چه چيزهايي را بايد به كانادا ببريم؟

اين پست؛ از آن پست هاست كه من اصلاً نمي دانم از كجا آورده ام. اين پست حاصل 6 سال جستجوي من در اينترنت است؛ كه چه چيزهايي بايد با خودمان ببريم. مطالب آن از همه جا جمع شده است : وبلاگ هاي مختلف؛ گروپ هاي دانشجويي در ياهو؛ ميز گردهاي اينترنتي (Forum) و غيره. بنابراين در عين حال كه نويسنده مطلب نيستم ولي نمي توانم منبع مطالب را تك تك ذكركنم. به هر حال اميدوارم مفيد فايده باشد البته براي خودمان هم مفيد است كه كم كم بايد به فكر جمع كردن و رفتن باشيم 05.gif :

اولاً حواستون باشه که این ور تقریباً هر چیزی که تو ایران هست رو می شه با کیفیت کم و بیش مشابه یا بهتر پیدا کرد. مخصوصاً تو شهرهایی که جمعیت ایرونی شون زیاده. واسه همین این جا بیش تر مواردی رو عنوان می کنم که تهیه شون از ایران واقعاً مقرون به صرفه باشه.

دست کم اینه که اگر هیچ چیزی به جز پاسپورت و دلار همراهتون نباشه باز هم مشکل اساسی نیست، ولی خوب، وقتی که می تونید 2 تا چمدون بار با خودتون بیارید، چرا دست خالی بیایید؟

کارهای حقوقی : قبل از اومدن بهتره یه وکالت محضری به یکی از اعضای فامیل تون بدید که اگه کاری بعداً تو ایران داشتید، بتونن پیگیری کنن. بد نیست ترجمه رسمی شناسنامه خودتون و خانواده تون رو هم همراه بیارید.

پزشک : هزینه های پزشکی از قبیل دندانپزشکی و چشم پزشکی حتی با بیمه؛ این ور خیلی گرونه و به علاوه از نظر کیفی لزوماً در سطح بالایی نیستند. قبل از اومدن، حتماً پیش هر جور پزشکی که احتمال میدین در عرض یکی دو سال آینده نیاز به مراجعه بهش داشته باشین برید.

مخصوصاً دندان پزشک و چشم پزشک. هر چی دندان مسئله دار یا مشکوک دارید یا بکشید یا پر کنید. اگر عینکی هستید یا از لنز استفاده می کنید حتماً یه جفت عینک یا لنز یدکی اضافی هم تهیه کنید.

گواهی نامه : اگه تو ایران گواهی نامه دارید، بهتره بین المللی کنیدش. اگه هم ندارید، حداقل بهتره تو ایران یه خورده رانندگی یاد بگیرید. با گواهی نامه ایران این جا تا 6 ماه می شه رانندگی کرد.

پول نقد : میزان پولی که همراه تون میارید بسته به وضعیت تون در این جا داره، اما در هر صورت واسه یک ماه اول تا وقتی که جا بیافتید و حقوق یا کمک هزینه تحصیلی تون رو بهتون بدند باید پول با خودتون همراه داشته باشید.

اگه در نظر دارید که وسایل خاصی هم این جا بخرید (مثل کامپیوتر)؛ بدیهی يه که باید اون ها رو هم جداگانه حساب کرده باشید.

پوشاک : کیفیت و کمیت لباسی که قراره بیارید به آب و هوای منطقه تون هم نسبتاً ربط داره. مثلاً اگه به جای سردسیری مثل Ontario قراره برید، باید لباس گرم بیش تر با خودتون ببرید.

به طور کلی، تا جایی که می تونید و چمدونتون جا داره، با خودتون لباس بیارید. شامل لباس زیر (مامان دوز)، شلوار، گرمکن، پیژامه! پیراهن، بلوز، کاپشن، بارونی، کلاه و شال گردن و دستکش و چتر و نهایتاً دمپایی و صندل و کفش. مخصوصاً در مورد کفش دقت کنید و 3-4 جفت برای مصارف مختلف (رسمی، یخبندان، ورزش) با خودتون بیارید.

