انواع گرانیت
بیشتر گرانیت ها سخت و چگال هستند و به این ترتیب جزو مصالح بادوام ساختمانی قرار میگیرند. در برابر نفوذ آب و اثر ضربه مقاومند و محیط های صنعتی را به خوبی تحمل می نمایند. ظاهر گرانیت متاثر از کار انجام شده بر روی سطح نهایی آن است که ممکن است چکشی، کلنگی، تیشه ای یا صیقلی باشد. بهترین نماس سنگ گرانیت حالت صیقلی آن است که زیبایی رنگ و انعکاس کریستال های آن را نمایش می دهد
سطح گرانیت بر اثر حرارت و تفاوت ضریب انبساط و انقباض بین اجزای کریستالی مختلف آن به صورت سوخته در می آید.استفاده تلفیقی از گرانیت صیقلی و سوخته در ساختمان به علت تضاد، زیبایی جالبی پدید می آورد. در ایران معادن بسیاری وجود دارد که سنگ های گرانیت با رنگ های مختلف از آن ها استخراج می شوند.سنگ گرانیت به علت هزینه سنگ استخراج , برش صیقل , نسبتا" گران است به همین دلیل بیشتر در نمای ساختمان های مهم به کار برده میشود . از این سنگ برای کف سازی ,پیاده رو سازی و راه سازی نیز استفاده میگردد .
توضیح در رابطه با گرانیت:
این نوع سنگ به علت مواد تشکیل دهنده اش کاملا" سنگ سفت و محکمی می باشد که جهت فرآوری این سنگ در کارخانه های سنگ بری هزینه ی بسیار زیادی جهت برش و ساب به کارخانه تحمیل می شود. جهت درک بیشتر این مطلب به مقایسه ی یک برش عادی سنگ گرانیت و دیگر سنگ های موجود در بازار می پردازیم:
یک دستگاه قله بر جهت برش سنگ های غیر از گرانیت از قله ی سنگ که از معدن به کارخانه فرستاده شده است می تواند با یک دیسک الماسه جهت برش تا عرض 70 سانت در یک مرحله وارد سنگ شود و پرسه ی برش را تا انتها انجام دهد ولی جهت برش قله سنگ گرانیت این دستگاه فقط می تواند در هر مرحله ی برش فقط یک سانت از سنگ را ببرد یعنی جهت یک برش یه عرض 70 سانت این دستگاه باید 70 بتر یک پرسه ی برش را به صورت رفت و برگشتی انجام دهد.
این سنگ به علت استحکام بیش از حد برای نصب در هر قسمتی از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد و کاملا" می تواند ضریب اطمینان جهت ماندگاری داشته باشد.
اکثرا" دیده شده است ساختمان هایی که نمای خود را از سنگ مرمریت استفاده کردند بعد از گذشت کمتر از 5 سال و با شرایط محیطی و آب و هوایی شهر تهران به مرور زمان این سنگ از نما جدا شده و افتاده است. این به دلیل رشته های آهکی موجود در سنگ مرمریت می باشد که بر اثر سرما و گرمت و نم باران و شرایط جوی دیگر بازتر شده و خود را از بستر ملات سیمان ول شده و به زمین می افتد ولی سنگ گرانیت بعد از گذشت سالیان زیاد و تحمل بدترین شرایط جوی به هیچ عنوان نمیشکند و چون رشته های آهکی ندارد امکان شکسته شدن و ول شدن از نما ندارد. ولی قابل ذکر است که گرانیت به علت صاف بودن و نداشتن تخلخل در پشت سنگ برای نصب در نما با ملات سیمان و ماسه به تنهایی کار کاملا" غیر حرفه ای و مشکل ساز می باشد چون در کمتر از یک سال سنگ خود را از ملات جدا کرده و از نما می افتد به همین دلیل بوسیله ی روشی به نام اسکوپ سنگ های گرانیت را برای نصب در نما استفاده می کنند.
توضیح روش اسکوپ: سنگ گرانیتی را که می خواهیم جهت نصب در نما استفاده کنیم در قسمت نری سر که همان عرض ضخامت سنگ می باشد را استاد نصاب با استفاده از فرزز برش سنگ شیاری ایجاد می کند و به وسیله ی سیم مفتول زبانه ای L مانند را در نری سنگ کار می گذارد که قسمت انتهایی این سیم مفتول بعد از نصب سنگ و ریختن ملات سیمان در پشت آن وارد ملات سیمان شده و در سیمان می ماند و با این کار از افتادن سنگ جلوگیری می کند.
