با شهدای هفت تیر

سابقه مبارزاتي: همزمان با آغاز نهضت امام خميني در سال 1342 هـ.ش

كار تشكيلاتي: برپايي جلسات سخنراني و افشاي ماهيت رژيم جلاد پهلوي، برپايي جلسات تفسير ق‍رآن با هدف مبارزه با ديكتاتوري رژيم شاهنشاهي، همكاري با رييس جمهور مكتبي شهيد محمدعلي رجايي و جلال الدين فارسي در مبارزه با طاغوت، همكاري با شهيدان دكتر بهشتي و دكتر باهنر، عضويت در حزب جمهوري اسلامي.

مسئوليت ها: تدريس در مدارس و دانشگاه ها، همكاري با سازمان تحقيقات و برنامه ريزي وزارت آموزش و پرورش قبل از پيروزي انقلاب اسلامي و تحت نظر شهيد مظلوم آيت الله دكتر بهشتي و شهيد باهنر، همكاري با مؤسسه فرهنگي رفاه (اولين محل اقامت امام راحل پس از بازگشت به وطن در سال 1357 (هـ .ش)، همكاري با مؤسسه خيريه حضرت ولي عصر (عج)، كارشناس مسئول امور ديني و تربيتي اداره كل امور تربيتي وزارت آموزش و پرورش، نماينده مردم نائين در مجلس شوراي اسلامي.
 
تولد تا جواني
سيد رضا در يكي از روزهاي سال 1312 خسته از تلاش روزانه به خانه بازگشت، صداي نوزاد شادماني و شور عجيبي در اين خانه سادات در بخش سلطان نصير شهرستان نائين ايجاد كرده بود. پدر كودكش را به آغوش گرفت و نام سيد شمس الدين را بر او نهاد. شمس الدين دوران كودكي را در خانواده مذهبي و تحت اشراف پدرش سپري كرد تا اينكه مشيت الهي بر اين قرار گرفت تا در سن چهار سالگي از نعمت ذي قيمت او محروم شود. با مرگ پدر، سيد شمس الدين و خواهر كوچكترش، تحت سرپرستي مادر بزرگش قرار گرفتند. وي از كودكي طعم رنج و مشقت را كشيد و در ميان مردم محروم زندگي كرد و از نزديك با دردهاي آنان آشنا شد.

سيد شمس الدين پس از پايان تحصيلات مقطع ابتدايي راهي شهر اصفهان شد و دوره متوسطه را در اين شهر گذراند. سپس به مدرسه «صدر» رفت و به فراگيري علوم و معارف اسلامي پرداخت. ادبيات را نزد حاج احمد آقا يكي از فضلاي حوزه آموخت و در محضر درس مرحوم حاج شيخ محمدحسين عالم نجف آبادي و آيت الله زنجاني حاضر شد و پس از پايان دوره مقدمات و سطوح،‌براي تكميل معلومات ابتدا به قم و سپس به تهران رفت و در مدرسه عالي استاد شهيد مطهري (سپهسالار سابق) درس تفسير قرآن و اصول عقايد اسلامي را در محضر مرحوم آيت الله طالقاني و فلسفه را از مرحوم راشد و استاد شهيد مرتضي مطهري و مرحوم آيت الله حائري آموخت. شهيد نائيني با پشتكاري كه داشت وارد دانشكده الهيات و معارف اسلامي شد و پس از اخذ مدرك تحصيلي كارشناسي، پايان نامه تحصيلي خود را با عنوان «جهاد در راه اسلام» در همان دانشگاه به رشته تحرير درآورد.

او همچنان پوياي علم بود و سختي ها و موانع زندگي هرگز مانع از توجه او به كسب علم و دانش نشد. براي تكميل معلومات خود بار سفر بست و در كشور هند در دانشگاه اسلامي «عليگره» كه از بزرگترين دانشگاه هاي اسلامي جهان است، زير نظر فيلسوف و محقق، استاد «كلب عابد»‌ رساله دكتراي خود را با عنوان «فلسفه مقايسه دعاي اسلام با ساير اديان» را نگارش كرد.

شهيد نائيني قبل از عزيمت تحصيلي به هند، همزمان تدريس نيز مي كرد. مدتها در دبيرستانهاي مختلف تعليمات ديني و علوم اجتماعي را به نوجوانان مي آموخت. در دبيرستان قدس با «شهيد محمدعلي رجايي»  و «جلال الدين فارسي» همكار بود و پس از اين، دوستي و همكاري با شهيد رجايي براي چندين سال در دبيرستان «ميرداماد» ادامه يافت و سير مبارزه شهيد نائيني عليه رژيم طاغوت را نيز وارد مرحله جديدي كرد.

