معرفی کامل و بدون نقص رانا خودرو ملی همراه با مشخصات و تصاویر
در طراحی ظاهری " رانا" با ارائه سیمایی متفاوت جهت معرفی برند ایران خودرو, مدرنیته و پویایی به بیننده القا می شود بی آنکه اهداف قیمتی را تحت تاثیر قراردهد. چهره ای کاملا نو در جلو و عقب شامل در صندوق عقب و موتور, سپرها, چراغها و گلگیرها و همچنین طرحی قوی, ساده و کاربردی برای داشبورد و دیگر تزئینات داخلی را می توان مشاهده کرد.
ساختار بدنه "رانا" از نوع سه محفظه ای بوده و از ورق های فولادی فرم داده شده ساخته شده که با توجه به عملکرد آن دارای ضخامت 0.7 تا 2.5 میلی متر است. از ورق های فولادی با استحکام بالا برای اجزایی استفاده می شود که مقدار تنش آن ها بسیار زیاد است, مانند تکیه گاه های سازه ای جلو و یا رام موتور, این امر هم باعث استحکام بیشتر و هم کاهش وزن حدود 50 درصد برای دستیابی به ورق های معمول می شود که برای مقاومت در برابر تنش های مشابه و شدید می بایست ضخامتی دو برابر آنچه گفته شده داشته باشند.
یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در طراحی یک محصول جدید در شرکت ایران خودرو, ایمنی خودرو شامل ایمنی فعال و غیر فعال است. ایمنی فعال از اجزای مکانیکی و همچنین رفتار دینامیکی خودرو برای پرهیز از تصادف استفاده می کند, در حالی که ایمنی غیرفعال در حقیقت با استفاده از گزینه های مختلف سعی دارد خسارات و صدمات جانی ناشی از تصادف را کاهش دهد و بدون اغراق باید گفت " رانا" خودرویی است با سطح ایمنی خودروهای مدرن جهان, چه در بخش ایمنی فعال و چه در بخش غیر فعال.
این خودرو ملی که میتوان آن را با نام های رانا و نوند و x12 شناخت با برند ملي ايران خودرو به نام «رانا» با حضور مقامات بلند پايه کشوري و مديران ارشد صنعت خودرو رونمایی شد.
خودرو ايکس دوازده در راستاي توسعه برند ملي ايران خودرو با طراحي و استانداردهاي روز، مناسب براي خانواده، ارزان قيمت و درکلاس C خودرو صندوقدار تعريف شده است.
توليد و عرضه همزمان خودرو ايکس دوازده درايران و در چهار قاره جهان از ويژگي هاي دومين خودرو با برند ملي ايران خودرو است.
اين خودرو اولين خودرو ايراني در تطابق با الزامات استاندارد محافظت ازعابر پياده (Pedestrian impact) درهنگام تصادف است و همچنين اولين خودرويي است که استانداردهاي آلايندگي يورو 4 و 5 را اخذ مي کند.
در راستاي کسب مزيت رقابتي در بازار هاي خارجي، خودرو ايکس دوازده علاوه بر استانداردهاي روز اروپا جايگاه بسيار مطلوبي در رده بندي ايمني در ميان خودروهاي همکلاس برمبناي معيار EUroNCAP 3 ستاره بر اساس سطح ايمني تعريف شده براي سرنشينان و عابر پياده دارد.
با طراحي و توسعه بخش عمده اي از زير مجموعه هاي پلتفرمي، خودرو ايکس دوازده برروي پلتفرمي با مالکيت معنوي شرکت ايران خودرو به بازار عرضه خواهد شد.
دومين خودرو با برند ملي ايران خودرو با تنوع گسترده در موتورهاي 1.6 ليتري بنزيني و 1.7 ليتري (موتور ملي پايه گازسوز ) و تجهيزات جانبي ارائه مي شود؛ به نحوي که مشتريان، امکان انتخاب مدلهاي متنوعي از اين خودرو را دارند، اين محصول در انتهاي سال 88 روانه بازارهاي داخلي و خارجي خواهد شد.
ايران خودرو با اشاره به اينکه تيراژ نهايي توليد خودرو ايکس دوازده سالانه 150 هزار دستگاه است، اعلام کرده است: در بازار داخلي اين محصول بدون محدوديت عرضه خواهد شد، ضمن اينکه طبق برنامه ريزي هاي انجام شده، 25 درصد تيراژ توليد اين خودرو روانه بازارهاي خارجي خواهد شد.
