کاربرد چوب بالسا در ساخت ماکت هواپیما و ساختمان
برای شروع کار ، ساخت اوین هواپیمای گلایدر رو که نقشه ساده ای هم داره تا به عنوان دست گرمی استفاده بشه شروع می کنیم
شما با شروع به ساخت این هواپیما با چوب بالسا و لمس اون به چگونگی ارتباط برقرار کردن با این نوع چوب میتونید پی ببرید
درخت این نوع چوب فقط در کشور برزیل رشد میکنه و وزنی که داره خیلی سبک تر از وزن هر نوع چوب دیگر هست فقط کافیه که یکی از اون ها رو در دست بگیرید متوجه صحبت من میشید.
فقط ماکت سازی در ایران به صورت حرفه ای هزینه زیادی تقریبا" داره.قیمت این نوع چوب در ایران کمی گرون هست البته به اندازش مربوط میشه ولی خوب گرونه.هر یک ورق چوب بالسا رو یک شیت چوب بالسا میگن.البته فکر میکنم قیمت هر شیت چوب بالسا نسبت به ابعادش از 2000 تومان به بالاست.
اما میریم سراغ ساخت هواپیما
این نقشه هواپیمایی است ساده به نام پنی مسیریاب
برای شروع کار خیلی ساده و راحت و کم هزینست.
شما برای ساخت این هواپیما نیاز به چوب های بالسا به ابعاد و تعداد زیر دارید همگی ابعاد به اینچ هستند (البته در نقشه به سانت هم نوشته شده ولی چوب بالسا به اینچ هست) :
- 3" * 36" * 16/1" - 3 شیت
- 8/1" * 8/3 * 36" - 4 شیت
- 8/1 * 8/1 * 36" - 1 شیت
- چسب ، تیزبر ، قیچی و ... هم باید کنار دستتون باشه
همونطور که میبینید نقشه دارای دو نمای دید یکی از بالا و دیگری از جانب هست.
تذکر مهم : همیشه و در هنگام ساختن هر هواپیمای مدل به راه چوب(مسیر شیارهای چوب توجه کنید) برای بدنه مسیر چوب باید به خط افق عمود باشه و برای بال همراستا با خط افق.این هم به این دلیل هست که در برابر هوا مقاومت پیدا کنه.
ابتدا میریم سراغ ساخت بدنه :
برای ساخت بدنه ابتدا یک شیت از چوب بالسا به ابعاد 8/1" * 8/3 * 36" رو برداشته و طبق نقشه به اندازه 12 اینچ از ابتدای چوب رو جداکنید.برای این کار میتونید از یک کاربن استفاده کنید و طرح اولیه رو رو از روی نقشه با یک خودکار به روی چوب منتقل کنید.از ابتدای چوب 30 سانتیمتر انتخاب کرده و ون رو ببرید.تیزبر رو به آرومی(مراقب دست خود باشید و هیچوقت دستتون که قطعه رو گرفته در جلو و در مسیر حرکت تیزبر قرار ندید) با یک فشار یکسان بدون اینکه چوب بشکنه روی مسیری که کشیدید حرکت بدید.
با یک سمباده نرم میتونید به گوشه های چوب قوس بدید که زیبا بشه.نخواستید هم میتونید این کار رو نکنید.
بعد از جدا کردن 30 سانتیمتر و تمیز کردن اون نوبت به درست کردن انتهای اون جهت نصب سکان عمودی میرسه.به اندازه 2 سانتیمتر از انتهای بدنه به سمت داخل حرکت کنید و از اون به انتهای چوب بکشید.مانند اینکه میخواهید یک مثلث قائم الزاویه درست کنید که ضلع قائم اون بالای بدنه هست و وتر خط اریب.
تا اینجای کار شما بدنه رو ساختید
بعد از ساخت بدنه نوبت به ساخت بال هواپیما میشه.
ساخت بال این هواپیما زیاد سخت نیست.در نقشه برای ساخت بال نیاز به 1 شیت چوب 16/1" بالسا دارید.شیت رو در جایی فیکس کنید و به اندازه 11 اینچ در طول و 1 و 2/1 (بخوانید یک و یک دوم اینچ) در عرض جدا کنید.برای طرح دو نوک بال شما سه نوع طرح در نقشه دارید.یکی نیم دایره ، یکی سه ضلعی و دیگری ذوزنقه.من پیشنهاد میکنم از طرح سه ضلعی و ذوزنقه یکی رو انتخاب کنید چون طرح نیمدایره برش سختی داره و ممکنه که چوبتون رو خراب کنه.من طرح ذوزنقه رو انتخاب می کنم.
