فاطمه رضايي نژاد (اصلاح پيشينه نظري و تجربي و تعاريف مفهومي و عملياتي متغيرها)
5 موضوع تحقیق
1- بررسی علل و عوامل دین گریزی میان جوانان در دانشگاههاي آزاد تهران
علت: با توجه به شرایط امروزی جامعه من جوانان زیادی را دیده ام که از دین و اعتقادات دینی دور شده اند وحتی دین گریز شده اند میخواهم عوامل موثر بر این موضوع را بررسی کنم
2- بررسی علت پائین آمدن تعداد داوطلبان کنکور مرد در سطح لیسانس در سالهای 89 تا 91 و تاثیرات آن بر جامعه
علت: با توجه به آمارهایی که سازمان سنجش هر ساله منتشر میکند تعداد داوطلبان مرد هر ساله به سال قبل کمتر میشود این موضوع برایم جالب بود و چگونگی تاثیر آن بر جامعه برایم سوال
3- علت اختلاف و طلاق میان زوجهای جوان مرکز تهران در یکساله ابتدای زندگی
علت: زندگی مشترک هم بسیار سخت است وهم بسیار آسان ودر عین حال بسیار تلخ و بسیار شیرین این که شما چه احساسی بعد از ازدواج دارید مخصوصا در یک سال ابتدای آن خیلی مهم و سرنوشت ساز زیرا با توجه به آمارهایی که در سازمان ثبت احوال وجود دارد نشان میدهد بیشترین طلاقها در یکسال اول زندگی اتفاق افتاده است.
4- بررسي تاثير رفتاروالدين جوان برروي اعتماد به نفس كودكان بين 7 تا 12 سال دبستانهاي منطقه2 تهران
علت: کودک از ابتدای زندگی خود وابسته و تاثیر پذیر پدر ومادر است . در چنین شرایطی بسیار مهم است که پدر و مادر مسئولیت خود را در این شرایط درک کنند به خصوص در ضمینه اعتماد به نفس کودک که یک رکن اصلی زندگی هر انسانی بشمار میرود .
5- تاثیر نحوه گفتار وشنیدار والدین بر سلامت روانی و رشد کودکان بين2تا 5 سال در مهد كودكهاي
مناطق 1و2 تهران
علت: معمولا ما فکر میکنیم که رفتار با یک کودک بسیار ساده وبدور از هرگونه پیچیدگی است در صورتی که حتی نوع شنیدن صحبتهای فرزندمان و نوع گفتاری که با او ما داریم بسیار مهم است.
دو موضوع اصلی
1- علت اختلاف و طلاق میان زوجهای جوان مرکز تهران در یکساله ابتدای زندگی
بیان مسئله :
زندگی مشترک هم بسیار سخت است وهم بسیار آسان ودر عین حال بسیار تلخ و بسیار شیرین این که شما چه احساسی بعد از ازدواج دارید مخصوصا در یک سال ابتدای آن خیلی مهم و سرنوشت ساز است زیرا با توجه به آمارهایی که در سازمان ثبت احوال وجود دارد نشان میدهد بیشترین طلاقها در یکسال اول زندگی اتفاق مي افتد. آمار تعداد طلاق در سال 1391 در ايران برابر است با 108445عدد كه افزايش 14 درصدي آمار طلاق در كشور را نسبت به همين زمان در سال گذشته را نشان ميدهد.
هدف و ضرورت تحقیق: در جامعه جوان ما بسيار مهم است كه بتوانيم چه قبل وچه بعد از ازدواج اطلاعات مناسبي را در اختيار جوانان بگذاريم تا از تباه شدن آينده زندگي مشتركشان جلوگيري شود. در حال حاضر طلاق ۲برابر و ازدواج ۵/۱ برابر شده است. بنابراین مشاهده میكنیم كه رشد طلاق بیشتر از رشد ازدواج است.اين تحقيق ميتواند اطلاعات مناسب ومهمي را در اختيارمان قرار دهد تا بتوانيم با آموزش اين آمار را كاهش دهيم.
