شهر فـــــــــــرح آبـــــــــاد مهم ترین جاذبه توریستی شهرستان ساری
شهر فـــــــــــرح آبـــــــــاد مهم ترین جاذبه توریستی شهرستان ساری
مطالعه و ملاحظه عینی و تخصصی جاذبه های توریستی در هر منطقه ای،توجه ما را به گزینه های ناب و برجسته ای جلب می کند که اولاً انکار ارزشهای آنها، نه درست است و نه ممکن جلوه می کند و ثانیاً فرصتی بوجود می آید تا در راستای توسعه جاذبه ها، تلاشهای به مراتب تازه تر و جامعتری انجام پذیرد! غالباً توریست را با تیترها و عناوین ذیل فرا می خوانند :
الف-جاذبه های تاریخی و جغرافیایی
ب-جاذبه های آموزشی و فرهنگی و هنری
ج-جاذبه های مذهبی و زیارتی
د-جاذبه های ورزشی و تفریحی
ه-جاذبه های اقامتی و پذیرایی
و-جاذبه های اقتصادی و تجاری
ز-جاذبه های بهداشتی و درمانی
فــــــــــرح آبــــــاد تنهــا منطقه در شهرستان ساری است که همه این جاذبه ها را با هم و یکجا دارد!
الف-جاذبه های تاریخی و جغرافیایی فــــــرح آبـــــاد
۱-جاذبه های تاریخی: مجموعه باستانی صفویه، موسوم به دارالسلطنة تابستانی یا دارالسرور نوروزی صفوی(شاه عباس کبیر) شامل : کاخ بزرگ جهان نما، مسجد جامع عباسی، تپه بزرگ عمارت عباسی، امامزاده خلیفه سلطان، پل بزرگ عباسی، حمام کاشی کاری شده عباسی، حمام کوره ای قاجاری، خانه های آجر عباسی و .... مربوط به جاذبه های تاریخی فـــــــــــرح آبــــــــاد می باشند.
۲-جاذبه های جغرافیایی: سواحل دل انگیز و خاطره ساز دریای آرام و نیلگون فرح آباد با بیش از ۱۵ کیلومتر مسافت ساحلی ماسه ای، مرداب بسیار وسیع چندین هکتاری و چشم نواز در کنار سواحل دریا و حضور پرندگان بسیار زیبای مهاجر، رودخانه بسیار عریض و طویل تجن از ابتدا تا انتهای فرح آباد، دشت های فراخ و جلگه های وسیع و سرسبز و حاصلخیز، آب بندان بسیار بزرگ و شکارگاههای پرندگان، صیدگاههای ماهیگیری در سواحل دریا و رودخانه و آب بندان و مرداب و استخرهای پرورش ماهی، آب و هوای استثنایی و بسیار فرح بخش، اراضی کشاورزی و جلوه های هر کشت، اراضی باغی و تجلیات درختان و میوه های متنوع و رنگی، باد های فرح بخش ساحلی در سایه ساران درختان انبوه و سرسبز و سر به فلک کشیده، جلوه های زیبا و جذاب ویلاهای باغی و ساحلی و پلاژهای وسوسه انگیز دولتی و خصوصی، فروش محصولات محلی و صنایع دستی در فروشگاهها و پاساژها و بساطهای حاشیه ساحل، جاده های وسط دشتهای سرسبز و کشتزارها که آدمی را مست عطر بوهای شالی و گندم می کنند و... همه و همه در ردیف جاذبه های متعدد جغرافیایی فـــــــــرح آبــــــاد قرار می گیرند.