(به همان شکل که برای دم انجام دادید) و به اندازه 5 سانتیمتر و عمق 5 میلیمتر این کار رو انجام بدید.
بال هواپیمای شما آماده شد برای ساخت رابط بین بال و بدنه یا متصل کننده بدنه به بال باید از یک چوب 16/1 اینچ استفاده کنید.برا یاین منظور از چوب مذکور سه قطعه به ابعاد 4/1 اینچ * 2 و 2/1 اینچ ببرید.بعد دقیقا" همانند یک U به صورت تصویر زیر اونها رو با چسب چوب به هم بچسبونید.بعد از اینکه خودش رو گرفت و خشک شد وسط بالی رو که قبلا" ساختید پیدا کنید و اون رو تمیز به او بچسبونید مثل تصویر زیر :
برای ساخت سکان های عمودی و افقی باید از چوب 16/1" استفاده کنید.
ابتدا سکان عمودی : به اندازی 1.5 اینچ در طول و 1 اینچ در عرض از چوب بالسا جدا کنید.سکان عمودی شما آماده شده ولی برای زیبا تر شدنش میتونید به یک گوشه اون رو به اندازه 7میلیمتر در طول و 5 میلیمتر دز عرض برش بزنید و از گوشه جدا کنید که زیباتر بشه.
سکان افقی : به اندازه 3.5 اینچ در طول و 0.75 اینچ در عرض از چوب 16/1 ببرید.سکان افقی آماده است.
تنظیم تفاوت حرکت الرونها (Differential setup)
هرگاه هواپیما حرکت غلتیدن ( رول ) را انجام دهد ، الرونی که به پایین می رود به دلیل افزایش لیفت بال ، نسبت به الرون بالا رفته پَسای ( درگ ) بیشتری تولید میکند.این نیرو در هنگام رول زدن باعث انحراف دماغه هواپیما از مسیر میشود. یعنی اگر شما درحال غلتیدن به راست باشید ، دماغه به سمت چپ می کشد.
لازم به ذکر است درهواپیماهای آئروباتیک جدید که دارای ایرفویل کاملا متقارن هستند معمولا این اختلاف نیروی پسا بسیار کم است.
امروزه تقریبا بیشتر رادیوها دارای Differential در منوی تنظیمات هستند.
از حالت پرواز افقی هواپیما را با شیب بیشتر از 45 درجه به بالا بکشید و بعد با تمام استیک ، به سمت راست رول کنید. اگر دماغه به سمت چپ متمایل می شود مدل را فرود آورده و برای شروع مقدار Differential را درحدود 4 % تنظیم کنید. در پروازهای بعد همین آزمایش را تکرارکنید تا به وضعیت مطلوب برسید.
همچنین در صورت تمایل میتوانید درحالت صعود به بالا و بعد شیرجه عمود به پایین ، مدل را امتحان کنید که آیا کاملا حول محور مرکزی رول میکند یا نه.
ست آپ ترکیبی فرامین برای مانور لبه تیغ (Knife-Edge coupling setup)
تقریبا در تمامی هواپیماها حرکت حول محورهای طولی ، عرضی و عمودی (Roll,Pitch,Yaw) باهم مرتبط هستند. اصولا ما از ترکیب فرامین برای اصلاح حرکت Knife-Edge در سرعتهای متوسط به بالا استفاده میکنیم زیرا انجام این مانوربا سرعت پایین ، در برنامه های آئروباتیک جایی ندارد.
برای نتیجه گیری موفق از این بخش تنظیمات ، ابتدا هواپیما باید کاملا تریم و بالانس شده باشد. درمدلهایی مانند Cap232 وExtra300S هنگام حرکت Knife-Edge وبا افزایش اثر رادر، هواپیما عموما به سمت شکم ( زیر بدنه ) کشش پیدا میکند درحالیکه مدلهای کاملا بال وسطی مانند 260-Extra یا Edge540 بیشتر به سمت کنوپی ( بالای بدنه ) کشش دارند. بنابراین استفاده کردن یا نکردن شما ازاین تنظیم بستگی به نوع مدل وپروازتان دارد.