1- آيا رابطه اي ميان سن ازدواج و طلاق زود هنگام وجود دارد يا خير ؟
2- وضعيت اقتصادي چه نقشي در طلاق زود هنگام چه نقشي دارد ؟
3- تفاوت فرهنگي دختر وپسر چه ارتباطي با طلاق زود هنگام دارد ؟
4- آيا روابط قبل از ازدواج رابطه اي با طلاق زود هنگام دارد ؟
5- آيامشکلات جنسی طرفين تاثيري بر طلاق زود هنگام دارد ؟
2- تاثیر نحوه گفتار وشنیدار والدین بر سلامت روانی و رشد کودکان بين2تا 5 سال در
مهد كودكهاي مناطق 1و2 تهران
بیان مسئله :
نقش والدين براي كودك و زندگي حال و آيندۀ او بسيار مهم است. والدين داراي تأثيرات وراثتي و محيطي سرنوشت ساز براي كودك است، رفتار او الگو و مدل است.
معمولا ما فکر میکنیم که رفتار با یک کودک بسیار ساده وبدور از هرگونه پیچیدگی است در صورتی که حتی نوع شنیدن صحبتهای فرزندمان و نوع گفتاری که با او ما داریم بسیار مهم است.
بنابراين، اين پرسش مطرح
مي شود كه والدين چه نقشي بر سلامت روانی و رشد فرزند دارد؟ اين تحقيق درصدد است تا به اين گونه
پرسش هاپاسخ بگويد و نقش نحوه
گفتار وشنیدار والدين را دراين رابطه
روشن نمايد.
هدف و ضرورت تحقیق:
كودك در مسير رشد از افرادي
بسياري اثر مي پذيرد و تحت
تأثير ديده ها و شنيده هاي
بسياري قرار مي گيرد. همة
آنهايي كه در اطراف او هستند
و به نحوي در او اثرگذارند
مدل و الگوي كودك اند. والدين از
همة آنها مهمتر و مؤثرتر است
و اين اهميت و تأثير تا سنين
نوجواني هم چنان ادامه دارد.من در اين تحقيق مي خواهم نشان
دهم كه چقدر رفتار والدين در برخورد با كودكان چه تاثيراتي بر روي كودكان
ما دارد .با توجه به اين نكته كه آينده كودكان ما برايمان بسيار مهم است و
همچنين اين كودكان ما هستند كه آينده اين كشور وسرزمين را ميسازند اهميت
فراوان دارد كه به بررسي نكات تربيتي و رفتاري در اين رابطه بپردازيم.
1- آيا تحصيلات والدين در برخورد با كودك و تربيت او تاثير ميگذارد ؟
2- آيا گوش دادن كامل به حرفهاي كودكمان تاثيري بر روي رفتار او دارد يا خير ؟
3- آيا بد صحبت كردن والدين با فرزند تاثيري بر روي سلامت رواني كودك دارد ؟
4- گفتار محبت آميزمادر يا پدر چه تاثيري بر روي سلامت رواني كودك دارد ؟
5- آيا رابطه اي ميان رفتار كودك و گفتار والين وجود دارد يا خير ؟
1- علت اختلاف و طلاق میان زوجهای جوان مرکز تهران در یکساله ابتدای زندگی
چارچوب نظري تحقيق
مجموعا پنج فرضیه در مورد طلاق میتوان اظهار داشت:
1- بی اهمیتی طلاق و برداشتن همه قید و بندهای قانونی و اخلاقی جلوگیری از طلاق؛ کسانیکه به ازدواج تنها از نظر کامجوئی فکر میکنند، جنبه تقدس و ارزش خانواده را برای اجتماع در نظر نمی گیرند و از طرفی فکر میکنند پیوندهای زناشوئی هر چه زودتر تجدید و تبدیل شود لذت بیشتری به کام زن و مرد می ریزد، این فرضیه را تأیید میکنند. آن کس که میگوید «عشق دوم همیشه دلپذیرتر است» طرفدار همین فرضیه است. در این فرضیه هم ارزش اجتماعی کانون خانوادگی فراموش شده است و هم مسرت و صفا و صمیمیت و سعادتی که تنها در اثر ادامه پیوند زناشوئی و یکی شدن و یکی دانستن دو روح پیدا میشود نادیده گرفته شده است. این فرضیه ناپخته ترین و ناشیانه ترین فرضیه ها در این زمینه است.2- اینکه ازدواج یک پیمان مقدس است، وحدت دلها و روحهاست و باید برای همیشه این پیمان ثابت و محفوظ بماند و طلاق از قاموس اجتماع بشری باید حذف شود، زن و شوهری که با یکدیگر ازدواج میکنند، باید بدانند که جز مرگ چیزی آنها را از یکدیگر جدا نمیکند. این فرضیه همان است که کلیسای کاتولیک قرن ها است طرفدار آن است و به هیچ قیمتی حاضر نیست از آن دست بردارد. طرفداران این فرضیه در جهان رو به کاهشند، امروز جز در ایتالیا و در اسپانیا به این قانون عمل نمیشود. مکرر در روزنامه ها میخوانیم که فریاد زن و مرد ایتالیائی از این قانون بلند است و کوششها میشود که قانون طلاق به رسمیت شناخته شود و بیش از این ازدواجهای ناموفق به وضع ملالت بار خود ادامه ندهند. در یکی از روزنامه های عصر مقاله ای از روزنامه دیلی اکسپرس تحت عنوان «ازدواج در ایتالیا یعنی بندگی زن» نوشته شده است.
در این مقاله نوشته است: در حال حاضر به واسطه عدم وجود طلاق در ایتالیا عملا افراد بسیاری از مردم بصورت نامشروع روابط جنسی برقرار میکنند. طبق نوشته آن مقاله «در حال حاضر بیش از پنج میلیون نفر ایتالیائی معتقدند که زندگی آنها چیزی نیست جز گناه محض و روابط نامشروع». در همان روزنامه، از روزنامه فیگارو نقل کرده است که ممنوعیت طلاق مشکل بزرگی برای مردم ایتالیا بوجود آورده است، بسیاری تابعیت ایتالیا را به همین خاطر ترک کرده اند. یک مؤسسه ایتالیائی اخیرا از زنان آن کشور نظر خواسته است که آیا اجرای مقررات طلاق بر خلاف اصول مذهبی است یا نه؟ 97 درصد از زنان به این پرسش پاسخ منفی داده اند. کلیسا در نظر خود پافشاری میکند و به تقدس ازدواج و لزوم استحکام هر چه بیشتر آن استدلال میکند.
تقدس ازدواج و لزوم استحکام و خلل ناپذیر بودن آن مورد قبول است اما به شرطی که عملا این پیوند میان زوجین محفوظ باقی مانده باشد. مواردی پیش می آید که سازش میان زن و شوهر امکان پذیر نیست، در اینگونه موارد نمی توان به زور قانون آنها را به هم چسباند و نام آن را پیوند زناشوئی گذاشت، شکست نظریه کلیسا قطعی است، بعید نیست کلیسا اجبارا در عقیده خود تجدید نظر کند، لهذا لزومی ندارد ما بیش از این درباره نظر کلیسا و انتقاد از آن بحث کنیم.
3- اینکه ازدواج از طرف مرد قابل فسخ و انحلال است و از طرف زن به هیچ نحو قابل انحلال نیست. در دنیای قدیم چنین نظری وجود داشته است ولی امروز گمان نمیکنم طرفدارانی داشته باشد و به هر حال این نظر نیز احتیاجی به بحث و انتقاد ندارد.
