همه چیز درباره پنیر
همه چیز درباره پنیر
پنیر و انواع آن
عادات افراد برای انتخاب صبحانه بسیار متفاوت است. عدهای دوست دارند آب میوه و نیمرو بخورند و بعضی ها حلیم یا عدسی و برخی دیگر چای، مربا و کره را ترجیح می دهند اما بیشتر افراد به چای، نان و پنیر بیشتر از هر چیز دیگری برای خوردن صبحانه علاقه نشان می دهند. به هر حال، متخصصان تغذیه معتقدند که صبحانه هرچه باشد استفاده از لبنیات در آن بسیار مهم بوده و باید به عنوان یك اصل درآید. یکی از اعضای خانواده لبنیات، پنیر است که اگر در کنار سایر مواد مغذی مصرف شود، می تواند بخشی از نیاز بدن به کلسیم را برطرف کند.
مصرف پنیر از دیرباز رایج بوده است؛ عضوی از اعضای خانواده لبنیات که به دنبال اهلى كردن چهار پایان شیرده مثل بز، شتر یا گاومیش کشف شده است. در مناطقى بین آسیا و اروپا و در تبت و ایران شیر را هنوز هم مثل عهد قدیم تخمیر مى كنند و از آن ماست و پنیر می زنند. گفته می شود که اولین مایه پنیر از شیره درخت انجیر به دست آمد و انسان هاى قدیمى بعد از آنكه برگ هاى درختان انجیر را در شیر مى انداختند تا شیر ببندد، آن را روى سنگ مى ریختند و پس از این كه سفت مى شد، براى این كه آب آن كاملا گرفته شود، سنگ دیگرى روى آن مى گذاشتند. بعدها انسان یاد گرفت كه از شكم حیوانات شیرخوار، مخصوصا خرگوشهاى وحشى، مایه پنیر را به دست آورد و وقتى پنیر ساخته شد آن را در آفتاب خشك كند و نمك بزند و در لاى برگ درختان بپیچد و آن را براى روزها و ماه هاى آینده مورد استفاده قرار دهد. تولید پنیر به صورت صنعتى در آغاز قرن بیستم شروع شد و آن زمانى بود كه پاستور، اكتشافات خود را درباره تخمیر شیرى آغاز كرد.
فواید پنیر
پنیر غذاى پروتئین دار كاملى است و منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد و كاملا مىتواند جاى گوشت را بگیرد. به همین جهت گیاه خوارانی كه گوشت نمى خورند به جاى آن پنیر مصرف مى كنند. پنیر به استثناى لاكتوز، موادى دارد كه در شیر موجود است مثل پروتئین، چربى و ویتامین خصوصا ویتامینهاى A و B. یکی از مزایای پنیر بر شیر هضم ساده تر آن است البته به استثناى پنیرهاى خیلى چرب و یا خیلى تخمیر شده.
همانطور که گفتیم پنیر دارای کلسیم و فسفر بالایی است. برای داشتن استخوانهایی سالم نه تنها کلسیم لازم است بلکه مقدار فسفر نیز اهمیت دارد. در واقع نسبت کلسیم به فسفر دریافتی از برنامه غذایی است که در رسوب کلسیم در استخوان ها اهمیت دارد. برای داشتن استخوانی هایی محکم به ازای هر هزار میلی گرم کلسیم 440 میلی گرم فسفر لازم است که چنین نسبت مناسبی در مواد غذایی مثل شیر و پنیر دیده می شود. مصرف پنیر به افرادی که به دلایلی عدم تحمل به لاکتوز شیر دارند نیز توصیه می شود.
پنیر به دلیل دارا بودن کلسیم و فسفر زیاد برای کودکان در حال رشد و حتی بزرگسالان لازم است. افرادی که کار فكرى مى كنند، كسانى كه در اثر كار زیاد خسته مى شوند و كسانى كه ضعیف هستند باید پنیر بخورند زیرا پنیر داراى فسفر است و فسفر غذایى مطلوب براى این دسته از اشخاص است.
كسانى كه بیمارى دیابت دارند می توانند پنیر بخورند زیرا پنیر مواد قندى ندارد.
مادرانى كه بچه هاى خود را شیر مى دهند، خانم هاى باردار، كسانى كه از بستر بیمارى برخاسته و دوران نقاهت را مى گذرانند باید پنیر میل كنند زیرا زود هضم است و به دنبال مصرفش اختلالی را به دنبال نخواهد داشت.
