ناگفتههايي از پيادهروي اربعين کربلا
به همهي کسانی که تاکنون در مراسم پیادهروی اربعین حسینی شرکت کردهاند تبریک عرض میکنم. بنده بعد از آنکه پنج سال قبل برای اولین بار در ایام اربعین حسینی به کربلا مشرف شدم، دیگر در ایام دیگری غیر از اربعین به کربلا نرفتم و سعی میکنم حتماً «اربعین» به کربلا بروم و در پیادهروی اربعین حضور پیدا کنم. چون احساس میکنم در اربعین، حرمت حرم اباعبدالله(ع) بهتر نگاه داشته میشود؛ در اربعین دیگر کسی آرام وارد حرم نمیشود، همه به سر و سینه میزنند و جمعیت عظیمی(در حدود 17 میلیون نفر)، با پای پیاده به سمت کربلا حرکت میکنند و این شور و حالِ وصفنشدنی، شاید یک قدردانی مختصری از اباعبدالله الحسین(ع) باشد. آدم احساس میکند آن شور و احساسات میلیونی ـ که البته قدردانی اندکی است از اباعبدالله الحسین(ع) ـ فضای بهتری نسبت به دیگر ایام سال دارد. معمولاً علاقمندان به اباعبدالله الحسین(ع) کربلا را اینگونه بهتر میپسندند. گویی در اوقات دیگر، غربت امام حسین(ع) بیشتر بر دل انسان سنگینی میکند.
•مطمئن هستم که اگر هرکدام از علاقمندان امام حسین(ع) اربعین به کربلا برود و فضای اربعین را از نزدیک لمس کند، دیگر غیرِ اربعین برای او دشوار است به کربلا برود و شاهد این باشد که مردم خیلی آرام و بدون هیاهو دور حرم امام حسین(ع) زیارت میکنند. چون به تعبیر حضرت امام(ره)، زیارت امام حسین(ع) باید با هیاهو همراه باشد(صحیفه امام/8/526) و ما این هیاهو و این شور و حالِ عظیم زائرین اباعبدالله الحسین(ع) را در اربعین میبینیم. (حضرت امام میفرماید: «و سيد الشهدا را اين گريهها حفظ كرده است و مكتبش را، اين مصيبتها و داد و قالها حفظ كرده؛ اين سينه زنيها و اين دستجات، و عرض مى كنم اينها حفظ كرده. اگر فقط مقدّسى بود و توى اتاق و توى خانه مىنشست براى خودش و هى زيارت عاشورا مىخواند و تسبيح مىگرداند، نمانده بود چيزى، هياهو مى خواهد. هر مكتبى هياهو مىخواهد، بايد پايش سينه بزنند، هر مكتبى تا پايش سينه زن نباشد، تا پايش گريه كن نباشد، تا پايش توى سر و سينه زدن نباشد، حفظ نمىشود. اينها اشتباه مى كنند، بچهاند اينها!»(صحیفه امام/8/526)
باید پیادهروی اربعین را تجربه کرد/اگر میخواهید فناء فیالله را لمس کنید، در میان جمعیت انبوهِ زائرینِ اربعین حضور پیدا کنید/پیادهروی اربعین شهود بسیاری از مراتب عالی معنوی را برای انسان ممکن میکند/ آن لحظات شیرینترین لحظاتی است که میتوانم در زندگی خود تجربه کنم
•یکی از کارهایی که بنده خودم در اربعین انجام میدهم و به دوستان و همراهان نیز پیشنهاد میکنم، این است که در روز اربعین در جوار حرم اباعبدالله(ع) میایستم و به تماشا و همنوایی با دستههای عزاداری که وارد حرم میشوند، میپردازم. واقعاً آن لحظات، شیرینترین لحظاتی است که میتوانم در زندگی خود تجربه کنم. این احساس زیبا را دوستانی که در اربعین به کربلا مشرف شدهاند، به خصوص در پیادهروی به سوی کربلا و در میان جمعیت زائرین، درک کردهاند. چون آن لحظهای است که اوج شور عزارادان اباعبدالله الحسین(ع) است، و حتماً در آن لحظه مورد عنایت ویژهي حضرت قرار میگیرد. گویی انسان در لحظه مشاهدهي وصال دلدادگان حسینی قرار میگیرد و شاهد لحظهي نگاه پرمحبت حضرت به زائرینش است؛ زائرینی که با احساسات معنوی و پرشور خود، محبت خود به اباعبدالله(ع) را متجلی کرده و به جهان نشان میدهند. و با فریاد کردن مظلومیت امام(ع)، یاد آن حضرت را زندهتر کرده و با رساندن صدای او به جهان، حضرت را یاری میرسانند. طبیعتاً هر کس در آن لحظات در میان این عزاداران حضور داشته باشد، این نگاه پرمحبت حضرت را با تمام وجود احساس میکند و شیرینی بینظیر آن را میچشد.