تراتل تا آخر باز باشد ،هواپیما را از پرواز افقی به حالت Knife-Edge ببرید و بوسیله رادر ، ارتفاع را ثابت نگه دارید. سعی کنید مسیر پرواز را مستقیم نگاه دارید. آیا به مقدار زیادی الویتور برای نگه داشتن مدل در مسیر احتیاج دارید؟ الرونها چطور؟
در ذهن خود مقدار تقریبی ازفرامین لازم را نگه دارید. و نیز سعی کنید میزان فرامین اصلاحی را برای وقتی که مقدار رادر، کم تا متوسط است به خاطر بسپرید. در حالتیکه رادر در حداکثر عملکرد باشد ، نوع رفتار ترکیبی فرامین متفاوت خواهد بود.
با استفاده از فرمان میکس برای الرون – رادر و الویتور- رادر( این میکس ها در برخی رادیو ها بصورت دستورات مستقل وجود دارد و درصورت نبودن میتوان از Prog.Mix ها استفاده نمود) و با درصد کمی درحدود 5% الویتور بالا یا پایین را با رادر ترکیب نمایید. وبعد در پرواز نتیجه را آزمایش کنید. به هیچ وجه هر دو میکس را همزمان انجام ندهید. ابتدا در یک محور هواپیما را کاملا تنظیم و بعد سراغ محور دیگر بروید. همچنین یک بار برای Knife-Edge به چپ و یک بار به راست ، تنظیمات انجام شده را آزمایش کنید.
این تنظیمات را می توان با تعریف یکی از کلید های رادیو فعال یا غیر فعال نمود. ولی من این میکس را همیشه فعال نگه میدارم.
تنظیم مرکز ثقل
هواپیما را در پرواز افقی به حالت اینورت برگردانید و نتیجه را مشاهده کنید. اگر دماغه به مقدار زیاد تمایل به پایین افتادن دارد و برای افقی نگهداشتن هواپیما نیاز به الویتورپایین زیادی هست فرود آمده و مرکز ثقل را به عقب ببرید ( و اگر برعکس این بود ، مرکز ثقل به جلوتر آورده شود). هر بار که مرکز ثقل را جابجا کردید ، نتیجه را در پرواز به ترتیب بالا بررسی کنید تا جایی که هواپیما در هردو حالت پرواز معمولی و اینورت ، کاملا افقی به پرواز ادامه دهد
تنظیم زاویه های موتور
روش های خیلی زیادی برای تنظیم این مورد وجود دارد. ولی یکی از ساده ترینشان روش زیر است.
رو به باد پرواز کنید، بالها کاملا افقی باشند ، به نرمی هواپیما را به بالا بکشید الویتور را به حالت عادی رها کنید و بگذارید مدل بصورت عمود شروع به صعود کند. دراین حالت:
-اگر هواپیما به سمت کنوپی( بالای بدنه ) کشیده میشود آنرا فرود آورده و کمی به زاویه رو به پایین موتور اضافه کنید. همچنین می توان برای این مورد کمی مرکز ثقل را به عقب ببرید. و اگر مدل به سمت شکم ( زیر بدنه ) کشیده شد عکس این عمل کنید.
- اگر دماغه به سمت چپ یا راست کشش داشت ، با زیاد یا کم کردن زاویه به راست موتور، وضعیت را اصلاح کنید.
نکته: زاویه به راست موتور و تنظیم مقدار آن بستگی تام به ملخ مورد استفاده شما دارد. اگرسایز ملخ را عوض کردید باید زاویه جانبی را دوباره تنظیم کنید. همچنین بطور معمول وقتی به جای ملخ 2 پره از ملخ 3 پره استفاده کنید باید زاویه به راست موتور افزایش یابد ( به خاطر افزایش اثر جریان حلقوی هوا روی رادر)
وقتی با حرکت صعودی ، زوایای موتور را به شکل رضایت بخشی تریم کردید. نوبت آزمایش در حالت شیرجه عمود میرسد.
هواپیما را به ارتفاع مطمئن ( 150 متر یا بیشتر) ببرید و بعد آنرا عمود رو به پایین کرده و بگذارید آزاد پایین بیاید. آیا مدل باز هم به سمت کنوپی یا شکم کشش دارد؟ من شخصا ترجیح میدهم در این مرحله با کمی به عقب بردن محل مرکز ثقل، مدل را تریم کنم.
