زیارت عاشورا -علت لعن در زیارت عاشورا - ترجمه زیارت عاشورا - فضیلت زیارت عاشورا

علت " لعن " در زیارت عاشورا  !!!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


چند وقت پیش بود که یه عزیزی شروع به نقد زیارت پرفیض عاشورا کرده بود . با این منطق که این دعا تماما  بغض و کینه هست و هیچ نشانه ای از رحمت در اون دیده نمیشه . نظرش هم این بود که این بغض ها و کینه ها بیهوده هست و جز اینکه شیعه رو مذهبی سنگدل نشون بده چیزی نیست .  برام خیلی جالب بود که انسانهایی هستند که بدون داشتن کوچکترین سطح از بینش اسلامی در عالم بیکاری خودشون لطف می کنن و ادعیه های معتبری چون زیارت عاشورا رو مورد نقد خودشون قرا می دن . دعایی که امام صادق (ع) سفارش به خوندنش کرد .

اما ، آیا واقعا دعای زیارت عاشورا باعث این میشه که مذهب غنی تشیع سنگدل جلوه کنه ...؟

هرگز ، زیارت عاشورا دعایی است با مضامینی که بغض ما رو نسبت به دشمنان اسلام و اهل بیت و حب ما رو نسبت به دوستداران اسلام و اهل بیت نشون می ده  ، اما این بغض هیچ وقت نمیتونه نشانه ای از سنگدل بودن ما باشه .
پیغمبر (ص) فرمودند : حب بر دوستان ما و بغض بر دشمنان ما امری واجبه . پس در هیج جای اسلام نداریم که بخواد این اصل رو نقض کنه . اصلی که اسلام از اون با نام " تولی و تبری " یاد می کنه .
حضرت موسی نزد خدا رسید . خداوند فرمود : موسی ، تا حال برای من چه کار کرده ای ؟ موسی فرمود : خدایا نماز خواندم ، روزه گرفتم ، به یاد تو بودم . خدا فرمود : موسی نماز امری واجب بر تو بود و موجب رستگاری تو می شه . روزه باعث رهایی تو از آتش جهنم می شه و به یاد من بودن به تو آرامش می دهه . ( خیر همه ی این اعمال برای خودته ) برای من چه کرده ای ؟
موسی فرمود : خدایا من رو راهنمایی کن . پس خدای عزوجل فرمودند : تا حال به خاطر من با کسی دوست شده ای و یا به خاطر من با کسی دشمنی کرده ای ؟
پس خود خدا هم به تولی و تبری سفارش کرده .
در زیارت عاشورا مضامینی با موضوع لعن دشمنان اسلام رو داریم .
اما این لعن به این معنی سنگدلی شیعه نیست .
در اسلام کلمه ی "لعن" به این معنی هست که از خدا طلب کنیم تا شخصی از رحمت خدا دور بشه و در واقع مورد رحمت خداوند قرار نگیره .
برای مثال : می خونیم " ولعن الله شمرا " . یعنی خدایا شمر رو از رحمت واسعه ی خودت دور کن . و با این منطق هیچگاه لعن و نفرین مورد نقد قرار نمی گیرند . چرا که در تاریخ داشتیم که خیلی از اوقات خود اهل بیت (ع) هم نفرین می کردند . برای مثال :
•    امام حسین (ع)  در روز عاشورا هنگام شهادت حضرت علی اکبر عاملین این مصیبت رو  لعن کرد و فرمودند : " قتل الله قوم قتلوک " ، یعنی علی جان ، خدا بکشد آنهایی را که تو را کشتند .

•   وقتی در مدینه دشمنان اسلام به خانه ی دختر رسول الله حمله کردند ، حضرت زهرا (س) تاب نیاورد و قصد نفرین اون ها رو داشت , اما بنا به دلایلی او رو ار این کار منع کردند .
•    حضرت علی (ع) هنگامی که بعضی از مردم اون زمان واقعه ی غدیر رو تکذیب کردند خیلی از اون ها رو مورد نفرین خودش قرار داد و جالب اینکه خیلی ها هم به نفرین حضرت دچار عذاب شدند .

