سزارین و عمل سزارین و توضیحاتی بدرد بخور در مورد سزارین/سوال/جواب/سزارین
15پرسش و پاسخ درباره سزارین
همانطور که میدانید بچهها معمولا با سر از رحم بیرون میآیند، اما اگر شرایط استقرار جنین به نحوی باشد که مثلا بخواهد با پا از رحم خارج شود، آنوقت باید برای سزارین اقدام کرد.
زایمان سزارین
1- سزارین یعنی چه؟
سزارین یعنی شکافتن شکم و ایجاد یک برش بر روی رحم زن باردار به منظور خارج کردن جنین از داخل رحم.
2- شایعترین مواردی که باعث میشود پزشکان از این روش استفاده کنند، چه مواردی است؟
اگر بحث اصرارهای بیجای خانم باردار و خانوادهاش را کنار بگذاریم، معمولا پزشکان به یکی از چهار دلیل زیر دست به سزارین میزنند:
ـ عدم پیشرفت زایمان یا بحرانیشدن شرایط زایمان
- سابقه سزارین در زایمانهای قبلی زائو
- وضعیت قرارگیری نامناسب جنین در رحم مادر برای زایمان طبیعی (همانطور که میدانید بچهها معمولا با سر از رحم بیرون میآیند، اما اگر شرایط استقرار جنین به نحوی باشد که مثلا بخواهد با پا از رحم خارج شود، آنوقت باید برای سزارین اقدام کرد)
- وضعیت نامناسب و بحرانی تنفس در جنین
3- معمولا سزارین در کدام دسته از خانمهای باردار شایعتر است؟
میزان سزارین معمولا در خانمهایی که تا به حال زایمان نداشتهاند و برای اولین بار میخواهند فرزندی به دنیا بیاورند، بیشتر است و البته این میزان با افزایش سن نیز افزایش مییابد.
4- در شرایط غیر اورژانس، چه زمانی برای انجام سزارین مناسبتر است؟
مناسبترین زمان در شرایط غیراورژانس، وقتی است که معیارهای بالینی و آزمایشگاهی برای بلوغ جنین به اثبات رسیده باشد و معمولا وقتی این اتفاق میافتد که سی و نه هفته کامل از تاریخ آخرین قاعدگی خانم باردار گذشته باشد.
5- آیا برای انجام عمل سزارین نیز مانند سایر جراحیهای بزرگ، ضرورت دارد که بیمار چند ساعت قبل از عمل، ناشتا باشد؟
بله، در سزارین نیز ضرورت دارد که بیمار حداقل 8 ساعت قبل از عمل، ناشتا باشد تا معده خالی شود و عوارض حین عمل مثل آسپیراسیون (برگشت محتویات گوارشی از مری و ورود آن به مجاری تنفسی) اتفاق نیفتد.
6- حجم خونی که خانمها در حین سزارین از دست میدهند، چقدر است؟
میزان خونریزی در حین عمل سزارین به طور معمول، یک لیتر است و البته بعضی از خانمها ممکن است خونریزی تا یک و نیم لیتر را هم تجربه کنند. به همین دلیل است که معمولا یک تا دو لیتر سرم رینگر لاکتات و یا سرم قندی نمکی در طی عمل و بلافاصله بعد از عمل به بیمار تزریق میشود.
7- مدت زمانی که لازم است زائو بعد از انجام عمل سزارین ناشتا باشد، چقدر است؟
معمولا بیمار باید 24 ساعت بعد از انجام این عمل جراحی، ناشتا باشد تا شانس بروز آسپیراسیون به حداقل برسد. همچنین، از آنجایی که احتمال بروز عوارض بعد از زایمان نیز طی 24 ساعت اول بعد از سزارین بالاست، بهتر است که بیمار در طی این 24 ساعت ناشتا بماند و غذایش را صرفا از طریق سرمهای خوراکی دریافت کند.
8- پس از سزارین، زائو تحت چه شرایطی از اتاق ریکاوری خارج میشود؟
شرط اول خروج از ریکاوری این است که زائو کاملا به هوش آمده باشد و شرط بعدی این است که خونریزیاش به حداقل کاهش پیدا کرده باشد. ضمنا فشار خون بیمار نیز باید به شرایط پایداری رسیده و ادرارش هم باید جریان پیدا کرده باشد، حداقل به میزان 30 سی سی در ساعت.
9- آیا در شرایط معمول پس از سزارین باید داروی خاصی برای بیمار تجویز شود؟
بله، تا زمانی که بیمار در بیمارستان بستری است، معمولا هر شش ساعت، آنتیبیوتیک وریدی دریافت میکند و بعد از ترخیص از بیمارستان نیز میتوان تا هفت روز برای بیمار آنتی بیوتیک خوراکی تجویز کرد.
10- سوند ادراری را چه مدتی بعد از سزارین، بیرون میآورند؟
در شرایط طبیعی، سوند فولی را باید 12 ساعت بعد از عمل و یا صبح روز بعد از عمل خارج کرد.
