تزئین گیاهی نمای ساختمان ها

تزئین گیاهی نمای ساختمان ها

ساختمان های بلند و آسمان خراش ها نشانه ای از پیشرفت تکنولوژی و دور شدن انسانها از طبیعت دست نخورده می باشد.امروزه گسترش تکنولوژی به نحوی در روان و احساس آدمی اثرات نا مطلوب گذارده و همبستگی طبیعی رابه جدایی سوق داده که نتیجه اثرات آن وجود انسانهای عصبی،خسته و به ظاهر متحرک می باشد.حال چگونه میتوانیم کمی دوح و احساس طبیعت رابه بلوک های سنگی و آهنین برگردانیم؟آیا می توانیم لطافت گل برگ های آزاده و زنده در دشت و طبیعت را با آنها تلفیق کنیم؟

امروزه ایجاد هم آهنگی،تلفیق و سازگاری بین آن ها خود نوعی هنر مدرن محسوب می شود.لذا متخصصین فن سعی بر این دارند،طبیعت زنده و سرسبز را به نحوی با مظاهر تکنولوژی مدرن پیوند دهند ومناظری زیبا و بدیع همراه با اثرات شان خلق کنند.دراین زمینه آزمایش های توکیی(Tukin) دانشمند روسی نشان داده،بسیاری از گیاهان و درختان ماده ای به نام فیتونسید(phytoncid) در هوا پخش می کنند،این ماده برای بسیاری از باکتری ها،قارچ ها،تک سلولی ها و برخی از حشرات نقش کنترل کننده دارد.

(همچنین این ماده به انسان آرامش می دهد )نتیجتا با در دست داشتن آمارهای متعدد که در سراسر دنیا محققین ارائه داده اند،اهمیت اثرات اینگونه گیاهان مشهود است.با پیشرفت تکنولوژی یا بعبارت دیگر طلوع خورشید عصر طلائی صنعت،دگر گونی های متواول که در محیط زیست دیده می شود که(نابودی جنگل ها،مراتع،آلودگی آب،خاک و هوا)موجب نارحتی های روانی بسیار گشته است.

دکتر شاوکر(Schauwecker) در سال 1976 بهترین دارو برای افرادی که ناراحتی عصبی معده،گردش خون و برنشیت دارند استراحت در هوای سالم،محیط بی سرو صدا و فضای سبز جنگلی راتوصیه می کند.

گیاهان قادرند باشاخ و برگ خود هر بار تا 67 تن در هکتار گرد و غبار و میکروب های معلق در هوا راخوت رسوب دهند..پس از هر بارندگی،آمادگی جذب مواد آلوده را پیدا نمایند.بنابر این توجه به کیفیات و خصوصیات گیاهان،نقش آن ها در زیبایی،سالم سازی هوای شهر و روستا می تواند ما را بر این دارد که از حد اقل فضای موجود در ساختمان ها،بالکن ها،پنجره ها،و تراس ها جهت کاشت گیاهان حداکثر استفاده را بنماییم.مناسب است همراه با این سعی و کوشش،در انتخاب گیاه و رنگ های آن ها نیز دقت و تجه کافی به عمل آوریم.     

برای ایجاد بالکن ها و پنجره های تزئینی،بایستی به سه نکته اساسی زیر توجه نمود:

الف-انواع گلدان ها و یا محفظه هایی که بتواند گلدان را در بالکن و پنجره نگاه دارد(از نظر معماری)

ب-تنوع و انتخاب گیاهان

ج-ترکیب رنگ ها.

ب-تنوع و انتخاب گیاهان

قسمت عمده تزئین بالکن و پنجره ها،در این مورد شناخت انواع گیاهان بر حسب موقعیت ساختمان و منطقه می باشد.به طور کلی گیاهانی که مورد استفاده قرار می گیرند عباتند از:گیاهان رونده،چسبنده و انواع گل هایی که به صورت آویز یا توده ای می باشند ضمنا شناخت و انتخاب دوام گل ها وطو ل زمان گل دهی آن ها ضروری است.به عنوان مثال،سر درب ساختمان های ویلایی که پنجره های آن با سطح زمین اختلاف زیادی ندارند ازگیاهان مانند:مو چسب،گیاهان رونده ای که بتوانند دیواره ساختمان رابپوشانند استفاده می شوند.

-انتخاب گیاهان بر حسب خصوصیات طبیعی آن ها

1-نور

-مکان های آفتابی و گرم---->بیشتر گیاهان یکساله و دوساله از قبیل تاج خروس،تاج خروس برگی،بگونیای همیشه گل دار،داوودی،تاتوره،جعفری،شب بوی پاکوتاه،آفتاب پرست،رازک ژاپنی،گل کاغذی یک ساله(گل جاوید)،سیلن،خورشیدی،همیشه بهار،آهار،انواع شاه پسند و .... را می توان پرورش داد.

