ارتباط حس عدالت سازمانی و رفتار شهروندی با رضایت مشتری در باشگاهای ورزشی بانوان شهر کرج
طرح تحقيق ( پايان نامه )
كارشناسي ارشد
عنوان پايان نامه
ارتباط حس عدالت سازماني و رفتار شهروندي با رضايت مشتري در باشگاههاي ورزشي بانوان شهر كرج
Relation between
(Sense of organizational justice & citizenship’s behavior) and (customer’s satisfaction) in the Karaj ladies sport club’s
بيان مسئله
جهان معاصر با سرعت شگفت انگيزي در حال تحول است. اگرچه اين تحول در تمام دوران وجود داشته است ليكن امروزه اين تحول چه به لحاظ محتوا و چه به لحاظ سرعت بي سابقه است. پژوهشگران سازماني از تلاشهايي كه فراتر از وظايف تعريف شده كاركنان باشد، تحت عنوان « رفتارشهروندي سازماني » ياد مي كنند. ( مقيمي ، 1384 )
سازمانها بدون تمايل داوطلبانه افراد به همكاري قادر به توسعه اثربخشي خرد جمعي خود نيستند. تفاوت همكاري داوطلبانه و اجباري از اهميت فراوان برخوردار است. در حالت اجباري ، شخص وظايف خود را در راستاي مقررات و قوانين و استانداردهاي قابل قبول يك سازمان و صرفاً در حد رعايت الزامات انجام مي دهد. ولي در همكاري داوطلبانه ، مقوله اي وراي وظايف مطرح است و افراد كوشش و انرژي و بصيرت خود را براي شكوفايي توانايي هاي خود و به نفع سازمان ابراز مي كنند. در اين حالت افراد معمولاً از منابع شخصي خود مي گذرند و مسئوليت پذيري در راستاي منافع ديگران را در اولويت قرار مي دهند. ( زارعي متين و احمدي ، 1388 )
مفهوم رفتار شهروندي سازماني اولين بار توسط باتمن وارگان در اوايل 1980 به دنياي علم ارائه شد. ارگان ( 1988 ) معتقد است كه رفتار شهروندي سازماني ، رفتار فردي و داوطلبانه است كه مستقيماً بوسيله نظام هاي رسمي پاداش در سازمان طراحي نشده، اما با وجود اين باعث ارتقاء اثربخشي و كارآيي سازمان مي شود. ( زارعي متين و همكاران ، 1388 )
پادساكف و همكاران ( 1990 ) پنج بعد رفتار شهروندي سازماني را مورد شناسايي قرار دادند كه عبارتند از :
1- نوعدوستي
2- وظيفه شناسي ( وجدان )
3- ادب و نزاكت
4- جوانمردي
5- فضيلت مدني
هرچند اين فرض كه رفتار شهروندي سازماني به اثربخشي گروههاي كاري و سازمانها كمك مي كند، موضوعي است كه بطور شهودي نيز معقول بودن آن قابل باور است ، ليكن بازهم نياز است تا از طريق پژوهش هاي تجربي نيز موردتأييد قرار گيرد. نتايج مطالعات پادساكف و همكاران ( 2000 ) نشان مي دهد كه تحقيقات ناچيزي در اين زمينه صورت گرفته است.