تریم صحیح زاویه موتور پروسه ای ظریف است و نیاز به قضاوت ( مشاهده و نتیجه گیری ) دقیقی دارد زیرا هر تغییر کوچک ، روی موارد دیگر هم تاثیر می گذارد. این مرحله وقت زیادی ازشما می گیرد ولی درنهایت شما پروازهای خیلی دقیق تری خواهید داشت.
توضیح مترجم!
دوستان گرامی توجه داشته باشید که این پروسه مربوط به تریم مدلهای پترن یا IMAC است. مدلهای ترینر بال رو یا بال زیر به خاطر داشتن زاویه حمله در بال ، بطور ذاتی تمایل به خروج از حالت شیرجه دارند.
برگرفته از پرشین آرسی
ست آپ کردن الوران ها
بصورت مکانیکی ( نه بوسیله تنظیمات رادیویی) الوران ها و لینک های آن را طوری تنظیم کنید که در مرکز قرار گیرد و بیشترین مقدار حرکتی که بوسیله سازنده پیش بینی شده ، قابل دستیابی باشد. ممکن است مجبور شوید محل اتصال لینک به سرسروو (Servo arms) و یا شیپوری ها (Control Horns) را جابجا کنید. [ توضیح اینکه بطور مثال اگر لینک را به سوراخی نزدیک تر به مرکز سروو ویا در محل شیپوری ها هرچه دورتر از مرکز وصل کنیم ، میزان حرکت در فرامین کمتر میشود و بالعکس] اگر در حین ساخت یا مونتاژ به همه چیز بدرستی سرجای خود قرارگرفته باشد ، اکنون تمامی سطوح در هر دو جهت به اندازه یکسان حرکت خواهند داشت. اینجاست که ابزار سنجش میزان حرکت فرامین (Throw meter) کارایی خود رانشان میدهد.
با این حال اگر دیدید میزان حرکت ها یکسان نیست ، بوسیله رادیو میزان حرکت ها را یکسان نمائید.
ست آپ الویتور
با فرایندی دقیقا شبیه به الورانها ، الویتور را نیز تنظیم کنید. باز هم بهترین حالت این است که وقتی سرووها در نقطه مرکز هستند ، الویتورهم درست در وسط قرار داشته باشند ،تنظیمات مکانیکی به گونه ای باشد که ، الویتورتوانایی بیشترین حرکت ممکن را داشته باشد و نیز اینکه میزان حرکت در هر دو جهت یکسان باشد.
ست آپ رادر
رادر هم باید بتواند تا آخرین حد ممکن حرکت داشته باشد. به این ترتیب می توانید بیشترین استفاده را از حساسیت ( رزولوشن ) سروو ها ببرید. تنظیم مقدار حرکت به طرفین را می توان به مراحل بعد واگذار کرد.
پرواز مقدماتی
در اولین پرواز سعی کنید هواپیما را به ارتفاع بالا و مطمئنی رسانده و بعد آن را برای پروازمستقیم تریم کنید و حسی کلی از عکس العملهای مدل به فرامین بدست آورید. دراین مرحله شاید لازم شود که فرود آمده و بعضی چیزها را بصورت مکانیکی باز تنظیم کنید.
حال نوبت تریم اولیه رادر است:
مستقیم و روبه باد پرواز کنید تا هواپیما از شما بگذرد. حالا درحالیکه بالها کاملا افقی و تراز باشند ، مدل رابه سمت بالا بکشید تا بصورت عمود شروع به صعود نماید. توجه کنید که آیا تمایلی به انحراف از مسیر مستقیم وجود دارد ؟ اگر انحراف خیلی شدیدی را مشاهده نکردید ، همان صعود عمودی را به چند لوپ داخلی پیاپی تبدیل کنید. درحین لوپها ، برای اصلاح وضعیت پرواز ازفرامین استفاده نکنید و اگر مدل به سمتی ( چپ یا راست ) میکِشید ، جهت انحراف را به خاطر بسپارید .
با چند کیلک روی کلید تریم ، رادر را تنظیم کرده و مراحل بالارا آنقدر تکرار کنید تا مطمئن شوید که رادر هواپیمایتان تا حد امکان تریم شده است. سپس مدل را فرود آورید
چه موادی می توانیم در ساخت ماکت خود استفاده کنیم.