پس یادمون باشه ، دین اسلام و بخصوص فرهنگ تشیع از جانب خدا و از جانب رسولان خداست و در این بستر هیچ کاری  نیست که بیهوده و یا از روی جهل انجام شده باشه حتی لعن دشمنان اسلام .


 الا لعنه الله علی القوم الظالمین

زیارت عاشورا ( ترجمه )

سلام بر تو اى ابا عبد اللَّه؛ سلام بر تو اى فرزند رسول خدا؛ سلام بر تو اى فرزند امير المؤمنين و اى فرزند سيّد اوصيا؛ سلام بر تو اى فرزند فاطمه زهرا سيّده زنان اهل عالم؛ سلام بر تو اى كسى كه از خون پاك تو و پدر بزرگوارت خدا انتقام مى‏كشد؛ و از ظلم و ستم وارد بر تو دادخواهى مى‏كند. سلام بر تو و بر ارواح پاكى كه در حرم مطهرت با تو مدفون شدند. بر جميع شما تا ابد از من درود و تحيت و سلام خدا باد. تا دليل و نهار در جهان بر قرار است. اى ابا عبد اللَّه همانا تعزيتت (در عالم) بزرگ و مصيبتت در جهان بر ما شيعيان و تمام اهل اسلام سخت و عظيم و ناگوار و دشوار بود. و تحمل آن مصيبت بزرگ در آسمانها بر جميع اهل سموات نيز سخت و دشوار بود. پس خدا لعنت كند امتى كه اساس ظلم و ستم را بر شما اهل بيت رسول بنياد كردند و خدا لعنت كند امتى را كه شما را از مقام و مرتبه (خلافت) خود منع كردند و رتبه‏ هايى كه خدا مخصوص به شما گردانيده بود، از شما گرفتند.

خدا لعنت كند آن امتى كه شما را کشتند و خدا لعنت كند آن مردمى را كه از امراى ظلم و جور براى قتال با شما اطاعت كردند. من به سوى خدا و به سوى شما از آن ظالمان و شيعيان آنها و پيروان و دوستانشان بيزارى مى‏جويم. اى ابا عبد اللَّه من تا قيامت سلم و صلحم با هر كه با شما صلح است و در جنگ و جهادم با هر كه با شما در جنگ است. خدا لعنت كند آل زياد و آل مروان را. و خدا لعنت كند بنى­اميه را تمامي و لعنت كند پسر مرجانه را و لعنت كند عمر سعد را و خدا لعنت كند شمر را. و خدا لعنت كند گروهى را كه اسبها را براى جنگ با حضرتت زين و لگام كردند و بر تو بناگاه هجوم آوردند و براى جنگ با تو مهيا گشتند. پدر و مادرم فداى تو باد؛ تحمل حزن و مصيبت بر من به واسطه ظلم و ستمى كه بر شما رفته سخت دشوار است. پس از خدايى كه مقام تو را گرامى داشت و مرا هم به واسطه دوستى تو عزّت بخشيد از او درخواست مي­كنم كه روزى من گرداند تا با امام منصور از اهل بيت محمد صلى اللَّه عليه وآله خون­خواه تو باشم. پروردگارا مرا به واسطه حضرت حسين نزد خود در دو عالم وجيه و آبرومند گردان.