رفتار شهروندي در سه دهه اخير موضوع بسياري از تحقيقات بوده است. يك دسته از تحقيقات به عوام ايجاد كننده رفتار شهروندي سازماني متمركز بوده است. در اين زمينه عواملي از قبيل هويت سازماني ، عدالت سازماني و رابطه رهبر و پيرو بعنوان عوامل ايجاد كننده رفتار شهروندي سازماني مطرح شده اند.دسته ديگر روي مفهوم رفتار شهروندي سازماني متمركز بوده و تلاش كرده اند تا ابعاد آن را شناسايي و مقياس هاي استانداردي براي سنجش آن ايجاد كنند. دسته سوم نيز بر پيامدهاي رفتار شهروندي سازماني از قبيل عملكرد سازماني، اثربخشي سازماني، موفقيت سازماني، رضايت مشتري، وفاداري مشتري و سرمايه اجتماعي متمركز شده اند. ( ملي پور و پورعزت 1387 )
مورمن و همكاران 1995 ) ضمن تأييد آثار مثبت رفتار شهروندي سازماني اعتقاد داشتند كه مشكل مديران فراهم سازي زمينه بروز چنين رفتارهايي در سازمان است. چراكه اين رفتارها داوطلبانه و قراردادهاي كار و سيستم ارزيابي عملكرد رسمي سازمان قرار نمي گيرند. اين رفتارها با وجود اينكه در ارزيابي هاي سنتي عملكرد شغلي بطور ناقص اندازه گيري مي شدند و يا حتي گاهي اوقات مورد غفلت قرار مي گرفتند، اما در بهبود اثربخشي سازماني مؤثر بودند. ( مرادي ، 1387 )
وانر و نيهوف ( 2000 ) نيز به اين نتيجه رسيدند كه رفتارهاي شهروندي گوناگوني با حداقل برخي از شاخص هاي عملكرد سازماني ارتباط دارند. ( زارع ، 1383 )
بطور كلي مفهوم عدالت ، برانگيزاننده مهمي براي كاركنان است و زمانيكه افراد احساس بي عدالتي كنند زمينه بروز رفتارهايي مانند كم كاري ، كاهش تعهد و تمايل به ترك خدمت و حتي مقابله با سازمان در آن فراهم مي شود. در عوض رفتار مناسب و عادلانه با آنها موجب پرورش استعدادها و افزايش تعهد و تمايل به ماندن در سازمان يا همان باشگاههاي ورزشي مي شود و كمك بارزي بر بروز رفتارهاي فراتر از الزامات شغلي مورد نظر سازمان در كاركنان مي شود. ( مرادي چالشتري )
مطالعه در مورد عدالت با كار آدامز ( 1963 ) روي تئوري برابري آغاز شد. گسترش نقش نظريه برابري انگيزش در تشريح نگرشها و رفتارهاي كاركنان ، قلمرويي از پژوهش به نام عدالت در سازمان را بدنبال داشت. نظريه برابري تأكيد مي كند كه افراد همواره در متن جامعه و سازمان مربوطه ( باشگاه ورزشي )، خود را در مقايسه با ديگران ارزيابي مي كنند. اگر در اين ارزيابي احساس كنند كه با آنها ناعادلانه برخورد شده است برانگيخته مي شوند تا عدالت را برقرار سازند. عدالت اولين عامل سلامتي سازمانها و مؤسسات اجتماعي مربوطه محسوب مي شود و متخصصان علوم اجتماعي از سالها پيش به اهميت عدالت سازماني بعنوان پايه اي اساسي براي اثربخشي فرآيندهاي سازماني و خشنودي ورزشكاران پي برده اند. عدالت سازماني متغيري است كه براي توصيف عدالت در موقعيت هاي مختلف بكار مي رود . بخصوص در عدالت سازماني مطرح مي شود كه به چه شيوه اي با مراجعين رفتار شود تا احساس كنند بصورت عادلانه اي با آنها رفتار شده است. ( مرادي ، 1387 )
به عقيده چولادوري ( 2006 ) عدالت سازماني از سه منظر داراي اهميت است :
اول به لحاظ اخلاقي ، جامعه انتظار دارد كه يك سازمان از معيارهاي عدالت كه مورد توافق كل جامعه است تبعيت كند. چرا كه از مديران بعنوان مسئولين مؤسسات اجتماعي انتظار مي رود كه اين معيارها را رعايت كنند. به لحاظ تجاري ، اگر مردم تصور كنند سازماني با آنها بطور منصفانه رفتار نمي كنند ممكن است آن سازمان و خدماتش را تحريم نمايند. بطور مشابه كاركنان نيز تمام تلاش و همكاري خود را در سازمان بكار نمي گيرند و نارضايتي آنان به كاهش بهره وري سازمان منجر خواهد شد.
عدالت سازماني شامل سه حيطه است :
عدالت توزيعي كه بر ادراك انصاف از پاداشها و پيامدهاي سازماني اشاره دارد.
عدالت رويه اي كه شامل عدالت درك شده از فرآيندي است كه براي تهيه و توزيع پاداشها استفاده مي شود.
عدالت تعاملي كه شامل رعايت عدالت توسط سرپرستان در روابط با زيردستان است.