11- پس از چه مدتی، بیمار میتواند از تخت پایین بیاید و شروع به راه رفتن کند؟
حرکت دادن بیمار را باید هر چه زودتر شروع کرد. در بیشتر موارد، درست روز بعد از عمل، بیمار باید حداقل دو بار و با کمک همراه از تخت خارج شود. در روز دوم بعد از عمل، بیمار میتواند با کمک همراه در بخش قدم بزند. با حرکت دادن زودرس بیمار، شانس ایجاد لختههای خونی در عروق بیمار و به حرکت افتادن این لختهها در مسیر گردش خون به حداقل میرسد.
12- آیا بیمار میتواند غذا خوردنش را بلافاصله با صرف غذاهای معمولی شروع کند؟
نه، در اکثر بیماران رژیم مایعات روز بعد از عمل شروع میشود و در روز دوم بعد از عمل معمولا رژیم غذایی عادی آغاز میشود. اما در مواردی که داخل شکم، دستخوش دستکاری های شدید شده باشد و یا عفونتهای گستردهای اتفاق افتاده باشد، معمولا رژیم غذایی مایعات نیز با تاخیر آغاز میشود.
13- شستشوی محل بخیهها از چه زمانی بلامانع است؟
از روز سوم به بعد، دوش گرفتن برای این محل نیز بلامانع است، اما تا قبل از آن، محل بخیهها باید هر روز معاینه شود و با مواد ضدعفونی کنندهای مانند بتادین شستشو داده شود و پانسمان گردد. بخیهها را به طور معمول در روز چهارم بعد از عمل بیرون میکشند.
14- شایعترین عوارض احتمالی سزارین چیست؟
عوارض بیهوشی نظیر آسپیراسیون (برگشت محتویات گوارشی به مجاری تنفسی) و آسیبهای ریوی ناشی از آن، عفونتهای موضعی، عفونتهای گسترده، خونریزی شدید، لختهشدن خون در عروق خونی و به جریان افتادن این لختهها در مسیر جریان خون که البته بسیار خطرناک است، صدمه دیدن دستگاه ادراری، وارد آمدن آسیبهایی به مغز یا نخاع بچه و شکستگیهای استخوان جمجمه، ران و اعضای دیگر بچه.
15- معمولا چند روز بعد از سزارین، زائو ترخیص میشود؟
در صورتی که عوارض بعد از زایمان وجود نداشته باشد، مادر میتواند در روز سوم یا چهارم بعد از زایمان از بیمارستان مرخص شود. در نخستین هفته بعد از زایمان، فعالیتهای مادر باید به مراقبت از خود و بچهاش محدود شود و نخستین ویزیت بعد از زایمان نیز بهتر است که سه هفته بعد از ترخیص باشد.
------------------------------------
عمل سزارین و بعد از آن
سزارین یک عمل جراحی است که با شکافتن پوست روی شکم، عضلات زیر آن و جدار رحم همراه است.
قبل از سزارین
قبل از سزارین باید نکاتی را مد نظر داشت، از جمله:
- در خانه: شب قبل و روزی که عمل سزارین باید انجام شود، دوش بگیرید و خود را تمیز کنید. این کمک به کاهش عفونت می کند.
- در بیمارستان: موهای شکم شما تمیز می شود. برای جمع آوری ادرار، یک کاتتر در مثانه شما قرار می گیرد. برای رساندن مایعات و داروها، سرم به شما وصل می شود. برای جلوگیری از درد معده، ممکن است به شما داروی ضد اسید بدهند.
- بیهوشی: در بیشتر زایمان ها، از روش بی حسی پایین بدن استفاده می کنند تا بیهوشی کامل. لذا شما در طی سزارین، هوشیار هستید. شایعترین روش بی حسی، بی حس کردن نخاع با تزریق آمپولی در ناحیه کمر است.
در برخی موارد که پزشک تشخیص دهد، بیهوشی کامل انجام می گیرد و در این بیهوشی شما قادر به دیدن، شنیدن و یا احساس کردن چیزی نخواهید بود.
- بریدن شکم با چاقوی جراحی: پزشک برشی را در قسمت زیر شکم ایجاد می کند. معمولا این برش، افقی است. اگر یک برش بزرگ نیاز باشد و یا جنین باید زودتر بیرون آید، پزشک ممکن است یک برش عمودی روی شکم ایجاد کند.
- بریدن رحم: بعد از برش شکم، پزشک یک برش دیگر در رحم ایجاد می کند. معمولا برش رحم افقی است و در سراسر قسمت پایین رحم ایجاد می شود. انواع دیگر برش های رحم وجود دارد که با توجه به موقعیت قرارگیری جنین در رحم مادر و عوارض احتمالی، توسط پزشک متخصص تعیین می شود.
