سرگذشت جالب ايرانيان در جام جهاني واليبال
سرگذشت جالب ايرانيان در جام جهاني واليبال
جام جم آنلاين:
از مسابقات مهمي كه از سوي فدراسيون قبلي واليبال جهان بر جاي مانده و هر دوره پرشكوهتر و مهمتر از پيش برگزار ميشود، جامجهاني واليبال است.اين مسابقات در واقع پيامد پيكارهايي است كه در جهان توپ و تور نخست به عنوان جام سامارانش (رئيس پيشين كميته ملي المپيك) و جام گامها و تاپ فور برگزار ميشد و بعد از المپيك، مسابقات قهرماني مردان جهان كه هر دو سال يكبار برگزار ميشود و نيز ليگ جهاني كه همه ساله به طرز تنوع برانگيزي جاري ميشود، از اهميت زيادي برخوردار است. جامجهاني هر چهار سال و در فاصله يكسال مانده به بازيهاي المپيك انجام ميپذيرد كه در آن قهرمانان قارهها به اضافه تيم ميزبان و تيمهايي كه فدراسيون جهاني تعيين ميكند با هم رقابت خواهند كرد. ابتدا 8 تيم و سپس 12 تيم در جامجهاني حضور يافتهاند.
جامجهاني براي نخستينبار در سال 1965 در ورشوي لهستان برگزار شد. آن دوره لهستانيها كه ابداعكنندگان آبشار از پشت خط يكسوم توسط بازيكني به نام ويتوويچ بودند، نايبقهرمان شدند و روسيه با نيمه طلاييهايي چون ايوان بوگاينكوف، يوري چسنوكوف و دورفوف در صدر ايستاد، اما بعد در سال 1969 نوبت به آلمان شرقي رسيد كه فوق ستارهاي به نام اشنايدر را در تركيب داشت. دوره سوم مسابقات از برلين به شرق آسيا رسيد تا از سال 1977 تاكنون ژاپنيها ميزباني جامجهاني را به عهده بگيرند و به لطف شركتهاي توپسازي میکاسا و تاجیکار و پشتيبانيهاي شبكههاي متعدد تلويزيوني، جامجهاني را به بهترين وجه برگزار كنند. در طول 11 دوره برگزاري جامجهاني شوروي پيشين و روسيه با 4 قهرماني و برزيل با 2 عنوان اولي صاحب ركوردند.
جامجهاني در مدت حدود 40 سال تحسينگر ابرمرداني بود كه نامشان در دنياي توپ و تور با حروف طلايي نوشته شد. ستارگاني چون دورخوف و الكساندر ساوبن و ديمتري فومين (شوروي)، ويتويچ (لهستاني)، كراچ كارلي (آمريكا)، اندريا زورزي (ايتاليا)، خوئل دسپانيه (كوبا)، گودي فيلموجيبا، مارسلونگرائو و ماريسيو ليما (برزيل)، هاوانا، هارا، فوجيتا، ناكاگائيجي (ژاپن)، شين پول و كيم سي جين (كرهجنوبي) از دل اين مسابقات به جهان واليبال معرفي شدهاند و اين روند هنوز ادامه دارد و فوق ستارههاي كنوني واليبال همانند ويستو، شميزو، لال هيدالگو، سيمون آتيس، مزدونك مارين و... جامجهاني و ليگ جهاني را سكوي پرتاب خود به كهكشان واليبال دنيا قرار دادهاند.
در اين میان دروازه جامجهاني براي اولين بار در سال 91 به سوي ايرانيان گشوده شد و انصراف يك تيم آسيايي (چين) باعث شد تا محمدرضا يزدانيخرم كه سالهاي آغازين رياست خود را در واليبال ايران تجربه ميكرد از طريق رايزني با ماتسو ايرا مرد مقتدر تاريخ واليبال ژاپن و آسيا مجوز ورود به دست آورد، اما اين حضور همزمان شد با محروميت و جريمه انضباطي جمعي از بازيكنان مليپوش آن دوره چون بهنام جلوه، احمد لاهوتي، فريد آخوندزاده و... كه در جريان جام ملتهاي آسيا در استراليا رخ داده بود و لاجرم ايران با يك تيم جوان و بسيار كمتجربه راهي ژاپن شد و به تيمهاي كوبا، آلمان و كرهجنوبي 3 بر صفر باخت و در يك ست مقابل بازيكنان ذخيره آن زمان كوبا كه از مرداني چون دسپانيه، دياگو، هرناندز و... سود ميبرد صفرـ15 باختيم، اما در مصاف با الجزاير نماينده قاره آفريقا 10 بر3 پيروز شديم.
