر اینکه اقدامات بازدارنده انجام می‌دهیم کارهای فرهنگی و آموزشی هم انجام دهیم چرا که مشکل اصلی ما در این حوزه است.
سعیدی گفت: در کلانشهر‌هایی مثل تهران وقتی ما در سطح جامعه نگاه می‌کنیم و اتفاقاتی را می‌بینیم نهایتا از هر ده مورد با دو مورد می‌توان برخورد کرد بنابراین با این اقدامات مشکلات از بین نمی‌رود و این برخورد‌ها علاج این مسائل نیست و نیاز است اقدامات دیگری انجام شود که ما بتوانیم امنیت اخلاقی و روانی جامعه را به صورت پایدار تضمین کنیم.
نماینده مردم تبریز در مجلس تصریح کرد: این امکان‌پذیر نیست که اقداماتی را انجام دهیم و بگوییم مشکل حل شد و بعد از اینکه ۷ هزار نیرو کاهش پیدا کرد ببینیم مشکل دوباره بروز و ظهور پیدا کرد بلکه باید اقدامات و برنامه‌هایی انجام شود که بعد از کاهش نیرو‌ها نه تنها مشکلی پیش نیاید بلکه وضع بهتر هم شود.
سعیدی گفت: باید به ریشه‌ها بیشتر توجه و پرداخته شود و ببینیم در این زمینه چه اقداماتی باید صورت بگیرد در غیر این صورت اینگونه برخوردهای بازدارنده، به صورت مقطعی شاید پاسخ دهد و برخی را راضی و اقناع کند اما اینکه ما توانسته‌ایم مشکل را به صورت ریشه‌ای حل کنیم یا خیر, مساله‌ای است که باید پاسخ مستدل و دقیقی داشته باشد و تا کنون این پاسخ وجود نداشته است.
نماینده کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص نحوه عملکرد نیروهای نامحسوس و گزارش دهی این نیرو‌ها گفت: معنی نامحسوس بودن این نیرو‌ها برای خود من محسوس نیست و هر چقدر در ذهن بررسی می‌کنم که یعنی چی؟ به نتیجه‌ای نمی‌رسم.
وی تاکید کرد: گشت یک تعریفی دارد و تعریفش این است که بیایند در خیابان و در اماکن عمومی بگردند و موارد خلاف امنیت اخلاقی و جرایم مشهود را که ملاحظه می‌کنند و این‌ها را تذکر دهند یا برابر مقررات اقدام قانونی انجام شوند اما مشخص نیست که این‌ها می‌خواهند چه کار کنند.
این نماینده کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: نیروی انتظامی و مسولان ناجا باید برای افکار عمومی توضیح بدهند و این مساله را برای مردم روشن کنند و تا مردم بدانند منظور از نامحسوس چه چیزی است و گزارش دهی و عملکرد این نیرو‌ها به چه نحو خواهد بود.
وی ادامه داد: مسولان ناجا باید توضح دهند که بحثشان چیست و گزارشات مامورانشان چگونه قابل کنترل و ارزیابی است چراکه اگر قرار است این طرح بین مردم اجرا شود. مردم باید اطلاع کامل و کافی و شفاف را از نحوه اجرای آن داشته باشند.
برخورد امنیتی با آسیب‌های اجتماعی نتیجه‌ای ندارد
حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به گشت‌های نامحسوس اخلاقی، گفت: امر به معروف و نهی از منکر در فرایض دینی ماست، اما آداب و رسوم خودش را دارد و باید در مسیر درست از آن استفاده کرد. اینکه بخواهیم تنها در مسائلی همچون آسیب‌های اجتماعی ضرورت امر به معروف و نهی از منکر پی ببریم، خطاست. در کشور ما مفاسد بزرگی هستند که اگر به آن نپردازیم آسیب‌های بیشتری به کشور خواهد رسید. منشاء بسیاری از آسیب‌های اجتماعی امروز نپرداختن به همین مفاسد است.
دبیرکل حزب سبز، با بیان اینکه اگر می‌خواهیم با مظاهر فساد و مسائلی در مورد عفاف و حجاب برخورد کنیم، نباید از نهی شروع کنیم. خداوند اول ما را به امر به معروف توصیه کرده است و ما باید ابتدا شیرینی معروف را آنچنان برای مردم روشن کنیم که دیگر کسی به دنبال مفاسد اجتماعی نرود. اگر از ابتدا از نهی شروع کنی، به دستور خدا عمل نکرده‌ایم.