- زایمان: اگر شما را بی حس کرده باشند، در طی عمل جراحی سزارین دردی احساس نخواهید کرد، ولی تولد نوزاد خود را می توانید ببینید. پزشک دهان و بینی نوزاد را بعد از تولد، با مایع مخصوصی تمیز خواهد کرد و بعد بند ناف را می برد. جفت از رحم خارج می شود و قسمت برش جراحی، با بخیه بسته خواهد شد.
بعد از سزارین
- مدت 2 تا 3 روز مادر و نوزاد در بیمارستان می مانند.
- بلافاصله بعد از عمل، پرستار، مادر را به بلند شدن و راه رفتن تشویق می کند. حرکت کردن می تواند در بهبودی سریع، جلوگیری از یبوست و جلوگیری از لخته شدن خون کمک کند.
- پزشک، برش جراحی را بررسی می کند تا عفونت نکرده باشد، میزان حرکت شما را می پرسد، میزان مایعات دریافتی شما را می پرسد و عملکرد مثانه و روده را بررسی می کند.
- درد جراحی سزارین ممکن است در شیردهی مشکل بوجود آورد. بنابراین بهتر است درست بعد از عمل سزارین، شیردهی را آغاز کنید.
پزشک به شما داروهایی برای کاهش درد می دهند که این داروها تداخلی با شیردهی مادر ندارند.
وقتی به خانه رفتید
4 تا 6 هفته طول می کشد تا محل بخیه سزارین ترمیم شود. خستگی و ناراحتی در این موارد شایع است.
مسائل زیر را در مدت بهبودی رعایت کنید:
- راحت بگیرید. تا حد امکان استراحت کنید. چیزهایی را که شما و نوزادتان به آنها نیاز دارید، در دسترس قرار دهید.
- از شکم خود مراقبت کنید. هنگامی که ایستاده اید و یا راه می روید، پشت خود را در موقعیت مناسب قرار دهید. در هنگام حرکات ناگهانی شکم مثل سرفه کردن، عطسه زدن و یا خندیدن، شکم خود را به تو دهید. در هنگام شیر دادن، از بالش برای حمایت استفاده کنید.
- مقدار زیادی مایعات بنوشید. نوشیدن آب و مایعات کمک به جایگزینی مایعات از دست رفته در حین زایمان و شیردهی می کند. همچنین از یبوست جلوگیری می کند.
- در صورت نیاز، دارو مصرف کنید. ممکن است پزشک برای شما استامینوفن برای کاهش درد تجویز کند. بدون دستور پزشک، هیچ دارویی را مصرف نکنید.
- از رابطه جنسی با همسر خود پرهیز کنید.
بعد از سزارین، در چه مواردی باید به پزشک مراجعه نمود؟
- اگر نشانه ای از عفونت دارید، برای مثال تب بالاتر از 38 درجه، درد شدید شکم، قرمزی و ورم و وجود ترشحات در محل بخیه
- درد سینه همراه با قرمزی و تب
- ترشح بدبو از واژن
- درد داشتن در هنگام ادرار کردن
- مشاهده لخته های بزرگ و یا خونریزی زیاد، طوری که در طول یک ساعت نیاز به تعویض نوار بهداشتی داشته باشید.
- درد و ورم پا
افسردگی پس از زایمان
افسردگی پس از زایمان می تواند باعث تغییرات خلقی شدید، کاهش اشتها، خستگی بیش از حد و احساس غمگینی شود. برخی مواقع، این افسردگی جدی می باشد و باید به روانپزشک مراجعه کرد.
-------------------------
مراقبتهای قبل و بعد از سزارین
بسیاری از مادران باردار با سوالات زیادی روبهرو هستند، از جمله این که روز قبل از سزارین چه کارهایی باید انجام دهیم و پس از آن چطور؟ البته پزشکان معالج به بسیاری از این سوالات پاسخ میدهند، اما به دلایلی (مثل استرس مادر) بیمار به آنها توجه نمیکند و برخی مسائل هم به نظر پزشکان آنقدر مهم نیست که بخواهند توضیحی بدهند. در این نوشتار سعی میشود تا حدودی به این سوالات پاسخ داده شود.
نکات قبل از سزارین
خانم باردار باید در روز قبل از عمل سزارین چند نکته را رعایت کند، حتی در کسانی که برنامه زایمان طبیعی دارند، رعایت برخی نکات زیر توصیه میشود، چون در هر زایمان طبیعی هم احتمال سزارین اورژانسی وجود دارد.
1 ـ حمام کردن در روز قبل از عمل به پیشگیری از عفونت محل جراحی کمک میکند. در مورد کسانی که زایمان طبیعی در پیش دارند، حمامکردن بعد از شروع دردهای خفیف توصیه میشود. برداشتن موی ناحیه عمل فقط در روز عمل توصیه میشود، نه روز قبل از عمل.