مهندس علير ضا محمدي ،مدير پروژه خودروي رانا درزمينه اهداف توليد محصول جديد ايران خودرو گفت : توليد محصولی جديد با ظاهر منحصر به فرد، قیمت پایین تر از خودروهای هم خانواده و برخوردار از آخرین استانداردهای روز براي ترويج و توسعه برند ايران خودرو، از جمله اهداف شركت ايران خودرو از عرضه اين محصول است.
وي افزود : اين گروه صنعتي در اين حركت خود، تامین بازار خودروهایی در حاشیه قیمتی متوسط به پایین و توسعه پلاتفرم مختص ایران خودرو در کنار توسعه محصول جدید را نيز در نظر داشته تا از اين راه، توسعه سهم صادرات و تضمین تداوم تولید در سایت های خارج از کشور در آینده را نيز محقق سازد.
مشخصات فنی :
رانا با سه پیشرانه و در ۶ تیپ عرضه خواهد شد .
اصلی ترین و پرافتخارترین قلبی که در سینه رانا خواهد تپید موتور ملی EF7 با حجم ۱٫۷ لیتر و به صورت پایه
گازسوز خواهد بود که حداکثر توان آن در حالت بنزین سوز ۱۱۳ و در حالت گاز سوز ۱۰۳
اسب بخار در دور ۶۰۰۰ خواهد بود . این موتور همچنین حداکثر گشتاوری معادل ۱۳۶
نیوتون متر برای حالت گازسوز و ۱۵۵ نیوتون متر برای حالت بنزین سوز بین دور ۳۵۰۰
تا ۴۵۰۰ دارد .
دومین موتور که پیش تر روی سورن صادراتی و ۲۰۶ صندوق دار نصب آن شروع شده بود
و از تکنولوژی روز جهان بهره می برد موتور ۱٫۶ لیتری TU5 است که حداکثر توان ۱۰۸ اسب بخار در
دور ۵۶۰۰ و حداکثر گشتاور ۱۴۲ نیوتون متر را در دور ۴۰۰۰ داراست .
ایمنی:
یکی از مهم ترین بخش هایی که در رانا بسیار جدی پیگری شده است بحث ایمنی خودرو از تمامی جهات است . رانا با گذراندن تست های متعدد اروپایی در زمینه تست های تصادف از جلو ، پهلو ، واژگونی و حتی عابر پیاده توانسته بهترین درجات را کسب کند.
ایمنی عابر پیاده که برای نخستین بار در ایران برای پیگیری روی یک خودرو مد نظر قرار گرفته است شامل استاندارد هایی نظیر نحوه برخورد سر عابر پیاده هنگام تصادف با کاپوت و شیشه خودرو است . خودرو رانا با دارا بودن المان های امنیتی در طراحی جلو توانسته طی تست های گوناگون آسیب وارده به عابران را در حین تصادف به حداقل برساند .
کیسه ی هوای راننده و سرنشین نمونه دیگری از امکانات ایمنی این خودرو به حساب می آید.
سیستم ترمز Abs
به صورت استاندارد روی تمامی تیپ های رانا قرار خواهد گرفت . علاوه بر این سیستم
در فاز دوم بررسی و تیپ فول آپشن این محصول سیستم کنترل الکترونیکی پایداری ( ESP ) به صورت آپشن روی رانا نصب خواهد شد . هر دو این سیستم ها و همچنین سیستم ECU موتور خودرو ، توسط شرکت معتبر بوش آلمان تامین می شوند .
تمامی تیپ ها دارای سیستم انتقال قدرت ۵ دنده دستی هستند . همچنین سیستم های دنده اتوماتیک برای موتور های با حجم بالاتر به کار گرفته می شود . این گیربکس توسط شرکت نیرومحرکه و با دانش کاملا بومی طراحی شده اند و برای نصب روی سمند و رانا در نظر گرفته شده اند . شرایب دنده ها به گونه در این خودرو در نظر گرفته شده اند که از قدرت و گشتاور موتور به نحو متناسب و یکنواخت استفاده شود .
امکانات :
خودرو رانا با دارا بودن امکانات در خور یه خودرو خانوادگی می تواند تمامی نیاز های یک خودرو نسبتا ارزان قیمت در کلاس خود را بر طرف کند از جمله این امکانات می توان به کیسه هوا و سیستم ترمز ضد قفل ، فرمان هیدرولیک ، تهویه مطبوع ، آیینه و شیشه های برقی اشاره کرد .