اى ابا عبد­اللَّه من به درگاه خدا تقرب جسته و به درگاه رسولش و به نزد حضرت فاطمه و حضرت حسن و به حضرت تو قرب مى‏طلبم به واسطه محبت و دوستى تو. و بيزارى از كسانى كه اساس و پايه ظلم و بيداد را بر شما بنا نهادند و بيزارم از پيروان آنها و به درگاه خدا و نزد شما اولياء خدا از آن مردم ستمكار ظالم بيزارى مى‏جويم و اول به درگاه خدا؛ سپس نزد شما تقرب مى‏جويم به سبب دوستى شما و دوستى دوستان شما و به سبب بيزارى جستن از دشمنان شما. و بيزارى از مردمى كه با شما به جنگ و مخالفت برخاستند و از شيعيان و پيروان آنها هم بيزارى مي­جويم. اى بزرگواران من سلم و صلحم با هر كس كه با شما صلح است و در جنگ و مخالفتم با هر كس كه با شما به جنگ است و دوستم با دوستان شما و دشمنم با دشمنان شما. پس از كرامت حق درخواست مى‏كنم به معرفت شما و دوستان شما مرا گرامى سازد و هميشه بيزارى از دشمنان شما را روزى من فرمايد و مرا در دنيا و آخرت با شما قرار دهد.

و در دو عالم به مقام صدق و صفاى با شما مرا ثابت بدارد و باز از خدا درخواست مي­كنم كه به مقام محمودى كه خاص شما است مرا برساند. و مرا نصيت كند كه در ركاب امام زمان شما اهلبيت، كه هادى و ظاهر شونده ناطق به حق است؛ خون­خواه باشم. و از خدا به حق شما و به شأن و مقام تقرب شما نزد خدا در خواست مى‏كنم، كه ثواب غم و حزن و اندوه مرا به واسطه مصيبت بزرگ شما، بهترين ثوابى كه به هر مصيبت زده‏اى عطا مى‏كند به من آن ثواب را عطا فرمايد. و مصبت شما آل محمد در عالم اسلام بلكه در تمام عالم سماوات و ارض چقدر بزرگ بود و بر عزادارانش تا چه حد سخت و ناگوار گذشت. پروردگارا مرا در اين مقام كه هستم از آنان قرار ده كه درود و رحمت و مغفرتت شامل حال آنها است. پروردگارا مرا به آيين محمد و آل اطهارش زنده بدار و گاه رحلت هم به آن آيين بميران.

پروردگارا اين روز؛ روزى است كه مبارک مي دانستند آن را بنى اميه و پسر جگر خوار و يزيد پليد لعين، پسر معاويه ملعون در زبان تو و زبان رسول تو صلى اللَّه عليه و آله در هر مسكن و منزل كه رسول تو توقف داشت (همه جا او را به لعن ياد كرد). پرورگارا لعنت فرست بر ابى­سفيان و بر پسرش معاويه و پسرش يزيد پليد. بر همه آنان لعن ابدى فرست و اين روز (عاشوراء) روزى است كه آل زياد بن ابيه لعين و آل مروان بن حكم خبيث، به واسطه قتل حضرت حسين صلوات اللَّه عليه شادان بودند. پروردگارا تو لعن و عذاب اليم آنان را چندين برابر گردان. پروردگارا من به تو در اين روز و در اين مكان و در تمام دوران زندگانى به بيزارى جستن و لعن بر آن ظالمان و دشمنى آنها و بدوستى پيغمبر وآل اطهار او تقرّب مي­جويم.

پروردگارا تو لعنت فرست بر اوّل ظالمى كه در حق محمد و آل پاكش صلوات الله عليهم ظلم و ستم كرد. و آخرين ظالمى كه از آن ظالم نخستين در ظلم تبعيّت كرد. پروردگارا تو بر جماعتى كه بر عليه حضرت حسين بجنگ برخاستند لعنت فرست و بر شيعيانشان و بر هر كه با آنان بيعت كرد و از آنها پيروى كرد. خدايا بر همه لعنت فرست.

سلام بر تو اى ابا عبد اللَّه و بر ارواح پاكى كه فاني در وجود تو شدند. سلام خدا از من بشما باد الى­الابد مادامى كه شب و روزي برقرار و باقى است و خدا اين زيارت مرا آخرين عهد با حضرتت قرار ندهد. سلام بر حضرت حسين و بر حضرت على بن الحسين و بر فرزندان حسين و بر اصحاب حسين.