2 ـ بهتر است بیمار حداقل هشت ساعت قبل از عمل، چیزی نخورد، هرچند در بررسیهای جدید، خوردن آبمیوه و آب ممنوع نیست، اما بهتر است مادر باردار حتی آب هم نخورد. البته در مواردی، مصرف آنتیاسید جهت خنثی کردن اسید معده توصیه میشود.
این توصیهها جهت بهتر شدن روند بیهوشی داده میشود. در مورد زایمان طبیعی توصیه میشود بیمار پس از شروع دردهای خفیف از خوردن غذاهای سنگین پرهیز کرده و بیشتر از مایعات استفاده کند.
3 ـ دفع مدفوع در روز قبل از عمل هم به روند کلی بهبودی و کاهش دردهای پس از عمل کمک میکند. در مورد زایمان طبیعی هم توصیه میشود بیمار با شروع دردها با کمک روغن کرچک یا داروهای دیگر اجابت مزاج مناسب داشته باشد.
4 ـ پاککردن لاک دست و پا قبل از عمل. در غیر این صورت، روز ورود به بیمارستان حتی جهت زایمان طبیعی این کار توسط پرسنل توصیه و انجام میشود، چرا که برخی کنترلهای وضعیت اکسیژنرسانی و تنفسی بیمار، حین بیهوشی با توجه به رنگ بستر ناخنها انجام میشود و ناخن باید بیرنگ باشد.
5 ـ درآوردن النگو و انگشتر و کلیه زیورآلات توصیه میشود. این مساله شامل گیره سرهای فلزی و کلا هر جسم فلزی دیگری که در تماس با بدن است نیز میشود، زیرا این اجسام با وسایل کنترل داخل اتاق عمل و اتاق زایمان تداخل دارد.
از آنجا که حین بارداری، اغلب ورم دست و بدن و افزایش وزن وجود دارد، باید النگو و انگشتر قبل از تنگشدن بیش از حد خارج شود، وگرنه در اتاق زایمان یا اتاق عمل با وسایل مناسب انگشتر و النگو بریده و خارج میشود. به همین دلیل، کل لباسها حتی لباس زیر، قبل از ورود به زایشگاه و اتاق عمل خارج و لباس بیمارستان یا اتاق عمل پوشانده میشود.
6 ـ در مواردی که خانم باردار استرس زیادی دارد، شب قبل از عمل مصرف یک عدد آرامبخش مثل دیازپام توصیه میشود.
مراقبت بعد از سزارین
مراقبت صحیح طی 6 تا 8 هفته اول بعد از زایمان در سلامت مادر، رشد و تکامل نوزاد و سلامت خانواده تاثیرگذار است.
همچنین نوزاد طی این مرحله، تغییرات رشد و تکاملی چشمگیری دارد که سلامت مادر و بهبودی پس از سزارین در این زمینه نقش بسزایی دارد.
آشنایی مادران با مراقبت های پس از سزارین به ایشان کمک می کند تا دوران نقاهت پس از زایمان را به دور از هر گونه خطری سپر نمایند. امید است این راهنما پاسخگویی شما مادر عزیز باشد.
نکات زیر در حین مراقبت پس از سزارین ممکن است مشاهده شود:
- تا 24 ساعت پس از سزارین، ممکن است خونریزی در حد قابل توجهی وجود داشته باشد، ولی به تدریج از حجم خون کاسته می شود. همچنین ترشحات واژن نیز ممکن است تا یک ماه دیده شود.
- درد محل عمل و درد ناشی از انقباضات رحم در پی شیردهی ممکن است احساس شود. این درد به علت برگشت رحم به حالت قبل از حاملگی است و با مصرف مسکن تجویزشده توسط پزشک معالج کم می شود.
پانسمان ناحیه سزارین ضدآب و شفاف است و می توانید هر روز به روش ایستاده، استحمام کنید.
تغذیه مادر پس از سزارین
- توصیه می شود تا سه روز پس از سزارین از خوردن غذاهای نفاخ مثل میوه خام، آب میوه خام، آب میوه های کارخانه ای چون ساندیس و ...، حبوبات، پلو و خورشت بپرهیزید.
- غذاهایی چون کباب، جوجه کباب، گوشت یا مرغ آب پز و سبزیجات پخته مثل هویج، کدو، سیب زمینی و آب رقیق کمپوت مناسب ترند.
- در صورت یبوست از روغن زیتون، آلوخشک و انجیرخشک خیس کرده استفاده شود.
- سعی کنید آب به میزان کافی مصرف نمایید، چرا که به رفع یبوست کمک می کند. از طرفی به علت شیردهی و خونریزی نیز به جایگزینی مایعات بدن نیاز دارید.
- هنگام دفع ادرار و اجابت مزاج، برای جلوگیری از فشار به محل بخیه، از توالت فرنگی استفاده شود.
میزان فعالیت بدنی پس از سزارین
سعی کنید مرتبا راه بروید، چرا که راه رفتن هم از نفخ شما جلوگیری می کند و هم از یبوست.