در اینجا باید متذکر شوم که انتخاب مواد بکار رفته در ماکت حتما بایستی بر اساس
جنس ساختمان و متناسب با فرم ماکت انتخاب شود . البته توانایی شما در ساخت
و هزینه تمام شده ان نیز همیشه ما را در محدودیت قرار می دهد.
۱ - فوم / فوم برد
۲ - چوب بالسا (بالزا)
۳ - فوم و مقوا / مقوا ماکت سازی
۴- مواد شکل پذیر ( گچ / کاغذو چسب چوب / خمیر ماکت سازی/ فوم های
تزریقی/ طلق های شکل پذیر )
۵ - پارچه و نخ برای سازه های پوسته ای
۶- اجزا اماده ماکت سازی مثل در/ پنجره / انسان /درخت /سنگ/
چمن /مبلمان / .....
در اینجا سعی می کنم روش کار با فوم را اموزش بدهم
ابتدا وسایل مورد نیاز
۱ - فوم با توجه به مقیاس و ضخامت دیوار انتخاب می شود . فوم دارای ضخامت های
مختلفی است و در انواع رنگ ها در بازار موجود است . البته خارجی ان بهتر است .
(مثلا اگر مقیاس شما یک به صد است ضخامت دیوار خارجی معمولا سه میل
یاهمان ۳ میلی متر است و ضخامت دیوار داخلی و جدا کننده ۲۰ یا ۱۰ میل پس
شما به دو فوم به ضخامت های دو و سه میل نیاز دارید )
۲ - برای چسباندن فوم فقط از چسب مخصوص فوم و چسب چوب استفاده کنید
( چسب مایع تینر داشته فوم را می خورد)
۳ - تیغ تیز: بهتر است تیغ جراحی تهیه کنید
۴ - خط کش اهنی متوسط و بزرگ
۵ - سرنگ خالی برای تزریق چسب در درز ها
۶ - تهیه پلان در مقیاس مناسب
۷ ۰ تهیه نما های حقیقی
۸- تهیه در و پنجره ( یا خود بسازید ( از طلق و مقوا ) و یا بخرید .
۹ -درخت (با فوم بسازید یا از گل سنگ و یا در ختان کوچک با توجه به مقیاس تهیه
کنید)یا بخرید .
۱۰ - استفاده از کپی سنگ/ . چمن / استفاده کنید توانید از
چمن : می توانید از کاغذ سنباده که خود رنگ کرده اید استفاده کنید/ یا از اسکاچ
استفاده کنید / البته به صورت اماده هم فروخته می شود که شبیه موکت است .
برای ساخت اسفالت :از کاغذ سنباده که به رنگ خاکستری در امده استفاده کنید یا
از کاغذ رنگی خاکستری استفاده کنید
برای ساخت : درخت از فوم گل سازی که حتما رنگ ان تیره است استفاده کنید فوم
اگر روشن باشد پف نمی کند .برای این کار یک پنبه را به سر یک چوب کوچیک با
توجه به مقیاس کار بجسبانید یا روی یک تکه کوچک از شاخه درخت بمالید و با
سشوار ان را حرارت دهید صبر کنید تا پف کند از مواد رنگی هم با توجه به نور
استفاده کنید ( زرد در بالاو رنگ سبز تیره در پایین پنبه استفاده کنید )
درخت : با کمک گل سنگ / کافی گل سنگ خشک تهیه کنید بسیار شبیه درخت است
درخت اسفنجی : اسفنج های از فوم فشرده تهیه کنید اگر رنگش سبز بود چه بهتر
ولی معمولا باید متراکم باسد اگر متراکم نباشد فرم دادن ان سخت است ان را به
شکل مخروط برای سرو یا کاج با توجه به مقیاس تهیه کنید .
درخت با کمک کاغذ: چند کاغذ را به صورت دیره کوچک ببرید و ان را به یک شاخه
بچسبانید
و یا دایره ها را از کوچیک به بزرگ روی هم بچینید شبیه درخت کاج می شود.