اطاعت از ولايت فقيه ويژگي بارز شهيد
شهيد حسيني نائيني همواره اطاعت از ولايت فقيه را يك وظيفه ديني مي دانست. او از يك سو با حضور در حوزه هاي علميه و تحقيق و تعمق در قرآن با موضوع «ولايت فقيه» آشنا شده بود و از سوي ديگر ظلم و ستم جباران زمان را مشاهده و به اين اصل مترقي التزام عملي داشت. با پيروزي انقلاب اسلامي و ظهور پديده «حكومت ديني» در كشورمان، او همواره ولايت فقيه و مرجعيت را عامل ايستادگي در برابر دشمنان و پيروزي در مقابل استكبار مي دانست. او مي گفت: «آمريكا و ساير ابرقدرتها ... بايد منطق ما را بفهمند و بدانند كه كه ما زير نظر ولايت فقيه [هستيم] ... اين يك مسئله زودگذر نيست. اين يك منطقي است كه چهارده قرن وظيفه  اسلامي ما را بوجود آورده است و امروز مردم ايران، در پاكستان، كشورهاي عربي و در سراسر جهان اسلام، اطاعت كردن از رهبر را و اطاعت كردن از مرجع تقليد را يك وظيفه ديني و اسلامي مي دانند و حركت ما يك حركت سياسي نظامي، اقتصادي نيست [بلكه]‌ در اعماق فرهنگ يك ملتي اين حركت چهارده قرن پرورش يافته است. بدانيد [دشمنان و استكبار جهاني] كه اگر در ايران مرتكب اقدامي بشويد، سراسر جهان اسلام به خروش خواهد آمد و در سراسر جهان با عكس العمل شديدي در برابر آمريكا موضع گيري خواهد شد.»

شهيد نائيني و آغاز نهضت اسلامي
شهيد نائيني از همان آغاز تحصيل علوم حوزوي،‌ مبارزه با ديكتاتوري پهلوي را آغاز كرد و با پاكدلي و شجاعت كه از ويژگي هاي ساكنان كوير است،‌ در اين مسير و تحت نظر روحانيت به افشاگري عليه رژيم پرداخت.

او با برپايي جلسات مذهبي،‌ سخنراني و بويژه تفسير قرآن،‌ اصول مبارزه با ظلم و ستم و جريان هاي انحرافي را به جوانان مي آموخت و با طبع رواني كه داشت، ايده و افكار خود را در قالب شعر برنده عليه حكومت خفقان شاهنشاهي و در خدمت اسلام بكار مي¬گرفت.

وي در طول سالهاي مبارزه با موسسه خيريه «حضرت ولي عصر» (عج) كه سرپرستي خانواده هاي محروم و مستضعف را بر عهده داشت و صندوق ذخيره جاويد كه از نهادهاي انقلابي و اسلامي بود همكاري مي كرد و مدتي نيز به تدريس علوم اسلامي در سطح دانشگاه پرداخت.

شهيد حسيني نائيني پس از پيروزي انقلاب اسلامي
با پيروزي انقلاب اسلامي به رهبري حضرت امام خميني(ره)،‌ شهيد حسيني نائيني با توجه به سابقه اي كه در امر تعليم و تربيت و نيز اقدامات عام المنفعه داشت،‌ به صحنه آموزش و پرورش بازگشت و بعنوان كارشناس مسئول امور ديني و تربيتي با اداره كل امور تربيتي وزارت آموزش و پرورش همكاري كرد. با تأسيس حزب جمهوري اسلامي و آشنايي كه با شهيدان بهشتي و باهنر داشت به عضويت حزب در آمد و براي اعتلاي آرمانهاي والاي انقلاب اسلامي و آرمانهاي مكتبي كه ساليان سال در آرزوي اش بود مجاهدتي ديگر نمود.

شهيد حسيني نائيني در سنگر مجلس
با آغاز انتخابات اولين دوره مجلس شوراي اسلامي، به توصيه حزب جمهوري اسلامي او از حوزه انتخابيه نائين نامزد انتخابات شد. اهالي نائين كه از نزديك با مبارزات و انديشه هاي سياسي و اجتماعي وي‌آشنا بودند، با قاطعيت او را برگزيدند و وكالت خود را در مجلس شوراي اسلامي به او سپردند. وي همواره از مجلس به عنوان سنگري براي دفاع از اسلام و خط امام و ولايت فقيه ياد مي كرد  و همه كوشش خود را نيز در اين مسير صرف نمود.