رحمت نوري، يار سرعتي آن زمان تيم اميد ايران در باره خاطرات جامجهاني 91 ميگويد: يادم ميآيد مارسلونرائو بازيكن برزيلي يك آبشار زد و انگشت شست من شكست و در بازي با كوبا بر اثر برخورد هرناندز با بابك مظفري پاي پاسور اصلي تيم چنان آسيب ديد كه بلافاصله او را به اتاق عمل بردند و پزشك ايراني تيم ميگفت: اگر او را جراحي نكنيد، تا آخر عمر روي صندلي چرخدار قرار خواهد گرفت، اما پزشكان ژاپني از عمل وي سر باز زدند و با مداواي آنها، بابك مظفري در 40 سالگي هنوز هم بازي ميكند! البته حواشي مسابقات جام جهاني زياد و به يادماندني بود و بازيكنان آماتور ايراني براي نخستين بار با عالم حرفهايهاي اين رشته آشنا شدند. نكته جالب برخورد و گپ و گفت كوباييها با بازيكنان ايراني بود، رائول ديهگو، پاسور بلندآوازه كوبايي، بعد از هر مسابقه ساك به دست سيگار برگ ميفروخت و وقتي كه فهميد بازيكنان ما در آن دوران ماهي 200 دلار دستمزد ميگيرند از تعجب شاخ در آورد. او و خوئل دسپانيه كه اعجوبه زمان و يوزپلنگ سياه نام گرفته بود، ميگفتند: ما در كوبا فقط ماهي 20 دلار حقوق ميگيريم و البته آن هنگام ابر ستارهاي چون دميتري فومين روسي هم كمتر از 20 دلار. تيم ايران يازدهم شد و ابراهيم سن سيلين، عبدالرضا فرجي، حشمتالله اميدي، حميدرضا عقيلي، بابك مظفري، نادر عزيزيان، فرشاد سعيدي، رحمت نوري، محمدصادق شعبان خمسه، اردشير كرميار و عباسعلي ميرحسيني بازيكنان تيمايران را تشكيل ميدادند.
محمد حيدرخان، سرمربي تيم در اين باره ميگويد: 2 روز مانده به مسابقات حسين معدني، پاسور اول تيم خط زدم چون در جايي خلاف نظر من عمل كرده بود و بناچار نادر عزيزيان را كه براي تماشاي تمرينات به سالن آمده بود برگزيدم در ژاپن هر روز ميباختيم. خبرنگاران هم بعد از باخت، مرا سوالپيچ ميكردند و من هم يك حرف تكراري را تحويل ميدادم «تيم ما جوان است!» اما واقعيت اين است كه به دليل فاصله زيادي كه با تيمهاي اروپايي و آسيايي داشتيم، نميتوانستيم عرض اندام كنيم. 18 سال طول كشيد تا براي دومين بار در جام جهاني حضور پيدا كنيم.
سال 2009 تيم ملي ايران به عنوان نايب قهرمان آسيا با مربيگري حسين معدني، محمود افشار دوست و بهروز عطايي وارد كورس رقابتها شد نسل روبه بالندگي واليبال ما خوش درخشيد، مصر را 3 بر 2 برد، به ژاپن 3 بر 2 و كمي با بدشانسي و مشكل داوري باخت، اما از برزيل، كوبا و لهستان گيم گرفت و مورد توجه واقع شد. بعد از اين كه مردان ايراني يك ست از برزيل گرفتند برناردو رزنده سرمربي نامدار برزيلي در كنفرانس خبري اعلام كرد: «نميدانم تيم ايران تا حالا كجا بود، ايرانيان مرا شگفتزده كردند».