پروردگارا تو لعنت مرا مخصوص گردان باولين شخص ظالم و اول در حق اولين ظالم و آنگاه در حق دومين و سوّمين و چهارمين. پروردگارا و آنگاه لعنت فرست بر يزيد پنجم آن ظالمان و باز لعنت فرست بر عبيد اللَّه بن زياد پسر مرجانه و عمر سعد و شمر و آل ابى سفيان و آل زياد و آل مروان تا روز قيامت.

ذکر سجده:

خدايا ترا ستايش مى­كنم بستايش شكر گذاران تو؛ برغم اندوهى كه بمن در مصيبت رسيد. سپاس خدا را، بر عزادارى و اندوه و غم بزرگ من. پروردگارا شفاعت حضرت حسين را روزى كه بر تو وارد مي­شوم نصيبم بگردان. و مرا نزد خود ثابت قدم بدار به صدق و صفا در روزى كه بر تو وارد مي­شوم؛ با حضرت حسين و اصحابش كه در راه خدا جانشان را نزد حسين فدا كردند (همنشين) باشم.
------------------
فوائد زیارت عاشورا

بسم رب الشهداء و الصديقين

السلام عليک يا اباعبدالله الحسين

- حسين(ع) زيباترين واژه هستی

- حسين(ع) خون خدا و پسر خون خدا

- حسين(ع) يعنی عشق، عشق به همه خوبی ها

- حسين(ع) شخصيتی است که خداوند در روز عرفه نخست به زائران سيدالشهداء نظر می کند بعد به زائران خانه خودش

- حسين(ع) شخصيتی است که خداوند ثواب زيارت قبر شش گوشه او را از زيارت خانه خودش بيشتر و افزونتر قرار داده است.

حضرت امام صادق(ع) فرموده: هرکس بوسيله خواندن زيارت عاشورا، جدم حسين(ع) را زيارت کند " چه از راه دور يا نزديک" به خدا قسم خداوند هر حاجت مادی و معنوی داشته باشد به او می دهد.

چند نکته در رابطه با اين حديث قابل ذکر می باشد:

اول اينکه گوينده مطلب يک امام معصوم است، بنابراين خيلی قابل اهميت می باشد.

دوم اينکه امام معصوم قسم می خورد که اين تأکيدی براينکه حتماٌ حاجت اين شخص را خداوند خواهد داد.

سوم اينکه می توان در صورتی که امکان نداشته باشد از نزديک امام حسين(ع) را بوسيله خواندن زيارت عاشورا زيارت کند، از راه دور اين کار را انجام دهد.

چهارم اينکه حاجات مادی و معنوی بوسيله اين زيارت توسط خداوند برآورده می گردد.

برای رسيدن به مقام قرب الهی نيز وسائل گوناگون وجود دارد ولی وسيله مطمئن، راحت، سريع و ... برای رسيدن به خداوند عشق به امام حسين(ع) می باشد.

با عشق و ارادت به سالار شهيدان کربلا می توان سريعتر و مطمئن به هدف رسيد.

برای رسيدن به محبت و عشق و علاقه امام حسين(ع) نيز راههای گوناگون وجود دارد ولی راهی که سريعتر انسان می تواند بوسيله آن به بارگاه امام حسين(ع) راه يابد، و جزو شيفتگان و عشاق سيدالشهداء گردد، از طريق خواندن زيارت عاشورا و خصوصاٌ مداومت به خواندن اين زيارت شريف می باشد.


دلايل مختلفی برای اثبات اين ادعا وجود دارد که عبارتند از :

1. زيارت عاشورا از احاديث قدسی می باشد. روايت صفوان در مورد زيارت عاشورا بيان کننده اين امر است که جبرئيل امين اين زيارت را از طريق خداوند متعال برای پيامبر(ص) قرائت نمود و اين زيارت از طريق معصومين به امام باقر(ع) رسيد و از طريق اين امام معصوم به دست شيعيان و دوستداران اهل بيت عصمت و طهارت(ع) رسيده است.