4- اینکه ازدواج مقدس و کانون خانوادگی محترم است اما راه طلاق در شرایط مخصوص برای هر یک از زوجین باید باز باشد و راه خروجی زوج و زوجه از این بن بست باید به یک شکل و یکجور باشد. مدعیان تشابه حقوق زن و مرد در حقوق خانوادگی طرفدار این فرضیه اند، از نظر این گروه همان شرایط و قیود و حدودی که برای زن وجود دارد باید برای مرد وجود داشته باشد و همان راهها که برای خروج مرد از این بن بست باز میشود عینا باید برای زن باز باشد و اگر غیر از این باشد ظلم و تبعیض و نارواست. 5- اینکه ازدواج مقدس و کانون خانوادگی محترم و طلاق امر منفور و مبغوضی است، اجتماع موظف است که علل وقوع طلاق را از بین ببرد. در عین حال قانون نباید راه طلاق را برای ازدواجهای ناموفق ببندد. راه خروج از قید و بند ازدواج هم برای مرد باید باز باشد و هم برای زن اما راهی که برای خروج مرد از این بن بست تعیین می شود با راهی که برای خروج زن تعیین میشود دو تاست و از جمله مواردی که زن و مرد حقوق نامشابهی دارند طلاق است. این نظریه همان است که اسلام ابداع کرده و کشورهای اسلامی بطور ناقص (نه بطور کامل) از آن پیروی می کنند.
تاریخچه طلاق
طلاق در بسیاری از سرزمینهای باستانی از جمله میانرودان، یونان، ایران، مصر و چین وجود داشتهاست. کنستانتین محدودیتهای بسیاری برای طلاق ایجاد کرد و در قرن دهم میلادی کلیسای مسیحی آن را ممنوع دانست. هنری هشتم برای نخستین بار از مجلس کلیسای انگلیس خواست که ازدواج او را فسخ نماید.
به مرور زمان کشورهای اروپایی و مسیحی حق طلاق را برای زن و شوهر به رسمیت شناختند. با این حال، در سال ۱۹۸۶ در ایرلند پارلمان طلاق را غیرقانونی اعلام کرد. در انگلستان، در سال ۱۹۶۹ لایحه قانونی اصلاح طلاق به تصویب رسید که گرفتن طلاق را برای زن و شوهر آسانتر کرد. بین سالهای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، میزان طلاق در بریتانیا به طور ثابت هر سال ۹ درصد افزایش یافت و در طی آن دهه دو برابر شد. امروزه در بسیاری از جوامع اروپایی، میزان طلاق افزایش یافتهاست. در کشورهایی که ازدواج همجنسگرایان قانونی است طلاق آنان هم پیش بینی شدهاست. بر اساس آمار میزان طلاق بین همجنسگرایان کمتر است.
طلاق از دیدگاه جامعه شناسی
1-عدم تفاهم و توافق اخلاقی
2-ناسازگاری و عدم سازش
3-بد اخلاقی و بد رفتاری
4-خشونت( کتک زدن )
5-تفاوت و تضاد در زندگی
6-تفاوتهای فرهنگی
7-سوءظن
8-اعتیاد
9-عدم شناخت و درک یکدیگر
10-ازدواج دوم
11-دخالت دیگران در زندگی
12-اختلاف سن
13-عدم علاقه
14-بیماری روحی
15-بیکاری
16-عدم توافق در مورد مسائل زناشویی
17-ازدواج اجباریپيشينه تجربي
به گفته برخي کارشناسان، طلاق مهمترين آسيب اجتماعي در کشور است که
افزايش روزافزون آن، موجب نگرانيهاي زيادي شده است. در عين حال، کاهش سن
بلوغ، افزايش فاصله زمان بلوغ تا زمان ازدواج و افزايش ميانگين سن ازدواج
بهخصوص در قشر تحصيلکرده، ميزان طلاق را در کشور افزايش داده و به همين
دليل است که تلاش براي پيشگيري از طلاق و آموزشهايي در اين زمينه، ضروري
به نظر ميرسد. در اينباره گفتگويي انجام دادهايم با دکتر علي دارابي،
روانشناس و مدرس دانشگاه پيام نور که خلاصهاي از آن را پيش رو داريد
يکي از مهمترين دلايل طلاق، اختلاف سليقه بين زوجين است. توسعه شهرنشيني،
صنعت، بالا رفتن سطح سواد، بر هم خوردن انسجام خانوادگي و اجتماعي، از
بين رفتن سنتهاي کهن و فرهنگهاي بومي، اختلاف طبقاتي و تا حدودي
انگزدايي از پديده طلاق در جامعه امروز در افزايش اين روند، تاثير
بهسزايي دارد.