خوردن پنیر برای کسانی که چربى خون دارند، مبتلایان به ورم كبد و كیسه صفرا هستند، توصیه نمی شود. علاوه بر این، كسانى كه سابقه بیماری قلبى دارند پنیر برای شان ضرر دارد زیرا داراى نمك و چربی اشباع بوده و خوردن هر دوی آن ها برای این گروه می تواند خطر تشدید بیماری شان را فراهم آورد.
بهترین نوع پنیر
بهتر است از میان انواع پنیر، پنیرهای کم چرب را انتخاب کنیم. انواع پُر چرب منبع عمده اسیدهای چرب اشباع هستند که برای سلامتی مضر هستند بنابراین مصرف پنیرهای پرچرب و خامهای به یک بار در هفته باید محدود شود. در ضمن، مصرف پنیرهای باز و محلی به علت احتمال آلودگی های میکروبی توصیه نمی شود چرا که می تواند حامل میکروب های مسمومیت زای خطرناکی مثل سالمونلا، بروسلا و... باشد که ایجاد كننده حصبه، مسمومیت ناشی از لیستریا و تب مالت هستند. پنیرهای نرم تر به دلیل چربی كه دارند ماندگاری كمتری داشته به این دلیل باید زودتر مصرف شوند اما پنیرهای سفت مقاوم تر هستند.
چرا پنیر با گردو؟
در پنیر ماده ای به نام تیرامین وجود دارد كه اگر در مغز تجمع یابد، باعث كندی ذهن می شود، البته این ماده توسط یك نوع آنزیم موجود در بدن انسان می تواند تجزیه شود ولی این آنزیم تا حد مشخصی فعال است. برای فعالیت بیشتر این آنزیم باید میزان مس را در بدن زیاد كرد و این كار با خوردن گردو كه حاوی مقداری مس است، انجام می شود. بنابراین اگر چند بار پنیر خالی خوردید، نگران نشوید.
انواع پنیرها
شاید تا چند سال پیش تنها یک یا دو نوع پنیر در بازار وجود داشت. اما امروزه انواع و اقسام پنیر در بازار یافت می شود که طعمهای متفاوتی دارند.
*پنیرهای خودمانی: اصلی ترین پنیرهای معمول ایرانی پسند، "لیقوان" و "تبریز" هستند. ویژگی اصلی این پنیرها استفاده از شیر كامل و غیرپاستوریزه است كه همین نكته آن ها را به تب مالت پیوند می دهد.
*پنیر گودا: معروف ترین پنیر نیمه سفت دنیا و هلندی الاصل كه بیشتر برای تهیه پیتزا، لازانیا، سالاد، صبحانه، سوپ، سس و گاهی هم شیرینی استفاده می شود، پنیر گودا است. گودا از انواع پنیرهای نیمه سخت است. به طور معمول رسیدن آن دو تا پنج ماه طول می کشد. در آب نمک نگهداری می شود و محتوی چربی آن 40 تا 52 درصد است.
*پنیر پارمسان: قدیمی ترین و معروف ترین پنیر ایتالیایی است. لااقل 8 ماه طول می كشد تا این پنیر را درست كنند اما ارزش غذایی هر كیلوی آن معادل 24 كیلو شیر تازه گاو است.
غنی ترین پنیر از نظر پروتئین بوده و به دلیل كم چرب و سهلالهضم بودن، برای افراد مسن و ورزشكار بسیار مفید است. پنیر نرسیده پارمسان را به عنوان پیش غذا و پنیر رسیده را هم به صورت رنده یا پودر شده به عنوان چاشنی در برنج و سوپ استفاده می كنند.
* پنیر موزارلا: اولین بار در ایتالیا تولید شده است و جزو پنیرهای كِشدار و با طعم ملایم به حساب می آید. هنگام بریدن آن، آب پنیر سفید رنگ و با اسانس شیر تخمیر شده از آن تراوش می كند به همین دلیل جزو پنیرهای تازه است. از سوی دیگر باید در یخچال نگهداری شود چون خاصیت ذوب شدن دارد و برای پخت غذاهای ایتالیایى مورد استفاده قرار می گیرد مانند لازانیا و پیتزا و هنگام پخت و پز حالتی كشدار از خود نشان می دهد كه معمولا برای افراد بسیار مطلوب است.