استاندارد Euro5
که در سال ۲۰۱۱ در اروپا اجباری خواهد شد از هم اکنون رانا را برای فتح بازار های جهانی آماده می کند ، این استاندارد که در پی توجهات لازم به تجهیزات روز در خودرو رانا کسب شده سرلوحه و نشان گر تکنولوژی بالای مورد استفاده در این خودروست .
تصاویر رونمایی این خودرو :
تصاویر گرفته شده ی ایران خودرو:
نمای داخلی:
توضیحات تکمیلی:
مهندس عليرضا محمدی ، مدير پروژه خودروی رانا در زمينه اهداف توليد محصول جديد ايران خودرو گفت : توليد محصولی جديد با ظاهر منحصر به فرد ، قیمت پایین تر از خودروهای هم خانواده و برخوردار از آخرین استانداردهای روز برای ترويج و توسعه برند ايران خودرو ، از جمله اهداف شركت ايران خودرو از عرضه اين محصول است.
وی افزود : اين گروه صنعتی در اين حركت خود ، تامین بازار خودروهایی در حاشیه قیمتی متوسط به پایین و توسعه پلاتفرم مختص ایران خودرو در کنار توسعه محصول جدید را نيز در نظر داشته تا از اين راه، توسعه سهم صادرات و تضمین تداوم تولید در سایت های خارج از کشور در آینده را نيز محقق سازد.
مشخصات فنی
محمدی درباره مشخصات دومين خودرو با برند ملی ايران خودرو خاطر نشان ساخت : از جنبه های گوناگون مانند در موتور ، گلگیرها ، چراغ ها ، سپر ها و صندوق عقب ، از طراحی کاملا جدیدی برخوردار است.
وی تاكيد كرد : در اين خودرو ساير بخش ها از قبيل داشبورد، صندلی های جلو و عقب، رودری های جلو و عقب، قاب ستون ها و غربیلک فرمان نيز كاملا جديد و ابتكاري است. سیستم تعلیق عقب اين خودرو از نوع Twist Beam بوده و از كيسه هوای راننده و سرنشین برخوردار است.
مدير پروژه خودروی رانا تصريح كرد : در طراحی اين محصول، سيستم های تعلیق جلو، اگزوز، هیدرولیک فرمان و فریم صندلی ها با اعمال اصلاحات لازم و به منظور استفاده بهینه از سرمایه گذاری های موجود، از سبد محصولات ایران خودرو به كار گرفته شده است.از جمله اهداف مهمی كه ايران خودرو در طراحی و عرضه اين محصول دنبال كرده، می توان به مصرف سوخت و آلایندگی، ایمنی، قیمت، عملکرد مناسب موتور و قوای محرکه، خدمات پس از فروش، فرمان پذيری و امکانات رفاهی، ارزانی تعميرات و نگهداري و دوام و کیفیت بالاي قطعات اشاره كرد.
توسعه پلاتفرم جدید با مالکیت ایران خودرو
وی در زمينه توسعه پلاتفرم خودروی رانا خاطر نشان ساخت : بخش عمده ای از زیر مجموعه های پلاتفرم متعلق به ایران خودرو كه خودروی “رانا” برروی آن ارايه شده، موتور و گیربکس، سیستم تعلیق، کفی خودرو، صندلی ها، سیستم هاي خنک کاری، ترمز و الکتریکال و مجموعه اگزوز را در بر دارد.
گزینه های قوای محرکه به عنوان یکی از اجزا اصلی پلاتفرم
محمدي با اشاره به اين كه در اين خودرو از قوای محركه متنوعی استفاده شده است خاطر نشان ساخت : موتور 1600 سی سی موجود براي بازار ایران و بازارهای صادراتی از جمله اين موارد است. اين موتور دارای 16 سوپاپ بوده و از 110 اسب توان در دور 5800 و گشتاور 142 نيوتن متر در دور 4000 برخوردار است. اين موتور بنزین سوز بوده اما قابلیت ارايه به صورت دوگانه سوز را نيز دارا است. اين موتور در سیکل ترکیبی 6.6 ليتر و در جاده 5.4 ليتر در هر صد كيلومتر سوخت مصرف می كند.