به خاطر داشته باشید استراحت کافی، در فواصل فعالیت، به تسریع بهبودی دوران پس از زایمان کمک میکند.
سعی کنید در ساعاتی که نوزاد خواب است شما نیز استراحت نمایید و از دیدوبازدید های طولانی بستگان حتی الامکان بپرهیزید.
کار سنگین در منزل انجام ندهید.
برخی پزشکان به استفاده از شکم بند اعتقاد ندارند. چنانچه شکم بزرگ باشد، می توان آن را با پارچه (مثل شال پارچه ای) بست.
زمان شروع ورزش پس از سزارین
معمولا اجازه انجام ورزش از روز دهم به بعد، در اولین ویزیت پزشک معالج توسط پزشک معالج، به فرد داده می شود.
شیر دان به نوزاد پس از سزارین
مرتب از هر دو سینه به نوزاد شیر بدهید. در صورت حالات غیر عادی در سینه مثل سفتی سینه، درد، قرمزی و تب به پزشک معالج خود اطلاع دهید و به بیمارستان مراجعه نمایید.
همچنین شستشوی نوک سینه با آب ولرم، قبل و پس از هر بار شیردهی به منظور پیشگیری از آلودگی لازم است.
نکات قابل توجه پس از سزارین
در صورت مشاهده تب، التهاب ناحیه جراحی (یعنی قرمزی، درد، ترشح)، تب و خونریزی شدید و غیرعادی به بیمارستان مراجعه نمایید.
منابع:
جام جم - دکتر ثریا عالمی، جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان
سایت بیمارستان دی
-------------------------
نوع زایمان ، بر هوش نوزاد تاثیر می گذارد
پزشکان در یک مطالعه جدید دریافتند کودکانی که به روش زایمان طبیعی متولد می شوند در مقایسه با کودکانی که با روش سزارین به دنیا می آیند، ضریب هوشی بالاتری دارند.
هوش عبارت است از قدرت یادگیری و قابلیت عمومی درک و استدلال که به شکلهای گوناگونی جلوه گر می شود و منجر به سازگاری فرد می شود. عوامل متعددی در افزایش و کاهش آن دخیلند.
متخصصان با انجام مطالعات جدید دریافتند وقتی مادران باردار به شیوه طبیعی زایمان می کنند، مقدار نوعی پروتئین خاص در مغز نوزادشان افزایش می یابد و همین امر موجب بالا رفتن ضریب هوشی نوزاد می شود.
این متخصصان می گویند افزایش سطح پروتئین مزبور موسوم به ۰۳۹;UCP۲۰۳۹; در نوزادانی که به روش زایمان طبیعی متولد می شوند کمک می کند که حافظه کوتاه مدت و بلندمدت این نوزادان در دوران جنینی، رشد بیشتری پیدا کند. حافظه کوتاه مدت و بلندمدت هر دو از فاکتورهای کلیدی در افزایش ضریب هوشی انسان هستند.
این متخصصان منطقه هیپوکامپ را در مغز موش های متولد شده به روش طبیعی یا سزارین ارزیابی کرده و متوجه شدند که موش های بدنیا آمده به شیوه سزارین دارای سطح کمتری از مولکول UCP۲ هستند و در نتیجه دچار اختلالات رفتاری دوران بلوغ می شوند.
لازم به ذکر است هوش نوزاد یک عامل مولتی فاکتوریال می باشد و عوامل متعددی در افزایش و کاهش آن دخیل می باشند، لذا نمی توان تنها نوع زایمان را دلیلی محکم بر افزایش و یا کاهش آن شمرد
------------------------------
چاره ای برای تورم بعد از زایمان
یکی از مسایلی که به طور شایعی پس از زایمان اتفاق می افتد، تورم پا، قوزک و دست هاست. این احتباس آب به شدت شایع است و البته این حس تورم و پف کردگی برای یک زائو تجربه ناخوشایندی است اما قبل ازاینکه بدانید چه طور به همسرتان کمک کنید، بهتر است دلیل این احتباس آب یا تورم را بدانید.
از شگفتی های بی نظیر خلقت و الطاف خداوندی است که در چند هفته مانده به زایمان بدن همسر شما مقداری آب ذخیره می کند تا در طول دردهای زایمان که تمایلی به خوردن و آشامیدن ندارد و نمی تواند چیزی بخورد (امکان دارد دردهای زایمان طول کشنده باشد) بدن اش با کم آبی مواجه نشود.این عملکرد جبرانی بدن که برای حیات ضروری است وقتی دردسرساز می شود که مایع اضافه در بافت نرم تجمع یابد.
