ادامه مطلب دبیرستان گلشنراز شبستر ( قسمت دوم )

ادامۀ مطلب  دبیرستان گلشنراز:

قسمت دوم:

الف - پس از فارغ التحصیل شدن از دانشسرای مقدماتی تبریز جهت انجام تعهد خدمت به آموزش و پرورش شبستر معرفی شدم و محل کارم در یکی از روستاهای دور به نام سرکندیزج که در فاصله 25 کیلومتری شبستر قرار دارد  تعیین شد. برای اینکه با آنجاآشنا شوم روزجمعه عصر به روستای مذکور مراجعه نموده سراغ خانه ی مدیر مدرسه را گرفتم در این لحظه دستی را به دوش خود احساس کردم وقتی برگشتم یکی از دوستان دوران تحصیل در شبستر را دیدم معلوم شد که ایشان ازاهالی همان روستا هستند خیلی خوشحال شدم او علت آمدن مرا به روستایشان پرسید وقتی متوجه شد من معلم آن روستا شده ام مرا به خانه خودشان برد وبه پدر ومادرش معرفی نمود شب را در خانه آنها گذراندیم صبح اول وقت خودم را به دبستان فروغ سرکندیزج که تنها مدرسه مشترک سه روستای مجاور،(سرکندیزج، کندرود و گل آباد) بود معرفی نمودم مدیر مدرسه یکی از اهالی همان روستا به نام آقای ترکمانی بود که او را شاممد خان (شاه محمد خان) صدا میکردند ودوستی که آن شب مرا مورد محبت قرار داد آقای تقی خان حافظی بود كه همه اورا تقي خان صدا مي كردند، مدت یک سال که درهمان روستا بودم خانواده آقای حافظی با بزرگواری تمام از من مانند فرزند خود پذیرایی نمودند.

پس از یک سال تدریس در دبستان فروغ سرکندیزج که همراه با خاطرات تلخ و شیرین بسیاری بود به دلیل شناختی که رِِِِِئیس آموزش وپرورش از سوابق تحصیلی من داشت و اظهار علاقه ی خودم، به دبیرستان درخشانی بنیس منتقل شدم. روستای بنیس درسه کیلومتری شبستر ودر شمال آن واقع شده به دلیل نزدیکی و کم شیب بودن راه، این انتقال برایم امتیازی بود.هر روز صبح با دوستان و با دوچرخه از شبستر راه می افتادیم و در عرض نیم ساعت به مدرسه می رسیدیم و عصر دو باره به شبستر بر می گشتیم.

دبیرستان درخشانی بنیس فقط سه کلاس دوره اول متوسطه را داشت و ساختمان آن در اطاق های مجزا ولی چسبیده به ساختمان دبستان بود و هر دو با یک مدیریت اداره می شد. مدیر مدرسه آقای حکم (دشمن کش) بودند و من علاوه بر تدریس فیزیک و شیمی نظامت مدرسه را هم عهده دار بودم. سال بعد اهالی بنیس به فکر گسترش دبیرستان و تأسیس دوره دوم آن افتادند و با همکاری اداره و مدیریت مدرسه و پیگیری زیاد اولیای دانش آموزان، پس از اعزام دبیر لیسانسیه از تهران که با حمایت مالی مرحوم حاج مسیّب درخشانی انجام شد کلاس چهارم یعنی سال اول دوره دوم تاسیس گردید و فارغ التحصیلان کلاس نهم از سرگردانی نجات یافتند و کلاسهای درس با همکاری همان دبیر لیسانسیه (آقای بهزاد)که اکثر درس های کلاس چهارم را تدریس می کرد دایر شد. دلیل توقع زیاد آموزش وپرورش از بنیس برای گسترش دبیرستان این بود که در دبیرستان گلشن راز شبستر کلاس چهارم دایر وکادر وامکانات لازم هم فراهم بود لذا نیاز زیادی احساس نمی شد ولی امکانات جدید آنهم از طرف یک شخص خیر علاقه مند برای اداره هم انگیزه ای بود . ازسال بعد هر دو دبیرستان اقدام به تأسیس کلاس پنجم و سال بعد ششم نمودند و مرحوم درخشانی اقدام به احداث ساختمان مستقل برای دبیرستان درخشانی و تجهیز آزمایشگاه های آن و همچنین احداث ساختـمان بـرای سکونت دبیـران و دانـش آموزان غیـر بـومی نمـودنـد و فوق العاده ای برای دبیران لیسانسیه اعزامی منظور کردند به این ترتیب دبیرستان درخشانی رونق گرفت.اداره آموزش وپرورش هم برای استفاده بهینه دبیرستان درخشانی را برای رشته تجربی و گلشن راز شبستر را برای رشته ریاضی اعلام نمود و با توجه به فاصله کم دو آبادی دانش آموزان درانتخاب رشته و محل تحصیل آزاد و راحت شدند.

در سال دوم گسترش دبیرستان درخشانی بنیس بدلیل نیاز دبیرستان گلشن راز شبستر به دبیر شیمی آموزش و پرورش نصف ساعات کارم را  به این دبیرستان انتقال داد و یک سال دبیر مشترک هر دو دبیرستان بودم و از سال بعد همه ساعات کار من به گلشن راز شبستر منتقل شد.و تا انتقال به تهران در همانجا مشغول انجام وظیفه بودم .با اینکه مدرک تحصیلی من دیپلم بود ولی با مطالعه زیاد و با استفاده از منابع معتبر و دانشگاهی در تمام کلاسها حتی در کلاس ششم ریاضی شیمی تدریس می کردم و هیچ مشکلی نداشتم ، دانش آموزان و اولیای آنان و مدیریت دبیرستان هم از کار من رضایت داشتند.