*پنیر خامهای: یكی از خوش خوراك ترین پنیرها است. نوعی پنیر سفید نرم كه طعم ملایمی دارد و ویژگی اصلی اش داشتن میزان چربی و رطوبت بالاست. در واقع برای درست كردن آن از شیر پُرچرب و خامه استفاده می كنند و نمی گذارند پنیر به دستآمده، بماند تا به اصطلاح رسیده شود.
*پنیرچدار: در پنیر چدار مقادیر کمی نمک، خامه تازه یا ترش افزوده می شود. خانواده پنیر چدار یكی از خانواده های پنیرهای نیمه سخت یا سخت است كه دلمه آن بریده شده، به آرامی حرارت می بیند تا به شكل یك توده انباشته شده بدل شود. این دسته از پنیرها عمر ماندگاری کوتاه و محتوی چربی آن ها 50 درصد و طعمی شبیه خامه دارند.
*پنیر فیلا فیلا یا پنیرپیتزا انگلیسی: فیلا فیلا به معنای كشدار بودن، نوعی پنیر عملآوری شده پیتزا است. این پنیر خواص بهتری نسبت به سایر پنیرهای پیتزا دارد. پنیر فیلافیلا از خاصیت ذوب بسیار استثنایی برخوردار بوده و به راحتی روی پیتزا پخش شده و به هیچ وجه آب نمی اندازد.
*پنیر بوتوكیزه: این نوع پنیر توسط ایتالیایی ها ابداع شده و با سایر پنیرها تفاوت دارد. پنیر بوتوكیزه طعم ملایمی داشته و فاقد بوی معمولی پنیر است. در مجموع می توان گفت مطابق هر نوع ذایقهای است. به علت طعم كرهای كه دارد آن را بوتوكیزه یا پنیر كرهای نام نهادهاند. به دلیل عطر و بوی خاص آن، نمی توان این پنیر را به هنگام پخت با پنیر دیگری مخلوط كرد.
طرز تهیه چند نوع پنیر
طرز تهیه پنیر با ماست :
مواد لازم :
یك كیلو |
شیر |
چهار قاشق غذاخوری |
ماست |
ابتدا شیر را بجوشانید . سپس شعله اجاق را كم كنید و چهار قاشق ماست به آن بیفزایید . مدت هفت دقیقه به هم بزنید تا شیر بریده شود . بعد آن را از پارچه نازكی كه داخل آبكش قرار داده اید رد كنید و پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت چهار الی پنج ساعت روی آن جسمی سنگین قرار دهید تا آب آن خارج شود. بعد پنیر را قطعه قطعه كرده ، در آب نمك نگهـــداری كنید .
طرز تهیه پنیر با سركه :
مواد لازم :
یك كیلو |
شیر |
سه قاشق غذاخوری |
سركه |
ابتدا شیر را حرارت دهید . وقتی شیر به جوش آمد ، شعله اجاق را خاموش كنید. سپس سه قاشق سركه به آن اضافه كنید و بهم بزنید تا شیر بریده شود. سپس آن را از پارچه نازكی كه داخل آبكش قرار داده اید رد كنید . پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت چهار الی پنج ساعت جسمی سنگین روی آن قرار دهید تا آب آن خارج شود . سپس پنیر را قطعه قطعه كرده ، داخل آب نمك نگهداری كنید .
طرز تهیه پنیر با مایه پنیر :
مواد لازم :
یك كیلو |
شیر |
یك دوم قاشق چایخوری |
مایه پنیر |
شیر را پس از جوشاندن از روی حرارت بردارید و بگذارید قدری خنك شود . به حدی كه دمای آن كمی بیشتر از دمای بدن باشد . سپس مایه پنیر را در آن بریزید و بگذارید تا شیر به پنیر تبدیل شود ( زمان لازم جهت تهیه این پنیر 15 دقیقه است ).
پنير و روش تهيه آن
پنير يک ماده ي غذايي جامد است که از شير دلمه شده ي گاو، بز، گوسفند يا ديگر پستانداران تهيه مي شود. شير، توسط ترکيبي از پنير مايه و اسيديفيکاسيون(عمليات کشت دادن شير با باکتري اسيد لاکتيک) دلمه مي شود. باکتري ها، شير را اسيدي مي کنند و نقش مهمي را در بافت و طعم اغلب پنيرها ايفا مي کنند.