2. ائمه ما شيعيان خصوصاٌ امام زمان(ع) تأکيد به خواندن و مداومت به خواندن اين زيارت شريف داشته اند، چنانچه در ملاقاتی که سيد رشتی با امام زمان(ع) داشته اند، امام زمان به سيد رشتی می فرمايند: که چرا عاشورا نمی خوانيد و بعد سه بار می فرمايند عاشورا، عاشورا، عاشورا.(مفاتيح الجنان- شيخ عباس قمی)

3. علماء وبزرگان ما نيز برخواندن عاشورا و مداومت به آن تأکيدفراوان داشته اند و خود نيز اين کار را انجام می داده اند و يکی از علل موفقيت اکثر بزرگان و علماء خواندن زيارت عاشورا بوده است.

چه بسيار زيبا است که انسان در هر زوز صبح 5 دقيقه از وقت خود را برای سالار شهيدان و زيارت عاشورا قرار دهد. چه صبح و روز زيبائی خواهد بود روزی که با نام و ياد عزيز زهرا(س) شروع شود.

مطوئن باشيد که امام حسين(ع) جواب سلام شما را می دهد. فقط بايد دلت را پاک کنی تا جواب سلام امام را بشنوی و يقين داشته باشيد که جواب سلام را امام حسين(ع) می دهد، چون جواب سلام واجب است و امام معصوم محال است ترک واجب نمايد. فقط بايد گوش ما شنوا و لايق شنيدن جواب سلام ايشان باشد.

>>> ائمه و زيارت عاشورا :

" امام محمد باقر(ع) به علقمه فرمود: پس از آنکه به آن حضرت با سلامی اشاره کردی، دو رکعت نماز بخوان و سپس زيارت عاشورا را بخوان. هنگامی که اين زيارت را خواندی در حقيقت او را به چيزی خواندی که هر کس از ملائکه که بخواهند او را زيارت کنند، به آن می خوانند و خداوند برای تو هزار هزار حسنه می نويسد و از تو هزار هزار سيئه محو می نمايد و تو را هزار هزار مرتبه بالا می برد و همانند کسانی می باشی که در رکاب آن حضرت به شهادت رسيدند. حتی در درجات آنها هم شريک می شوی. " (کامل الزيارات- ص 74)


" امام صادق(ع) به صفوان می فرمايد: زيارت عاشورا را بخوان و از آن مواظبت کن، به درستی که من چند خير را برای خواننده آن تضمين می کنم، اول زيارتش قبول شود. دوم سعی و کوشش او شکور باشد. سوم حاجات او هرچه باشد از طرف خداوند بزرگ برآورده شود و نا اميد از درگاه او برنگردد زيرا خداوند وعده خود را خلاف نخواهد کرد." (بحارالانوار-جلد 98-ص 300)


" در روايت ديگر می خوانيم: اگر مردم می دانستند زيارت امام حسين(ع) چه ارزشی دارد، از شدت شوق و علاقه می مردند و حسرت رسيدن به آن پاداش ها، جسم و روح آنها را پاره پاره می کرد." (بحارالانوار-جلد 101 –ص 18)


>>> در احاديث ديگرز از معصومين تأکيد بر زيارت امام حسين(ع) کرده اند که نمونه ای ازآنها ذکر می گردد:

- زيارت امام حسين(ع) مثل زيارت خدا در عرش اوست.

- زيارت امام حسين(ع) بر هر مؤمنی که اقرار به امامت ايشان داشته باشد، واجب است.(بحارالانوار-جلد 101 –ص 69)

- کسی که امام حسين(ع) را تنها برای رضا و خوشنودی پروردگار، و نه برای کسب شهرت زيارت کند، خداوند تمامی گناهان او را پاک می کند.(بحارالانوار-جلد 101 –ص 4)

- اگرکسی بدون عذر موجه امام حسين(ع) را زيارت نکند، از اهل آتش خواهد بود.(بحارالانوار-جلد 101 –ص 4)

- کسی که امام حسين(ع) را زيارت نکند شيعه اهل بيت نيست.(بحارالانوار-جلد 101 –ص 4)

 