البته شما در كوتاه مدت به پوشاك ايراني تان نياز داريد؛ زيرا در بلند مدت از حراجي هاي كانادا مي توان پوشاك را به قيمت بسيار مناسب ابتياع نمود. مثلاً شلوار لي 15 دلار و يا كمتر؛ تي شرت 2 دلار و يا كمتر و ...

بزرگ ترين مشكل خريد پوشاك در كانادا اين است كه بعيد است لباسي را پيدا كنيد كه كاملاً اندازه شما باشد و در اغلب موارد بايستي 15 دلار بدهيد تا خياط فروشگاه لباس را براي تان فيت كند (البته اين تجربه شخصي است).

تهرانتويي مي گه : لباس رسمی برای مصاحبه های کاری. آقایون لااقل دو دست کت و شلوار در رنگ های سرمه ای و دودی با پیراهن سفید و کراوات منطبق (منظور : غیر اجق وجق!!)، خانم ها پیراهن سفید و دامن یا شلوار رسمی سرمه ای یا دودی لااقل دو دست.

اگه اول گرما میاین این جا، کاپشن و پالتوی زیادی با خودتون نیارین چون اولاً تو حراجی ها بهترش رو می خرین، دوماً کاپشن ایرانی و ترکیه ای به درد عمه جان آدم می خوره و اولین سوز زمستان حسابی گوشی را میده دستتون! کفش رسمی برای مصاحبه – مشکی. جوراب رسمی برای مصاحبه و جوراب ضخیم برای زمستان.

رختخواب : شامل بالش، روبالشی، ملحفه، پتو، رو تختی، حوله و ... (تشک لازم نیست ولی یه چیزی تو مایه های زیرانداز بد نیست) این چیزا هم این جا گرونه. حوله دست و رو و حوله حمام. مایو. کلاه لبه دار و عینک آفتابی.

رخت خواب های مارک دار و جنس هایی مانند پشم و پر در کانادا قیمتشان بالاست و بهتر است از ایران خریداری شوند؛ ولی رخت خواب های از جنس الیاف صنعتی مانند لایکو قیمتشان در کانادا ارزان تر از ایران است.

ظروف آشپزخانه : یکی دو تا قابلمه و ماهی تابه و آبکش متوسط (ترجیحاً تفلون یا نسوز)، 4-5 تا بشقاب و قاشق و چنگال ( و در اندازه های مختلف)، دستمال آشپزخانه، دم کنی و از این جور چیزا براي روزاي اول با خودتون بیارید. کتاب آشپزی هم شاید بد نباشه با خودتون بیارید. چند تا ظرف پلاستیکی برای نگهداری اضافه غذا در یخچال.

وسایل آشپزخانه مارک دار در کانادا گران است؛ ولی وسایل آشپزخانه با مارک معمولی مانند ایکیا در کانادا همان قیمت ایران یا حتی کمتر است.

تهرانتويي مي گه : اولین و واجب ترین وسیله که ما تمام کانادا را دنبالش گشتیم و حتی مشابه اون رو هم پیدا نکردیم چیزی نبود جز : گوشکوب!!! باور کنین چاخان نمی کنم، وقتی بعد از مدت ها از سر هوس یک روز تعطیل اقدام به راه اندازی یک آبگوشت پارتی اساسي کردین و موقع عملیات گوشت کوبیده تازه دوزاریتون افتاد که ای دل غافل حالا ما این همه ملات رو با چی بکوبیمش، یاد این حرف بنده می افتین! و اگه مجبور شدین با ته لیوان و گلدون کریستال و غیره – که انصافاً خیلی هم بد دست و بد قلق هستن - مشغول بشین به گند زدن به کل آبگوشت دیگه از چشم ما نبینید! پس اگه دارین چمدون می بندین، زود، تند، سریع، گوشکوب رو بیاندازین توی وسایلتون تا جاش نگذارین.

خوراکی : شامل ادویه مختلف (فلفل، زرد چوبه، ادویه پلو، دارچین، سماق برای عشاق چلوکباب، زعفران، زرشک، لیمو ...) ولی خوب بپیچین که همه زندگی تون نشه ادویه! سبزی خشک (برگ مو، سبزی آش و خورشت، جعفری، شود، ریحان، نعنا، گل سرخ ...) چای، رشته آش، خشکبار (پسته و بادام و گردو و نخود کشمش ،تخمه ژاپنی! ...) هله هوله (آلبالو خشک، زردالو خشک، برگه، لواشک ...).