حمزه زريني كه سومين آبشارزن جامجهاني شد در مورد خاطراتش ميگويد: تجربه اول ما بود و بازيكنان مغرور اروپايي و آمريكايي طوري به ما نگاه ميكردند كه انگار عددي نيستيم، اما به مرور نگاهشان تغيير كرد و يك «ست» كوبا را 14 ـ 25 جا گذاشتيم و كار به جايي كشيد كه «جيبا» بازيكن افسانهاي برزيل هم با بچههاي تيم ملي خوش و بش ميكرد و با راهنماييها و تشويقهاي خود تيم ما را مورد تاييد و تحسين قرار داد. زريني كه امسال هم عضو تيم ملي كشورمان است، ميافزايد: قول ميدهم كه بهتر از پيش ظاهر شويم و مطمئن باشيد كه ژاپن را در خاك خودش شكست خواهيم داد، متاسفانه از روزي كه جام ملتها تمام شد. همهاش در حال رفت و آمد به شهرها و استانهاي ديگر بوديم و كمي خسته هستيم. ليگ ما را فرسوده كرده، اما با اين حال، شما به موفقيت تيم ملي در جام جهاني شك نكنيد.
عبدالرضا عليزاده كه دومين دريافتكننده و سومين ليبروي جام جهاني 2009 شد، ميگويد: سرجيو سانتوز، ليبروي بزرگ برزيلي كه در دنيا شهرت دارد، مرتب با من صحبت ميكرد و از راهنمايي او خيلي سود بردم، اما «جيبا» به حمزه زريني قول يك پيراهن را داده بود كه گويا از يادش رفت و من گرچه امسال در جام جهاني حضور ندارم، اما فكر ميكنم تيم ملي ايران تيمي قابل احترام است كه باز هم انظار را به خود جلب خواهد كرد. اين را بگويم كه آقاي ولاسكو مرا خط نزد، ولي چون شرايط را مساعد نديدم. خودم اردو را ترك كردم. به هر حال تيم ملي ارثيه هيچكس نيست. آقاي وگائيچ مرا تاييد كرد و حالا آقاي ولاسكو نظر ديگري دارد. من تلاش خودم را ميكنم تا يار كه را خواهد و ميلش به كه باشد.
... و جامي ديگر در پيش است
... و حالا جام جهاني ديگري در پيش است و اين بار ايران به عنوان قهرماني آسيا وارد عرصه رقابتها ميشود، مسابقات از روز 29 آبان در ناگوياي ژاپن آغاز خواهد شد. در شرايطي كه تيم ايران بايد با 11 تيم ديگر در دو مرحله و 2 گروه پيكار كند، تركيب اصلي را همان بازيكنان جام ملتها تشكيل خواهند داد و از آنجا كه ژاپنيها فقط 2 روز مانده به شروع پيكارها به تيم ايران رواديد دادهاند، تطابق با شرايط آب و هوايي شرق آسيا حريف اول تيم مليپوشان ما خواهد بود و ميزبانان طوري برنامهريزي كردهاند كه روز 29 آبان تيم خسته ايران مقابل آنها قرار بگيرد و چشمباداميها دنبال انتقام باخت در جام ملتها هستند، اما اعتقاد ما بر اين است كه خوليو ولاسكو دور را به بازيكنان جوان ما بدهد. هرچند كه اكثر بازيكنان حاضر در اين رقابتها بايد شركتكنندگان در جام ملتها باشند، اما منطق حكم ميكند كه در جام جهاني به جواناني چون مجتبي ميرزاجانپور، امير غفور، رضا صفايي و پوريا فياضي بيشتر دور بدهيم، به خصوص اين كه فقط 3 تيم برتر جام جهاني موفق به راهيابي به بازيهاي المپيك خواهند شد و ما هيچ شانسي نداريم، بنابراين چه بهتر كه دور را به واليبالبازان كمتجربه دهيم تا براي مسابقات انتخابي المپيك لندن كه ارديبهشت ماه در ژاپن برگزار خواهد شد، مهيا شوند.
تيم ايران در دور اول در گروه الف با ژاپن (ميزبان)، صربستان (قهرمان اروپا)، كوبا (قهرمان آمريكاي شمالي و مركزي)، آرژانتين (نايب قهرمان آمريكاي جنوبي) و لهستان (تيم انتخابي فدراسيون بينالمللي) به مصاف خواهد رفت و سپس در دورهاي بعد با تيمهاي برزيل، روسيه و آمريكا، ايتاليا، چين و مصر روبهرو خواهد شد. شرايط جدول به گونهاي است كه همه تيمها مقابل يكديگر قرار ميگيرند و 11 مسابقه برگزار ميكنند.