ب-جاذبه های علمی و فرهنگی و هنری فــــــــــرح آبــــــاد
۱-جاذبه های آموزشی: جاده فــــــرح آبـــــاد را امروزه به مراکز متعدد دانشگاهی می شناسند و علت آن نیز به استقرار کلیه مراکز دانشگاهی مازندران و شهرستان ساری اعم از دولتی و آزاد و غیر انتفاعی و نیز مراکز حوزوی در این جاده هست! دانشگاه بسیار بزرگ(۱۲۰ هکتاری) علوم پزشکی مازندران، دانشگاه بسیار بزرگ(۱۰۰ هکتاری) علوم کشاورزی مازندران، دانشگاه بزرگ پیام نور مازندران و گلستان و سمنان، دانشگاه بسیار بزرگ آزاد اسلامی-واحد ساری، دانشگاه امام حسین(ع)، دانشگاه جامع علمی-کاربردی مازندران، دانشگاه غیر انتفاعی روزبهان،دانشگاه غیر انتفاعی ادیب، دانشگاه غیر انتفاعی فرهنگ و هنر،دانشگاه غیر انتفاعی ساریان، دانشگاه غیر انتفاعی... و نمایندگی حوزه علمیه قم در دو بخش برادران و خواهران، دبیرستانها، مدارس راهنمایی، دبستانها، مهد کودکها، دارالقرآنها و .... به جاذبه های آموزشی منطقه فــــــــرح آبــــــاد و روستاهای اطراف مربوط می شود.
۲-جاذبه های فرهنگی و هنری: عناوین تمام پلاژهای دولتی در فـــــــرح آبـــــاد فرهنگی- آموزشی است و به همین خاطر اکثر این اماکن تفریحی دارای سالن های آمفی تئاتر،همایش، سینما، ورزشی، برنامه ها و نمایشگاههای فرهنگی و هنری و سایر تجلیات فرهنگی می باشند و توریست مسقبل از فــــرح آبــاد را می توان توریست فرهنگی نیز نامید.تذکر اینکه اکثر همایش های بزرگ فرهنگی مثل همایش پیامبر اعظم(ص) و همایش بین المللی غدیر و غیره در فــــــــرح آبــــــــاد برگزار گردید.
ج-جاذبه های مذهبی و زیارتی فـــــــــــــرح آبــــــــــاد
۱-جاذبه های مذهبی: فـــــرح آبــــاد دارای دو مسجد بزرگ بنام های مسجد امیرالمومنین(ع) در پایین شهر و مسجد ابولفضل(ع) در بالاشهر می باشد و علاوه بر آن دارای دو حسینیه دایر بنامهای حسینیه بسیار بزرگ ارشاد در پایین شهر که گنجایش نفرات در آن هم اندازه حسینیه بزرگ عاشقان کربلای ساری است و حسینیه امامزاده محمد(ع) در بالا شهر که در گلزار شهدا احداث شده است.تذکر اینکه فرح آباد دارای یک آشپزخانه بزرگ مرکزی با۵۰ شعله بزرگ گاز و امکانات مجهز نیز هست که مراسم مذهبی از جمله طعام دهی های ماههای محرم الحرام و رمضان المبارک را بطور کامل سرویس دهی می کند. جدای از این اماکن در تمام پلاژهای دولتی(بیست گانه) مساجد و نمازخانه های بزرگ برپا شده و مراسم عبادی-مذهبی برقرار است. جالب است بدانید که در تمام روستاهای اطراف و چسبیده به فرح آباد از جمله حمیدآباد، سوته، طاهرآباد، نبی آباد، ولی آباد، شریف آباد، طوقدار، قاجارخیل، گرجی پل، چوباغ، شیرین پل، اسفندان، شاه افرا، دازمیرکنده،کلمر، جره سر، آبمال، کردخیل، پنبه چوله و تازه آباد هر کدام حداقل یک مسجد و یک حسینیه دایر دارند که جزء جاذبه های مذهبی منطقه فرح آباد می باشند.در فرح آباد و تمامی این روستاها هیئت های عزاداری متنوع و آموزش دیده در طول سال فعال هستند.
