مقايسه فني و كيفي تندر 90 با خودروهاي هم كلاس آن
خودروي لوگان اولين محصول پروژه ال90 از پلتفرم توسعه يافته نيسان ميكرا استفاده كرده و طراحي بدنه خودرو نيز face lift طراحي بدنه سولنزا است. اين خودرو در كلاس B+ قرار دارد و رقباي آن در ايران از نظر كلاس مزدا 323، پژو405، پژو206 صندوقدار 81اS و سمند است. البته خودرو «گل» نيز در اين كلاس در ايران توليد خواهد شد. كلاسB در آينده پرفروشترين بازار خودروي ايران يعني 70 درصد سهم بازار را فتح خواهد كرد و تمام خودروسازان سعي در حضور در اين بخش دارند.
شايد به راحتي بتوان گفت كه اين كلاس تا پنج سال آينده نيز براي واردكنندگان، چشمانداز مناسبي نخواهد داشت. شايد لادا تنها رقيب باشد. البته دو خودروي هيوندايي ورناي كرمانخودرو و پروتون مالزي نيز در اين كلاس حضور دارند. در اين كلاس خودرويي برنده خواهد بود كه در عين مقاوم و دير تعمير بودن، موتوري قوي و كممصرف داشته و داراي طراحي خوب، سيستم تعليق مناسب و قيمت ارزان باشد.
البته با در نظر گرفتن تمام موارد، مزدا 323 بازنده اول اين ماراتن بازار خواهد بود، ولي در صورت كاهش قيمت به زير 10 ميليون تومان شايد لوگان به دليل خصوصيات فوقالعاده مزدا 323 با مشكل مواجه شود.
در ادامه مطلب بايد توجه داشت كه خودروهاي ياد شده در كلاس B++، B+،B قرار دارد و به دليل در دست نبودن اطلاعات فني هيوندايي ورناي و گل به بررسي تنها رقيبان اصلي اين كلاس در ايران يعني پژو206 صندوقدار، مدلهاي جديد سمند، پژو405 و مزدا 323 در كنار لوگان ميپردازيم.
قواي محركه
موتورهاي لوگان در ايران در سه تيپ خواهند بود: 6/1 و 4/1 ليتري با كد K7M و K7J و يك موتور به حجم 6/1 ليتري با كد K4M اين سه موتور هر كدام از كم مصرفترين موتورها در كلاس خود هستند. موتور 6/1 ليتري K7M يك موتور 8 سوپاپ با قدرت 90 اسببخار و مصرف 8 ليتر در 100 كيلومتر است. گشتاور اين قواي محركه در حدود 128 كيلوگرم متر است و از نظر قدرت به حجم موتور يك قواي محركه نه چندان پيشرفته به حساب ميآيد. حداكثر سرعت اين موتور با استفاده از يك جعبه دنده دستي 5 سرعته 3 JH كه بر روي خودرو كيليو رنو وصل است، 175 كيلومتر در ساعت را با شتاب صفر تا صد 5/11 متر بر ثانيه دراختيار راننده قرار ميدهد. موتور K7J با ظرفيت 4/1 ليتري با گشتاور 112 كيلوگرم بر متر ميباشد كه با قدرت 75 اسببخار حداكثر 162 كيلومتر بر ساعت سرعت دارد. اين موتور كه شبيه موتوراTU3 پژو 206 به حساب ميآيد يك موتور معمولي دراستانداردهاي بين المللي برآورد ميشود، موتورTU3 ،ا206 با حجم 4/1 ليتر قدرت 75 اسببخار و حداكثر سرعت 166 كيلومتر بر ساعت را دارد. دو موتور K7J و K7M با سيستم تزريق سوخت multiport داراي يك اتاق احتراق به ضريب تراكم 9:1/5 است كه از اين نظر اتاق احتراق معمولي به شمار ميرود كه بايد تنها در آن از بنزين سوپر استفاده شود.
رنو- نيسان درباره اين دو موتور گفته است: در انتخاب اين نوع موتور، معيارهاي متفاوتي از جمله هزينه، دوام و چندكاره بودن و كم هزينه بودن را ملاك قرار داديم. موتورهاي 8 سوپاپ از سريKV درمحصولات كنوني رنو مانند كيليو و كانگو استفاده شده است. آنها داراي شاخصه گشتاور نيرو در سرعتهاي پايين هستند و درمحدوده وسيعي از سه هزار تا چهار هزار و پانصد دور در دقيقه عملكرد مناسبي دارد.