برنامه ديدارهاي تيم ملي در جام جهاني
29 آبان ماه (ناگويا): ايران ـ ژاپن
30 آبان ماه: ايران ـ كوبا
يكم آذر ماه: ايران ـ صربستان
دوم آذر ـ استراحت
3 آذر ماه (اوزاكا):
ايران ـ لهستان
ايران ـ آرژانتين
5 آذر ـ استراحت
6 آذر ماه (فوكواوكا): ايران ـ آمريكا
7 آذر: ايران ـ مصر
8 آذر: ايران ـ چين
10ـ 9 آذر ـ استراحت
12 آذر ماه (توكيو): ايران ـ برزيل
12 آذر ماه ايران ـ روسيه
13 آذر ماه: ايران ـ آرژانتين
نحوه راهیابی دوازده تیم به دوازدهمين دوره مسابقات جام جهاني واليبال
ايران(قهرمان آسيا)
چين (نايب قهرمان آسيا)
ژاپن (ميزبان)
برزيل (قهرمان امريكاي جنوبي)
صربستان (قهرمان اروپا)
ايتاليا (نايب قهرمان اروپا)
كوبا (قهرمان امریکای شمالی و مرکزی)
امريكا ( نايب قهرمان شمالی و مرکزی)
آرژانتين (نايب قهرمان امريكاي جنوبي)
مصر (قهرمان افريقا)
روسیه و لهستان (به انتخاب و تصمیم مشترک فدراسیون جهانی- فدراسیون ژاپن و فوجی تی.وی که اسپانسر مسابقات است)
رده بندی دوازده تیم حاضر درپایان مرحله دوم
درپایان مرحله دوم جام جهانی کمیته آمار و ارقام مسابقات، رده بندی دوازده تیم حاضر در بازی ها را بر اساس فاکتورهای فنی مختلف اعلام کرد که به شرح زیر است:
اسپک
روسیه با 48/53 درصد موفقیت
کوبا: 42/52
ژاپن: 47/50
برزیل: 42/50
ایتالیا: 31/50
آرژانتین: 20/50
لهستان: 51/49
مصر: 31/47
ایالات متحده: 85/46
صربستان: 24/45
ایران: 52/43
چین: 48/38
..................
دفاع روی تور
لهستان با میانگین 45/3 در هر ست
ایران: 14/3
ایتالیا: 11/3
آرژانتین: 3
روسیه: 94/2
صربستان: 57/2
ایالات متحده: 53/2
برزیل: 40/2
ژاپن: 24/2
کوبا: 24/2
چین: 71/1
مصر: 44/1
........................
سرویس
لهستان با معدل 75/1 در هر ست
ایتالیا: 74/1
ایالات متحده: 47/1
روسیه: 41/1
مصر: 38/1
برزیل: 35/1
آرژانتین: 14/1
کوبا: 12/1
صربستان: 05/1
ایران: 77/0
ژاپن: 71/0
چین: 53/0
...................
توپگیری
ژاپن با معدل 48/7 در هر ست
برزیل: 35/6
ایالات متحده: 18/6
کوبا: 06/6
ایتالیا: 05/6
صربستان: 95/5
ایران: 86/5
روسیه: 76/5
لهستان: 70/5
آرژانتین: 33/5
چین: 47/4
مصر: 38/4
..........................
پاس
لهستان با معدل 70/11 در هر ست
آرژانتین: 76/9
ایران: 09/9
ژاپن: 9
صربستان: 62/8
روسیه: 41/8
ایالات متحده: 71/7
چین: 35/7
کوبا: 7
برزیل: 85/6
مصر: 69/6
ایتالیا: 37/6
...........................
