آموزش های مقدماتی و پیشرفته در اکسل Excel
آموزش های مقدماتی و پیشرفته در اکسل Excel
در این بخش شما را با بخشی از ترفندهای کاربردی در نرم افزار اکسل Excel آشنا می کنیم**************************
وارد کردن اطلاعات یکسان در چند سلول انتخاب شده در اکسل به صورت همزمان
فرض کنید در نرمافزار Microsoft Excel قصد دارید اطلاعات موجود در چند سلول با محتویات مختلف را به طور همزمان تغییر دهید و یک عبارت جدید را جایگزین همهی آنها کنید. شما برای انجام این کار چه خواهید کرد؟ در این ترفند قصد داریم به معرفی نحوهی انجام صحیح این کار به صورت سریع و اصولی بپردازیم.بدین منظور :
ابتدا فایل مورد نظر خود در نرمافزار Microsoft Excel را فراخوانی کنید.
حال سلولهای مورد نظر خود را به حالت انتخاب دربیاورید (برای این کار میتوانید کلید Ctrl را نگه داشته و بر روی سلولهای مورد نظر کلیک کنید و یا کلید Shift را نگه دارید و با استفاده از ماوس ابتدا و انتهای یک محدوده از سلولها را انتخاب کنید).
پس از انتخاب سلولها شروع به تایپ عبارت جدید مورد نظر خود کنید.
خواهید دید که عبارت تنها در آخرین سلول انتخابی تایپ میشود. نگران نباشید و به تایپ ادامه دهید.
در نهایت پس از پایان تایپ به جای فشردن Enter کلیدهای ترکیبی Ctrl+Enter را فشار دهید.
خواهید دید که عبارت تایپ شده در تمامی سلولهای انتخابی وارد میشود.
**************************
کپی کردن سلولها به عنوان عکس در اکسل
همانطور که میدانید در نرمافزار Microsoft Excel امکان Copy و Paste کردن سلولها در محیط نرمافزار به آسانی وجود دارد. اما فرض کنید قصد دارید سلولها را در محیط یک نرمافزار دیگر نمایش دهید. Excel امکان کپی کردن سلولها در قالب یک تصویر را فراهم میکند. در این ترفند به معرفی نحوه انجام این کار میپردازیم. این ترفند بر روی نسخهی 2007 به بالای اکسل امکانپذیر است.بدین منظور:
ابتدا فایل مورد نظر خود را در Microsoft Excel فراخوانی کنید.
سپس سلولهای مورد نظر خود را به حالت انتخاب دربیاورید.
اکنون در تب Home، بر روی فلش کنار دکمهی Copy کلیک کنید.
حالا در منوی باز شده بر روی Copy as Picture را انتخاب کنید.
در پنجرهی باز شده از فعال بودن گزینههای As show on screen و Bitmap اطمینان حاصل کرده و سپس بر روی دکمهی OK کلیک کنید.
با این کار تصویر سلولهای انتخابی به Clipboard کپی شده است.
اکنون میتوانید درون نرمافزار مورد نظر خود (نظیر Paint یا Microsoft Word)، این تصویر را Paste کنید.
**************************
یافتن سلولهای حاوی مقادیر تکراری در یک فایل اکسل
فهرست شماره تلفن، كد ملي، نام و نامخانوادگي افراد و... از جمله فهرستهايي است كه تكراري بودن اطلاعات در آنها اشكال اساسي دارد. گاهي اوقات اطلاعات تكراري در اين فهرستها نبايد وجود داشته باشد و گاهي اوقات نيز ممكن است نيازمند اطلاعات منحصر بهفرد در يك فهرست باشيد.همانطور كه ميدانيد نرمافزار اكسل از مجموعه نرمافزاري آفيس يكي از بهترين برنامهها براي مديريت اينگونه اطلاعات بهشمار ميرود و اين نرمافزار امكانات مختلفي را نيز براي پيدا كردن سلولهاي داراي مقادير تكراري يا منحصربهفرد در اختيار شما قرار ميدهد كه برخي آنها با بهكارگيري فرمولهاي پيچيده قابل دسترسياند و برخي ديگر به روشهاي بسيار ساده همچون روشي كه در ادامه معرفي ميكنيم:
اطلاعات تكراري:
1ـ براي مشخص كردن اطلاعات تكراري در هر ستون يا سطر از نرمافزار اكسل بايد ابتدا سلولهاي موردنظر (كل ستون يا سطر موردنظر) را بهحالت انتخاب درآوريد.