موتور ملی EF از ديگر گزينه های مورد نظر برای اين محصول است. اين موتور نيز دارای 16 سوپاپ و 125 اسب توان در دور 6000 در حالت بنزين و 103 اسب توان در دور 6000 در حالت گاز سوز است.
گشتاور 160 نيوتن متر در دور 4500 در حالت بنزین و 135 نيوتن متر در دور 4500 در حالت گاز سوز از ديگر ويژگی های اين موتور به شمار می رود. موتور EF پایه گازسوز است اما قابلیت ارايه به صورت بنزین سوز را نيز دارد. قابلیت نصب موتور دیزل نيز بر روی این خودرو وجود دارد.
مالکیت گیربکس
مدير پروژه خودروی رانا تصريح كرد : ساخت کامل و مالكيت گيربكس توسط شرکت نیرو محرکه ایران خودرو، گامی بلند در ایجاد پلاتفرم را فراهم و بهبود مستمر کیفیت گیربکس با انجام پروژه های مهندسی را ميسر كرده است.
طراحی اکسل و سیستم تعلیق
وي تاكيد كرد : طراحی و ساخت کامل و مالکیت اکسل به عنوان یکی دیگر از اجزای اصلی پلاتفرم و مالكيت آن برای ايران خودرو ، از ديگر نتايج طراحی و عرضه خودروی رانا است كه به منظور افزایش تیراژ و اقتصادی شدن تولید و با كسب اطمینان از عملکرد آن از راه محاسبات مهندسی و تست های جامع، به طور مشترک در “رانا” و “سمند” استفاده خواهد شد.
گونه ها و تجهیزات به کار رفته
اين مقام مسوول در زمينه مدل های مختلف خودروی رانا خاطر نشان ساخت : خودروی رانا در دو گونه اصلی ارايه می شود. در گونه اول كه دو حالت شامل گیربکس دستی / بنزین سوز و گیربکس دستی / دو گانه سوز را در بر دارد، تجهیزاتی از قبيل ایربگ راننده، کولر، فرمان هیدرولیک و پخش MP3 با ورودی USB ديده شده است.
گونه دوم اين محصول ، گیربکس دستی / بنزین سوز، گیربکس اتوماتیک / بنزین سوز و گیربکس دستی /دو گانه سوز را در بر دارد و تجهیزات آن شامل ایربگ راننده و سرنشین، ترمزهای ضد قفلABS ، شیشه بالابرهای برقی، تنظیم برقی آیينه ها، فرمان هیدرولیک، کولر و پخش CD/MP3 با ورودی USB است.
ویژگی های برجسته خودروی رانا
مهندس محمدی مهم ترين ويژگی های خودروی رانا را معرفی خودرويی تحت برند ایران خودرو با ظاهر جذاب تر ار خودروهای هم رده و بهره گیری از سرمایه گذاری های انجام شده در زمینه تولید و ساخت داخل قطعات و مجموعه ها كه از جمله تجربه های مهم طراحی و عرضه اين محصول به شمار می رود ، عنوان كرد و اظهار داشت : گروه صنعتی ايران خودرو در اين راستا، سطح ایمنی خودرو در تصادف و به ويژه در برخورد با عابر پیاده را نيز ارتقا داده و X12 تنها خودروی تولید داخل است که با آخرین استانداردهای اروپایی مربوط به عابر پياده موسوم به Pedestrian Impact تطابق دارد. دراين محصول، استاندارد کنترل آلایندگی بر بالاترین استاندارد اروپایی (EU V) منطبق است.
سطح تجهيزات
وی درزمينه تجهزات خودروی رانا تصريح كرد : خودروی جديد ايران خودرو به
فرمان هيدروليك،
كولر،
ترمز ABS ، شیشه بالابر جلو و عقب برقی،
آیينه های برقی،
قفل مرکزی،
ریموت و ...
ايربگ راننده و سرنشين مجهز است و با توجه به عرضه آن در انتهاي سال 1388 و هدف گذاری ايران خودرو، این محصول در سطوح استاندارد آلایندگی Euro 3 ، Euro 4 و Euro 5 قابل عرضه است.