دریافت
لهستان با 84/55 درصد موفقیت
برزیل: 51/51
ژاپن: 21/47
صربستان: 10/47
آرژانتین: 85/44
ایالات متحده: 72/42
روسیه: 91/40
چین: 40/39
ایتالیا: 39/39
ایران: 78/37
مصر: 17/37
کوبا: 78/34
جامجهاني در ادوار گذشته
1965 (لهستان): 1 ـ شوروي 2 ـ لهستان 3 ـ چك و اسلواكي
1969 (آلمان شرقي): 1
ـ آلمان شرقي 2 ـ ژاپن 3 ـ شوروي1981 (ژاپن):
1 ـ شوروي سابق 2ـ كوبا 3ـ برزيل1985 (ژاپن):
1 ـ آمريكا 2 ـ شوروي 3 ـ چك و اسلواكي1989 (ژاپن):
1 ـ كوبا 2 ـ ايتاليا 3 ـ شوروي1991(ژاپن):
1 ـ شوروي 2 ـ كوبا 3 ـ آمريكا، ايران يازدهم شد.1995 (ژاپن):
1 ـ ايتاليا 2 ـ هلند 3 ـ برزيل1999 (ژاپن):
1 ـ روسيه 2 ـ كوبا 3 ـ ايتاليا2003 (ژاپن):
1 ـ برزيل 2 ـ ايتاليا 3 ـ لهستان2007 (ژاپن):
1 ـ برزيل 2 ـ روسيه 3 ـ بلغارستانشوروي پيشين با 3 قهرماني و يك قهرماني در سال 99 با نام روسيه ركورددار عناوين در جام جهاني است.
جمشيد حميدي
جام جهانی والیبال ژاپن / ایران مصر را در هم کوبید و فعلا چهارم شد
تیم ملی ایران با برتری ۳ برصفر مقابل مصر به پنجمین پیروزی خود در جام جهانی والبیال دست یافت.
به گزارش ایسنا، تیم ملی والیبال ایران در هفتمین دیدار خود از رقابتهای جام جهانی والیبال ژاپن به مصاف مصر قهرمان والیبال قاره آفریقا رفت. تیم والیبال مصر با هفت دوره حضور در مسابقات قهرمانی جهان و سه دوره حضور در رقابتهای المپیک از پرافتخارترین تیمهای والیبال آفریقا به شمار میرود به همین دلیل ملیپوشان ایران خیلی خوب میدانستند که نباید این تیم را دست کم بگیرند.
ایران پیش از این دو شکست مقابل کوبا و امریکا و چهار پیروزی مقابل ژاپن، صربستان، لهستان و آرژانتین در کانامه داشت و در آغاز این دیدار از بازیکنانی چون امیر حسینی، محمد موسوی، پوریا فیاضی، حمزه زرینی، علیرضا نادی، مهدی بازارگرد و فرهاد ظریف بهره میبرد.
گیم نخست:
ملیپوشان والیبال ایران بازی را طوفانی آغاز کردند و در همان ابتدا تا چهار امتیاز از مصر پیش افتادند. دفاع روی تور خوب از علیرضا نادی اجازه نمیداد اسپکهای قدرتی مصریها وارد زمین ایران شود. امیر حسینی نیز با بازیسازی خوب برای زرینی و مهدی بازارگرد نقش بسزایی در برتری قاطع ایران داشت. تیم ایران پیش از این هم نشان داده بود که مقابل تیم هایی که لب تور بازی میکنند کار دشواری ندارد و با دفاع روی تور بی نقص نادی و بازارگرد میتواند سیستم تهاجمی حریف را خنثی کند. در این گیم نیز قدرتی زنهای تیم مصر کاملا مقهور دفاع عالی نادی شده بودند. امیر غفور و مهدوی در این بازی نیز به میدان آمدند تا با پروازهای زیبای غفور در پشت خط و دریافتهای خوب مهدوی این گیم را با امتیازهای ۲۵-۱۸ به سود ایران تمام شود.