•سفر اربعین به سمت کربلا، یک سفر فوقالعاده معنوی است که شهود بسیاری از مراتب عالیِ معنویت را برای انسان میسور میکند. اگر میخواهید فناء فیالله را که عرفا میگویند، لمس کنید در میان جمعیت انبوهِ زائرینِ اربعین حضور پیدا کنید، آن وقت خواهید فهمید که در مقابل این عظمت چیزی نیستید؛ آن وقت احساس صحرای محشر را پیدا خواهید کرد، با این تفاوت که در این مسیر، امام حسین(ع) دستِ شما را گرفته است...
•انسان تا وقتی که خودش اربعین به کربلا نرود و تا وقتی در میان خیل عظیم عاشقان حسین(ع) با پای پیاده به سمت کربلا حرکت نکند و آن فضای پرجاذبه و استثنایی را از نزدیک لمس نکند، نمیتواند شکوه و عظمت و لذتِ بیحد آن را درک نماید و نمیتواند حرارتی را که این حرکت در قلب او ایجاد میکند، حس نماید. باید پیادهروی اربعین را تجربه کرد.
رونق شبهای عملیاتِ دفاع مقدس به خاطر این بود که پیادهروی به سوی کربلا محسوب میشد/ شباهت پیادهروی شبانه اربعین، با پیادرهروی شبهای عملیات
•بنده در دوران دفاع مقدس مدتی در جبههها حضور داشتهام و صحنههای نورانی شبهای عملیات را تجربه کردهام. شاید تنها جایی که حس و حال زیبای شب عملیات میتواند برای انسان تجدید شود، در لحظههای پیادهروی به سمت حرم اباعبدالله(ع) باشد. کسانی که آن لحظههای شیرین را در پیادهروی اربعین لمس کردهاند، میتوانند حس و حال بچهها را در جبههها درک کنند. خصوصاً دوستانی که پیادهروی در تاریکی شب را تجربه کردهاند، این حس را بهتر درک میکنند.
•میتوان گفت پیادهروی به سمت کربلا به لحاظ حس و حال، به شبهای عملیات تنه میزند و اگر شبهای عملیاتِ دفاع مقدس رونقی داشت و اگر حس و حالِ فوقالعادهای داشت به خاطر این بود که پیادهروی به سوی کربلا محسوب میشد.
عدم شیوع بیماریهایی مانند سرماخوردگی در میان جمعیت عظیم 17میلیونیِ زائرینِ اربعین، نکتهي قابل تأملی است
•کسانی که به حجّ مشرف شدهاند حتماً تجربهي مریض شدن در این سفر را دارند. در حجّ خانهي خدا، حدود سه و نیم میلیون زائر از کشورهای مختلف دنیا حضور پیدا میکنند و علیرغمِ رعایت نکات بهداشتی و استفاده از مواد استریل کننده و ... باز هم اکثر حجّاج به نوعی بیماری و یا سرماخوردگی مبتلا میشوند. اما نکتهي بسیار جالب در مورد مراسم اربعین حسنی در کربلا این است که در طول مسیر پیادهروی به سمت کربلا و همچنین در خودِ کربلا که حدود 17 میلیون زائر از کشورهای مختلف حضور پیدا میکنند با توجه به اینکه نکات بهداشتی هم، چندان رعایت نمیشود، ولی با این حال شاهد بروز سرماخوردگیها و یا بیماریهای واگیردار(مشابه آنچه که در میان حجاج خانهي خدا میبینیم) نیستیم.