اين قواي محركه در خودروي لوگان ايران از گيربكس دستي 5 سرعته مگان دو (پرفروشترين خودروي اروپا) استفاده ميكند. در اين دو موتور به منظور پايين آمدن بهتر خودرو در سرازيريها يا سرعت گرفتن به صورت نرم در هنگامي كه خودرو داراي بار سنگين است، ميزان ضريب در سه دنده نخست كوتاهتر گرفته شده است. دو دنده ابتدايي بيشتر بر سوخت كمتر و عملكرد بهتر و كم صداتر تأكيد دارند. نوع 4/1 ليتري در حالت تركيبي 8/6 ليتر سوخت در 100 كيلومتر را ميسوزاند و استانداردهاي يورو 4 توسط آن اخذ ميشود.
البته اين موتورها با نمونه استفاده شده در خودروي كيليو رنو تفاوتهايي نيز دارند، با تغيير در ميل بادامك، گشتاور در سرعتهاي پايين افزايش يافته كه سبب قدرت بيشتر در حركت سربالاييها ميشود. موتور اصلي اين خودرو در ايران 1/6 K4M ليتري با قدرت 110 اسببخار و نسبت تراكم 10:1/1 و سرعت 210 كيلومتر قابليت گازسوز شدن را دارد. اين موتور كه مصرف 5/8 ليتري در 100 كيلومتر دارد از نظر قدرت و مصرف سوخت، موتور خوب امروزي در جهان به شمار ميرود.
رقيب اين موتور در ايران شايد تنها موتور مدرن5 TU پژو كه 110 اسببخار قدرت داشته و بر روي آخرين ورژنهاي پژو206 و 307 استفاده ميشود، باشد. موتورهاي خودروي گل با 1800 سيسي 90 اسببخار و پروتون با 1800 سيسي 90 اسببخار قدرت دارد.
موتور مزدا323 با ظرفيت 6/1 ليتري از نوع سوپاپ رو بوده و با ضريب تراكم بالايي كه دارد قدرتي معادل 110 اسببخار را تأمين ميكند. البته به احتمال زياد مزدا 323 به دليل هماهنگي بسيار زياد موتور با گيربكس و هماهنگي با دورهاي مختلف جعبهدنده داراي قدرت يكنواختتري خواهد بود و به احتمال زياد از نظر موتور، اين خودرو يعني مزدا323 شايد برترين خودرو در اين كلاس باشد، اما از نظر قيمت خودروي لوگان برنده اين قسمت خواهد بود.
موتور5 TU پژو206 با مصرف 5/8 ليتر و قدرت 110 اسببخار با شتاب صفر تا صد 9 ثانيه يكي از رقيبان اصلي لوگان در اين قسمت است. البته بايد توجه داشت رايانه اين موتور براساس شرايط محيطي ايران برنامهريزي نشده و بعضي از حسگرها نيز در موتور نوع ايران وجود ندارد. در حالي كه مغز موتور لوگان براساس شرايط محيطي ايران در حال طراحي دوباره است. پژو405 و سمند در اين كلاس با موتورهاي 8/1 ليتري با قدرت 97 اسببخار با مصرف 5/12 ليتر در 100 كيلومتر عقب ماندهترين موتورها هستند. البته برنامه سمند در سالهاي آينده استفاده از موتور 2000 سيسي با قدرت 145 اسببخار و استفاده از موتور5 TU پژو206 است كه شايد آن را قادر به رقابت از نظر موتوري با لوگان كند، اما 405 در اين كلاس بازنده اصلي از نظر موتوري خواهد بود.
سيستم تعليق و جلوبندي
سيستم تعليق و جلوبندي يكي از مهمترين مواردي است كه معمولاً اين سيستم در خودروهاي كراهاي ايران بسيار ضعيف و در خودروهاي ساخت پژو فرانسه مناسب است. در سمند اين سيستم با فرمانپذيري فوقالعاده، داراي سختي و البته ايمني است.
سيستم تعليق و جلوبندي خودروهاي مورد استفاده در ايران به دليل وجود جادههاي نامناسب بايد از سيستم فنربندي قوي و ارتعاشگيريهاي فوقالعاده بهرهمند باشد. اكثر خودروها در ايران تاكنون از نظر جلوبندي با مشكل مواجه بودهاند يا به اصطلاح پس از مدتي جلوي خودرو به صدا ميافتد كه پيكان و محصولات پژو كمترين مشكل را در اين قسمت داشتهاند. رنو در اين قسمت با رقيب سرسختي در قسمت تعليق يعني پژو، استاد سيستمهاي تعليق در جهان، مواجه است. در زمينه تقويت سيستم تعليق و فنربندي خودروي لوگان، رنو ادعا كرده است فنربندي لوگان بسيار بزرگتر و قويتر از خودروهايي است كه براي بازار اروپاي غربي ساخته ميشود. انجام تحقيقات گسترده بر روي مقاومت فنرهاي جلو و عقب اجرا شده و اجزاي حركت كننده به حد زيادي محدود شدهاند.