با اینکه مایع در سراسر بافت نرم بدن محبوس می شود اما چون نیروی جاذبه وجود دارد بیشترین تورم را در دست و پاها، به ویژه قوزک پای مادر می بینیم. بهتر است در صورت تورم بیش از حد پاها، به ویژه اگر همراه علایم دیگری از قبیل سردرد، دوبینی، کاهش دفع ادرار، احساس سوزش سردل باشد فورا با پزشک تماس بگیرید، به خصوص اگر در دوران بارداری فشارخون بالا یا علایم مراحل قبل از مسمومیت بارداری وجود داشته باشد اما اگر تورم به تنهایی وجود دارد و پزشک اطمینان می دهد که مشکل خاصی نیست، بهتر است با انجام اقداماتی ساده به رفع این حس ناخوشایند در همسرتان کمک کنید.
۱) اگر غذای نرم یا سالاد حاوی شوید، خیار، فلفل سبز و دیگر موادی که خاصیت ادرارآوری طبیعی دارند تهیه کنید، به کاهش احتباس آب کمک می کنید.
۲) به همسرتان بگویید برای ساعتی نوزاد و مراقبت از او را به شما بسپارد و پس از اینکه نوزاد را شیر داد حدود دو سه ساعتی که نوزادتان نیاز به شیر خوردن ندارد، با خیال آسوده به پشت دراز بکشد و بدن خود را در وضعیت شل و ریلکس قرار بدهد تا بلکه به بازجذب مایعات احتباس یافته کمک شود. این استراحت از همه نظر می تواند به او آرامش دهد و با این استراحت کوتاه از دست پاچگی های هفته اول مادر شدن اش رها شود و به خود بپردازد.
۳) او را تشویق کنید لباس های گشاد بپوشد. اگر قرار است به ملاقات پزشک بروید پوشیدن کفش های ورزشی با اندازه های کمی بزرگ تر را پیشنهاد کنید تا به پایش فشار نیاید. سعی کنید هوای او را داشته باشید تا مبادا همسرتان لیز بخورد و یا به دلیل تعادل نداشتن در روزهای نخست پس از زایمان به ویژه اگر نوزاد را هم در آغوش دارد، با خطر مواجه شود.
۴) از پزشک در مورد استفاده از ترکیبات حاوی منیزیم زودجذب پرس وجو کنید. مصرف این ترکیبات همراه با غذا به کاهش تورم کمک می کند. ضمنا بدانید مصرف ویتامین ب کمپلکس به همراه آن، اثر منیزیم را می افزاید و انرژی مادر را افزایش می دهد. مراقب رژیم غذایی همسرتان باشید و به هر قیمتی شده مانع بروز یبوست شوید.
----------------------------------
چه مواقعی مادر باید سزارین شود؟
برخی مواقع برای حفظ سلامت مادر و کودک، سزارین بهتر از زایمان طبیعی است.هنگامی که موقع زایمان، مشکلات غیرمنتظره ای رخ دهند، پزشک از طریق سزارین کودک را به دنیا می آورد.
سزارین یک عمل جراحی برای به دنیا آوردن نوزاد می باشد. در این روش، نوزاد از شکم مادر بیرون آورده می شود.
در این عمل جراحی دو برش ایجاد می شود: برش اول، روی شکم مادر و برش دوم، روی رحم مادر می باشد.
مدت زمان بهبودی مادر در عمل سزارین، بیشتر از زایمان طبیعی می باشد.
برخی مواقع برای حفظ سلامت مادر و کودک، سزارین بهتر از زایمان طبیعی است.هنگامی که موقع زایمان، مشکلات غیرمنتظره ای رخ دهند، پزشک از طریق سزارین کودک را به دنیا می آورد.
این مشکلات عبارتند از:
1- مادر، بیماری خاصی داشته باشد.
اگر مادر یک بیماری خاص داشته باشد، مثل: بیماری قلبی، فشارخون بالا و یا عفونتی که ممکن است در حین زایمان به نوزاد منتقل شود مانند عفونت ایدز، در این صورت باید سزارین انجام شود.
2- نوزاد مشکل خاصی داشته باشد.
برخی مواقع، برای کودکان دارای شرایط خاص از قبیل هیدروسفالی (مایع اضافی در مغز)، سزارین باید انجام شود.
3- سر کودک پایین قرار نگیرد.
اگر کودک موقع زایمان در یک موقعیت غیرطبیعی قرار بگیرد و به جای سرش، مثلا پا یا باسن او به طرف پایین باشد (به اصطلاح نچرخد)، در این صورت سزارین بهتر خواهد بود.
4- سر نوزاد بیرون نیاید.
گاهی اوقات، با وجود انقباضات قوی رحم مادر در طی چند ساعت، دهانه رحم به اندازه کافی باز نمی شود و یا سر کودک آنقدر بزرگ است که نمی تواند از دهانه رحم عبور کند. در این صورت سزارین بهتر است.
5- سلامتی نوزاد در خطر باشد.
برخی مواقع نوزاد به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی کند. اگر پزشک تشخیص دهد که اکسیژن مورد نیاز نوزاد موقع زایمان تامین نمی شود و یا ضربان قلب او تغییر کرده است، بهترین کار همان سزارین است.