انواع سنگ از لحاظ رنگ :
1. گرانیت های طوسی
2. گرانیت های شکلاتی
3. گرانیت های مشکی
4. گرانیت های قرمز
1)گرانیت های طوسی:
این گرانیت ها اغلب با رنگ اصلی طوسی روشن و دانه های مشکی رنگ ریز و درشت می باشند که به اختصار چند نوع متفاوت آن را بررسی می کنیم:
الف) گرانیت مروارید مشهد:
این سنگ به علت قیمت مناسبی که دارد اکثرا" در ساختمان هایی که می خواهند با قیمت ارزان تری تمام شود، کار می شوند. این سنگ قابلیت استفاده در نما و کف را دارد. از لحاظ گرفتن نم و جذب آب، جذب پذیری زیادی دارد و اکثرا" در نماهای ساختمان ها بعد از بارش باران تا چند روز نم در سنگ پدیدار می ماند. قیمت این سنگ در بازار سنگ تهران به ازای هر متر مربع به ضخامت 2 سانت از 130000 ریال تا 16000 ریال می باشد. و این اختلاف قیمت بیشتر به دلیل فرآوریهای مختلف می باشد.
ب) گرانیت نطنز:
این سنگ از لحاظ یک دست بودن رنگ و به نسبت گرانیت مروارید، روشن تر می باشد. جذب پذیری آب در این به مراتب کمتر بوده و به همین دلیل مورد پسند مهندسان و طراحان نما می باشد. این سنگ چند معدن فعال دارد که با نام های سنگ گرانیت نطنز جیب الهیان، سنگ گرانیت نطنز مرادی و سنگ گرانیت نطنز سعیدی می باشد. که در میان این معادن سنگ گرانیت نطنز جیب الهیان از تمامی رقبای خود بهتر بوده و اکثر کارخانه های سنگ بری طرفدار این سنگ می باشند. قیمت این سنگ به ازای هر متر مربع از 190000 ریال تا 220000 ریال می باشد که نسبت به سنگ های گرانیت نطنز معادن دیگر تا حدود 20 درصد گرانتر می باشد.
ج) گرانیت نهنبدان: این سنگ به علت داشتن دانه های مشکی بزرگ تر و همچنین تنوع رنگ متفاوت خود، دارای مشتری های بیشتری می باشد. از لحاظ استحکام و مقاومت نمره ی خوبی دارد و در بازار سنگ گرانیت ایران از قیمت قابل توجهی بر خوردار است. قیمت این سنگ از حدود 230000 ریال در سنگ های طوسی شروع و در سنگ های صورتی خود به قیمت 300000 ریال می رسد.
2)گرانیت های شکلاتی:
این گرانیت ها اغلب رنگ های شکلاتی، بژ و فیلی دارند. اکثرا" معادن این گرانیت ها سمت زنجان، خرمدره، ابهر و در محدوده ی استان قزوین و زنجان می باشد که به صورت مختصربه چند نوع مختلف این سنگ می پردازیم:
الف) سنگ گرانیت شکلاتی خرمدره
این سنگ با طیف رنگی شکلاتی که دارد در محیط هایی کخ مهندسان و طراحان احتیاج به رنگ گرم دارندکار می شود.این سنگ به علت قیمت پائینی که دارد در اکثر ساختمانها قابل نمایان است ، این سنگ بیشتر در کف کار می شود، چون در نمای ساختمانها مشاهده شده که بعد از مدتی دچارزنگ زدگی دانه های کریستالی داخل سنگ شده و یا به تغییر رنگ قابل ملاحظه ای دچار شده است.
اکثرا" در کف از این سنگ بصورت فیلم شده بکار می رود که از لغزش روی سنگ جلوگیری می کند . قیمت این سنگ در بازار به ازای هر متر مربع به ضخامت 2 سانت از حدود 130000 تا 160000 می باشد.
ب) سنگ شکلاتی بهاره زنجان :
این سنگ به علت داشتن رنگ شکلاتی و هاله ی کم رنگی از رنگ صورتی رنگ خیلی قشنگ و گرمی را به سنگ می دهد. این سنگ به علت مرغوبیت دارای مشتری هاس بیشتری می باشد و از لحاظ تغییر رنگ از دیگر سنگ های این خانواده بهتر می باشد و می توان از این سنگ در نما کار کرد.
قیمت این سنگ به ازای هر متر مربع به ضخامت 2 سانت از متری 160000 ریال تا 200000 ریال می باشد.
3)سنگ های گرانیت مشکی رنگ:
لازم به توضیح است که هر چه رنگ گرانیت ها به تیرگی می رود، استقامت و استحکام آنها بسیار زیاد تر می شود. برش و فرآوری این نوع سنگ گرانیت در کارختنه های سنگ بری کار بسیار طاقت فرسا و پر هزینه ای می باشد. جهت بررسی بیشتر به چند نوع از این گرانیت خواهیم پرداخت:
الف) سنگ گرانیت مشکی الموت:
این سنگ که معادن آن در اطراف قزوین و در شهر الموت می باشد با رنگ مشکی زمینه و دانه های سفید ریز و درشت رنگ قشنگ و ویژه ای را دارا می باشد .این سنگ به نسبت تمام گرانیتهای مشکی رنگ نرم تر بوده و برای کارخانه بسیار سنگ خوب با سودآوری بالائی به نسبت سنگهای گرانیت مشکی می باشد.