فضيلت زيارت عاشورا

از شيخ طوسي در كتاب مصباح نقل شده است: حضرت باقرعليه السلام فرمود: «هر كه زيارت كند حسين بن علي‏عليه السلام را در روز دهم محرم، تا آن كه نزد قبر آن حضرت گريان شود، خدا را در روز قيامت با ثواب دو هزار حج و دو هزار عمره و دو هزار جهاد - كه ثواب آن‏ها مثل ثواب كسي باشد كه در خدمت رسول خدا صلي الله عليه وآله و ائمه طاهرين‏ عليهم السلام حج و عمره و جهاد كند - ملاقات نمايد».

راوي: فدايت شوم، براي كسي كه در شهرهاي دور از كربلا زندگي مي‏كند و امكان حضور در نزد قبر آن حضرت را ندارد، چه ثوابي است؟

حضرت فرمود: «هر گاه چنين باشد، به صحرا يا بر بالاي بامي رود و به سوي قبر آن حضرت اشاره نمايد و سلام عرض كند و در نفرين كردن بر قاتلين آن حضرت كوشش نمايد و بعد از آن، دو ركعت نماز كند (و اين اعمال را در اوايل روز، پيش از زوال آفتاب انجام دهد) سپس گريه كند بر حسين‏ عليه السلام و كساني را كه در خانه‏ اش هستند به گريستن بر آن حضرت امر كند و در خانه ی خود، مجلس عزاداري و اظهار جزع بر مصيبات آن حضرت بر پا كند. و به يكديگر در مصيبت حسين‏ عليه السلام تعزيت گويند. من براي ايشان بر خدا ضامنم، هر گاه اين عمل را انجام دهند، به همه ی آن ثواب ‏ها برسند.»

...

 

در فضيلت زيارت عاشورا، همين بس كه از سنخ ساير زيارات نيست كه به ظاهر از انشا و املاي معصوم است (هر چند از قلوب مطهر ايشان چيزي جز آنچه از عالم بالا مي‏رسد، صادر نمي‏شود.)

اين زيارت از احاديث قدسيه‏اي است كه به همين ترتيب، از زيارت و لعن و سلام و دعا، از حضرت احديّت به جبرئيل امين و از او به خاتم النبيين‏ صلي الله عليه وآله وسلم رسيده است (و به حسب تجربه، مداومت در خواندن آن در چهل روز يا كمتر، در برآورده شدن حاجات و نيل به مقاصد و دفع دشمنان بي ‏نظير است.)

صفوان مي‏گويد: امام صادق‏ عليه السلام به من فرمود:

بر خواندن اين زيارت (عاشورا) مواظبت کن. پس به درستي كه من، ضامن قبولي زيارت كسي هستم كه از دور و نزديك، اين زيارت را بخواند، كه سعي او مشكور باشد، سلام او به آن حضرت برسد و محجوب نماند و حاجت او از طرف خدا برآورده شود و به هر چه كه خواهد برسد و خدا او را نوميد نگرداند.(1)

 

رسيدن به خواسته‏ها و حوائج‏

صفوان گويد: حضرت صادق‏عليه السلام به من فرمود:

اي صفوان! هر گاه تو را نزد خداي متعال حاجتي بود، پس زيارت كن ابا عبدالله حسين ‏عليه السلام را به اين زيارت، در هر مكاني كه هستي و بخوان دعاي بعد از آن را و از پروردگار خويش حاجتت را بخواه، زيرا برآورده و مستجاب خواهد شد. خداوند متعال در وعده ‏اي كه به رسول خود داده، خلاف نفرموده است.(2)

 

سفارش ولي عصرعليه السلام‏

در حكايت تشرف جناب حاج سيد احمد رشتي به خدمت حضرت ولي عصر - ارواحنا فداه - در سفر حج، آن حضرت فرمود: «چرا شما عاشورا نمي‏خوانيد؟! عاشورا! عاشورا!!.»(4)

 

زيارت عاشورا، چاره بلا

مرحوم حاج شيخ عبدالكريم حائري يزدي مي‏فرمود:

اوقاتي كه در سامرا، مشغول تحصيل علوم ديني بودم، اهالي سامرا به بيماري وبا و طاعون مبتلا شدند، و همه روزه عده‏اي بر اثر اين بيماري از دنيا مي‏رفتند. روزي عده‏اي از اهل علم در منزل استادم مرحوم سيد محمد فشاركي جمع بودند. ناگاه مرحوم آقا ميرزا محمد تقي شيرازي تشريف آوردند و صحبت از بيماري وبا شد، كه همه در معرض خطر مرگ هستند.