•کسانی که در پیادهروی اربعین شرکت کردهاند حتماً دیدهاند که بسیاری اوقات مردم در ظروف مشترک آب مینوشند یا غذا میخورند ولی بیماریها و امراضی مانند سرماخوردگی و... اصلاً شیوع ندارد و این از نکات قابل تأمل است. علیرغم جمعیت عظیم 17 میلیونی و علیرغم عدم توجه به نکات بهداشتی باز هم کسی مریض نمیشود. اینها با عدد و رقم قابل محاسبه است و نیازی به شهود نیست.
عُجب، رذیلهای است که تقریباً جز با زیارت اباعبدالله(ع) از بین نمیرود/ امام حسین(ع) عُجب را از انسان میگیرد
•نکتهي دیگری که در مورد زیارت کربلا به خصوص در روز اربعین، باید به آن توجه داشت، این است که در مسیر کربلا و در حرم امام حسین(ع) یک صفتِ رذیلهي بسیار مهم در انسان از بین میرود و آن عُجب است. عُجب، رذیلهای است که تقریباً جز با زیارت اباعبدالله(ع) از بین نمیرود. انسان هر کار خوبِ دیگری(غیر از زیارت اباعبدالله) که انجام میدهد، معمولاً باعثِ تقویت این رذیله در وجودش میشود(زیرا وقتی انسان کار خوبی انجام میدهد، معمولاً دچار عُجب میشود و لذا عُجب در وجودش تقویت میشود) اما این صفتِ رذیله در حرم امام حسین(ع) نابود میشود.
•هر کسی که دارایی یا تواناییای داشته باشد، معمولاً به خاطر داشتن آن دارایی و توانایی دچار عُجب میشود، اما وقتی انسان به زیارت حرم اباعبدالله(ع) میرود، خودبهخود عُجبِ او از بین میرود، روضهي امام حسین(ع) هم این خاصیت را دارد. امام حسین(ع) عُجب را از انسان میگیرد. تقریباً میتوان گفت همهي ما در روز قیامت چیزی غیر از روضهي اباعبدالله(ع) و زیارت امام حسین(ع) و پیادهروی به سمت کربلا نخواهیم داشت. هر کس هر چقدر هم که برای رضای خدا کار کند، باز هم کارهایش (با عُجب و آفتهای دیگر) آلوده خواهد شد و از بین خواهد رفت.
•اما وقتی انسان به حرم امام حسین(ع) میرود و به این مطلب توجه میکند که اباعبدالله(ع) در این مکان مقدس به زمین افتاده است، خودبهخود خُرد و کوچک میشود، به خاک میافتد و دیگر چیزی برایش باقی نمیماند که بخواهد به واسطهي آن، عُجب پیدا کند. اصلاً انسان در مقابل اباعبدالله(ع)، از خودش شرمنده میشود. و البته بلافاصله بعد از این حالتِ افتادگی، یک شادیِ معنوی به انسان هدیه داده میشود. زیارت امام حسین(ع) این کار را با دل انسان انجام میدهد و وقتی انسان اربعین به کربلا میرود، این اثرِ زیبا خیلی بهتر در روح او نقش میبندد.
پیادهروی به سوی حرم امام حسین(ع) پیادهرویهایِ تمرین ظهور حضرت است/فرصت استثناییِ پیادهروی اربعین به سوی کربلا را قبل از ظهور از دست ندهید/ پیادهروی اربعین یک فرصت عجیب و استثنایی است که نباید آن را از دست بدهیم
•حتماً تجربهي استثناییِ پیادهروی اربعین به سوی کربلا را قبل از ظهور از دست ندهید و سعی کنید در این مراسم با عظمت حضور پیدا کنید. در دوران دفاع مقدس در جبههها معمولاً تمرینهای نظامی و پیادهرویهایی انجام میشد تا آمادگیِ رزمی افزایش پیدا کند. در طول دوران دفاع مقدس، پیادهرویهای زیادی به عنوان تمرین و برای کسب آمادگی برقرار میشد، و امروز میتوان گفت که پیادهروی به سمت حرم امام حسین،(ع) پیادهرویهایِ تمرین ظهور حضرت است.