آيا ميتوان از طلاق پيشگيري کرد؟ آموزشهاي صحيح پيش از ازدواج يکي از
مهمترين راههاي پيشگيري از طلاق است. بسياري از افرادي که براي مشاوره
به کلينيکهاي روانشناسي مراجعه ميکنند، اين جمله را ميگويند: «عيب
همسرم را ديدم اما مطمئن بودم که پس از ازدواج او را درست خواهم کرد.» اما
ما معتقديم همانطور که براي رانندگي، فرد متقاضي بايد حتما گواهينامه
داشته باشد، پيش از انتخاب همسر نيز بايد شيوه همسريابي و پس از آن هم
اطلاعات لازم درباره چگونگي يک زندگي مشترک را بياموزد. به اين ترتيب، هر
چه بتوانيم از ازدواجهاي ناموفق بکاهيم، به دنبال آن از طلاق، همسرآزاري،
کودک آزاري، خشونتهاي خانگي، اعتياد، فرزندان تکسرپرست، بيسرپرست و
فساد و فحشا کاسته ميشود و اين در حالي است که ازدواجهاي موفق، احساس
رضايتمندي، عزت نفس، احترام و انعطافپذيري را در همسران و فرزندان آنها
افزايش ميدهد.
اين آموزشها که به منظور پيشگيري از طلاق انجام ميشود، چگونه بايد باشد؟
براساس آمار، 50 درصد طلاقها در پنج سال اول زندگي و 30 درصد آنها در سال
اول اتفاق ميافتد و به همين دليل، سلامت روحي و رواني دختر و پسر بايد
تاييد شود. جوانان در سن ازدواج بايد آموزش ببينند و اين موضوع را براي خود
روشن کنند که از زندگي مشترک خود چه ميخواهند. در واقع بايد در ذهن آنها
جا بيفتد که ازدواج، فقط گذراندن يک مرحله از زندگي نيست و اين ايده
کاملا اشتباهي است که ويژگيهاي ناپسند فردي که با او تصميم به ازدواج
گرفتهايم، پس از ازدواج اصلاح ميشود. تناسبات سني، فرهنگي و خانوادگي،
مذهبي، اقتصادي و اجتماعي از جمله مواردي است که در انتخاب همسر بسيار مهم
و حايز اهميت است. بسياري از خانمها و گاهي آقايان، فقط عشق و علاقه پيش
از ازدواج را لازمه آن ميدانند. اما اگر اين عشق براساس مسايل سطحي و
زودگذر باشد، به طور مسلم پس از ازدواج از بين ميرود و اينجا است که تنها
و مهمترين دليل ازدواج نابود ميشود و زن و شوهر به فکر طلاق ميافتند.
از طرف ديگر، جوانان بايد آموزش ببينند که طلاق، تنها راهحل رهايي از
مشکلات حتي مشکلات بسيار حاد نيست و راههاي مناسب ديگري نيز وجود دارد و
نبايد شتابزده عمل کرد.
روزانه 381 زوج در کشور طلاق میگیرند. به عبارتی هر ساعت 16 زوج در ایران
از یکدیگر جدا میشوند. بررسی آمار طلاق در کشور نشان میدهد طی 10سال
گذشته این امر روند صعودی به خود گرفته است. به طوری که به اعتقاد
کارشناسان آمار طلاق در ایران به زلزلهای خاموش تبدیل شده که هر روز در
حال تکان دادن جامعه است. براساس آمار اعلام شده از سوی سازمان ثبت احوال
همچنان تهران رکورددار طلاق در کشور است به طوریکه روزانه 90 زوج در تهران
از یکدیگر جدا میشوند.
روند طلاق در ایران در حالی نگرانکننده است که در مقایسه با دیگر کشورها
در وضعیت بهتری قرار دارد. مشکلات جنسی، فقر مهارتهای ارتباطی و خیانت از
مهمترین دلایل طلاق در کشور است که تاکنون هم هیچ راهکاری از سوی
دستگاههای مسئول برای کاهش آمار آن ارائه نشده است.