2ـ از ريبون بالاي نرمافزار به تب Home برويد و روي گزينه Conditional Formatting كليك كنيد.
3ـ از منوي بهنمايش درآمده گزينه Highlight Cells Rules را انتخاب كرده و در نهايت روي uplicate Values كليك كنيد.
4ـ در پنجره بهنمايش درآمده دو گزينه قابل انتخاب است. در كادر اول از سمت چپ، مقدار Duplicate را انتخاب كرده و در كادر دوم، يكي از مقادير را براي ايجاد تمايز بين سلولهاي عادي و سلولهاي داراي مقادير تكراري انتخاب كنيد.
5ـ با كليك روي گزينه OK مشاهده ميكنيد كه سلولهاي داراي مقادير تكراري با توجه به علامت تمايزي كه در مرحله 4 مشخص كردهايد، از سلولهاي ديگر جدا شدهاند.
اطلاعات منحصربهفرد:
1ـ روش مشخص كردن اين اطلاعات نيز همچون مراحل قبل است. تنها تفاوت اين قابليت در مرحله 4 است كه بايد در كادر اول از سمت چپ گزينه Unique را انتخاب كنيد.
**************************
ثابت نگه داشتن سرستونها در اکسل
در نرمافزار Microsoft Excel از سطر اول فایل معمولاً به عنوان سرستون استفاده میشود (منظور از سرستون عنوان یا تیتر هر یک از ستونها است). به طور پیشفرض در اکسل با پیمایش کردن صفحه رو به پایین (Scroll) سرستونها ناپدید میشوند. در صورتی که فایل شما دارای سطرهای زیادی باشد این موضوع قطعاً مطالعهی آسان فایل را آزاردهنده خواهد کرد. با استفاده از ترفندی ساده میتوانید سرستونها را در محیط اکسل ثابت نگاه دارید.بدین منظور:
ابتدا فایل مورد نظر خود را در توسط اکسل فراخوانی کنید.
اکنون به تب View بروید.
حال بر روی Freeze Panes کلیک کنید.
سپس در منوی باز شده بر روی Freeze Top Row کلیک کنید.
اکنون با اسکرول کردن صفحه رو به پایین، خواهید دید که سرستونها ثابت باقی میمانند.
**************************
تبدیل سطر به ستون و بلعکس در نرم افزار اکسل
همانطور كه ميدانيد نرمافزار اكسل (Excel) تشكيلشده است از سطرها و ستونهاي مختلفي كه براي محاسبات و آمار و ارقام كاربردهاي زيادي دارند! اين سطرها و ستونها به شما اين امكان را ميدهد تا هر داده يا مقدار مشخص را در يكي از آنها ـ كه به اصطلاح سلول ناميده ميشوند ـ قرار داده و به انجام محاسبات و ديگر موارد موردنياز روي آن سلول يا مجموعهاي از سلولها بپردازيد.