۲-جاذبه های زیارتی: زیارتگاه های امامزاده محمد(ع) و امامزاده ابراهیم(ع) و قبور مطهر ۱۲ شهید و سایر قبور دو آرامگاه عمومی بزرگ در فـــــــرح آبــــاد و زیارتگاه امامزاده خلیفه(خلیفه سلطان) در روستای حمید آباد، معروفترین زیارتگاهها و جاذبه های زیارتی منطقه فــــــــرح آبــــــاد محسوب می شوند.
د-جاذبه های ورزشی و تفریحی فــــــــــــرح آبــــــــــاد
۱-جاذبه های ورزشی: فــــــــــرح آبـــــاد دارای چند تیم ورزشی مطرح در سطح استان می باشد که معروفترین آنها، تیم های فوتبال خزرجوان و دریانوردان هستند که هم اکنون خزرجوان در لیگ زیر گروه استان حضور داشته و در آستانه صعود به لیگ دو استان هست و آقای شیث رضایی حمیدآبادی که هم اکنون کاپیتان دوم تیم پر افتخار پرسپولیس تهران هست، از این تیم به فوتبال کشور اعطاء شده است. در این تیم ها بازیکنان مطرح مازندران سابقه بازی و یا مربیگری داشته و دارند که اهم آنها عبارتند از: رضا تقوی(سرمربی دریا نوردان)، حبیب الله رحیمی(مدیرعامل باشگاه خزرجوان)، وحید امینی(مدیرعامل باشگاه دریانوردان)، حسین نجفی(سرمربی خزرجوان)، محمود رضا فرزام، جواد فرزانه کناری، علی هوشیار تهرانی، محمد رحمانی، صادق باقریان، مهدی کارگر، حبیب منتظری، سیروس کرامتی، مهدی ذبیحی، محمد کارگر، احمد اکبریان، احمد رضا فرزام، حبیب غفلتی، باقر غفلتی، سلمان انتظاری، حسین طاهری(ایشان قهرمان و مربی تنیس روی میز نیز می باشد)، مرتضی بخشیان، هادی بخشیان، منوچهر ابراهیمی و .... محمد مرادی و زینب مرادی(ورزشکاران و مربیان کشوری رشته رزمی ووشو)، قاسم عباس زاده ورزشکار و مربی کماندو.
علاوه بر آن،فرح آباد دارای تیم فوتبال ساحلی است که در لیگ کشوری و جزء تیم های مطرح هست. یک زمین فوتبال و آماده شدن زمین برای یک سالن ورزشی، زمین های ورزشی ساحلی و کلوپ های ورزشی دیگر،بسترهای رشد ورزش در فــــــــرح آبـــــــاد را فراهم می آورند.
۲-جاذبه های تفریحی: دریا و طرحهای شنا،دریا و قایق سواری، دریا و پدالو رانی، دریا و ماهیگیری با تور و دام و قایق، دریا و ماهیگیری با قلاب و لنسر، دریا و اسکی روی آب، دریا و موج سواری، دریا و تیوپ سواری، ساحل و ماسه بازی، ساحل و اسب سواری، ساحل بلال خوری، ساحل و پیاده روی و قدم زدن، ساحل و ورزش و بدنسازی، ساحل و برنزه کردن پوست، رودخانه و شنا، رودخانه و ماهیگیری به اشکال متنوع، رودخانه و قایق سواری و پدالو رانی،آب بندان و ماهیگیری، آب بندان و آلاچیق نشینی و تفریحات قهوه خانه ای سنتی، اسکله تفریحی داخل دریا ، استخرهای روباز و مسقف، مجتمع های کوچک پذیرایی، هوا دادن بادبادکها و ساحل نشینیهای آرام بخش با اعضاء خانواده و بزودی سفر با اتوبوس دریایی و ..... از جمله جاذبه های تفریحی فــــــــــرح آبــــاد می باشند.