•این پیادهروی اربعین، تنها کسب آمادگی جسمی نیست، باید روحِ انسان در جریان این پیادهروی، تمرین کند. این پیادهروی یک فرصت عجیب و استثنایی است که نباید آن را از دست بدهیم. هر یک قدمی که انسان در این مسیر نورانی بر میدارد، پاک کنندهي آلودگیهای روحِ انسان است. در روایت داریم، کسی که از زیارت حرم اباعبدالله(ع) باز میگردد، گناهان گذشتهي او بخشیده میشود و روح او پاک و مطهر میشود.
•امام صادق(ع) به یکی از اصحابشان میفرمایند: «کسی که به قصد زیارت امام حسین(ع) از منزلش خارج شود، خداوند بابت هر قدمی که برای زیارت اباعبدالله(ع) بر میدارد، یک حسنه برایش مینویسد و یک سیئه از او محو میکند. وقتی که به حرم میرسد، خداوند او را جزء صالحین برگزیده مینویسد. وقتی مناسک او تمام شد، خداوند نام او را جزء فائزین مینویسد. وقتی میخواهد بازگردد یک فرشتهي الهی در مقابل او قرار میگیرد و میگوید: رسول خدا(ص) به شما سلام می رساند، و پیغام می دهد که عمل را از سرگیر که گذشتهات بخشیده شده؛ مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ يُرِيدُ زِيَارَةَ قَبْرِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ص إِنْ كَانَ مَاشِياً كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَيِّئَةً حَتَّى إِذَا صَارَ فِي الْحَائِرِ كَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْمُصْلِحِينَ الْمُنْتَجَبِينَ [الْمُفْلِحينَ الْمُنْجِحِينَ] حَتَّى إِذَا قَضَى مَنَاسِكَهُ كَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْفَائِزِينَ حَتَّى إِذَا أَرَادَ الِانْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَكٌ فَقَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص يُقْرِؤُكَ السَّلَامَ وَ يَقُولُ لَكَ اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَكَ مَا مَضَى»(کامل الزیارات/ص132) واقعاً همینطور است و این بخشیده شدن اعمال گذشته و پاک شدن پروندهي انسان بعد از پیادهروی اربعین را، واقعاً انسان با تمام وجود احساس میکند.
شیخ ابوفاطمه: «پیاده روی اربعین» موجب انس و الفت بیشتر دو ملت ایران و عراق شده است
"اولین شب خاطره پیادهروی میلیونی اربعین حسینی" میزبان خاطرهگوییهای دیگری هم بود. مسئول موکب "شباب المنتظر" یکی از مهمانان این شب خاطره بود.
هرساله در ایام اربعین حسینی، در تمامی مسیرهای منتهی به کربلای معلا، دهها هزار "موکب" جهت پذیرایی از میلیونها زائر امام حسین(ع) که به جهت بزرگداشت اربعین حسینی و مواسات به حضرت زینب(س)، پیاده خود را به کربلا میرسانند، برقرار میشود. موکبها در واقع چادرها و ایستگاههای صلواتی هستند که در ایام اربعین حسینی به مدت 20 روز توسط هیئتها برقرار میشوند و به صورت شبانه روزی مشغول خدمت به زوار هستند و همه گونه خدمتی از پذیرایی، استراحت، خواب و حمام گرفته تا ماساژ و خدمات درمانی را ارائه میدهند.
«شیخ ابوفاطمه» که از شاگردان درس خارج آیتالله بهجت(ره) بوده و از علما و مبلغین کشور عراق به حساب میآید، چندین سال است که به عنوان یکی از مسئولان موکب "شباب المنتظر" خدمت میکند.
