به مناسبت 7آبان روزجهانی بزرگداشت کوروش بزرک

بمناسبت 7 آبـان رور جهانی بزرگداشت کـوروش بـزرگ

کـوروش، ملقب به کـوروش بـزرگ یا کـوروش کبیر همچنین معروف به کـوروش دوم، نخستین پادشاه و بنیان‌گذار شاهنشاهی هخامنشی بود. کوروش به مدت سی سال، از سال ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد، بر ایران سلطنت کرد. دربارهٔ کوروش تمام مورخین توافق دارند که شاهی بود با عزم، عاقل و مهربان که در موارد مشکل به عقل بیش از قوه متوسل می‌شد و برخلاف پادشاهان آشور و بابل، با مردم مغلوب رئوف و مهربان بود. جنگ و بوی خون او را برخلاف فاتحان دیگر مغرور نکرد و رفتار او با پادشاهان مغلوب لیدیه و بابل سیاست تسامح او را بخوبی نشان می‌دهد. با پادشاهان مغلوب به اندازه‌ای مهربانی می‌کرد که آنها دوست کوروش شده و در مواقع مشکل به او یاری می‌نمودند. با مذهب و معتقدات مردم کاری نداشت بلکه برای جذب قلوب ملل آداب مذهبی آنها را محترم می‌داشت.

شهرها و ممالکی که در تحت تسلط او در می‌آمدند، هیچگاه معرض قتل و غارت واقع نمی‌شدند. آنچه در باب وی برای مورخ جای تردید ندارد، قطعاً این است که لیاقت نظامی و سیاسی فوق‌العاده در وجود او، با چنان انسانیت و مروتی در آمیخته بود که در تاریخ پادشاهان شرقی پدیده‌ای به‌کلی تازه به شمار می‌آمد. کوروش از ذکر عناوین و القاب احتراز داشت، در کتیبه‌هایی که از او مانده، این عبارت ساده خوانده می‌شود، من کوروش شاه هخامنشی هستم. حال آنکه شاهان دیگر خود را خدا می‌خواندند. ایرانیان کوروش را پدر و یونانیان او را سرور و قانون‌گذار می‌نامیدند و به وی به چشم یک فرمانروای آرمانی می‌نگریستند. یهودیان این پادشاه را، به منزله مسیح پروردگار به شمار می‌آوردند، ضمن آن‌که بابلیان او را مورد تأیید مردوک می‌دانستند.

"منشور کوروش بزرگ" یک استوانهٔ سفالین پخته شده ‌است که در تاریخ ۱۸۷۸ میلادی، در پی کاوش در محوطهٔ باستانی بابِل، کشف شد. در آن کوروش بزرگ رفتار خود را با اهالی بابِل، پس از پیروزی شرح داده ‌است. این سند به عنوان "نخستین منشور حقوق بشر "شناخته شده و به سال ۱۹۷۱ میلادی، سازمان ملل آن را به بسیاری از زبان‌های رسمی سازمان منتشر کرد. نمونهٔ بدلی این استوانه، در مقر اصلی سازمان ملل، در شهر نیویورک نگهداری می‌شود. این منشور ارزشمند در شهریور ماه سال ۱۳۸۹ طی مراسمی رسمی از طرف موزه بریتانیا به ایران قرض داده شد، که آن را برای بازدید عموم در موزهٔ ایران باستان در معرض نمایش قرار دادند و در تاریخ ۲۷ فروردین سال ۱۳۹۰ به لندن بازگردانده شد. آنچه در ادامه ی این ایمیل می خوانید همان متن مشهور منشور کـوروش بـزرگ است که به قلم "صادق علی حق پرست" بصورت شعر نوشته شده است که به شما دوستان و تمام کسانیکه به ایران و ایرانی بودن عشق می ورزند تقدیم می گردد.

 


مطالب مشابه :


فیش حقوقی پرسنل آموزش و پرورش استان گلستان

فیش حقوقی آموزش و پرورش استان سمپاد بابل گروه زیست شناسی پردیس آیت الله خامنه ای




فیش حقوقی فرهنگیان

,فیش حقوقی اموزش وپرورش ,فیش حقوق کارکنان معاونت بهداشتی علوم پز شکی بابل,فیش حقوق




نام جدید و قدیم شهرهای ایران

فیش حقوقی. پورتال بابل سر: مشهد سر بحث و گفتگو در خصوص آموزش وپرورش 1.مهدی ابراهیمی




ثبت نام بیمه طلایی فرهنگیان بازنشسته کشوری

مبنای شکل گیری آموزش وپرورش دانایی است 2- فیش حقوقی . کانون وکلا مباحث حقوقی




بستر مناسب استفاده از ظرفیت های تعلیم و تربیت را فراهم کنیم

خبری آموزش وپرورش لزوما به مدیر سابق آموزش و پرورش بابل قدردانی فیش حقوقی




وزارت آموزش وپرورش نحوه استخدام ‪ ۲۵‬هزار نيروي جديد را ابلاغ كرد.

فیش حقوقی آموزش و پرورش استان سمپاد بابل خبر از سايت سازمان آموزش وپرورش




به مناسبت 7آبان روزجهانی بزرگداشت کوروش بزرک

اداره کل آموزش وپرورش استان خراسان رضوی. فیش حقوقی




برچسب :