ه-جاذبه های اقامتی و پذیرایی
۱-جاذبه های اقامتی: هتل ها و متل ها،ویلاهای باغی و جاده ای، آلاچیق های ساحلی، خانه های اجاره ای ساحلی، سوئیت ها و کاروان های سیار مستقر در سواحل، پلاژهای بسیار زیبا و شکیل دولتی و خصوصی در سواحل با امکانات کامل،چادرها و کلبه های خاطره انگیز ساحلی، و نهایتاً امکان اقامت های شخصی و خانوادگی در جنب خودروهای خود بخاطر برخورداری از هوای ملایم و امنیت بالا و هر نوع استقرار ابتکاری و سنتی مثل مهمانی، همه و همه از جمله جاذبه های اقامتی فرح آباد هستند.
۲-جاذبه های پذیرایی: رستوران ها، کبابی ها، سفره خانه های سنتی،اغذیه فروشی ها، قهوه خانه ها، کافی شاپ ها، و دهها مراکز ریز و درشت دیگر، جاذبه های پذیرایی فرح آباد را تشکیل می دهند.
و-جاذبه های اقتصادی و تجاری
۱-جاذبه های اقتصادی: شهرک بزرگ صنعتی شماره ۲ ساری و استقرار کارخانه های متعدد و متنوع در آن، ،کارخانه بزرگ تولید ام.دی.اف. آرین سینا، کارخانه تولید کپسول گاز خودرو، کارخانه تولید محافظ وسایل برقی، کارخانه کارتن سازی، کارخانه تفلون، کارخانه های متعدد شالیکوبی مدرن و سنتی، مرکز بزرگ تحقیقات شیلات مازندران، کارخانه تولیدی دان مرغ، کارخانه تولیدی چسب، مرکز احداث نمایشگاه بین المللی مازندران، مرغداری ها و دامداری های متعدد، کارخانه های تولید فراورده های لبنیاتی، کارگاه تولید لباس های مردانه و زنانه و اراضی گسترده کشاورزی و باغی و محصولات و کشتهای متنوع حاکی از جاذبه ها و توجیه بالای سرمایه گذاری اقتصادی در فــــــــرح آبــــاد هستند.
۲-جاذبه های تجاری: بانک و مراکز قرض الحسنه ای خصوصی، پاساژهای متعدد، فروشگاههای بزرگ و کوچک، نانوایی ها، قنادی ها، قصابی ها، تره بار فروشی ها، دستفروشی ها و بساط های حاشیه ای، ماهی فروشی ها، تعمیر گاهها، مراکز خدماتی، آژانس ها، آرایشگاهها، لبنیاتی ها، سوپر مارکتی ها، فروشگاههای صنایع دستی، اسباب بازی فروشی ها،پلاستیک فروشی ها، مغازه های ۵۰۰ گانه و درآمدهای کلان سرمایه گذاریها، حاکی از توجیه مثبت و جاذبه های زیاد تجاری فــــــرح آبــــــاد می باشد.
ز-جاذبه های بهداشتی و درمانی
۱-جاذبه های بهداشتی: مرکز بهداشت، دفتر بهزیستی، مرکز دوران بارداری و مامایی، خاصیت آرام بخشی روانی ماسه ها و سواحل دریا در تمام ساعات شبانه روز و ترجیحاً شبهای مهتابی بهار و تابستان و آب و هوای همیشه بهاری فــــــــرح آبـــــاد جذاب ترین شرایط بهداشتی را تداعی می کند.
۲-جاذبه های درمانی: بیمارستان ۱۰ تختخوابی، مطب های متعدد، دندانپزشکی، مراکز متعدد تزریقات و پانسمان، مرکز ختنه و سوراخ کردن گوش و سایر خدمات، داروخانه ها، درمانگاه ساحلی، آمبولانس ها، خاصیت درمانی ماسه های سواحل دریا برای دردهای استخوانی و بیماریهای پوستی و رفع فشارهای عصبی و سایر موارد مشابه در ردیف جاذبه های درمانی فـــــــــــرح آبـــــــــــاد قرار می گیرند.
