جراحی دندان عقل
خیر.
با ایجاد بی حسی عمیق این جراحی درد ندارد. اگر قبل از تمام شدن بی حسی طبق نظر دندانپزشک از رژیم مسکن درمانی مناسب استفاده کنید، دردی نخواهید داشت.
البته باید گفت حس جای جراحی مانند هر زخم دیگری تا بهبودی کامل خواهد بود.
· عوارض ناشی از کشیدن دندان عقل چیست؟
حفره خشک: اگر لخته خون در حفره ناشی از کشیدن دندان تشکیل نشود و یا پس از تشکیل از بین برود، در ناحیه کشیده شدن دندان یک حفره خالی دردناک و همراه با بوی بد ایجاد میشود. برای درمان این عارضه که اغلب ۳ تا ۴ روز بعد از خارج شدن دندان اتفاق میافتد، به دندانپزشکتان مراجعه کنید. علت این عارضه مشخص نیست اما گفته میشود کشیدن سیگار پس از جراحی دهان ممکن است در ایجاد این عارضه موثر باشد.
پارستزی: از عوارض نادر جراحی دندانهای عقل پائین پارستزی است. این عارضه به معنای ایجاد بیحسی موقتی در ناحیه زبان، لب پائین و یا فک پائین است که ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد. به ندرت اتفاق میافتد که این بیحسی بهصورت دائمی باقی بماند
· دندان عقل نهفته اگر درآورده نشود چه عوارضی دارد؟
دندانهای نهفته مشکلات عدیدهای را میتوانند در آینده ایجاد نمایند:۱ – عفونت لثه؛ لثه پوشاننده دندان نهفتهای که تعدادی از آن به محیط دهان باز شده بطور مکرر دچار عفونت و التهاب شده و دردناک میگردد.۲ – عفونت استخوان
۳ – آبسه و سلولیت؛ اگر عفونت لثه درمان نشود به استخوان رسیده و باعث تخریب دندان و استخوان میگردد. اگر عفونت از استخوان بگذرد و به بافتهای نرم گونه، گردن، حلق و زیر زبان سرایت کند ایجاد آبسه و یا تورم منتشر بافت نرم را که سلولیت نامیده میشود میکند که توام با درد، تب، تورم ، قرمزی و مشکل در بازکردن دهان خواهد بود.۴ – صدمه به دندان مجاور؛ دندان نهفته با فشار بر ریشه دندان مجاور ممکن است باعث تحلیل ریشه آن شود.۵ – ایجاد کیست؛ کیسه نازکی تاج دندان رویش نیافته را در استخوان فک در برگرفته است که بعد از رویش دندان به داخل حفره دهان از بین می رود. اگر دندان رویش نیابد ممکن است بزرگ شده و تبدیل به کیست گردد. کیستها تدریجاً بزرگ شده و سبب تخریب و تضعیف استخوان و مشکلات بعدی میگردند.۶ – درد؛ یک دندان عقل نهفته میتواند ایجاد دردهای با علت نا مشخص و منتشر به نواحی سر و گردن نماید.۷ – حرکت دندانی؛ اعتقادی وجود دارد که ممکن است فشار ناشی از این دندانها سبب بی نظمی در ردیف دندانها شود که از نظر علمی ثابت شده نمیباشد.
· آیا دندان عقل را باید بکشیم؟
در مواردی که دندان عقل جایی برای درآمدن نداشته باشد یا به صورت افقی به دندان مجاور نیرو وارد کند یا به صورت افقی در استخوان فک باشد باید جراحی شود.
گاهی برای خارج کردن دندان عقل نیاز به برداشتن بافت نرم (لثه) یا سخت (استخوان) است. در این صورت به کشیدن دندان عقل جراحی دندان عقل گفته میشود.
· زمان مناسب درآوردن دندان های عقل چه موقع میباشد؟
این دندانها تا جایی که قادر به رویش باشند، بطرف سطح حرکت میکنند و معمولاً در سطح پشتی دندانهای آسیای بزرگ دوم گیر میافتند و جلوتر نمیروند. این حالت معمولاً در سنین ۱۶ تا ۱۷ سالگی اتفاق افتاده و بهترین زمان برای درآوردن آنهاست. در این سن به دلیل وجود کیسه رویشی بزرگی که تاج دندان را در بر گرفته و همچنین به این علت که ریشه دندان هنوز رشد نکرده و کوتاه می باشد، کشیدن آنها را آسان میکند، ضمن اینکه از بروز عوارض فوقالذکر و عوارض حین جراحی نیز پیشگیری میشود. بیحسی موقت؛ در بعضی افراد ریشههای کامل شده، مجاور کانال عصبی بوده و کشیدن دندان ممکن است باعث بیحسی کوتاه مدت و گاهاً طولانی بشود. سینوزیت؛ سینوس فک بالا یک حفره بزرگ و طبیعی است. بر اثر شکلگیری و طویل شدن ریشه دندان عقل بالا، ممکن است مجاورت ریشه با سینوس خیلی نزدیک شده و در حین کشیدن حفره سینوس باز شده و یا عفونی گردد.
· چرا دندان خراب را نکشیم و ترمیم کنیم؟
کشیدن دندان ها تا زمانی که امکان نگهداری آنها وجود دارد صحیح نیست.