در مورد تعداد کمي از پنيرها، شير توسط افزودن اسيدهايي مانند سرکه يا آبليمو دلمه مي شود.
در اغلب پنيرها، اسيديفيکاسيون، در درجات کم تري، توسط باکتري ها انجام مي شود که قند شير را به اسيد لاکتيک تبديل مي کنند که براي کامل شدن فرآيند دلمه شدن، به شير، مايه پنير اضافه مي شود.
مايه پنير، آنزيمي است که به طور معمول از معده ي دام جوان گرفته مي شود، ولي امروزه به طور آزمايشگاهي نيز توليد مي شود. مايه پنيرهاي گياهي نيز از گونه هاي مختلف بوته سينارا(Cynara) گرفته مي شود.
صدها نوع پنير مختلف وجود دارد. ايجاد انواع و طعم هاي مختلف پنيرها به دليل استفاده از گونه هاي مختلف باکتري ها، ميزان متفاوت چربي شير ، تفاوت در زمان رسيدن پنير، فرآيندهاي مختلف پنيرسازي(چدار کردن، کشيدن، قالب زدن و شستن قالب) و گونه هاي مختلف گاو، گوسفند و يا ديگر پستانداران مي باشد. عوامل ديگر شامل رژيم غذايي حيوان و افزودن طعم دهنده هايي مانند آويشن، ادويه يا دود چوب مي باشد. اينکه شير، پاستوريزه شده باشد يا نه، نيز مي تواند بر روي طعم پنير تاثير بگذارد.
پنير از لحاظ قابليت نگه داري و محتواي چربي، پروتئين، کلسيم و فسفات بسيار با ارزش مي باشد. پنير نسبت به شير، سبک تر و فشرده تر بوده و داراي ماندگاري بيشتري مي باشد.
توليد کنندگان پنير، مي توانند در مرکز توليد شير مستقر شده و از شير تازه، ارزان و هزينه هاي کم تر حمل، بهره مند شوند. ماندگاري بالاي پنير، به توليد کننده اين اجازه را مي دهد تا فروش محصول خود را به زماني موکول کند که قيمت آن بالا رفته و يا به پول احتياج دارد. در برخي بازارهاي مصرف، حتي پول بيش تري براي پنيرهاي رسيده پرداخت مي شود.
پنيرها به صورت خام يا رسيده، به تنهايي و يا همراه با ديگر افزودني ها مصرف مي شوند. به هنگام حرارت دهي، اغلب پنيرها ذوب شده و قهوه اي مي شوند. برخي پنيرها به خصوص در حضور اسيد يا نشاسته، به آرامي ذوب مي شوند. ديگر پنيرها، به هنگام ذوب شدن، به صورت کشدار در مي آيند که اين خصوصيت در غذاهايي مانند پيتزا بسيار لذت بخش مي باشد. برخي پنيرها به صورت ناهموار ذوب مي شوند، چربي آن ها به هنگام حرارت دهي جدا مي شود، در حالي که برخي پنيرهاي دلمه شده با مقدار کمي اسيد، شامل هالومي وريکوتا، به هيچ عنوان ذوب نمي شوند و حتي در حين پخت، سفت تر نيز مي شوند.
ارزش تغذيه اي پنير
پنير منبعي غني ازکلسيم، پروتئين و فسفر مي باشد. 30 گرم پنير چدار حاوي 7 گرم پروتئين و 200 ميلي گرم کلسيم مي باشد.
به طول کلي، شير 8 درصد پروتئين، 25 درصد کلسيم، 10 درصد فسفر، 7 درصد روي و 5 درصد ويتامين Aي مورد نياز روزانه بدن را به همراه ديگر مواد مغذي تأمين مي کند.
پنير و حفظ سلامت دندان
تحقيقات نشان مي دهد که پنيرهايي مانند چدار، موزارلا، سوييسي و پنير آمريکايي مي توانند از پوسيدگي دندان جلوگيري نمايند. دلايل متعددي براي اين اثر ضد پوسيدگي ارائه شده که عبارت اند از:
* کلسيم، پروتئين و فسفر موجود در پنير از ميناي دندان محافظت مي کنند.
* پنير، ميزان بزاق دهان را افزايش مي دهد، در نتيجه، اسيدها و قندها را پاک مي کند.