نخستين خودروي ايراني با استاندارد ايمني عابر پياده
محمدی در مورد استاندارد های روز اروپايی اين خودرو خاطر نشان ساخت : علاوه بر تامين الزامات استانداردهای 55 گانه بازار ایران و استانداردهای روز اروپا ، شاخص های ايمنی برای راننده و سرنشين بزرگسال و كودكان و برخورد با عابر پياده بر اساس معیار EuroNCAP نيز در این محصول هدف گذاری شده و به تمامي سيستم های ايمنی برای برخورد با عابر پياده موسوم به استاندارد Pedestrian Impact مجهز است. خودروی رانا ، اولین خودروی ایرانی است كه در طراحي آن دستیابی به ملزومات استانداردهای Euro IV و Euro V ، تطابق با كليه ملزومات استانداردهای اتحاديه اروپا ( EEC/ECE) و تمامی استانداردهای جاری در ايران و ساير مناطق صادراتی گنجانده شده است.
150 هزار دستگاه پيش بينی توليد
محمدی در زمينه تيراژ توليد و بازار های صادراتی خودروی رانا گفت : با توجه به پتانسيل بازار در بخش های SM2 و SM3، حداقل تيراژ سالانه برای اين خودرو 150 هزار دستگاه پيش بينی شده است و اين خودرو به بيش از 30 كشور جهان صادر خواهد شد .
وی مهم ترين بازار های صادراتی اين خودرو را كشورهای مختلف در آسيای ميانه، اروپا، آفريقا، امريكای لاتين و خاورميانه از جمله بازارهای مهم برای اين محصول خواهند بود. دراين ميان می توان كشورهای قزاقستان، تركمنستان، تركيه، اوكراين، بلاروس، سوريه، لبنان، اردن، تونس، مراكش، سنگال، ونزوئلا، ليبی، الجزاير، مصر، سودان، عربستان، كويت ، عراق ، امارات، آذربايجان، چين و روسيه را نام برد.
سخن پایانی:
این خودرو نیز همچون اکثر محصولات وطنی یک خودروی فیست لیف شده است نه یک خودروی دارای اصالت و اسم و رسم.
رانا هنوز به بازار نیامده دوبار تغییر نام داده و راه پرشیا یا سفیر و نهایتا پارس را در پیش گرفته.
رانا همان ۲۰۶ صندوقدار است با نام و ظاهری متفاوت و البته کیفیت وطنی!!! و خدا میداند کی به بازار خواهد آمد (شاید هم رفت پیش سمند کوپه و اصلا به بازار نیومد).
بعضی ها این رو با مینیاتور مقایسه میکنن...
مثل رانا به تیبا مثل ۲۰۶ صندوق دار به پرایده!!!
در صورتی که به این خودرو علاقه مند شدید میتونید کاتالوگ اونو با کلیک کردن بر روی تصویر زیر بدست آورید.
توجه: گرداوری مطالب در این وبلاگ و توسط شخص بنده انجام پذیرفته . لطفا در صورت کپی کردن آدرس این وبلاگ را به عنوان منبع لینک نمایید.
مطالب مرتبط: مشخصات فنی و گالری عکس تیبا (مینیاتور) - دنا خودروی ملی از ایران خودرو - مینور در سایپا جنوب
مطالب مشابه :
معرفی کامل و بدون نقص رانا خودرو ملی همراه با مشخصات و تصاویر
به صورت استاندارد روی تمامی تیپ های رانا به صورت آپشن روی رانا پس از فروش، فرمان
رانا هاچ بک میشود
رانا هاچ بک » فروش ویژه محصولات روز رانا معمولی به اضافه هزینههای آپشن آن
آغاز فروش فوری محصولات ایران خودرو ( شرایط دهه فجر )
خودروهای داخلی وخارجی&عکس های مشتریان می توانند در صورت تمایل آپشن شرایط فروش
شورای رقابت لیست آپشنهای خودرو دنا را منتشر نمود
شورای رقابت لیست آپشنهای خودرو دنا را با قرار دادن برنامه های شرکتی ایران خودرو
مشخصات فنی رانا چیست؟
این حرکت نوید ورود خودرویی جدید با قابلیت های پیش فروش رانا پایه و آپشن دار
نقد و بررسی و مقایسه تندر90 و رانا
نقد و بررسی و مقایسه تندر90 و رانا های ویدئویی ، این بار نمونه فول آپشن این
مقایسه خودروهای داخل کشور (2) - رانا
ماشین تیونینگ ، فروش هم نه آپشن و نه چیز نمونه های اولیه رانا حاکی است
ریو و سایپا ۱۱۱ آپشن به بازار می آید
ریو و سایپا ۱۱۱ آپشن به خواهان ورود به عرصه فروش محصولات آپشن » رانا با چه
برچسب :
فروش آپشن های رانا