ضمناً حواستون باشه که تو فرودگاه این جا ممکنه که مواد خوراکی رو ازتون بگیرن. واسه همین علاوه بر این که همه خوردنی ها رو یه جا تو چمدونها نذارید، تو فرمی که موقع ورود پر می کنید، ننویسید که خوراکی همراهتون هست (بعيده كه آن ها چمدان هاي شما را همين جوري بگردند) و اگر بعداً گير كرديد بگوييد انگليسي اش را نفهميدم ؟!!

البته تمام اين خوراكي ها در فروشگاه هاي ايراني شهرهاي اصلي كانادا؛ به وفور يافت مي شود. البته سبزي خشك (سبزي قورمه و سبزي پلو و غيره) در كانادا گران است. 100 گرم سبزي خشك 3 تا 4 دلار هزينه دارد؛ يعني كيلويي 30 تا 40 دلار. ولي اگر برايتان مسئله اي نيست؛ شايد فقط آوردن پسته، زرشك و زعفران كافي باشد.

بد نيست چند كنسرو و مقداري نان هم با خودتان براي يكي دو روز اول بياوريد (البته اگر كسي را در كانادا نداريد). باور كنيد بعد از يك سفر 15-14 ساعته شما حوصله ي بيرون رفتن و خريد كردن نداريد.

کتاب : کتاب های مرجع و کتاب هایی که فکر می کنید بنا به رشته تحصیلی و علاقه تون بهشون احتیاج پیدا خواهید کرد رو حتماً تهیه کنین. حتی اگه قبل از اومدن بتونید تصمیم بگیرید که واسه چه درس هایی می خواهید ثبت نام کنین (از روی وب سایت دانشکده تون) می تونید کتاب یا کپی همون رو هم از ایران تهیه کنید.

البته با عرض شرمندگی، این جا هم می شه کتاب از کتابخونه امانت گرفت و برد یه جایی ازش کپی گرفت. کتاب فارسی و یا مذهبی هم اگه اهلش هستید یادتون نره که این جا سخت گیر میاد. با همه این وجود حواستون به وزن چمدون هاتون هم باشه که مجبور نشید چند برابر پولی که بابت کتاب ها صرفه جویی کردید؛ اضافه بار بدید. عكس 6*4 هم داشته باشيد.

لوازم التحریر و کیف : در حد نیاز با کیفیت خوب. ضمناً این جا کیف به اصطلاح سامسونت رایج نیست، بنابراین کیف کوله یا دوشی با خودتون بهتره بیارید. نخ و سوزن و قیچی هم بیارید. کیف شیک برای مصاحبه و کمربند چرمی مرتب برای آقایون یادتون نره!

نرم افزار : همون طور که می دونید این جا قانون کپی رایت هستش و کپی غیر قانونی نرم افزار قبیحه !!!  ولی اصولاً قرار نیست که کسی بیاد و بازرسی کنه ببینه که نرم افزارتون کپی رایت داره یا نه. البته اگر کپی غیر مجاز باشند و اون ها رو در مکان های عمومی مثل کافی نت یا مدرسه به کامپیوتر وصل کنید؛ سیستم امنیتی به کار می افته و اون موقع فاتحه تون خونده اس .

تا می توانید سی دی های کامپیوتری مورد نیازتان را تهیه کنید و همراه داشته باشید، مخصوصاً اگر کارتان در رابطه با کامپیوتر باشد. ضرر نمی کنید. نرم افزار و مطالب صوتی تصویری تا حد معقول و مورد نیاز با خودتون بیارید. البته اکثراً این ها رو این جا با نرم افزارهایی مثل Kazaa هم می شه پیدا کرد؛ ولی نرم افزار و فیلم و موسیقی ایرانی معمولاً سخت گیر میاد.

توصیه می شه که اگه حوصله دارید، CD، نوار و فیلم هاتون رو ببرید دفتر وزارت ارشاد که براتون تایید کنند که به احتمال خیلی ضعیف تو فرودگاه گیر ندن.