کنعانی مقدم با تاکید بر اینکه نباید با آسیب‌های اجتماعی برخورد امنیتی داشته باشیم، بیان کرد: چنین اقداماتی همچون به راه انداختن دست‌های نامحسوس اخلاقی، باعث می‌شود مقاومت یک عده بیشتر شود و جسارت آنها را بیشتر می‌کند. موانع این چنینی فضا را برای گسترش آسیب‌های اجتماعی بیشتر می‌کند.
فرهنگ‌سازی با برخورد خشن مورد قبول مردم نیست
کمال‌الدین پیرموذن، نماینده تبریز در مجلس نیز درباره پلیس نامحسوس اخلاقی با یادآوری اینکه "امام راحل فرمودند آنچه ملت‌ها را می‌سازد، فرهنگ صحیح است"، تاکید کرد: فرهنگ صحیح با برخورد خشن به هیچ وجه نمی‌‌تواند مورد قبول ملت ایران باشد. امیدوارم نیروهای انتظامی نیز با برخورد فرهنگی و امر به معروف و نهی از منکر مطلوب با مردم برخورد کنند نه با رفتار‌های تند و خشن که هیچ نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.
او ادامه ارتباط میان شکست تفکر تندرو را مسبب تصمیم‌های فرا قانونی‌ در حوزه نظامی و انتظامی دانست و تصریح کرد: فشار آنها برای ایجاد فضای رعب و وحشت در میان مردم به واسطه شکست آنها در انتخابات بوده است. تندرو‌ها با چنین بزنامه‌هایی به دنبال کاهش نشاط اجتماعی و ضربه زدن به سرمایه‌های اجتماعی هستند، چراکه به دنبال آن مشارکت حدکثری سرمایه‌های اجتماعی در انتخابات دور دوم آسیب خواهد دید. هرچه مشارکت مردم کمتر باشد این طیف رای بیشتری خواهند داشت و نتیجه آسیب‌رسانی به نشاط مردم، به نفع جریان تندرو خواهد بود. هم این مجلس و هم مجلس آتی باید صدای ملت را در انتخاب این لیست‌های امید انعکاس دهد و به مطالبات ملت و خواست آحاد مردم بها بدهند چراکه خواست واقعی ملت مدار رفتار مسئولان بر مبنای قانون است.
این نماینده مجلس نهم مسئله ردصلاحیت منتخب سوم مردم اصفهان مثالی برای رفتارهای فراقانونی خواند و افزود: مینو خالقی اگر مشکلی هم داشت، باید در حیطه مجلس تحت عنوان اعتبارنامه‌ها مورد بررسی نمایندگان مردم قرار می‌گرفت. این مساله به علاوه مساله و نامحسوس اخلاقی باید در مجلس مورد بررسی قرار بگیرد. این رفتار‌های فراقانونی باید از کشور جمع شود.
پیر موذن با بیان اینکه دولت برآمده از آرای ملت باید پاسخگو باشد تصریح کرد علیرغم اینکه این دولت کاربلد است و توفیق‌های گسترده‌ای را در دیپلماسی و سیاست خارجی و اقتصاد داشته و علی‌رغم دستیابی به توفیق‌های فرهنگی، با وجود مشکلات ناشی از سودجویی‌های باندی برخی تندرو‌ها، باید پاسخگوی مطالبات ملت عزیر ایران باشد.
او وزیر کشور را به درک عمیق مسئولیت خود بیش از پیش دعوت کرد و گفت: او باید در این خصوص اظهارنظر جدی داشته باشد و در پایان نسبت به مسئولیت‌پذیری مجلس فعلی در خصوص استیضاح وزیر ابراز تردید کرد و گفت: با وجود اظهارنظر اخیر آقای مطهری درباره استیضاح وزیر در صورت عدم رسیدگی به پرونده مینو خالقی، بعید می‌دانم مجلسی که ما می‌شناسیم طرفدار چنین رویکرد‌هایی باشد، اما در مجلس آتی این مساله جز اختیارات نمایندگان ملت ایران است.
پلیس نامحسوس اخلاقی، سلامت جامعه را تهدید می‌کند
یک فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه بحث پلیس نامحسوس اخلاقی سلامت جامعه ما را تهدید می‌کند به ایلنا گفت: پلیس نامحسوس اخلاقی باید وجدان انسان‌ها باشد.
ابوالقاسم رئوفیان با انتقاد از بحث پلیس نامحسوس اخلاقی که این روزها در کشور مطرح شده، آن را مخل امنیت جامعه دانست و ابراز داشت: چنین مسائلی بیشتر سلامت جامعه ما را تهدید می‌کند. پلیس نامحسوس اخلاقی باید وجدان انسان‌ها باشد. دست نامحسوس اخلاقی همان آشنایی با سوره اولیا و مردان بزرگ است. چنین چیزی نه تنها مفید نیست بلکه برای جامعه مضر هم هست.