در ادامه فرازهایی از آنچه حجت الاسلام ابوفاطمه در اولین شب خاطره پیاده روی اربعین برای شرکت کنندگان در این محفل انس گفته است را میخوانید:
«پیادهروی اربعین» موجب انس و الفت بیشتر دو ملت ایران و عراق شده است/ مگر میشود که در روی کرهي زمین میان دو کشوری 8 سال جنگ باشد و بعد، این دو ملت با هم روابط دوستانهای به این شکل برقرا کنند؟
•همه میدانند که بین دو کشور ایران و عراق 8 سال جنگ بود، اما بعد از جنگ و به خصوص بعد از سقوط صدام، از برکت محبت امام حسین(ع) و مراسم اربعین حسینی، همه چیز عوض شد و روابط دو ملت به خوبی شکل گرفت. بعد از جنگ میلیونها زائر عراقی برای زیارت امام رضا(ع) به ایران میآمدند و میلیونها زائر ایرانی هم برای زیارت عتبات به عراق میروند. مگر میشود که در روی کرهي زمین میان دو کشوری 8 سال جنگ باشد و بعد، این دو ملت با هم روابط دوستانهای به این شکل برقرا کنند؟ اصلاً همهي دنیا و به خصوص آلسعود از این امر تعجب کردند چون انتظار داشتند که بعد از جنگ، بین دو ملت فاصلهها و اختلافات عمیقی حاصل شود، اما دیدیم که به برکت محبت اهل بیت و زیارت اربعین، این طور نشد.
امروز بیش از 90 درصد مردم عراق ملت ایران را دوست دارند
•امروز اکثریت مردم عراق (میتوانم بگویم بیش از 90 درصد مردم عراق) ملت ایران را دوست دارند. از زمان قدیم که به حرم امیرالمؤمنین میرفتیم، عراقیها بین خودشان میگفتند که این حرم و این گنبد طلا را ایرانیها درست کردهاند و از این بابت، انس و الفتی بین خود و مردم ایران احساس میکردند.
باید تلاشهای بیشتری برای بزرگداشت اربعین حسینی صورت گیرد/ درخواست میکنم برای بزرگداشت زیارت اربعین، کارهای تبلیغی بیشتری از صدا و سیما و سایر رسانهها صورت گیرد
•ما به خاطر تلاشی که برخی از دوستان برای بزرگداشت پیادهروی اربعین انجام دادهاند، از جمله برخی فیلمهای مستند که به صورت خودجوش تولید شده و همچنین مراسم «اولین شب خاطرهي پیادهروی اربعین» خدا را شکر میکنیم، اما باید بگویم که این بسیار کم است و باید بیش از اینها در بزرگداشت و تبلیغ اربعین کار شود.
•از سقوط صدام تا به امروز دولت، ملت عزیز و برادر ایران کمکهای زیادی به ملت عراق کردهاند که جای تشکر دارد، ولی بنده تقاضا دارم که به این موکبها و به این ایستگاههای صلواتی که به زائرین اربعین حسینی خدمترسانی میکنند، توجه و یاریِ ویژهای کنید. چون اثرات این موکبها از ابعاد مختلف بسیار وسیع و ماندگار است. البته تاکنون شاهد مساعدتهای ملت ایران به موکبها و ایستگاههای صلواتی بودهایم اما خیلی کم است و جوابگوی این جمعیت میلیونی زائرین اربعین نیست.
علیرغم تلاش دشمن، سال به سال بر جمعیت زائرین اربعین افزوده میشود
•در زمان خلافت بنیالعباس، میگفتند هر کس به زیارت اباعبدالله(ع) برود یک دستش را قطع میکنیم، باز هم زائرین حسین(ع) میرفتند و همینطور شرایط را سختتر کردند تا جایی که گفتند از هر دونفر زائر یک نفر را میکشیم، اما باز هم زائرین میرفتند. در ایام حکومت حزب بعث و صدام هرکس برای زیارت اربعین، پیاده به کربلا میرفت، حکمش اعدام بود، ولی باز هم زائرین میرفتند. امروز هم علی رغم بمبگذاریهای متعدد و تهدیداتی که وجود دارد شاهد حضور میلیونی زائرین اربعین هستیم.