 دبیرستان گلشن راز شبستر در آن سالها (دهه های چهل و پنجاه )از بهترین شرایط بهره مند بود. مدیریت و کادر قوی داشت دانش آموزان در مجموع فوق العاده درس خوان و از لحاظ اخلاقی خوب بودند، ریاست دبیرستان را آقای آبادی که لیسانس ادبیات فارسی داشتند عهده دار بودند و مدرسه به خوبی اداره می شد. در همان سالها تعدادی دبیر لیسانسیه هم به منطقه اعزام شده بود که بین دو دبیرستان یاد شده تقسیم شدند و رابطه بسیار خوب و صمیبمی با هم داشتند. که همراه با درایت و مدیریت بسیار خوب آقای فضل اللهی رییس آموزش وپرورش وقت موجب رونق فرهنگ منطقه شده بود.

کادر آموزشی دبیرستان گلشن راز شبستر در دهه چهل عبارت بودند از آقایان:صفر باهمت ( ریاضی دوره دوم )، یزدانی (ادبیات فارسی)، جوانی ( فیزیک ) لطیف شبگاهی ( عربی و فقه )، اشرفی زاده ( شیمی )، نیرومند ( علوم اجتماعی )، عرفان پرست ( ریاضی دوره اول )، صالح (زبان انگلیسی) و نظامت دبیرستان را آقای علی دنیابین عهده دار بودند که بعد از انتقال آقای آبادی به تبریز مسؤلیت اداره مدرسه به ایشان واگذار شد،که ایشان هم در ایجاد علقه بین دبیران و نظم دبیرستان خیلی موفق بودند.

ب - در قسمت الف اشاره شد که عمل کرد دبیرستان گلشن راز شبستر در دهه چهل بسیار خوب و بازده آن خیلی بالا بود . ازجمله کارهای نمونه این بود که اطاقهای مدرسه برای دروس مختلف درنظر گرفته شده بود و وسایل لازم برای تدریس عملی هر درس در همان کلاس جمع آوری می شد و دبیران ضمن تدریس از همان وسایل استفاده میکردند وعملاً مطالب درسی را به خوبی توجیه می نمودند بدین ترتیب دانش آموزان ساعت های مختلف در کلاسهای متفات بودند و احساس خستگی نمی کردند.

نمونه دیگری از خوبی های مدرسه این بود برنامه های درسی در دو نوبت سه ساعت صبح و دو ساعت بعد از ظـهر اجـرا می شد در فاصله دو نوبت که حدود دو ساعت و نیم طول می کشید  دانش آموزان بومی به منزل خود میرفتند و غیر بومی ها در همانجا استراحت می نمودند.

.بعد از پایان کلاسهای نوبت عصر مدرسه جان تازه ای می گرفت و دانش آموزان در کارگاههای مختلف مشغول به کار می شدند ، گروهی فوتبال یا والیبال بازی میکردند و عده ای در کارگاه نجاری(آقای عرفان پرست اداره می نمودند) عده دیگر در کارگاه عکاسی (آقای نیرومند اداره می کردند) فعالیت می کردند خود من (اشرفی زاده) دو کارگاه را سرپرستی می نمودم که یکی آموزش سیم کشی و دیگری خشک کردن گیاهان و حیوانات (تاکسی درمی) بود درهر حال برنامه های فوق العاده و جنبی کلاسها خیلی پر شور و مفرح و اکثر روزها تا غروب آفتاب دایر بودند.


مطالب مشابه :


آموزش و پرورش

تسوج و شبستر امروز عملیاتی سونامی آموزش و پرورش در بخش مرکزی و صوفیان نیز بزودی عملیاتی




زمانبندی برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت

بنام خدا. مدیریت آموزش و پرورش شهرستان شبستر. برنامه آموزشی کلاسهای آموزش ضمن خدمت فرهنگیان




تشکراز فرماندارو رئیس آموزش و پرورش شبستر

گونئی سسی - تشکراز فرماندارو رئیس آموزش و پرورش شبستر - پربیننده ترین رسانه خبری- تبلیغی و




دبیرستان گلشن راز شبستر قسمت اول

به نام خدا. دبیرستان گلشن راز شبستر. قسمت اول: آموزش و پرورش، در مجموع به سه دوره ابتدایی




خبر های نوسازی در آموزش و پرورش منطقه تسوج

خبر های نوسازی در آموزش و پرورش منطقه تسوج. در سلسله جلسات تعاملی فرماندار محترم شبستر و




درد دل یک خانم معلم با آموزش و پرورش شبستر

گونئی سسی - درد دل یک خانم معلم با آموزش و پرورش شبستر - پربیننده ترین رسانه خبری- تبلیغی و




تودیع و معارفه رئیس آموزش و پرورش شهرستان شبستر

در مراسم تودیع و معارفه . ابوالفضل سرتیپی رئیس جدید آموزش و پرورش شهرستان شبستر با اشاره به




اطلاعيه اداره كل آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي در خصوص اسامي پذيرفته شدگان طرح معلم وظيفه (سربا

اداره كل آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي. براي مشاهده آموزش وپرورش شبستر.




سومین جلسه شورای آموزش و پرورش منطقه تسوج با حضور فرماندار محترم شهرستان شبستربرگزار گردید.

سومین جلسه شورای آموزش و پرورش منطقه تسوج با حضور فرماندار محترم شهرستان شبستر روز یکشنبه




ادامه مطلب دبیرستان گلشنراز شبستر ( قسمت دوم )

فارغ التحصیل شدن از دانشسرای مقدماتی تبریز جهت انجام تعهد خدمت به آموزش و پرورش شبستر




برچسب :