کامپیوتر : قیمت کامپیوتر این جا با ایران فرقی نداره و حتی شاید هم ارزون تر باشه. اگه کامپیوتر کیفی دارید، با خودتون بیارید؛ ولی اگه یه کامپیوتر معمولی يه، همون جا تو ایران پیش خانواده تون بذارید بمونه. اگه با تایپ فارسی مشکل دارید، برچسب حروف فارسی صفحه کلید حتماً با خودتون بیارید.

دارو : بد نیست یه مقدار قرص و داروی اولیه که اکثراً تو خونه داریم شون و معمولاً توسط دکتر مامان تجویز می شن مثل قرص سرما خوردگی، آنتی هیستامین، آنتي بيوتيك؛ استامینوفن (کدئین!) و داروهای گیاهی مثل پونه، عرق نعناء، گل گاو زبان، نبات، بخور و ... بر حسب سلیقه شخصی و خانوادگی با خودتون همراه بیارید.

اینجا داروها فوق العاده عالی هستند و بسیار موثر. ولی قیمتشون هم تقریباً ده برابر ایران. پس برای مدتی که به دنبال کار می گردین دارو بیارین.

وسایل برقی : قیمت این جور وسایل با ایران خیلی تفاوتی نداره. ولی اگه وسایلی مثل ریش تراش و ضبط صوت و اتو و ... دارید و جای اضافی تو چمدونتون هست، قبلش مطمئن باشید که با برق 110 هم کار بکنه، وگرنه همین جا هم جنس چینی و بازار مشترک تو بازار ریخته. وسایلی که با باطری کار می کنند مثل ساعت و چراغ قوه و دوربین عکاسی هم خوبه اگر بیارید.

پلوپز – توصيه مي شود كه يك پلوپز از ايران با خودتان بياوريد. پلوپز هاي كانادا به خوبي ايران خودمان نمي شود. البته برق كانادا 110 ولت است؛ پس يا مبدل 220 به 110 هم بياوريد و يا پلوپز پارس خزر كه قابليت تبديل به 110 ولت را داراست؛ بخريد.

سوغاتی : چیزایی که سوغاتی ایران هستند، از جمله صنایع دستی یا کارت پستال، که شاید بعداً بخواین به کسی این جا هدیه بدین. روابط عمومي چيز خوبي است !!

تقویم ایرانی - تقویم ایرانی همراه تان را فراموش نکنید و دفترچه تلفن تان را نیز به همراه داشته باشید. اگر به تورنتو وارد می شوید با نزدیک شدن به ایام عید نوروز، به تقویم ایرانی دسترسی خواهید داشت اما برای سایر نقاط، بستگی به این دارد که به کجا می روید. در هر صورت تقویمی که در حال حاضر مصرف می کنید را حتماً همراه بردارید.

دیکشنری - دیکشنری فارسی به انگلیسی و حتما انگلیسی به فارسی و صد البته فارسی به فارسی را فراموش نکنید. کتابی در رابطه با مکالمات روزمره انگلیسی یادتان نرود. 


مطالب مشابه :


روتختی یکنفره ملروز مدل Imperial

خوشخواب تشک ,روتختی کودک ,رو تختی , سرویس لحاف تک نفره 2 تکه آندیا قرمز لایکو,سرویس




تشک رویال تن آرا

خوشخواب تشک ,روتختی کودک ,رو تختی , سرویس لحاف تک نفره 2 تکه آندیا قرمز لایکو,سرویس




چه چیزهایی را باید به کانادا ببریم ؟ به نقل از (مهاجر ونکوور)

اولاً حواستون باشه که این ور تقریباً هر چیزی که تو ایران هست رو رو تختی ، حوله و لایکو




چه چيزهايي را بايد به كانادا ببريم؟

اولاً حواستون باشه که این ور تقریباً هر چیزی که تو ایران هست رو رو تختی ، حوله و لایکو




لیست جهیزیه

قوری و کتری رو رو تختی ۳۰۴. جا ۶ لحاف بالش و روتختی می تونید همه رو از لایکو بگیرید یه




جهیزیه مـــــــا

۵- سرخ کن از من میشنوید مینیش رو بگیرید هستید تختی بگیرید که همه رو از لایکو بگیرید




لیست کامل برای خرید وسایل جهیزیه عروس

بهتره یک رنگ رو برای سرویس جا هستید تختی بگیرید که همه رو از لایکو بگیرید یه




برچسب :