تاثير فناوري نانو در صنعت نساجي هندوستان

هندوستان طي چند سال آينده شاهد انقلابي در صنعت نساجي خود خواهد بود. پس از موفقيت [1]TUF، فناوري‌نانو زمينه ديگري است که انتظار موفقيت صنعت در آن بسيار است.

استفاده از فناوري‌نانو به توليد محصولاتي هوشمند در سطح مولکولي و همچنين خلق موادي صدها بار سبکتر و مستحکم‌تر منجر مي شود. نکته جالب اينکه مقدار ماده لازم براي ساخت چنين محصولاتي نيز به يک صدم ( محصولات معمولي) مي‌رسد. در نتيجه هواپيماها، قطارها، کاميونها و اتومبيل‌هاي فوق سبکي که به اين ترتيب ساخته مي‌شوند، به مراتب انرژي کمتري مصرف خواهند کرد. خصوصاً آنکه سطوح اتمي هموار اين ساختارها باعث کاهش اصطکاک داخلي و مقاومت هوا مي‌شود.

شرکت UK-based Cientifica که در زمينه گسترش اطلاعات درباره تجاري‌سازي فناوري‌نانو فعاليت دارد، در اين زمينه اظهار داشت، کالاها و منسوجات صنعتي نيز از تحولات پديد آمده فناوري‌نانو بي‌بهره نخواهند بود.

تيم‌ هارپر، از مديران اين شرکت در اين‌باره گفته است: امروزه مولکول‌هاي مواد طبيعي و مصنوعي از قبيل پنبه (سلولز)، پشم(آلفا – کراتين)، رايون (سلولز)، پلي استر وغيره،‌ واحدهاي اساسي و زير بنايي منسوجات مي‌باشند، لذا براي تشکيل الياف و پس از آن رشته نخ‌هاي مورد استفاده در نساجي، اين مولکول‌ها را به شيوه‌هاي مختلف به هم مي‌بافند. تيم‌هارپر به منظور بررسي پروژة توليد محصولات‌نانو و اعلام همکاري با شرکت Yash Mana Gement & Satellite به هندوستان سفر کرده است.

به هر حال در سطح مولکولي، استحکام و سختي يک پارچه را مي‌توان با تقويت الياف آن با مولکول‌هاي کاربين[2]افزايش داد. کاربين يک زنجيرة خطي از اتمهاي کربن با پيوندهاي متناوب يك‌گانه و سه‌گانه است. اگر چه اين ماده مدتي است که شناخته شده است اما تنها در همين چند سال اخير بود که دانشمندان موفق شدند زنجيرة طولاني از اين مولکول ( با 300 تا 500 اتم) را با بستن دو سر آن با تري‌فلورومتيل[3]و راديکالهاي نيتريل ايجاد نمايند. در ساخت مولکولي امکان ايجاد زنجيره‌هايي با طول دلخواه، امکان‌پذير خواهد شد. نکته ديگر آنکه کاربين در مقايسه با رايون ونايلون تجاري در برابر کشش بسيار مقاوم است. علاوه بر اين مي‌توان با استفاده از همان نوع ساختاري که در کسلر براي گيت‌هاي[4]نانورايانه‌هاي مکانيکي طراحي نموده بود، مولکولهاي کاربين را بطور عرضي به هم متصل کرد؛ ضمن آنکه استحکام و سختي آرايه‌هايي که به اين تريتب بدست مي‌آيند را مي‌توان با تغيير تعداد، طول و شكل اين اتصالات عرضي، تنظيم نمود.

الياف کاربيني ساخته شده با آرايه‌هاي مولکولي که بصورت غيرعرضي به هم متصل شده باشند، بدليل عدم انتقال شکاف‌هاي ايجاد شده در آن از مولکولي به مولکول ديگر، درجة سختي فوق‌العاده‌اي دارند. با توجه به استحکام بالا و يكنواخت اين رشته نخ‌ها و دراز بودن آنها، بازده واقعي تبديل آنها به ساختارهاي کششي محکم 100% خواهد بود. به اين ترتيب با متصل کردن انتهاي هر کدام از اين الياف به هم و پيوسته کردن آنها، مشكل جدايي الياف برطرف خواهد‌شد، اما الياف بدست آمده همچنان دسته‌اي بوده و خميدگيهاي آنها همان حالت بي‌شکلي ( سابق) را دارد. به نظر مي‌رسد انجام اين کار هنگامي‌که اين الياف به شکل ساختارهاي معمول در مي‌آيند هم امکان‌پذير باشد.


[1]- Technology Upgradation Fund

[2]- Carbyne

[3]- Trifluromethyl

[4]- Gate Knobs


مطالب مشابه :


تاثير فناوري نانو در صنعت نساجي هندوستان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره)




واحدبابل میزبان رقابت های کشتی آزاد قهرمانی بزرگسالان کشور

سالن ورزشی یادگار امام(ره) واحد بابل. میزبان رقابت های کشتی آزاد قهرمانی بزرگسالان کشور




نمونه سوالات امتحانی ( نیمسال اول سال 91-90 ) *شهر ری*

دانشجویان مکانیک حرارت و سیالات دانشگاه آزاد شهر ری (یادگار امام) 89. ( دانشگاه یادگار امام )




واحدهای دانشگاه آزاد(1)

واحدهای دانشگاه آزاد(1) *آباده طشک-استان فارس، آباده طشک، خ امام خمینی (ره)، کدپستی: 7493138644




تسلیت سید حسن خمینی به رییس دانشگاه آزاد

در پی درگذشت پدر دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، یادگار امام پیام تسلیتی را




برچسب :