مرحوم ميرزاي شيرازي فرمود: اگر من حكمي كنم آيا لازم است انجام شود يا نه؟ همه ی اهل مجلس پاسخ دادند: بلي. فرمود: من حكم مي‏كنم كه شيعيان ساكن سامرا از امروز تا ده روز، مشغول خواندن «زيارت عاشورا» شوند و ثواب آن را به روح حضرت نرجس خاتون، والده ی ماجده ی حضرت حجت بن الحسن‏ عليه السلام هديه نمايند، تا اين بلا از آنان دور شود. اهل مجلس، اين حكم را به تمام شيعيان رساندند و همه، مشغول خواندن زيارت عاشورا شدند.

از فرداي آن روز، تلف شدن شيعيان به وسيله ی طاعون متوقف شد و همه روزه، تنها عده‏اي از اهل تسنن مي‏ مردند به طوري كه مسئله بر همه آشكار گرديد. برخي از اهل تسنن از آشنايان شيعه ی خود مي ‏پرسيدند: سبب اين كه ديگر كسي از شما تلف نمي‏شود چيست؟ به آنها گفته بودند: زيارت عاشورا. آنها هم مشغول زيارت عاشورا شدند و بلا از آنها هم برطرف گرديد.»(4)

 

اي كاش هر روز زيارت عاشورا مي‏خواندم

عالم جليل، شيخ عبدالهادي حائري مازندراني از والد خود (حاجي ملا ابوالحسن) نقل كرده است كه من حاج ميرزا علي نقي طباطبايي را بعد از رحلتش در خواب ديدم و به او گفتم: آيا آرزويي داري؟ گفت: يك آرزو دارم و آن اين است كه چرا در دنيا هر روز «زيارت عاشورا» نخواندم.

رسم سيّد اين بود كه در تمام دهه ی اول محرم، زيارت عاشورا مي‏خواند، ولي بعد از مرگ، افسوس مي‏خورد كه چرا در تمام ايام سال، موفق به اين زيارت نبوده است.(5)

 

علامه اميني و زيارت عاشورا

دكتر محمد هادي اميني - فرزند علامه - مي‏نويسد:

پس از گذشت چهار سال از فوت پدرم، در شب جمعه ‏اي قبل از اذان صبح، پدرم را در خواب ديدم و او را بسيار شاداب و خرسند يافتم. جلو رفته و پس از سلام و دست بوسي گفتم: پدر جان در آن جا چه عملي باعث سعادت و نجات شما گرديد؟

فرمود: فقط زيارت ابا عبدالله الحسين ‏عليه السلام.(6) سپس فرمود: پسر جان! در گذشته بارها تو را يادآور شدم و اكنون نيز توصيه مي‏كنم كه «زيارت عاشورا» را به هيچ عنوان ترك مكن.

 

روشي آسان براي خواندن زيارت عاشورا(7)

مولا شريف شيرواني به سند خود از امام دهم، علي بن محمد هادي ‏عليه السلام نقل مي‏كند: كسي كه زيارت عاشورا بخواند و هنگامي كه به عبارت لعن رسيد يك مرتبه بگويد: «اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد و آخر تابع له علي ذالك. اللهم العن العصابه التي جاهدت الحسين و شايعت و بايعت و تابعت علي قتله» و صد مرتبه بگويد: «اللهم العنهم جميعاً».