به گفته جلال یونسی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، میزان
طلاق در جامعه ما بالاست. نتایج بررسیای که سال90 روی هزار پرونده طلاق
در دادگاههای جنوب شرق و شمال غرب تهران صورت گرفته، فقر و مهارتهای
ارتباطی، علت 40 تا 45درصد طلاقها بوده است. دومین علت عدم تناسب خصوصیات
شخصیتی دختر و پسر بوده است. اختلافات بالینی افسردگی، اضطراب و وسواسها،
مباحث اقتصادی و البته مشکلات جنسی هم نقش مهمی در طلاقها دارند. از سوی
دیگر رفتارهای پرخطر مانند اعتیاد و دخالتهای والدین از دیگر عوامل طلاق
است.
بررسی پروندههای طلاق در کشور نشان میدهد، این معضل امسال با رشدی ششدرصدی همراه بوده است. به طوری که در شش ماهه نخست امسال 70هزار و 841 طلاق در کشور به ثبت رسید. طی سالهای 1383 تا 1390 نیز در مجموع 868هزار و 312 زوج در ایران از هم جدا شدند. طی هشت ماهه نخست امسال هم 22هزار و 128 طلاق در تهران به ثبت رسیده است. بررسی این آمار نشان میدهد 20هزار و 897 زوجی که از هم جدا شدند، در یک تا دو سال اول زندگی مشترک قرار داشتهاند. سن طلاق برای مردان30 تا 34 سال و برای زنان هم 25 تا 29 سال بوده است. در مجموع میانگین سنی طلاق در مردان 36 سال و در زنان 32 سال اعلام شده است. همچنین بر اثر این آمار، بیشترین طلاقها در یک سال اول زندگی زوجها رخ میدهد.
تحقیقات نشان داده که طلاق یکی از ده رویداد اولیه و مهم در زندگی انسان می باشد. عده ای از محققان اعتقاد دارند که طلاق به عنوان یکی از حوادث زندگی نقش اولیه و حساسی در ایجاد افسردگی دارد. فابل انکار ترین یافته ها در زمینه ی فقدان یکی از والدین در سنین قبل از 11 سالگلی می باشد.
فالسام (1) جامه شناس آمریکایی سعی کرده است که علل بحران های زناشویی را در چهار دسته زیر طبقه بندی کند:1-عوامل موقعیتی و غیر شخصیتی مانند سلامت بدنی، شرایط اقتصادی، مداخله نزدیکان، تولدفرزند ناخواسته و به عبارت دیگر گونه ای از بدشانسی
2-نارسایی های شخصیتی در یکی از زوجین یا هر دو مانند گرایش های روان بیمارانه، اکلسیم، عقیم بودن، گرایش های جنسی انحرافی و سایر علائم انحرافات رواني
3-تفاوت ها یا عدم تشابهات شخصیتی از لحاظ سوابق ذهنی، اجتماعی، مذهبی، هنری و یا حساسیتها
4-عدم توافق نقش ها مانندگرایش های نا همسانزوجین و محرومیت های ناشی از عدم توانایی ازدواج در بر آوردن انتظارات هر کدام
بررسی هایی که در ایالات متحده آمریکا در موارد شرایط مساعد برای ازدواج های توأم با خشنودی و موفقیت صورت گرفته است عوامل و شرایط زیر را مؤثر می داند:
الف) تشابه زوجین از لحاظ اعتقادات مذهبی
ب) وجود دوران نامزدی به مدت شش ماه و بیشتر
ج) وجود سابقه مناسب در زندگی خانوادگی و بویژه دوران کودکی زوجین
د) دارا بودن در آمد در حد متوسط به هنگام ازدواج
ه) تطابق پذیری و قابلیت انعطاف زوجین
و) تشابه نسبی سطح آموزش و بالاتر بودن آن
ز) دارا بودن آموزش کافی در زمینه خانوادگی
وضعیت زن و شوهر پس از طلاق روندی از محرومیت های گوناگون، تشنج عصبی، نا آرامی، شرم و ترس از طرد اجتماعی، اختلال در مناسبات اجتماعی دوران زندگی مشترک یک دوره کوتاه یا طولانی بی رابطگی یا محیط، افت توان اقتصادی، فقدان همدل و همراز و نداشتن محل زندگی مستقل برای هر دو طرف یا یکی از طرفین و تاریکی آینده ی زندگی است و تلاش برای تنظیم مجدد زندگی در حالت تجرد است و در نهایت تلاش برای ادامه راه دشوار و ناهموار زندگی به تنهایی
طلاق از دیدگاه اقتصادی
تاثیر بحران اقتصادی در کاهش طلاق
بحران مالی اخیر گرچه افراد بسیاری را در آمریکا بیکار کرده، مشکلات مالی عدیده ای را برای مردم این کشور ایجاد کرده و تبعات قابل توجهی به همراه داشته است ام به نظر می رسد که به غیر از پیامد های منفی، پیامد های مثبتی نیز برای مرم این کشور به دنبال داشته که از جمله آن کاهش میزان طلاق است.