* پنير مي تواند داراي اثر ضد باکتريال در داخل دهان باشد.
ارزش غذایی پنیر
پنیر منبع غنی پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد.
پروتئین
در بین دیگر اعضای خانواده ی لبنیات، پنیر دارای بیش ترین میزان پروتئین می باشد. پروتئین موجود در پنیر از کیفیت خوبی برخوردار بوده و تقریبا دارای تمامی اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است.
کازئین پروتئین اصلی پنیر می باشد، با این حال پروتئین های محلول در آب شیر(مانند لاکتالبومین و لاکتاگلوبولین) نیز بسته به میزان آب پنیری که در داخل آن باقی می ماند، در پنیر وجود دارند. پروتئین موجود در پنیر، آماده ی هضم می باشد، زیرا برخی از پروتئین ها در حین فرآیند رساندن پنیر، به پپتیدها و آمینو اسیدها شکسته می شوند. برخی افراد از واکنش به آمین های موجود در پنیر به ویژه هیستامین و تریامین رنج می برند.
برخی پنیرهای رسیده مقدار قابل توجهی از این آمین ها را در بردارند که می تواند سبب بروز واکنش های آلرژیک، سردردها، خارش و افزایش فشار خون در این افراد شود.
کربوهیدرات
پنیر، به خصوص پنیر تازه، حاوی مقدار قابل توجهی لاکتوز می باشد که کربوهیدرات اصلی شیر می باشد. اغلب پنیرهای رسیده حاوی حداقل(3-1 درصد) لاکتوز بوده و یا به علت خارج شدن آب پنیر و تبدیل لاکتوز باقیمانده به اسید لاکتیک و دیگر اسیدها در طول فرآیند رسیدن پنیر، فاقد لاکتوز می باشند. در فرآیند رسیدن پنیر، با گذشت 28 – 21 روز زمان، لاکتوزی در پنیر رسیده باقی نخواهد ماند. در پنیرهای تازه(مانند پنیر روستایی) 20- 15 درصد لاکتوز در مدت زمان چند ساعت به اسید لاکتیک و دیگر اسیدها تبدیل می شود.
افراد مبتلا به بیماری "عدم تحمل لاکتوز" که قابلیت هضم لاکتوز را ندارند، نباید پنیر تازه مصرف کنند، لیکن پنیرهایی مانند چدار و پنیرهای رسیده را می توانند مصرف کنند.
چربی
چربی موجود در پنیر، عامل اصلی ایجاد طعم و بافت آن می باشد و به همین دلیل مشتریان به مصرف پنیرهای پرچرب تمایل بیش تری دارند. پنیرها به علت نوع شیر(شیر کامل، شیر کم چرب ، و شیر بدون چربی) و محصول لبنی مورد استفاده در تهیه پنیر(مانند خامه)، از نظر میزان چربی تنوع بسیار زیادی دارند.
30 گرم پنیر چدار حاوی 9 گرم چربی، 6 گرم چربی اشباع و30 میلی گرم کلسترول می باشد. در حالی که در 120 گرم پنیر چدار بدون چربی، 5/0 گرم چربی، 3/0 گرم چربی اشباع، و 8 میلی گرم کلسترول وجود دارد.
محققان، تکنولوژی ها، فرآیندها و ترکیباتی را به کار برده اند تا کیفیت پنیرهای کم چربی را بهبود دهند. پنیری که به عنوان پنیر کم چرب نامیده می شود، باید حداکثر 3 گرم چربی در 30 گرم داشته باشد. راهنماهای تغذیه ای، رژیمی را توصیه می کنند که دارای میزان چربی کمی باشد(حداکثر 30 درصد کالری را چربی تشکیل دهد) و این رژیم بایستی دارای چربی اشباع کم(کمتر از 10 درصد کالری) و کلسترول کم(کم تر از 300 میلی گرم در روز) باشد. مصرف پنیر پرچرب حاوی چربی اشباع، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
پنیر منبع غنی پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد.ویتامین ها
میزان ویتامین پنیرها بر حسب شیر مورد استفاده و فرآیند تولید متفاوت می باشد. از آن جایی که اغلب میزان چربی موجود در شیر، در دلمه باقی می ماند، پنیر حاوی ویتامین های محلول در چربی شیری است که پنیر از آن گرفته می شود.