جهت تفکیک رنگ در نما و کف در ساختمانهای مختلف قابل کاربرد می باشد و هر نوع سلیقه ای را تامین می کند.
قیمت این سنگ به ازای هر متر مربع سنگ2 سانت از قیمت 350000 تا 450000 ریال قابل تغییر می باشد و اختلاف آن بیشتر به علت کیفیت های مختلف ساب و برش این سنگ می باشد که اکثرا در کارخانه های سنگبری تهران این سنگ با فرآوری بهتری مورد عمل می آید ولی در کارخانه های شهرستان این سنگ بعلت کیفیت پایین تر از لحاظ برش و ساب قیمت پایین تری دارد.
ب) سنگ گرانیت مشکی تویسرکان:
این سنگ به علت رنگ مشکی کاملا" پررنگ و یک دستی که دارد بسیار مورد توجه اکثر ساختمان سازان و طراحام نمای ساختمان می باشد. این سنگ به جرات یکی از محکمترین سنگ های موجود در بازار ایران می باشد. هزینه فرآوری، برش، ساب و صیقلی کردن این سنگ برای کارخانه بسیار بسیار بالا می باشد. لازم به ذکر است که از این سنگ به عنوان سنگ مزار یا سنگ قبر بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از ویژگیهای این سنگ جهت استفاده به عنوان سنگ قبر محکم بودن و قابلیت تحمل این سنگ جهت ابزار کاری، خطاطی و حکاکی چهره می باشد. قیمت این سنگ به ازای هر متر مربع سنگ2 سانت از قیمت 1300000 تا 2000000 ریال می باشد. لازم به توضیح است که با واردات سنگ های مشکی گوناگونی از قبیل سنگ گرانیت مشکی چین و برزیل هنوز از لحاظ رنگ و مقاومت هیچکدام از نمونه های وارداتی جای سنگ گرانیت مشکی تویسرکان را نگرفته است.
سنگ های گرانیت قرمز رنگ:
4)سنگ گرانیت قرمز یزد:
یکی از تنهاترین سنگ های گرانیت قرمز رنگ که در بازار ایران جای خود را کاملا" باز کرده و کاملا" مهندسان و طراحان نما در تفکیک رنگی از آن استفاده می کنند. این سنگ از لحاظ استحکام و مقاومت در حد سنگ های گرانیت مشکی می باشد و به همین دلیل هزینه های فراوری بسیار بالایی برای کارخانه های سنگ بری بوجود می آورد و به همین علت جزء سنگ های گران قیمت در بازار می باشد.
قیمت این سنگ به ازای هر متر مربع سنگ2 سانت از قیمت 400000 تا 600000 ریال می باشد که اختلاف قیمت آن به علت کیفیت مختلف برش و ساب آن می باشد.
مطالب مشابه :
ليست برخي از سنگبري هاي استان اصفهان
نوشته های پیشین هفته
راه کارهای بهبود بازار سنگ تزئینی ایران
باعث می گردد تا ایران در عرصه رقابت های آب کارخانه های سنگبری در مقایسه
گروه معادن و کارخانه سنگبری راک استون ایران تولید انواع کوپ معادن مرمریت کاشان و خوی
گروه معادن و کارخانه سنگبری گروه معادن و کارخانه سنگبری راک استون ایران نوشته های
انواع گرانیت
باشد که اکثرا در کارخانه های سنگبری تهران این سنگ سنگ های موجود در بازار ایران
مصاحبه محمد جواد ابطحی نماینده سده در مجلس با شبکه استان اصفهان
اند درست است ما دارای کارخانه های سنگبری و ریسندگی هستیم که در و کشور ایران
ارباب قنبر رحیمی بزرگترین کارآفرین محلات و نیم ور
به نام پدر سنگ ایران به کارخانه های سنگبری بسیار زیادی که در های پیشین
روندتوسعه صنعت سنگ دراستان لرستان
به عنوان پدر سنگ ایران به آن تدریجا کارخانه های سنگبری ایجادمی شوندولی
تاریخچه ای از آجر
استاندارد آجر در ایران و پرداخت سنگهای آهکی در کارخانههای سنگبری برای سبکسازی آجر
فروش کارخانه در تهران
دارای اولین و تنها تولید کننده دوغ های طعم دار در ایران و دارای کارخانه سنگبری
برچسب :
کارخانه های سنگبری ایران