کارشناسان امور خانواده در آمریکا معتقدند که زوجین از ترس اینکه مجبور باشندیکه و تنها شرایط نا امن اقتصادی را پشت سر بگذارند و با مشکلات مالی دست و پنجه نرم کنند، طلاق خود را به زمان دیگری موکول می کنند.
آمار رسمی در آمریکا نشان می دهد که از سال 2007 میزان طلاق در این کشور رو به کاهش گذاشته است. کانون و کلای خانواده در آمریکا نیز اعلام کرده که از ماه مارس تا کنون تعداد در خواست های طلاق 40 درصد کاهش یافته است.
مطالعه ی صورت گرفته از سوی موسسه ی مشاوران مالی طلاق نیز حاکی از آن است که بحران مالی، طلاق را در این کشور به تعویق انداخته و همسران را وادار می کند تا به فکر راه حل های دیگر باشند و برای دوام زندگی خود تلاش بیشتری به خرج دهند.( اینترنت )
من 5 فرضيه در رابطه با علت اختلاف و طلاق میان زوجهای جوان در یکساله ابتدای زندگی دارم كه البته با توجه به پيشينه نظري و تجربي اين تحقيق در مورد 3 فرضيه مطرح شده بررسي هايي انجام شده كه من نيز با نتايج آن موافق هستم ولي در اتباط با 2 فرضيه ديگر پژوهش خاصي و يا نظريه خاصي داده نشده است:1- داشتن رابطه دوستي قبل از ازدواج با يكديگر ميان كساني كه بر مبناي احساساتشان تصميم ميگيرند منجر به
طلاق و بالارفتن ميزان طلاق مي شود.
اين فرضيه احتمالا ميتواند يكي از علل طلاقهاي نسل جديد ما باشد .
2- سن كم هنگام ازدواج در ميان زوجهايي كه سطح سواد پائيني دارند باعث افزايش ميزان طلاق مي شود.
در
رابطه با رابطه وضعيت اقتصادي با طلاق نيز تحقيقي كه در امريكا انجام شده
نتايجي مخالف با شرايط موجود در كشور ما به دست آمده است زيرا در ايران يكي
از عوامل افزايش طلاق وضعيت بد اقتصادي خانواده ها است در صورتي كه در
امريكا پیامد های مثبتی نیز
برای مرم این کشور به دنبال داشته که از جمله آن کاهش میزان طلاق بوده است.
منابع :
روزنامه همشهری،
مقدمات جامعه شناسی، دکتر منوچهر محسنی، صفحه 325
ایوت والچاک،
شیلا برنز
پیکل و همکاران، 1917
دکتر آقاجانی
سرکارخانم حمیده طالبیان
صفایی مسعود (1372)- ریشه های طلاق و درسهای خوشبختی – ص 155
روزنامه بهارفرضيه سازيتعديل كننده : سطح پائين سواد
متغیر مستقل:
سن كم هنگام ازدواج
------------» مداخله گر:
كم تجربگي در زندگي
كنترل:
جنسيت
------------» متغیر
وابسته: ميزان طلاق
1- سن كم هنگام ازدواج در ميان زوجهايي كه سطح
سواد پائيني دارند باعث افزايش ميزان طلاق مي شود.