با این توضیحات و توصیفات جای تردیدی باقی نمی ماند که فــــــــــرح آبـــــاد مهم ترین جاذبه توریستی ساری و طبعاً یکی از پرجاذبه ترین مراکز توریستی مازندران و حتی کشور است. انصافاً جا دارد تا مدیران استانی و ترجیحاً مدیران سازمان گردشگری بدور از تعصب های موجود، فــــــــرح آبــــــاد را به عنوان یک سرمایه ملی ارج نهاده و غبار مظلومیت و محرومیت و انزوا را از چهره دوست داشتنی اش زدوده و زمینه های برون رفت این گنج پنهان و بهشت گمشده را از خرابه ها و ویرانه های فراموشی فراهم آورند.
آزادسازی آثار باستانی از حصار منازل معدود و ترمیم کامل آثار مذکور بر اساس نقشه ها و عکسهای بجا مانده از گذشته،اجرای طرح مصوب توریستی۴۰ هکتاری سواحل فرح آباد، ساماندهی سواحل آزاد شده، ادامه اجرای طرح آزادسازی سواحل، رسیدگی بهداشتی و انتظامی و رفاهی ساحل فرح آباد و فعالسازی سایت های ذیربط در حوزه معرفی مجموعه توریستی-تاریخی فرح آباد در راس مطالبات ما قرار دارد که انصافاً در راستای معرفی و ترویج فرهنگ و تاریخ، هرینه محسوب نمی شوند،بلکه یک سرمایه گذاری اند. صادقعلی رنجبر-عضو هیئت علمی دانشگاه-۲/۱/۸۹
مطالب مشابه :
اهالی جاده توریستی ساری-فرح آباد را دریابید!
۴-دانشگاه غیر انتفاعی ادیب ساری. ۵-دانشگاه ۶-دانشگاه غیر انتفاعی ساریان ساری. ۷-دانشگاه
اسامی قبول شدگان 1393 دانشگاه - دارابکلا
دارابکلا 20 - darabkola 20 - اسامی قبول شدگان 1393 دانشگاه - دارابکلا - welcome to darabkola of sari city ir.iran
اهالی جاده توریستی ساری-فرح آباد را دریابید!
۴-دانشگاه غیر انتفاعی ادیب ساری. ۵-دانشگاه ۶-دانشگاه غیر انتفاعی ساریان ساری. ۷-دانشگاه
از برگزیدگان اولین المپیاد ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاههای مرکز مازندران تجلیل شد
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری - از برگزیدگان اولین المپیاد ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر
آشنایی با اساتید
تدریس در دانشگاه آزاد ساری 1387. 1385-1389 دانشگاه پیام نور ساری -آزاد ساری -غیر انتفاعی ادیب
سایت های مورد نیاز کافی نت
دانشگاه ادیب: edu.adib-mazandaran.ac.ir دانشگاه علوم و تحقیقات دانشگاه فرهنگیان ساری: 10.30.170.40.
پروفایل استاد شمشیربند
1385-1389 دانشگاه پیام نور ساری -آزاد ساری -غیر انتفاعی ادیب مازندران (مدیر گروه)
سپاس از محبت آفرینان تسلی بخش
ادیب ســـاری ۲۶-حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسعلی بهاری ریاست دانشگاه ادیب مازندران
رتبه های مورد نیاز برای پذیرش غیرانتفاعی (بر اساس اطلاعات سال پیش)
دانشگاه شهید باهنر کرمان(شبانه) 143: شمال ادیب ساری: 1860: انشگاه غیر انتفاعی ادیب
شهر فـــــــــــرح آبـــــــــاد مهم ترین جاذبه توریستی شهرستان ساری
شهر فـــــــــــرح آبـــــــــاد مهم ترین جاذبه توریستی شهرستان ساری مطالعه و ملاحظه
برچسب :
دانشگاه ادیب ساری