پنیر چدار تولید شده از شیر کامل حاوی 1059 واحد بین المللی ویتامین A در 100 گرم می باشد، در حالی که پنیر روستایی خشک تهیه شده از شیر خشک بدون چربی تنها حاوی 30 واحد ویتامین A در 100 گرم می باشد. از آنجایی که ویتامین های محلول در آب در آب پنیر باقی می مانند، میزان آن ها به میزان آب پنیری بستگی دارد که در داخل پنیر باقی می ماند.
مواد معدنی
اگر چه میزان مواد معدنی پنیرهای مختلف به روش های تولید پنیر بستگی دارد، پنیرها، منبع خوبی از مواد معدنی می باشند.
پنیر یکی از منابع اصلی کلسیم می باشد. میزان کلسیم موجود در پنیر به اسیدیته ی مرحله ی انعقاد و میزان خارج شدن آب پنیر از لخته بستگی دارد. در پنیر رسیده ی تهیه شده از شیر کامل که با آنزیم لخته شده است(مانند پنیر چدار، سوییس و برایک)، کلسیم و فسفر به مقدار زیادی در لخته باقی می مانند. در حالی که در پنیرهایی که تنها با اسید، دلمه می شوند(مانند پنیر روستایی)، تنها مقدار کمی از کلسیم در لخته باقی می ماند، زیرا نمک های کلسیم از کازئین جدا می شود.
پنیرهای چدار حاوی 721 میلی گرم کلسیم در 100 گرم می باشند، در حالی که پنیر روستایی خشک حاوی 32 میلی گرم کلسیم در 100 گرم می باشد. در کل، پنیرهایی که دارای میزان کلسیم بالایی می باشند، دارای مقادیر قابل توجهی از املاح دیگر مانند فسفر و منیزیم نیز خواهند بود.
میزان سدیم پنیرها با توجه به مقدار نمک افزوده شده به آن در حین فرآیند تولید متفاوت می باشد. در کل، پنیرهای طبیعی مانند سوییس(74 میلی گرم سدیم در هر 28 گرم) و چدار(176 میلی گرم سدیم در هر 28 گرم) حاوی مقادیر کمتری سدیم نسبت به دیگر پنیرهای فرآوری شده(400 میلی گرم سدیم در هر 28 گرم) می باشند.
همچنین، پنیرهایی که از شیرهای خام تهیه می شوند، می توانند عفونت های جدی مانند لیستریوز، تب مالت، سالمونلوز و سل را نیز ایجاد نمایند. لذا بهتر است پنیری که از شیر خام تهیه می شود، حداقل به مدت 60 روز رسانیده شود.
پنیر، آدم را خنگ می کند؟
پنیر خود به تنهایی دارای ارزش غذایی بالایی است اما بهتر است در حد اعتدال مصرف شود.
در مواقعی که شیر و ماست در دسترس نیست، بهتر است تامین کلسیم توسط پنیر انجام شود.
به طور کلی مصرف لبنیات برای همه سنین مخصوصا کودکان و نوجوانان که در حال رشد هستند و برای استخوان سازی و داشتن استخوان هایی محکم نیاز به کلسیم دارند، مفید است اما آن چه بیشتر باید مدنظر قرار بگیرد مصرف به اندازه ی آن است.
در مورد این که آیا خوردن گردو با پنیر لازم است یا خیر، تاکنون تحقیقات کاملی انجام نشده و هنوز موضوع مشخص نیست اما به نظر می رسد خوردن گردو با پنیر نسبت کلسیم به فسفر را در بدن اصلاح می کند. مخصوصا در بچه ها که نسبت کلسیم به فسفر 2 به 1 نیست، اگر به همراه پنیر هنگام صبحانه یا ناهار و یا شام گردو خورده شود این نسبت بهتر برقرار می شود.
اما اگر بتوانیم طوری برنامه ریزی کنیم و مواد غذایی متنوعی را داشته باشیم که از آن طریق فسفر کافی به بدن برسد، نیازی نیست که حتما در کنار آن گردو بخوریم.
از آنجایی که گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3است، نه تنها هنگام صبحانه بلکه به شرط کاهش چربی های دیگر می توان از آن در انواع غذاها، کیک ها و دسرها استفاده کرد.
