شادگان کجاست؟
شهرستان شادگان يکی از شهرستانهای استان خوزستان با مساحت 3500 کيلومتر مربع در فاصله 97 کيلومتری از اهواز، مرکز استان قرار دارد. اين شهر با جمعيتی بيش از 150.000 نفر ، 44/3 درصد جمعيت استان را شامل ميشود و در يکی از مناطق نفتخيز ايران قرار دارد که حدود 5% نفت کل کشور از مخازن اين منطقه تامين ميشود. اين منطقه از يک بخش، يک شهر و 6 دهستان تشکيل شده است. شايان ذکر است که عمده محصول خرمای کشور از اين منطقه تامين ميشود. شهرستان شادگان دارای 2 ميليون راس نخل بوده که به طور متوسط سالانه بيش از 40.000 تن محصول خرما توليد و حدود 15000 تن از آن توسط 30 کارگاه بستهبندی به خارج صادر ميشود. سابقه تاريخی اين شهر به ايلاميان ميرسد. درکتاب حدودالعالم از دورق (شادگان) به عنوان شهری آباد و خرم نام برده شده است. دورق درزمان خلافت عمر، در جريان فتوحات اسلامی بدست ابوموسی اشعری به تصرف مسلمانان درآمد. استرنج در کتاب خود موسوم به جغرافيای تاريخی سرزمينهای خلافت شرقی در مورد دورق مينويسد: « ... دورق دارای روستايی وسيع و بازاری بزرگ است که کالاهای فراوان در آنجا انبار ميشود و کسانی که به قصد حج از فارس و کرمان ميآيند از آنجا ميگذرند. دورق به ساختن پرده نيز شهرت دارد، مسجد آن کنار بازار واقع است و در ساحل رودخانه آن دهات بسيار قرار دارد. اين منطقه متاسفانه بعدها دچار انحطاط گرديد تا اينکه در دوره افشاريه قبيله بنب کعب، که پس از حمله تيمور به ايران در کنار رود بهمنشير و شهر قبان اقامت داشتند، در اين منطقه ساکن شدند.
اقدامات شيخ سلمان کعبی باعث رونق مجدد در اين منطقه گرديد. قبيله کعب به جز اولاد و نواده شيخ سلمان کعبی هيچ کس ديگری را به عنوان رئيس خود نميپذيرفتند به همين جهت دودمان و روسای کعب اشخاصی مورد توجه بودند. در زمان پادشاهان افشاريه زنديه و قاجاريه و در دوره امارت شيخ سلمان کعبی نام دورق به فلاحيه تبديل گرديد در سال 1304 شمسی با تصويب هيئت وزيران وقت به شادگان تغيير يافت شادگان تا سال 1358 تابع شهرستان خرمشهر بود و پس از آن تاريخ به شهرستان تبديل گرديد.
وضعيت اقتصادي، اجتماعی و فرهنگی شهرستان:
حيات اقتصادی مردم شادگان بر کشاورزی استوار است. از محصولات زراعی منطقه گندم، جو، شلتوک و صيفيجات اهميت بيشتری دارند. علاوه بر اين محصولات بهرهبرداری از نخيلات (درختان خرما) يکی از فعاليتهای مهم مردم شادگان ميباشد وجود دو رودخانه کارون و جراحی و بيش از 52000 هکتار اراضی قابل کشت، شادگان را از جمله مناطق مهم اقتصادی محسوب ميکند در گذشته اهالی اين شهرستان با استفاده از مواد اوليه موجود صنايع دستی شامل صندلي، تخت، فرشهای حصيری و عبای نازک و ضخيم ميساختند.
تالاب شادگان:
دانشمندان ميگويند : تالابها کيسههای هوايی (ريه) زمين هستند که بقای بسياری از موجودات زنده بسته به آنهاست. همانگونه که انسان برای ادامه حيات نياز به رگهای خونی دارد، رودها و تالابها نيز به منزله رگها و ريههای زمين هستند و وجود آنها برای ادامه حيات ضروری است.