-مکان های نیمه سایه---->گیاهانی از قبیل گل حنا،فلوکس،زنبق رشتی(همیرو کالیس)،پروانش(پریوش)،پیچ تلگرافی،بنفشه معطر رشد و نمود می نمایند.

-مکان های کاملا سایه---->از مکان های کاملا سایه می توان راهروها،داخل ساختمان ها و بالکن ها نام برد که گیاهانی مانند پتوس،انواع فیلو دندرون،مارچوبه زینتی،برگ بیدی،مارانتا و ..... که به گل های آپارتمانی معروفند کشت نمود.

2-رطوبت

در جاهایی که رطوبت بالاست می توان از گل هایی نظیر شمعدانی،بگونیا،فوکسیاو ... استفاده نمود.و در جاهایی که رطوبت کم است(مثل مناطق شهری)،می توان از گیاهانی که به گرما مقاوم هستند،از قبیل انواع شمعدانی با رنگ های صورتی،قرمز،بنفش و بگونیای همیشه گلدار و..... استفاده نمود.

3-خاک

لازم است هر دو یا سه سال چند بار خاک گلدان ها عوض شود.معمولا برای تهیه ی خام گلدان ها فرمولی به کار می رود که شامل:یک قسمت کود دامی یا خاک برگ،یک قسمت خاک باغچه و کمی ماسه همراه با کود شیمیایی است.

4-اثر هم آهنگی رنگ ها

هنگامی گیاهان و گل ها جلوه بیشتری دارند که با رنگ دیوار وبالکن ها نوعی تناسب و هم آهنگی داشته باشند.به عنوان مثال هیچ گاه نباید در ساختمانی که دارای دیوارهای سفید یا روشن هستند،رنگ گل ها را سفید انتخاب نمود.یا به عبارت دیگر رنگ سفید مانند اطلسی گل سفید بر روی دیوار سفید اثری پدید نمی آورد.

در دیوار های سفید،خاکسبری روشن یا زرد روشن باید از گل هایی که دارای رنگ قرمز تیره،و بر روی دیوار های زرد(انواع زرد)گل هایی که دارای رنگ آبی یا بنفش هستند استفاده نمود.

برای بالکن ها و پنجره هایی که به رنگ چوب هستند کاشت گیاهانی که دارای گل های به رنگ نارنجی یا قرمز اند توصیه می شود.

ثابت شده که یک دست بودن رنگ گل های یک جعبه بیشتر از گل های الوان نظر بیننده را جلب می کند.لذا توصیه می شود برای ایجاد زیبایی بیشتر،در تمام بالکن ها و پنجره های یک ساختمان چند طبقه از گل های هم رنگ و یک دست استفاده شود.

ج-ترکیب رنگ ها

برای هم آهنگی رنگ گل ها می توان از دایره رنگ ایتن استفاده نمود.رنگ هایی که در ردیف اول(به شکل دایره قرار گرفته اند)،رنگ های مکمل هم هستند به بیانی دیگر رنگ های متقابل رنگ های مکمل هم می باشند.

منبع:تزئین گیاهی نمای ساختمانها(پنجره ها،بالکن ها و تراس ها)(دکتر جمشید حکمتی)

نویسنده:شیوا صفری


مطالب مشابه :


گلدان ، جاشمعی، جای پودر یا جای مواد غذایی...

استفاده کنید و با صدف تزئین تزئین ساده با نخ گونی و گلدان صفحه اول باید




مدلهای جدیدی برای ساخت و تزیین هدیه

مختلف درست کنید و انها را به سلیقه خودتون تزئین تکه گونی گلدان با




عید می آید. ( 1- تزئین هفت سین )

دورش را چسب زده و نخ گونی گلدان را می توانید با ظروف برای تزئین به دور گلدان




5عکس دکوراسیون اتاق نوزاد (با استفاده از نام کودک)

در زیر چند نمونه جالب تزئین اتاق کودک با استفاده از نام ساخت گلدان با لوازم ساده !




جا قاشق چنگالی - جا مدادی - گلدان

آخرین مدل روی قوطی نخ گونی بچسبانید که استفاده این هم یک گلدان دیگر با پارچه و تزئین غذا




تزئین گیاهی نمای ساختمان ها

تزئین گیاهی عصر طلائی صنعت،دگر گونی های متواول گلدان ها و یا محفظه هایی که




برچسب :