يكي از سادهترين روشهاي فهرستكردن مقادير مختلف، اختصاص عنوان براي چند ستون و قراردادن مقادير مربوط به هر ستون در زير آن است. بهعنوان مثال اگر بخواهيد هزينه خريدهاي يك ماه را منظم كرده و به صورت فهرست بياوريد، ميتوانيد يكي از ستونها را بهعنوان كالاي خريداريشده و ستون ديگر را به مبلغ پرداختي بابت آن كالا اختصاص دهيد. در ادامه نيز در هر سطر زير ستون مربوط نام كالا و هزينه موردنظر آن را وارد كنيد. بهاين ترتيب شما كالاها و هزينههاي آنها را در دو ستون اصلي وارد كردهايد! همچنين شما ميتوانيد اين مقادير را در دو سطر نيز وارد كنيد. يعني در سلول اول از سطر اول، عنوان آن سطر را وارد كنيد و در سلول اول از سطر دوم، عنوان هزينه را درج كنيد.سپس در ستونهاي مقابل سطر اول، نام كالاها را وارد كرده و در ستونهاي مقابل سطر دوم، هزينه مربوط به هر كالا را وارد كنيد. بهعبارت ديگر، هزينههاي مربوط به هر كالا زير نام آن كالا درج ميشود در صورتيكه در حالت قبل، هزينه هر كالا در مقابل نام كالا درج ميشد.
استفاده از هريك از شيوههاي فهرستكردن مقادير (سطري يا ستوني) در شرايط مختلف توسط كاربر قابل انتخاب است، اما مواردي پيش ميآيد كه شما مجبور ميشويد تا يك فهرست ستوني را بهصورت سطري تبديل كنيد و بعكس. براي جلوگيري از ورود دستي و مجدد اطلاعات در اين شرايط ميتوانيد از قابليتي در اكسل كمك بگيريد كه روش استفاده از آن به شرح زير است:
1ـ پس از اجراي نرمافزار اكسل و فراخواني فايل موردنظر يا ايجاد فهرست مورد نظر در يك فايل جديد، همه مقادير موجود در فهرست را انتخاب كنيد.
2ـ پس از اينكه مقادير موردنظر به حالت انتخاب درآمد، روي آنها كليك راست ماوس را فشار داده و گزينه Copy را انتخاب كنيد.
3ـ در يك سلول خالي يا هر محل ديگري كه قصد داريد عمليات تبديل فرمت از حالت سطري به ستوني يا ستوني به سطري را انجام دهيد، كليك راست كرده و از منوي Paste Special، روي گزينه Paste Special كليك كنيد.
4ـ در پنجره بهنمايش درآمده علامت چكمارك كنار عبارت Transpose را فعال كرده و روي OK كليك كنيد.
5ـ مشاهده ميكنيد كه فهرست انتخابي شما بعكس كپيشده و به همين راحتي ميتوانيد فهرست خود را از حالت سطر به ستون و از حالت ستون به سطر تبديل كنيد.
**************************
چاپ سرستونها در تمام صفحات در اکسل
اگر در محیط اکسل بر روی فایلی کار کنید که دارای سرستون (Header) باشد و تعداد صفحاتی که قصد چاپ کردن آنها را دارید بیش از 1 صفحهی کاغذ باشد حتماً متوجه این نکته شدهاید که سرستون تنها در صفحهی اول چاپ میشود و در صفحات بعدی تنها اطلاعات هستند که چاپ میشوند. به عنوان مثال اگر فایلی شامل اطلاعات شخصی افراد در اختیار داشته باشید و در سطر اول عنوانهای هر ستون درج شده باشد (به عنوان مثال «نام»، «نام خانوادگی»، «شماره ملی» و...)، این عناوین در صفحات بعدی چاپ نخواهند شد. این موضوع چندان مناسب به نظر نمیرسد. در این ترفند قصد داریم روشی را بازگو کنیم که از این پس میتوانید به آسانی سرستونها را در تمام صفحات چاپ کنید.بدین منظور:
ابتدا در محیط Excel فایل مورد نظر را فراخوانی کنید.
اکنون به تب Page Layout رفته و در محدودهی Page Setup بر روی Print Titles کلیک کنید.