و عبارت سلام را نيز اين گونه بگويد:

«السلام عليك يا ابا عبدالله و علي الارواح التي حلت بفنائك عليك مني سلام الله ابداً ما بقيت و بقي الليل و النهار، و لا جعله الله آخر العهد مني لزيارتكم»

و صد مرتبه بگويد: «السلام علي الحسين و علي علي بن الحسين و علي اولاد الحسين و علي اصحاب الحسين»؛ مثل آن است كه تمام صد لعن و صد سلام را از اول تا به آخر خوانده باشد.(8)

 

پی نوشت ها

1) مفاتيح الجنان، چاپ اسوه، ص 760.

2) همان، ص 773.

4) داستان‏هاي شگفت، شهيد دستغيب، ص 316.

5) سيد علي موحد ابطحي، زيارت عاشورا و آثار شگفت آن، ص 16، به نقل از كتاب تذكره الزائرين.

6) البته براي رفع اين شبهه كه ساير اعمال و آثار و تأليفات علامه اميني چه مي‏شود؟ بايد گفت: برخي از كارها از جمله تأليفات  علمي چون جزء مجردات عقلي است در برزخ و عالم قبر قابل پاداش نيست و پاداش آنها به روز قيامت موكول مي‏گردد. لذا شايد  بيشترين عملي كه در برزخ براي علامه اميني مؤثر بوده، زيارت امام حسين ‏عليه السلام بوده است، هر چند ثواب ساير اعمال كه  در برزخ قابل ارائه است نيز، به ايشان رسيده است. منتها مؤثرترين آنها همان زيارت عاشورا بوده است.

7) بهتر است انسان در صورتي كه به اندازه ی كافي وقت دارد، لعن و سلام ‏هاي زيارت عاشورا را به طور كامل بخواند و در صورتي  كه با كمبود وقت مواجه است به صورت فوق عمل كند. قابل ذكر است انسان مي‏تواند زيارت عاشورا را بخواند و لعن و سلام ‏هاي  آن را در طول روز و در مواقع بيكاري مثلاً داخل اتوبوس و راه رفتن و... بخواند.

8) زيارت عاشورا و آثار شگفت آن، به نقل از: الصدف المشحون، ص 199.

 

 


مطالب مشابه :


لعن چهار ضرب برای بازگشت گمشده

آن بیچاره نیز به طریق روز گذشته لعن چهار ضرب شد، بعد از چند روز دعای من این است که برای




لعن چهار ضرب برای بازگشت گمشده

آن بیچاره نیز به طریق روز گذشته لعن چهار ضرب شد، بعد از چند روز خلعت شاهی را دعای بسیار




لعن بر غاصبان حق علی علیه السلام

مشکل او حل شود و گم شده او پیدا شود و این روش مشهور است به لعن چهار ضرب. یا دعای تبدیل




لعن بر غاصبان حق علی علیه السلام

العن عمر)) مشکل او حل شود و گم شده او پیدا شود و این روش مشهور است به لعن چهار ضرب.




لعن بر غاصبان حق علی علیه السلام

مشکل او حل شود و گم شده او پیدا شود و این روش مشهور است به لعن چهار ضرب. یا دعای تبدیل




اعمال شب مبارک نیمه شعبان

هر كس دوست دارد يكصد و بيست و چهار هزار پيامبر با او و دعای فرج لعن چهار ضرب




زیارت عاشورا -علت لعن در زیارت عاشورا - ترجمه زیارت عاشورا - فضیلت زیارت عاشورا

اما ، آیا واقعا دعای زیارت در اسلام کلمه ی "لعن" به این پس از گذشت چهار سال از فوت




تشیع راستین در مصاحبه با دکتر مدرسی طباطبایی

این که تصوّر شود برای جدا کردن صفوف شیعه و سنّی باید بر سبّ و لعن و دعای آن راز و لعن چهار




روایات هایی در مورد لعن کردن ( برائت یا تبری ) 2

روایات هایی در مورد لعن کردن اجابت کردم دعای شما را وصدای مگو به سنگ که ضرب المثل




برچسب :