رنو اعلام كرده آسايش و نرمي اين خودرو شبيه مدلهاي اوليه خودروي كيليو است. در لوگان سيستم تعليق جلو از نوع مكفرسون و سيستم تعليق عقب از نوع تنشگير پيچشي تركيب شده با فنر ضربهگير و كمك فنر است.
فنربندي جلوي لوگان بسيار شبيه 405 و 206 است، اما در قسمت عقب سيستم ضربهگير از كمكفنري بزرگتر با قابليت ارتعاشات بيشتر به همراه يك فنر لولهاي قطورتر استفاده ميكنند كه در كنار قدرت زياد سيستم تعليق عقب نسبت به پژو405 ضربهگيري و نرم بودن خودرو نيز بيشتر است.
رنو ادعا ميكند، با اين خصوصيات هندلينگ يا خوشدستي خودرو بسيار به روز و مناسب شرايط جادهاي ايران خواهد بود. البته سيستم جلوبندي و فنربندي اين خودرو شايد كمي از مزدا 323 كه يكي از بهترين سيستمهاي فنربندي در ايران را داشته باشد عقب بماند. فرماندهي اين خودرو به اعتقاد كارشناسان رنو با استفاده از فرمان هيدروليك پرقدرت و سيستم فرمان استفاده شده و جلوبندي خودرو مناسب جادههاي ايران خواهد بود. ولي بعيد به نظر ميرسد قدرت فرمانگيري اين خودرو به خودروي سمند در ايران برسد.
ايمني خودرو
اين خودرو داراي ترمز ABS و لاستيك 15 اينچي است. لوگان از جلو ترمز ديسكي داشته و از عقب به ترمز كلاسهاي مجهز است. ترمز ABS اين خودرو از توزيعكننده ترمز الكترونيك سود ميبرد. رنو كه استاد ايمني خودرو در دنيا به شمار ميرود، شايد محصول آن با نام لوگان در بازار ايران از نظر ايمني رقيبي نداشته باشد. البته در كلاس B رنو در اينباره ادعا كرده است كه مهندسان بخش ايمني شركت رنو از جديدترين روشها براي ايمني اين خودرو استفاده كردهاند. رنو با استفاده از شبيهسازيهاي ديجيتالي توانسته مقاومت خودرو را در مقابل ضربات وارده بررسي كرده و خطرات اوليه را در اين مرحله از ميان ببرد. ساختار اين خودرو به گونهاي است كه در هنگام تصادف به منظور پراكندهسازي انرژي جنبشي به صورت فعال عمل ميكند و در هنگام اصابت قسمت جلو موتور بهگونهاي طراحي شده كه در هنگام تصادف جمع شود و وارد اتاق نشود. اين عمل مانند بالشي ضربه را جذب ميكند.
در قسمت فوقاني خودرو در صورت ورود ضربه اين تنش در ميان قاب ستونهاي كناري، جذب ميشود. در قسمت مركزي اين بار توسط رام شاسي جلوگيري ميشود و در نهايت در قسمت تحتاني از طريق فريمبندي كه از شش جهت به هم اتصال دارد انرژي جذب خواهد شد.
داشبورد خودرو كه در جذب ضربات ناشي از تصادف نقش مهمي دارد از پليپروپيلن جذبكننده ساخته شده كه صدمات احتمالي به زانو و سر را به حداقل ميرساند.
قسمت زيري نيز بهگونهاي طراحي شده كه ميزان صدمه به ساق پاها به حداقل برسد. در هنگام تصادف ستون مركزي از لگن اين سرنشينان محافظت ميكند، به نحوي كه مقاومت جانبي ارائه شده از سوي صندلي و لايههاي درها اين فرايند را تكميل ميكند. باك بنزين در زير با موادي محافظت ميشود و همچنين دور از سيستم تعليق و ترمز قرار داده شده است.