نکته دیگر این که اگرچه مصرف بسیاری از غذاهای آماده یعنی همان فست فودها را زیاد توصیه نمی کنیم اما برخی از این غذاها به دلیل داشتن پنیر در انواع مختلف از جمله پنیر پیتزا می تواند کمی از نیازهای بدن به کلسیم را جبران کند و از این لحاظ خوردن فست فودهای کم چربی که در آن مواد سرخ شده و سس كمترند اما پنیر دارند، توصیه می شود.
در گذشته به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی، برخی پنیرها سبب بروز بیماری هایی در افراد می شد. عده ای تصور می کردند خوردن پنیر سبب کاهش هوش و به قولی خنگ شدن می شود، در حالی که این طور نیست. اگر این تعبیر درست بود، فرانسوی ها و ایتالیایی ها که بیش از صد نوع پنیر دارند، باید دارای ضریب هوشی پایینی می بودند. واقعیت این است که خوردن پنیر در حد اعتدال مشکلی را برای افراد ایجاد نمی کند.
فقط پنیر پاستوریزه بخورید
دکتر محمود نراقی ، معاون مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در گفتگو با ایسنا، با بیان این که هم اکنون اداره بهداشت برای دادن مجوز به استان هایی که پنیر سنتی تولید می کنند، آن ها را وادار می کند تا به مدت 3 ماه پنیر را در آب نمک 20 درصد نگه داری نمایند، گفت: حتی در این حالت نیز با آنکه 95 درصد عامل ایجاد کننده ی تب مالت از بین می رود، اما 5 درصد آن باقی می ماند.
بسیاری از مردم، پنیر سنتی را خوش طعم تر از پنیر پاستوریزه می دانند، ولی با این همه باید از خوش طعمی پنیر سنتی صرف نظر کنند و فقط پنیر پاستوریزه بخورند. هم اکنون سعی می شود با اضافه کردن مخمرها، طعم پنیر پاستوریزه بهبود یابد.
پرهیز از مصرف پنیر سنتی برای حفظ سلامت افراد ضروری است ، زیرا بیماری تب مالت ناتوان کننده است و 2 تا 3 ماه نیاز به درمان دارد. لذا مردم در صورت ابتلا با مشکلات متعددی روبرو می شوند.
نحوه جمع آوری شیر در روستا که معمولا به صورت شیربهره انجام می شود، یکی از راه های احتمالی آلوده شدن پنیر سنتی است. در این شیوه، هر بار یکی از خانواده ها شیر گوسفندان چند خانواده را با هم می دوشند، لذا اگر دو راس از دام یک خانواده آلوده باشند، تمام شیرها آلوده می شوند.
کنترل چنین مواردی با تبدیل روستاها به بخش و صنعتی شدن دامداری ها ممکن می شود و در غیر این صورت، با پراکندگی گله های عشایر، دامپزشکی توان استخدام نیروی چند هزار نفری برای واکسینه کردن این دام ها را ندارد. حرکت به سمت مکانیزاسیون و توسعه، بسیاری از مسایل این چنینی را حل می کند.
دنیای حرفه و فن www.herfr-rszy.com
منبع: سایت تبیان
مطالب مشابه :
نوتلا
طعم خوش آشپزی با طبخ انواع غذاها و دسر داشتم شما هم با فوت و فن این کرم خوشمزه آشنا
فوت و فن 112
فوت و فن 112 سلام داخلی و اشپزی کردن و یک سری کارایی که هم می زنم گاهی خوش طعم و
حلوا و فوت و فن های انواع حلوا از زبان شف
حلوا و فوت و فن چگونه مرغی خوش طعم در ضمن آموزش نکته هایی رو هم می گم که برای درست کردن
غذاها و میوه های ضد پیری و مفید برای جوانی
» فوت و فن آشپزی طعم خوش آشپزی غذاها و میوه های ضد پیری و مفید برای
غذاهای عجیب !!
عکس، فوت و فن معلمی این غذاها را است بسیار خوش طعم اما آنها هم
همه چیز درباره پنیر
،به دنیای حرفه و فن خوش عکس، فوت و فن معلمی اضافه کردن مخمرها، طعم پنیر
رول سینه ی مرغ " chicken roll"
تزئین یا دیزاین سالادها و غذاها:: فوت و فن:: سوخاری خوب و خوش طعم و امتحان شده
برچسب :
فوت و فن خوش طعم کردن غذاها