6- مادرانی که چندقلو دارند.
مواقعی که مادر دوقلو و یا سه قلو و یا چند قلو دارد، یک یا چند نوزاد در موقعیت های غیرطبیعی قرار می گیرند. لذا سزارین لازم می شود.
7- مادری که یک بار سزارین شده است.
مادری که زایمان فرزند قبلی را به طریق سزارین انجام داده است، برای فرزند بعدی نیز باید سزارین کند.
8- جفت مشکل ساز شود.
اگر قبل از زایمان، جفت از رحم جدا شود (جدا شدن زودرس جفت) و یا جفت گردن رحم را که در حال باز شدن است، بپوشاند، در این صورت نیز سزارین بهترین گزینه می باشد.
9- بند ناف مشکل ساز شود.
اگر بند ناف در طول انقباضات رحم، فشرده شود و یا اگر بند ناف جلوتر از کودک در دهانه رحم قرار گیرد، سزارین لازم می باشد.
خطراتی که طی سزارین متوجه نوزاد می شود
1- مشکلات تنفسی: نوزادان متولد شده به طریق سزارین، بیشتر احتمال دارد به تاکی پنه (tachypnea)مبتلا شوند. تاکی پنه یعنی تنفس تند تند. این مشکل تنفسی در طی چند روز اول بعد از تولد نوزاد مشخص می شود.
اگر سزارین قبل از هفته 39 بارداری و یا قبل از تکامل ریه های جنین انجام شود، احتمال ابتلای نوزاد به مشکلات تنفسی مثل سندرم زجر تنفسی (respiratory distress syndrome) افزایش می یابد.
2- آسیب های ناشی از جراحی : ممکن است در طی عمل جراحی پوست نوزاد با تیغ جراحی زخم شود، ولی این مورد نادر است.
خطراتی که در سزارین متوجه مادر می شود
1- التهاب و عفونت لایه داخلی رحم : این وضعیت که به نام آندومتریت خوانده می شود، می تواند تب، ترشحات بد بوی واژن و درد رحم را موجب شود.
2- افزایش خونریزی : مادر خون بیشتری را در طی سزارین نسبت به زایمان طبیعی از دست می دهد.
3- عوارض بیهوشی : بیهوشی در سزارین باعث می شود، بسیاری از مادران بعدها از سردرد شدید شکایت داشته باشند.
4- لخته های خونی: بعد از سزارین، خطر ایجاد لخته های خونی وجود دارد، به خصوص در رگ های پاها یا لگن. اگر لخته خونی به ریه های فرد برود (آمبولی ریه) می تواند خطر مرگ در پی داشته باشد. مادر می تواند با راه رفتن از بروز لخته خونی جلوگیری نماید.
5- عفونی شدن زخم جراحی: در محل اطراف برش جراحی، احتمال بروز عفونت وجود دارد.
6- آسیب عمل جراحی: این مورد نادر است. اما برخی مواقع عمل جراحی در طی سزارین، به اندام های اطراف آسیب می رساند مانند مثانه.
7- خطر در بارداری های بعدی بیشتر است. بعد از سزارین، شما در معرض خطر بالاتری در بارداری های بعدی خواهید بود. از جمله این خطرات، خونریزی و مشکل جفت و پارگی رحم می باشد.
قبل از انجام عمل سزارین ...
- در ابتدا پزشک جراح با متخصص بی هوشی صحبت می کند.
- قبل از سزارین، پزشک از شما آزمایش خون می خواهد.
- گاهی اوقات آزمایش آمنیوسنتز انجام می گیرد که در این روش نمونه ای از مایع آمنیوتیک را برمی دارند و آزمایش می کنند. مایع آمنیوتیک، اطراف جنین را در داخل رحم مادر احاطه کرده و از او محافظت می کند. با این روش می توان فهمید که نوزاد آماده تولد است و یا نه.
----------------------------------
تغييرات پستان در دوران بارداري
چرا اكنون كه من باردار شده ام پستان هايم تا اين حد دردناكنـد؟
درد پستان بيشتر به علت توليد بيش از حد هورمون هاي استروژن و پروژسترون است. افزايش ترشح اين هورمون ها موجب افزايش جريان خون و تغييرات نسج پستان مي شوند و در نتيجه ممكن است شما در پستان هايتان احساس تورم، درد، سوزش و گز گز، و حساسيت غيرعادي در لمس داشته باشيد. بعضي از خانم ها معتقدند كه اين ناراحتـي مانند حالت تشـديد شده درد پستان ها درست قبل از شروع قاعدگي است. حساسيت پستان در لمس يكي از علائم اوليه بارداري است و معمولاً حدود هفته 4 تا 6 بارداري شروع شده و در تمام طول سه ماهه اول باقي مي ماند.