تعديل كننده : زوجهاي جوان
مستقل :
وضعيت بد اقتصادي ------------»
مداخله گر: نداشتن مسكن
كنترل:
نداشتن شغل مناسب
------------» متغیر وابسته: ميزان طلاق
2- وضعيت بد اقتصادي ميان زوجهاي جوان باعث
افزايش ميزان طلاق ميشود.
تعديل كننده : اختلاف زياد بين
خانواده ها
مستقل : تفاوت
سطح فرهنگي زوجها
مداخله گر: نداشتن دركي مناسب از رفتار يكديگر
كنترل: ميزان ثروت
و درآمد خانواده ها ------------»
متغیر وابسته: ميزان طلاق
3- تفاوت سطح فره
مطالب مشابه :
تحقیق درباره طلاق تحقیق اینترنتی آماده پرینت (یاهو)
طلاق چيست ؟ طلاق بمعناي مفارقت و جدايي و بريدن ميباشد اما براي درك بهتر مفهوم طلاق شرعي لازم است به نكاتي چند توجه داشته باشيم . اول اينكه در مفهوم واقعي ازدواج در
تحقيق در مورد طلاق , مقاله در مورد طلاق
ازدواج و طلاق (سردفتر ) - تحقيق در مورد طلاق , مقاله در مورد طلاق - گرد آوري و پاسخ به سئوالات قانونی و شرعی در موضوع ازدواج وطلاق - ازدواج و طلاق (سردفتر )
مقاله(تاثيرات طلاق در خانواده)
معضلات اجتماعي مانند افزايش نرخ طلاق و گسترش اضطراب در ميان جوانان، اين روزها مورد بحث رسانه هاي همگاني و موضوع بسياري از همايش ها و سمينارها در سراسر کشور قرار
مقاله ( طلاق و پيامدهاي آن)
همچنين طلاق مي تواند براي يكي از زوجين كه آمادگي طلاق نداشته است اثرات منفي به دنبال داشته باشد.در اين مقاله به تحقيق در مورد طلاق و آثار منفي آن بر روي فرد و
مقاله بررسی مسئله طلاق علل وعوامل اصلی آن
در ایران نیز طبق آخرین آمار مربوط به سازمان ثبت احوال کشور، کل موارد ثبت شده ی طلاق در مناطق شهری و روستایی ایران در سال 1371 معادل 33983 مورد بوده است که این
یک تحقیق کاملا علمی دربارۀ علت اصلی طلاق در کشور (2)
نکته جالب آن است که ما 23 مورد را در اظهار نظرها یافتیم که همه ظاهراً عامل اصلی یا عمدۀ طلاق در کشور است.خودتان ملاحظه بفرمایید: 1- ارسال پیامک مستهجن. زهرا شرف الدین
آسیب شناسی طلاق خاموش /علل طلاق روانی (مقاله روزخانواده )
شايد براي بسياري از مخاطبان جرايد مشاهده آمارهاي روبه گسترش طلاق دادگاهي در هر ... اين چالشها و تنشها در بسياري از زندگيهاي مورد نظر در اين تحقيق، بيشتر زماني سر
مقاله ای درباره ی پیامدهای طلاق عاطفی
پیامدهای طلاق عاطفی. چکیده. پژوهش حاضر با هدف بررسی طلاق عاطفی است که به روش نظریه مبنایی انجام شده است. اطلاعات از طریق مصاحبه عمیق با بیست نفر از مراجعه
مقاله درمورد طلاق
شخصی - مقاله درمورد طلاق - با من بمان - شخصی. ... اعتماد (دوطرف اطمینان دارند که تحت هر شرایطی از هم مراقبت کرده و مورد نفی, تمسخر و خشونت طرف مقابل قرار نمی گیرند.)
بررسي مفهوم طلاق و پيامدهاي آن در جامعه و خانواده
كه قوانين خاصي به مورد اجرا گذاشته شد، طلاق به طور مطلق براي مرد آزاد شد و از اين تاريخ به بعد آمار طلاق در روم حتي در ميان قيصرها به شدت افزايش يافت ولي پيش از
برچسب :
تحقیق در مورد طلاق