ابتدا بایستی از نماهای خود الگو تهیه کنید.( بسیار دیده ام دانش اموزان با اشتباه
در انتقال نما ها
(بصورت اکسنومتریک )و بدون توجه به اینکه هر نما بایستی درست در مقابل نما
شمالی یا جنوبی و یا شرقی و غربی باشند چگونه به دردسر افتاده اند ! البته به یاد
داشته باشید اول نقشه کشی درست سپس ماکت صحیح )
۲ - سپس دقت کنید کدام نما ها اندازه حقیقی دارند این نکته بسیار مهمی است
اگر فرم پلان (برش از بالا )به شکل منحنی باشد یا اینکه بصورت مورب نسبت به خط
افق است بایستی
اندازه حقیقی ان را پیدا کنید
الف ) اگر پلان شما دارای شکستگی مورب است و دیوار عمود بر سطح زمین طراحی شده کافی است
از قضیه فیثاغورث یا محاسبات ریاضی طول مورد نظر راپیدا کرد . ولی این کار کمی برای مبتدیان سخت
است من خودم با کمک طلق و یا نخ و یا یک صفحه کاغذ انعطاف پذیر این کار را انجام ما دهم.
ب ) اگر دیوار شما به شکل منحنی با دیوار عمود بر سطح زمین طراحی شده بایستی یا با محاسبات
ریاضی این طول حقیقی را بدست اورید و یا اینکه به کمک یک کاغذ یا نخ این کار را انجام دهید .
دقت کنید برای احجام دوار از فوم های گل سازی استفاده کنید یا از یونولیت به کمک دستگاه فوم برد
الگو تهیه کنید و فوم گل سازی را روی ان بچسبانید
۳ - انتقال الگو بر روی فوم
ابتدا دقت کنید الگو با توجه به نما درست روی فوم قرار دارد یعنی معکوس نباشد. سپس با کمک یک
مداد یا اتود به ارامی روی فوم با کمک خط کش اهنی خط بکشید البته بهترین روش این است که فوم را
روی میز نقشه کشی چشبانده و با کمک وسایل ترسیم خطوط را انتقال دهید زیرا یک خط کج باعث
می شود نما شما دیر عموی نبوده و در زمان اتصال دچار مشگل شده که بسیار باعث دردسر می شود.
به یاد داشته باشید اگر خط عمود نباشد کار بسیار دشوار می شود و بجای شکل مکعب منشور به
دست می اورید
راهنمایی ( همیشه هر شکستگی در نما را شماره گذاری کنید و شماره ها را روی الگو بنویسید تا در
زمان چسباندن کاغذ الگو بر روی فوم و انتقال بر روی پلان دچار سر درگمی نشوید.)
۴ - حالا اگر درست الگو ها را منتقل کرده اید زمان برش است . شاید شنیده اید که دبیران برای اموزش
این قسمت از دانش اموزان می خواهند یک فوم را ببرند تا بریدن درست فوم را یاد بگیرند . بله بریدن
درست فوم کار بسیار سختی است
اگر فوم ضخامت کمی دارد سعی نکنید سریع و بدون حوصله ان را ببرید بلکه ارام کاتر را روی فوم قرار
دهید بهتر از از تیغ جراحی استفاده کنید که داری دسته است و در برش ابتدا ارام روی فوم خط انداخته و
تا انتها بروید سپس ارام ارام فشار را زیاد کرده در چند مرحله تیغ را روی فوم بکشید تا به انتها برسد
نحوه گرفتن تیغ بسیار مهم است ان را عمود یا نزدیک به ۸۰ درجه نگهدارید در کنار ان حتما از خط کش
اهنی استفاد کنید . خط کش را به اندازه پهنای تیغ عقب بکشید تا تیغ درست روی خط الگو برش را
ایجاد کند . چقدر دیده ام دانش اموزان خط کش را درست روی خط می گذارند و همیشه کارشان اضافه
دارد.اگر فوم پهن بود باید ارام یک بار خط بکشید و چند بار این کا را تکرار کنید اگر حوصله ندارید اصلا
ماکت نسازید چون ماکت فقط دقت می خواهد . حالا بایستی لبه کار را فارسی بر کنید.
فارسی بر کردن توسط دست یا به کمک دستگاه فارسی بر انجام می شود.