گیم دوم:
گیم دوم هم با برتری ایران آغاز شد. آمار سرویسهای خطای مصریها بسیار بالا بود و همین موضوع موجب میشد که برتری امتیازها همچنان به نفع ایران باشد. در مقابل بازیکنان ایران هم که به نظر میرسید بعد از برتری قاطع در گیم نخست قدری حریف را دست کم گرفتند بازی پر اشتباهی را به ویژه در دریافتهای اول به نمایش گذاشتند ولی با این وجود وقت استراحت فنی اول با اختلاف یک امتیاز به سود ایران تمام شد. هر دو تیم پایاپای پیش میرفتند. با این حال برتری در تمام دقایق به سود ایران بود. فیاضی در این گیم هم به میدان آمد و با آبشارهای خوب خود ایران را ۴امتیاز از حریف پیش انداخت. بعد از کسب امتیاز ۲۲ برای ایران یکبار دیگر دو تعویضهای معروف ولاسکو به میدان رفتند. پاسهای رو به عقب مهدوی و آبشارهای قدرتی و مهار نشدنی زرینی ایران اختلاف امتیازها را به عدد چهار افزایش داد. سرمربی تیم مصر وقت استراحت فنی خواست تا شاید از شدت حملات ایران بکاهد. آرش کشاورزی نیز به میدان آمد و بلافاصله یک سرویس پرشی زیبا را به نمایش گذاشت تا محمد موسوی با فریب دفاع روی تور حریف و جای خالی ایران را به امتیاز ۲۴ برساند. پوریا فیاضی جوانترین بازیکنان ایران با دفاع روی تور بینقص آبشار احمد الحی را در زمین مصر نشاند تا ایران در گیم ۲۵-۲۱ به سود ایران تمام شود.
گیم سوم:
تیم ایران در این گیم نیز خیلی زود فاصله امتیازهایش را با حریف افزایش داد و وقت استراحت فنی اول را به سود خود تمام کرد. قدرتی زنهای ایران که با فاصله از تور، توپ میزدند کاملا خط دفاعی حریف را به زانو درآورده بودند. در مقابل بازیکنان مصر هم که نمیخواستند در سه گیم متوالی مغلوب ایران شوند با تمام وجود آبشارهای فیاضی و بازارگرد را مهار میکردند. ایران با اختلاف ۹ امتیاز از مصر جلو افتاده بود و در آستانه یک پیروزی شیرین قرار داشت. امیر غفور به جای امیر حسینی به میدان آمد. حتی بازی خوب رضا هیکل هم نمیتوانست مصریها را به بازی برگرداند. فیاضی در این بازی خوب دریافت می کرد و خوب آبشار میکرد و بدون تردید یکی از ستارههای تیم ایران بود. در حالی که ایران تنها چهار امتیاز برای پیروزی در این بازی میخواست آرش کشاورزی نیز به میدان آمد تا تمرکز تیم ایران در دریافت بیشتر شود. در نهایت این گیم با امتیازهای ۲۵-۱۵ به سود ایران تمام شد.
تیم ملی والیبال ایران با نتیجه ۳برصفر و امتیازهای (۲۵-۱۸، ۲۵-۲۱ و ۲۵- ۱۵) مصر قهرمان قاره آفریقا را شکست داد و انتقام شکست یکسال قبل در رقابتهای قهرمانی جهان را از این تیم گرفت تا با مجموع ۱۲ امتیاز از هفت مسابقه فردا ساعت۹:۳۰ به مصاف چین نایب قهرمان آسیا و رقیب سنتی خود برود.
در پایان این مسابقه علیرضا نادی کاپیتان ایران به عنوان بهترین بازیکن این دیدار معرفی شد. همچنین مهدی بازارگرد نیز امتیاز آورترین بازیکن تیم ایران لقب گرفت.
مطالب مشابه :
توپ فوتبال.والیبال
توپ والیبال میکاسا قیمت: 395000 ریال
والیبال
توپ والیبال میکاسا Mikasa توپ فوتبال.والیبال قیمت ها لوازم
لیست انواع توپ در دهکده المپیک
توپ والیبال کلد کاپ اورجینال. کلد کاپ. 30000. 16. توپ میکاسا والیبال قیمت اجناس
بازیکنان معروف والیبال چه ماشینی سوار میشن؟
خریده است که در حال حاضر جزو گران قیمت ترین اتوموبیل های موجود توپ والیبال میکاسا.
سرگذشت جالب ايرانيان در جام جهاني واليبال
اين مسابقات در واقع پيامد پيكارهايي است كه در جهان توپ توپسازي میکاسا و والیبال ژاپن
برچسب :
قیمت توپ والیبال میکاسا