•آل سعود دوست دارند به هر نحوی و با خرج میلیونها دلار، کاری کنند که زائرین اربعین برای زیارت اباعبدالله(ع) نیایند اما به برکت امام حسین(ع)، میبینیم که علیرغم تلاش دشمن، عاشقان اباعبدالله(ع) از همهي دنیا میآیند و سال به سال بر جمعیت زائرین اربعین افزوده میشود.
ارتباط میان محبت اباعبدالله، زیارت اربعین و ظهور صاحب الزمان(عج)
•مشاهدهي مستند «الزائر-اینجا عصر ظهور است»(پخش شده در مراسم شب خاطره) در خصوص پیادهروی اربعین و سخنان آن زائر لبنانی در مورد حضرت صاحب الزمان، توجه انسان را به رابطهي میان محبت اباعبدالله، زیارت اربعین و عصر ظهور امام زمان جلب میکند. زیارت اربعین دو رو دارد، یک رویش اباعبدالله است و روی دیگرش «مهدی المنتظر(عج)» است. در واقع این حرکت عظیم و حضور 17 میلیون زائر اربعین حسینی از سراسر دنیا در کربلا، امید ما را به نزدیکتر شدن ظهور بیشتر میکند.
•یقیناً حضور انقلابی ایرانیها در چنین مراسمی میتواند اثر مشابه مراسم برائت در حج داشته باشد، بلکه بیشتر.
هرکس میخواهد ارتباط محکمی با حضرت صاحب الزمان برقرار کند، «سید علی خامنهای» را تنها نگذارد / قدر نعمت ولایت را بدانید
•در پایان خدمت دوستان و محبین اهل بیت(ع) عرض میکنم که هرکس میخواهد ارتباط محکمی با حضرت صاحب الزمان برقرار کند، «سید علی خامنهای» را تنها نگذارد. بنده در عراق با برخی از عرفا و علمای جلیلالقدر ارتباط دارم که حتی کلمهای فارسی بلد نیستند و یک بار هم به ایران نیامدهاند، اما با چشم دل، مقام والای این سید بزرگوار را دیدهاند و میگویند: «ما خاک پای سید علی خامنهای را، سرمهي چشم میکنیم.» دوستان من! قدر نعمت ولایت را بدانید. همین که در کشوری نفس میکشید که سکاندارش "سید علی خامنهای" است، باید شاکر خداوند متعال باشید. وضعیت کشورهای همسایهي ایران، مانند پاکستان، افغانستان و عراق و ... را ببینید و قدر این نعمتی که در آن غرق هستید، را بدانید.
مطالب مشابه :
جملات و احادیث محرم و امام حسین (ع)
زیارت عاشورا - جملات و احادیث محرم و امام حسین (ع) - فواید خواندن زیارت عاشورا , شهدای کربلا
بازگشت مسافران کربلا
مسافران کربلا فردا صبح زیارت امام عدالت و امام شهادت بروند تبریک و زیارت قبول عرض
بازگشت از زیارت کربلا
گراويان ما - بازگشت از زیارت کربلا - اولين روستاي مقاوم گیلانغرب پیام تبریک.
پیام تبریک ولادت حضرت معصومه (س)
وبلاگ مذهبی علمدار کربلا - پیام تبریک ولادت حضرت معصومه زیارت مجازی حرم مطهر امام رضا (ع)
پیام تبریک به معاون فرماندار زرین دشت به مناسبت بازگشت از زیارت کربلای معلی
پیام تبریک به معاون فرماندار زرین دشت به مناسبت بازگشت از زیارت کربلای معلی. نویسنده : golbang2
ناگفتههايي از پيادهروي اربعين کربلا
ناگفتههايي از پيادهروي اربعين کربلا - حسینی شرکت کردهاند تبریک عرض زیارت می
زیارت عاشورا و زیارت کربلا
غبار راه زیارت کربلا ، طراوت و پاکی است و این آشفتگی و افسردگی ، نشاط روح ارسال کارت تبریک
پیام تبریک ولادت امام موسی کاظم علیه السلام
وبلاگ مذهبی علمدار کربلا - پیام تبریک ولادت امام موسی کاظم علیه السلام - زیارت مجازی. فیلم
برچسب :
تبریک زیارت کربلا