در پنجرهی باز شده در قسمت Rows to repeat at top عبارت زیر را وارد کنید:
$1:$1
دقت کنید با این کار تنها سطر اول به سرستون انتخاب شده و در تمام صفحات تکرار میشود. اگر سطور دیگری مد نظرتان است میتوانید بر روی دکمهای که در روبروی این قسمت قرار دارد کلیک کرده و سطر مورد نظر خود را انتخاب کنید.
همچنین اگر به جای سرستون دارای سرسطر هستید (یعنی عناوین به جای سطر در ستون قرار گرفته باشند) در همین پنجره بایستی قسمت Columns to repeat at left را تکمیل کنید.
با کلیک بر روی Print Preview نیز میتوانید پیشنمایشی از چاپ با این نوع تنظیم را مشاهده کنید.
در نهایت بر روی دکمهی OK کلیک نمایید و اقدام به چاپ فایل کنید.
**************************
حل مشکل عدم نمایش بیش از 15 رقم در یک سلول در اکسل
در صورتی که در نرمافزار Microsoft Excel در یک سلول عددی با بیش از 15 رقم را وارد کنید، خواهید دید که نرمافزار به طور اتوماتیک عدد شما را خلاصه میکند و یا به جای ارقام آخر آن صفر قرار میدهد. در این ترفند به معرفی نحوه حل این مشکل خواهیم پرداخت.این موضوع به دلیل فرمت یا ویژگی آن سلول است.
برای حل این مشکل کافی است:
ابتدا سلول یا سلولهای مورد نظر که چنین مشکلی را دارند را انتخاب کنید.
بر روی یکی از این سلولهای انتخاب شده راست کلیک کرده و Format Cells را انتخاب کنید.
اکنون در تب Number و قسمت Category، گزینه Text را انتخاب نموده و OK کنید.
خواهید دید که کل ارقام به طور کامل نمایش داده میشوند.
برای انجام سریعتر این کار میتوانید در همان تب Home از قسمت Number حالت سلول را تغییر دهید.
**************************
حذف سلولهای خالی در اکسل
در صورتی که در حال کار بر روی یک فایل اکسل شامل سطرها و ستونهای زیاد هستید، ممکن است نیازمند این شوید تا کلیهی سلولهای خالی موجود در فایل اکسل خود را شناسایی کرده و حذف کنید. این کار در اکسل به سادگی امکانپذیر است. در این ترفند به نحوه انجام این کار خواهیم پرداخت.
بدین منظور:
ابتدا محدودهای که قصد دارید سلولهای خالی آن حذف شود را به حالت انتخاب دربیاورید.
اکنون کلید F5 را فشار دهید تا پنجره Go To نمایان شود.
سپس بر روی دکمه Special کلیک کنید.
اکنون گزینه Blanks را انتخاب کرده و بر روی دکمه OK کلیک کنید.
خواهید دید که با این کار تمامی سلولهای خالی به حالت انتخاب درمیآیند.
برای حذف این سلولهای خالی کافی است در تب Home، بر روی دکمه Delete کلیک کنید. حذف سلولهای خالی در اکسل
**************************
نحوه تکرار یک عمل در اکسل با استفاده از یک کلید میانبر
هنگامی که در حال کار با فایلهای اکسل هستید، معمولاً ناچار هستید یک عمل را به صورت مکرر تکرار کنید. به عنوان مثال یک سطر را حذف کنید و مجدد این کار را با سطر دیگری صورت دهید. یا فرمت یک سلول را تغییر دهید و این کار را دوباره برای سلول دیگری انجام دهید. گاهی انجام این کارها به وسیله ماوس و یا حتی به وسیله کلیدهای ترکیبی کیبورد خستهکننده است. اما بایستی بدانید Microsoft Excel قابلیتی بسیار کاربردی دارد تا به وسیله آن بتوانید تنها با استفاده از یک کلید میانبر بر روی کیبورد، آخرین عملی که انجام دادهاید را مجدد تکرار کنید. در این مقاله به معرفی نحوه انجام این کار خواهیم پرداخت.بدین منظور:
ابتدا به طور معمولی، عملی که میخواهید را انجام دهید. به عنوان مثال اندازه فونت یک سلول را تغییر دهید.