او معتقد بود «همه ما مسئولان، مديون مردم حق شناس و قدرشناس هستيم و بنابراين در خانه ملت بايد براي رسيدگي به مشكلات آنها نهايت كوشش را داشته باشيم.»

او در مدت حضور در مجلس شوراي اسلامي، براي توسعه صنعت كشاورزي و خودكفايي در توليدات كشاورزي تلاش گسترده اي نمود و همواره كشاورزي را يك عبادت بر مي شمرد و اهميت آن را در فرهنگ اسلامي بازگو مي كرد. شهيد نائيني معتقد بود: «فرهنگ كشاورزي را بايد در جامعه رواج داد. پيغمبر اكرم (ص) مي فرمايند: «الزارعون كنوز الله في ارضه» ،‌ كشاورزان از گنجينه هاي خدا در روي زمين هستند و هيچ چيز از اعمال در نزد خدا و پيغمبر محبوب تر از شغل كشاورزي نيست... قرآن كريم مي فرمايد: «هو الذي اخرجكم من الارض و استعمركم فيها» يعني خداوند شما را از زمين بيرون آورد و به شما مأموريت داد تا زمين را آباد كنيد. بنابراين كارگران و كشاورزان مسلمان بايد به اين مأموريتي كه قرآن به آنها محول كرده است توجه داشته باشند...»

حسيني نائيني شهادت را گرانبهاترين پشتوانه انقلاب اسلامي مي دانست و با نهايت وجود آن را آرزو مي كرد و اين آرزو را بارها به زبان مي آورد و از دوستان مي خواست به عنوان دعاي خير براي او طلب شهادت كنند. سرانجام خداوند عليم، دعاي فرزند زهرا(س) را به نيكوئي اجابت كرد و هفتم تير سال 1360، به همراه 72 يار صديق امام راحل، به سوي خود فراخواند.

از شهيد حسيني نائيني 3 فرزند بنام هاي سعيد(1340)، حميد(1345)، فهيمه(1348) به يادگار مانده است.

ويژگي هاي اخلاقي و شخصيتي شهيد
ـ دوستدار دانش و علم
ـ خونگرم و مهربان
ـ‌ سخت كوش و صادق
ـ شجاع و پاكدل
ـ قانع و صبور
 ـ هوشياري در برابر برنامه هاي شوم دشمنان
ـ مبارزه با جريانهاي انحرافي
ـ پاسخ گويي به شبهات
و خدمت به خلق خدا همگي از سجاياي اخلاقي شهيد سيد شمس الدين حسيني نائيني به حساب مي آمد و هيچ چيز نزد او با ارزش تر از كسب رضايت پروردگار جهانيان نبود.

عبدالكريمي  از بر ما شد جدا دريغ   نائيني عزيز نهان شد زما دريغ


مطالب مشابه :


کلاسهای امداد ونجات

امور فرهنگی دانشگاه پیام نور نایین - کلاسهای امداد ونجات -




مسابقه قرآنی 18بهار در بهار

امور فرهنگی دانشگاه پیام نور نایین - مسابقه قرآنی 18بهار در بهار -




جشنواره طنز دانشجویی

امور فرهنگی دانشگاه پیام نور نایین - جشنواره طنز دانشجویی -




آیین نامه های دانشجویی - فرهنگی

امور فرهنگی دانشگاه پیام نور نایین - آیین نامه های دانشجویی - فرهنگی -




خلاصه اي از فعاليتهاي فرهنگي دانشگاه پیام نور نایین

امور فرهنگی دانشگاه پیام نور نایین - خلاصه اي از فعاليتهاي فرهنگي دانشگاه پیام نور نایین -




با شهدای هفت تیر

امور فرهنگی دانشگاه پیام نور نایین - با شهدای هفت تیر -




مسابقه پیامکی بصیرت دانشجو ( 9 دی )

امور فرهنگی دانشگاه پیام نور نایین - مسابقه پیامکی بصیرت دانشجو ( 9 دی ) -




اردوی راهیان نور

اين وبلاگ صرفاً در راستاي اطلاع رساني در زمينه برنامه هاي فرهنگي دانشگاه پيام نور نايين راه




برچسب :