امکان دارد فکر کنیم با کشیدن دندان خراب از درد آن راحت می شویم ولی اگر به دنبال کشیدن دندان فضای خالی ناشی از آن را با روکش یا ایمپلنت پر نکنید، دندان های مجاور به سمت آن کج می شوند و علاوه بر از دست رفتن فضا، دندان های کنار فضای خالی هم به مرور زمان در معرض حساس شدن و لق شدن قرار می گیرند.
به علاوه وقتی دندان فک مقابل محل ایستی نداشته باشد به سمت مقابل حرکت کرده و زیبایی و تناسب دندان ها در هر دو فک به هم می خورد.
مسئله ی دیگر این است که تا زمانی که ریشه دندان در استخوان وجود دارد، استخوان شکل خود را حفظ می کند ولی زمانی که ریشه ای وجود نداشته باشد، تحلیل آغاز می شود و استخوان به سمت بالا در فک بالا و پایین در فک پایین تحلیل می رود.
· مراقبت های بعد از جراحی یا کشیدن دندان چیست؟
1) پس از کشیدن دندان به طریق جراحی یا بدون جراحی، دندانپزشک قطعه ای گاز استریل را در محل زخم قرار می دهد. این گاز بایستی به مدت یک ساعت با فشار روی محل زخم قرار گیرد. معمولا پس از برداشتن گاز، رگه های خون در آب دهان مشاهده می گردد که کاملا طبیعی بوده و دلیل بر وجود خونریزی نیست. اگر بعد از برداشتن گاز به جای وجود رگه های خونی تمام دهان پر از خون شود. علامت خونریزی از محل دندان کشیده شده است. که بایستی مجدده یک گاز استریل گذاشته شود و 15 الی 20 دقیقه با فشار ملایم قرار گیرد. از عوض کردن گاز با فواصل کمتر از 15 دقیقه خودداری نمائید.
بعد از جراحی دهان خم نشده و در موقع دراز کشیدن چند بالش زیر سر قرار دهید.
2) جلوگیری از تحریک زخم ناحیه عمل : تحریک زخم ناحیه جراحی شده با انگشت، خوردن غذاهای گرم و سفت، مسواک زدن روی زخم دهان شویه، غرغره کردن روز جراحی، میک زدن، سیگار کشیدن ، حتی آشامیدن با نی، ترمیم زخم را به تاخیر خواهد انداخت.
3) تغذیه بعد از عمل : از رژیم غذایی نرم و سرد و مایعات سرد استفاده نمائید. مصرف مایعات مثل آب میوه های سرد ضروری است. دقت داشته باشید از مصرف غذاهای داغ در روز جراحی خودداری کنید.
4) دهان شویه و مسواک : از شستشوی دهان روز جراحی خودداری نمائید. شما از فردای روز جراحی شستشوی دهان را با سرم فیزیولوژی یا آب نمک شروع کنید برای تهیه آب نمک یک قاشق چای خوری نمک رادر یک لیوان آب جوشیده بریزید و پس از حل آن استفاده نمائید. شستشو می تواند بعد از هر وعده غذا باشد مسواک زدن نیز روز بعد از جراحی شروع می گردد. دقت نمائید که محل زخم را مسواک نزنید.
5) تورم :حداکثر تا 48 ساعت بعد از جراحی تورم وجود خواهد داشت و بتدریج کم می شود و طی یک هفته تا ده روز از بین می رود. پس از جراحی بعضی از دندان های نهفته مثل عقل، کبودی زیر پوست صورت ممکن است مشاهده گردد که بتدریج رنگ آن زرد خواهد شد. این حالت کاملا طبیعی است. به منظور کاهش درد و تورم می توان از کیسه یخ به مدت 6 ساعت در محل جراحی استفاده کرد.
6) درد : معمولا بعد از برطرف شدن بی حسی درد شروع می گردد که لازم است از مسکن های تجویز شده توسط دندانپزشک استفاده نمائید.
در صورت بروز هر گونه اشکال چند روز بعد از عمل از قبیل خونریزی، تب و درد شدید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
7) بخیه ها و نمای زخم : معمولا بخیه ها 5 الی 7 روز بعد از جراحی بایستی خارج شوند. بعد از جراحی لایه خاکستری رنگی روی زخم و بخیه ها را می پوشاند و دهان نیز بدبو می شود. این علائم نشانه وجود عفونت نیست.
مطالب مشابه :
جراحی دندان عقل
اگر عفونت از استخوان بگذرد و به بافتهای نرم گونه، گردن، حلق و زیر زبان سرایت بی حسی درد
مقاله: درمان کامل لکنت زبان
انجمن نو گویان گیلان - مقاله: درمان کامل لکنت زبان - گفتاردرمانی- جلسه گروهی- مشاوره
گزگز، بیحسی و خواب رفتگی پاها با نگاهی به طب سنتی چیست :
تجارب طب سنتی - گزگز، بیحسی و خواب رفتگی پاها با نگاهی به طب سنتی چیست : - تجارب طب سنتی
تكنیك ایجاد بی حسی دست توسط ذهن
موفقیت نامحدود دکتر یوسف سلطانلو - تكنیك ایجاد بی حسی دست توسط ذهن - ما به تجربه و تخصص خود
پنی سیلین را با داروی بی حسی تزریق نکنید
دكتراحدوليزاده - پنی سیلین را با داروی بی حسی تزریق نکنید - rss پست خانه زبان
زبان تلخ
مردگان !!! چه مهمانان بی دردسری هستند ، مردگان نه به دستی ظرفی را چرک می کنند و نه به حرفی
برچسب :
بی حسی زبان