تالاب شادگان از لحاظ رتبههای ثبت شده در يونسکو در برهههای مختلف متفاوت بوده است. زمانی رتبه پنجم بينالمللي، بعد از آن رتبه هجدهم و هم اکنون رتبه بيست و دوم را دارا ميباشد. اين سير نزولی به دليل دخل و تصرفهای مصنوعی و بيرويه و ورود آلايندهها، از جمله پسابهای کشاورزی توام با سموم و دفع آفات نباتی بويژه ناشی از طرح کشت نيشکر، نشتهای لولههای نفت که از منطقه تالاب عبور ميکنند، تخليه زبالههای شهری در حاشيه تالاب و غيره ميباشد. تالاب شادگان که مساحتی بالغ بر 500 هزار هکتار دارد و از رودخانه جراحی و کارون و جزر و مد خليج فارس و بارندگی سالانه تغذيه ميشود، از شمال به شادگان و خور دورق، ازجنوب به رودخانه بهمنشير، از غرب به جاده دارخوين و آبادان و از شرق به آبهای خورموسی محدود ميشود. اين تالاب مانند دلتا نقش رابط را بين رودهای وارد در آن و خليج فارس ايفا ميکند. اين تالاب از جنبههای مختلف زيست محيطي، زيبا شناختي، اجتماعي، اقتصادی و اشتغال تأثير به سزايی در زندگی اجتماعی و اقتصادی مردم شادگان دارد. تالاب شادگان علاوه بر دارا بودن ارزش بينالمللی طبق مصوبه شورای عالی حفاظت محيط زيست تحت عنوان (پناهگاه بينالمللی حيات وحش شادگان) به سازمان محيط زيست واگذار شد. پوشش گياهی درون تالاب چراگاه و منبع مهم تأمين علوفه و غذا برای دامهاي روستاييان حاشيه تالاب تلقی ميشود. در ميان تالابهای کشور، تالاب شادگان از نظر شکل رويشی متنوعترين تالاب به شمار ميرود. سطح تالاب با گياهان آبدوستی چون (لويي) و (چولان) که نوعی چگن هستند و (ني) که بعنوان مصالح ساختمانی مورد استفاده واقع ميشود و گياهان غوطهور پوشيده، محل بسيار مناسبی برای پذيرش هزاران پرنده آبزی مهاجری است که از شمال اروپا، کانادا و سيبری در پاييز به منطقه روی ميآورند. در اين تالاب انواع ماهيان آب شيرين و شور مانند بني، حمري، شيربه و پرندگانی همچون فلامينگو، لک لک، غاز وحشی و از پستانداران گربه وحشي، گراز و روباه زيست ميکنند. در حوزه اکولوژيک تالاب 117 روستا و سه نقطه شهری يافت ميشود.
مطالب مشابه :
تالاب شادگان
ژئومورفولوژی دانشگاه آزاد اهواز - تالاب شادگان - تقدیم به همه هم ترمی های عزیزم
شادگان کجاست؟
برای دانشگاه پیام نور شادگان - شادگان کجاست؟ - نشریه آزاد دانشجویی دی-----بانک نمونه سوالات
آغاز ثبتنام آزمون ارشد و دکتری دانشگاه آزاد از هفته آینده
خوزستان چه خبر؟ - آغاز ثبتنام آزمون ارشد و دکتری دانشگاه آزاد از هفته آینده - " وبگاه
اختصاصی : در های دانشگاه آزاد شادگان بسته شد
خوزستان چه خبر؟ - اختصاصی : در های دانشگاه آزاد شادگان بسته شد - " وبگاه خوزستان چه خبر
دروغی دیگر
چقدر دروغ آخه! نامردا!: شایعه اخراج آقای درفش استاد دانشگاه آزاد شهرستان شادگان:
عوامل تهديد کننده تالاب شادگان
ژئومورفولوژی دانشگاه آزاد اهواز - عوامل تهديد کننده تالاب شادگان - تقدیم به همه هم ترمی
قابل توجه ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی شادگان
جوابیه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی شادگان: با سلام درخصوص مواردی که ذکر شده به اطلاع
شایعه های اخراج اساتید و کارمندان دانشگاه بدون دلیل نبود!
خوزستان چه خبر ؛ اساتید اخراج شده از دانشگاه آزاد شادگان فاقد مدرک کارشناسی ارشد می باشند و
آغاز ثبتنام کارشناسی ناپیوسته بدون آزمون دانشگاه آزاد از سه شنبه 19 دی ماه
خوزستان چه خبر؟ - آغاز ثبتنام کارشناسی ناپیوسته بدون آزمون دانشگاه آزاد از سه شنبه 19 دی
برچسب :
دانشگاه ازاد شادگان