چه تغييرات ديگري ممكن است رخ دهد؟
در حدود 8 هفتگي پستان ها شروع به بزرگ شدن مي كنند و در تمام دوران بارداري مرتب بزرگتر مي شوند. ممكن است پستان هايتان يك يا دو سايز بزرگتر شود. بخصوص اگر اولين بار است كه باردار شده ايد. ممكن است پستان هايتان خارش داشته باشد زيرا پوست روي آن مرتباً در حال كش آمدن است. حتي ممكن است خطوطي نيز روي آن ها بوجود آيد. ولي اگر پستان هايتان خيلي بزرگ نشد نگران نشويد. اين حالت نيز طبيعي است و به هيچ وجه به معناي آن نيست كه شما قادر به شير دادن نخواهيد بود. ممكن است وريدها از زير پوسـت قابل رويت باشند و نوك پستان نيز پر رنگ تر و بزرگتر شود (رنگدانه هايش بيشتر شود). بعد از اوليـن ماه ها
مطالب مشابه :
سینه هایم را که می فشاردم شیر فوران می کرد
تعبیر خواب - سینه هایم را که می فشاردم شیر فوران می کرد - تفسیر خواب با استفاده از تکنیک مدرن تحلیل داستانی - تعبیر خواب. ... رو تو بغلم میزارن یه بار بهش شیر دادم در حالی که به همه می گفتم این بچه من نیست. ... شیر دادن نماد نثار کردن است.
علاج بی خوابی کودکان شب کار!
آيا كودك شما شبها بي خواب يا بد خواب است و تا صبح گريه مي كند ؟ ... البته در بخش شير دهي توصيه كرديم كودك را به شير شب عادت ندهيد و اگر اين عادت غلط را داشته
مدت زمان شیر دادن نوزاد از نظر علمی و قرانی
تعبیر خواب آنلاین ... در این آیه، حق شیر دادن در دو سال شیرخوارگی به مادر داده شده، و او است که می تواند در این مدت ... یعنی مدت شیر دادن طفل لازم نیست حتماً دو سال باشد.
تعیین جنسیت جنین به روش سنتی و روي ظاهر مادر
اگر حلقه ی ازدواجتان را با نخ روی شکمتان آویزان نگاه دارید، به اطراف خواهد چرخید. سنتان را موقع ... اگر نوزاد پسر باشد: - رنگ و روی زن ... شیر ابتدا به پستان راست رسیده و از آن تراوش میکند. ... دانلود كتاب آموزش شير دادن به نوزاد ... تعبیر خواب آنلاین.
نوزاد دختر یا عروسک قهوه ای
از بچگی خواب می دیدم صاحب نوزاد شدم ولی توی دستم آب می شد یا به صورت چوب ... شیر دادن. سرشار از حس نثار بودن. فردی که شیر می دهد نماد لذت بردن از اهدای داشته است .
تعبیر خواب حضرت یوسف (ع)
انگشتر دیدن انگشتر نقره یا زر یا به دست کردن آن سرور یا حاکم میگردد واگر نگین آن جواهر زرد باشد ... شیر ، ماست ، سر شیر و سرکه در خواب بیند دولت و عزت یابد .
محرم یا نامحرم، مسأله این است!
چند نکته در مورد خواب دیدن و تعبیر خواب · ازدواج یک مشکل یا راه حل ؟ ... و حدود این ارتباط از قبیل نگاه کردن، صحبت کردن، شوخی کردن، تماس فیزیکی، حجاب ... اگر این مسأله به درستی تبیین و مورد توجه واقع نشود، طبیعتا در فروعات این مسأله .... البته این افراد فقط به کودکی که شیر خورده محرم می شوند و با خویشاوندان این بچه حتی با
تعبير خواب حرف گ
اگر خواب ببينيد گاوها آمادة شير دادن هستند ، نشانة رسيدن به تمامي اميد هاست . ... 7ـ اگر دختري خواب ببيند بچه گربه اي بغل كرده است ، نشانة آن است كه ديگران به او
7 دليل گريه كردن نوزادان و راه هاي آرام كردن آنها
بعضي اوقات شيرخواران حتي بعد از اينكه شروع به شير خوردن مي كنند به گريه كردن .... موقع خواب اگه بچه ام گريه كنه اونو با كمك همسرم داخل يك پتو گذاشته وتاب مي دهيم
سزارین و عمل سزارین و توضیحاتی بدرد بخور در مورد سزارین/سوال/جواب/سزارین
با حرکت دادن زودرس بیمار، شانس ایجاد لختههای خونی در عروق بیمار و به حرکت ... صدمه دیدن دستگاه ادراری، وارد آمدن آسیبهایی به مغز یا نخاع بچه و شکستگیهای استخوان جمجمه، ران و اعضای دیگر بچه. ... در هنگام شیر دادن، از بالش برای حمایت استفاده کنید. .... سعی کنید در ساعاتی که نوزاد خواب است شما نیز استراحت نمایید و از دیدوبازدید
برچسب :
تعبیر خواب شیر دادن به بچه