يك رامشاسي در پشت صندلي عقب خطر اشيايي كه وارد كابين ميشود را كاهش ميدهد. كمربند ايمني نيز از پيشرفتهترين نوع آن در جهان به شمار ميرود. اين كمربند سه منطقهاي و مرحلهاي عمل ميكند و براي تمام صندليها حتي صندلي عقب در نظر گرفته شده است. در ضمن دو كيسه هواي مخصوص براي راننده و سرنشين جلو قرار گرفته است. اين كيسههاي هوا مجهز به محفظهاي هستند كه فشار داخلي را كنترل كرده و ميزان صدمه به سرنشينان را به حداقل ميرساند. اين در حالي است كه رقيب سرسخت اين خودرو از نظر ايمني مزدا323 و پژو206 خواهند بود. پژو206 كه يكي از ايمنترين خودروها در تصادفات جادهاي در ايران به شمار ميرود با جمع شدن جلوي خودرو بدون وارد آوردن ضربه به اتاق محل سرنشينان، انرژي تصادف را جذب ميكند. مزدا323 نيز وضعيتي مشابه خودرو 206 دارد.
از نظر ترمز نيز مدلهاي جديد سمند در جلو و عقب مجهز به ترمز ديسكي هستند. بايد توجه داشت كه ترمزهاي ديسكي، قابليت ترمزگيري را به ميزان فراواني افزايش ميدهند، حال آنكه در لوگان تنها چرخهاي جلو مجهز به ترمز ديسكي ميباشند. مزدا323 نيز داراي ترمز ABS مجهز به EBD بوده و سيستم كيسه هوا نيز همانند پژو206 صندوقدار در اين خودرو وجود دارد.
خودروي لوگان از نظر وزن يكي از سبكترين خودروهاي كلاس B در ايران با وزن 975 كيلوگرم است. البته با شگردهاي مهندسان، ايمني خودرو حفظ شده است. همچنين در اين خودرو با استفاده از كاهش پيچيدگي در شكل بدنه و استفاده از شيوههاي ارزانتر و توليد بالا و كاهش مواد استفاده شده در خودرو در كنار روشهاي توليد نوين رسيدن به قيمت 6 ميليون و 750 هزار تومان، دست يافتني شده است.
بايد توجه داشت در صورت تحقق اين قيمت، اين خودرو ميتواند ارزانترين و در عين حال با توجه به قيمت آن كارآمدترين خودرو باشد، اما در بعضي از اين موارد اين خودرو از رقيبان خود مانند پژو206 صندوقدار و مزدا323 و مدل جديد سمند، عقب خواهد ماند. براي توليد قطعات اين خودرو قطعهسازان برتر دنيا از جمله ولوو، يوروAPS ، جانسون كنترل، ACT، پروكس، آيري، اماساي، متال اينپكس همراه تيمي از رنو در پروژه طراحي و توليد همكاري داشتهاند.
به طور قطع اين خودرو، تأثير زيادي در زمان ورود به بازار خودروي ايران ميگذارد. ولي با توجه به خصوصيات فني، زيبايي خودرو و قيمت آن، مردم ايران كدام يك از اين خودروها را بيشتر مورد استقبال قرار ميدهند؟
منبع: روزنامه دنياي اقتصاد
مطالب مشابه :
حضور دوباره لادا در ایران
اخبار روز خودرو - حضور دوباره لادا در ایران - مشخصات فنی دو خودرو در بازار ایران: گرانتا 2013
احیای داتسون در سرزمین مهاراجه
مشخصات فنی خودرو - احیای داتسون در سرزمین مهاراجه - طراحی سایت، طراحی وب سایت، طراحی پورتال
قیمت خودرو های وارداتی
قیمت خودرو - قیمت خودرو های وارداتی - قیمت جدید خودرو در صفحه نخست www.dayprice.ir - قیمت خودرو
قیمت ها!
مدل خودرو; مشخصات; قیمت لادا گرانتا — —
مقايسه فني و كيفي تندر 90 با خودروهاي هم كلاس آن
بررسی فنی وتخصصی خودرو و مطالب جامع تصاویر و مشخصات خودروهای داخلی شايد لادا تنها رقيب
مشخصات اتومبیل های ایرانی
مشخصات خودرو سیتروئن c5 محصول جدید سایپا و محصولات آینده شايد لادا تنها رقيب باشد.
آخرین لیست از قیمت انواع خودرو در بازار
مدل خودرو: مشخصات: قیمت نمایندگی: قیمت بازار آزاد: پژو 206: تیپ 2 با دو ایربگ: 29,000,000: 37,000,000
دانلود مقاله معايب مربوط به ecu
مشخصات خودرو; Lada(لادا) Lagonda(لاگوندا) Lamborghini(لامبورگینی) Lancia(لانچیا) Land Rover(لندروور) Leblanc;
برچسب :
مشخصات خودرو لادا