حال کافی است سلول دیگری را انتخاب کنید و سپس کلید F4 را از روی کیبورد فشار دهید. خواهید دید که همان عمل قبلی بر روی این سلول نیز اتفاق میافتد. در این مثال، اندازه فونت این سلول نیز تغییر میکند.
این کار در عملیاتی نظیر ادغام (Merge) نمودنهای پیاپی سلولها که امکان استفاده از کلید ترکیبی در آن وجود ندارد، بیشتر کاربرد خود را نشان میدهد.
**************************
یک راه سریع برای مقایسه محتوای دو یا چند ستون در اکسل
فرض کنید در نرمافزار Microsoft Excel در حال کار بر روی چند ستون از دادهها هستید و قصد دارید بدانید آیا محتویات این دو ستون یکسان هستند یا در برخی سلولهای دو یا چند ستون، تفاوتهایی وجود دارد. در این مقاله به معرفی یک راه سریع برای مقایسه محتوای دو یا چند ستون در اکسل خواهیم پرداخت.بدین منظور:
ابتدا نرمافزار Microsoft Excel را اجرا نموده و فایل مورد نظر خود را فراخوانی کنید.
اکنون با استفاده از ماوس، دو یا چند ستون مد نظر خود را به حالت انتخاب دربیاورید به طوری که کل سلولهای هر ستون انتخاب شود (برای این کار میتوانید بر روی عنوان ستون کلیک کرده و با نگه داشتن کلید Ctrl، بر روی عنوان عنوان ستون دیگر کلیک کنید).
سپس کلید F5 را فشار دهید تا پنجره Go To نمایش داده شود.
اکنون بر روی دکمه Special کلیک کنید.
در قدم بعدی گزینه Row differences را انتخاب نموده و OK کنید.
اکنون در صورتی که بین محتوای دو ستون تفاوتی وجود داشته باشد، ستون متفاوت پررنگ شده و به این ترتیب مشخص خواهد شد که دارای محتوایی متفاوت با سلول همسان در ستون دیگر است
مطالب مشابه :
آموزش های مقدماتی و پیشرفته در اکسل Excel
فهرست شماره تلفن، كد ملي، نام و نيز براي پيدا كردن سلول از شيوههاي فهرستكردن
اطلاعيه سازمان سنجش آموزش كشور در رابطه با نحوه پرداخت مابه التفاوت هزينه ثبت نام
براي پرداخت مابه التفاوت هزينه ثبت نام، از و پس از عضويت، كد *724 پيدا كردن
آگهـــي اسـتخــدام +جدول نيازهاي استخدامي وزارت نيرو در آزمون استخدامي اسفند ماه 1391
نام از سوي كردن كد رهگيري ثبت نام ، با استفاده از اين شماره به همراه كد ملي و
استفاده اشکانیان از انرژي الکتریسیته
، باستانشناس آلماني كه ادارهي موزهي ملي پيدا كردن از ادامهي پژوهشها روي
وقتي زندگي را 3 شماره مي چرخاند
براي پيدا كردن شماره ها نياز به 878 كد است كه بيشتر كارمندان اين كد را از روي ما نيستند از
طراحی و چاپ اتیکت
توليدي خود كد ملي اخذ كرده و كد، روي پالت يا است از تخصيص نام و كد مشترك به
کددادن جغرافیایی Geocoding
پرسش از نام مانند پيدا كردن مسيرهاي نقطه هاي روي نثشه مشخص مي
نرم افزار هلو
پس از كليك كردن بر روي اين مثلا ملي , ملت و… را از ليست از وارد نمودن نام يا كد كالا
همه چيز درباره پروكسي سرورها
نتواند از روي شبكه پيدا كردن تجاري از مراتب فضاي نام dns كه شامل
برچسب :
پيدا كردن كد ملي از روي نام