فارسی بر کردن یعنی چه؟
حتما می دانید که فوم دارای انواع ضخامت است خوب اگر می خواهید کار را سر هم کنید بایستی
به اندازه ضخامت فوم از یک طرف طول خط ان را کم کنید ولی ما با ایجاد زاویه ۴۵ در هر سمت می
توانیم لبه های تمیز و یک دست و عمود ایجاد کنیم از مبتدیان می خواهم از دستگاه فوم بر که قیمتی
هم ندارد استفاده کنند . البته چند بار این کار را تمرین کنید بعد در کار اصلی خود بکار ببرید.
۵ - حالااز مقوا مناسب استفاده کرده با کمک الگو ان را مثل فوم ببرید سعی کنید مقوا دور کار بچرخد
و برای خط انداختن از پشت کاتر استفاده کنید .دقت کنید نوارهای باریکی به ضخامت فوم ز مقوا تهیه
کنید تا در محل در و پنجره قرار دهید تا فوم قابل دید نباشد
۶ - ابتدا نوارهای باریک تهیه شده را در محل در و پنجره بچسبانید تا عمق فوم معلوم نشود
حالا فوم را به کاغذ با توجه به جهت و اعداد نوشته شده بچسبانید
۷ - حالا فوم را روی پلان از سمت اعدا نوشته شده قرار دهید و دور بچرخانید وقتی مطوئن شدید کار
صحیح است پشت دیوار ها پشت بند درست کنید. این کار لازم است تا ماکت ایستایی لازم داشته
باشد
برای این کار به اندازه ضخامت فوم از محل خط دیوار به عقب امده خطی بکشید حالا از فوم های اضافی
استفاده کرده و ان را پشت این خط بچسبانید اگر از فوم قطور استفاده کنید خیلی بهتر است
حالا فوم و کاغذ چسبید ه شده روی ان را با توجه به اعدا د دور بچرخانید همیشه کار را کنترل کنید حالا
که مطمئن شدید با چسب مخصوص فوم پنجره ها را روی فوم بچسبانید حالا اگر سقف شما صاف
است اول پلان سقف را تهیه کنید از ان الگو بر دارید ولی دقت کنید به اندازه ضخامت دیوار ها از ان کم
کنید و روی فوم بچسبانید و ببرید . دقت کنید اگر ساختمان جان پناه دارد . جان پناه را روی نما ایجاد
کرده باشید حالا به اندازه جان پناه پشت کارا را مقوا بکشید و لبه های ان را به تو ببرید .
حالا دیوار ها را به سقف بچسبانید (باز اعدا به کمک شما می اید )
حالا کار را به پشتن بند ها بچسبانید سعی کنید چسب را به کمک سرنگ در لای درز ها وارد کنید
چند وسیله سنگین به کنار کار تکاه بدهید تا دیوار ها روی پشت بند محکم بچسبد . حالا محوطه را که از
قبل اماده کرده اید روی پلان مونتاژ کنید ایا پلان با سطح زمین فاصله دارد ؟ ایا زمین شیب دارد؟ این
دقت ها را در کار داشته باشید در جلسه بعد سقف شیب دار را اموزش می دهم موفق باشید.
مطالب مشابه :
آموزش ساخت وسایل تزیینی با مقوا و ورقه های حلبی
آموزش ساخت وسایل تزیینی با مقوا و ورقه 3- مقوای ماکت سازی یا تخته چوب به اندازه
آموزش ماکت سازی بناهای قدیمی با گِل
آموزش ماکت سازی جهت ساخت : هایی که متریال اونها با مقوا ماکت و فابریانو400
آموزش ماکت سازی
آموزش ماکت امروزه برای ساخت ماکت های معماری و برای عکاسی از ماکت با دید تندیس گون
طرح درس
آشنایی دانش آموزان با ساخت ماکت وسایل ساخت ماکت از جمله : مقوا ماکت سازی نیاز به آموزش
کاربرد چوب بالسا در ساخت ماکت هواپیما و ساختمان
کاربرد چوب بالسا در ساخت ماکت فوم و مقوا / مقوا ماکت روش کار با فوم را اموزش
آموزش ماکت سازی
آموزش ماکت بیشتر جهت ساخت ماکت سخت خط کش همراه با ماکت بریده نشود از خط
ماکت
شاید اولین سوالی که برای ساخت یک ماکت به ذهن ما با فوم را اموزش مقوا مناسب
ماکت سازی
چه موادی می توانیم در ساخت ماکت خود فوم و مقوا / مقوا ماکت کنم روش کار با فوم را اموزش
برچسب :
اموزش ساخت ماکت با مقوا