در بيشتر تحقيقات انجام شده پيامدهاي رفتار شهروندي سازماني را مورد بررسي قرار داده اند و بر نقش مثبت رفتارهاي شهروندي در عملكرد باشگاه مربوطه صحه گذاشته اند. ليكن پژوهش هاي اندكي به بررسي پيشايندها و عوامل تشكيل دهنده آن پرداخته اند.
در دهه هاي اخير، ورزش بعنوان يك ابزار چند بعدي با تأثيرات گسترده، جايگاه و نقش ارزشمند خود را در اقتصاد، سلامتي افراد، گذراندن اوقات فراغت و پيشگيري از ابتلا به بيماريها و مفاسد اجتماعي متجلي ساخته است. ( هولزوهر 2002 )
نتايج انجام شده در مورد اثرات فعاليت بدني باعث شده است تا مشاركت مردم در رشته هاي مختلف ورزشي افزايش يابد. ( پوركياني ، 1379 )
رضايت مشتري با نتايج عملكردي مثبت متعددي در ارتباط بوده است. ( هنري ، 2002 )
رضايتمندي ، مقدار احساسي است كه در اثر رفع انتظارات و يا افزودن به انتظارات ، به انسان دست مي دهد. ( خوش دهان ، 1382 )
براي متوليان فضاهاي ورزشي ، مشخص نمودن عواملي كه بر روي رضايت مشتريان هدف، تأثير مي گذارند، از اهميت برخوردار است. براي ايجاد رضايتمندي، برآورده ساختن نيازهاي مشتريان از وظايف مهم مديران است.(زانت ، 2004 )
رضايتمندي عامل اصلي براي فرآيند بازاريابي است. ( طيبي ، 1385 )
فراهم ساختن خدماتي كه منجر به رضايتمندي مشتري مي شود، بطور كلي سوددهي هر سازماني را افزايش خواهد داد. ( هنري ، 2002 )
رضايت مشتري را مي توان پيش شرط تمام موفقيت هاي بعدي سازمان دانست. هر سازمان موفقي مايل است خدماتي را ارائه كند كه رضايت مشتريان را فراهم سازد. ( پوگيو ، 2009 )
نتايج تحقيق اتقيا ( 1386 )، حاكي از نارضايتي بانوان از وضعيت موجود امكانات ورزشي ويژه بانوان، گران بودن فضاهاي ورزشي، كمبود مربيان آگاه و متخصص و تجهيزات غير ايمن مي باشد.
آفتينوس و همكارانش ( 2006 ) و نيز رمضاني ( 1387 ) در بررسي انتظارات مشتريان دريافتند كه مشتريان مراكز آمادگي جسماني خصوصي بشتر به تجهيزات مدرن، تمايل كاركنان به همكاري با مشتري و امنيت بيشتر رضايت داشتند و رضايت مشتريان مراكز دولتي به راحتي رفت و آمد به اماكن ورزشي بود. بر اساس يافته هاي يي چين ( 2008 )، ارتباط مثبت و معني داري در همه ابعاد رضايت مشتري و اعتماد و وفاداري مشتريان وجود دارد. بطوريكه هرچه سطح رضايتمندي مشتري بيشتر شود، اعتقاد و وفاداري آنها نسبت به سازمان بيشتر خواهد بود. يكي از مهمترين مسائل اين است كه آيا برقرار كردن رفتار شهروندي مناسب كه همان رفتار داوطلبانه و فردي است ( نوعدوستي، وظيفه شناسي و ... ) به همراه عدالت سازماني كه تصور مراجعين از رفتار منصفانه مسئولين در باشگاههاي ورزشي است، مي تواند رضايت مشتري را به همراه داشته باشد؟
آيا دستيابي به رضايت مشتري با توجه به ارتباط بين دو مؤلفه عدالت سازماني و رفتار شهروندي منجر به افزايش سوددهي و اثربخشي در سازمان مربوطه خواهد شد؟
آيا با مشخص شدن ارتباط بين عدالت سازماني و رفتار شهروندي ، ميزان رضايت مشتري در باشگاههاي ورزشي بانوان شهر كرج مشخص مي شود؟
اهميت و ضرورت انجام پژوهش
امروزه عوامل زيادي بر بقاء سازمانها و پيشرفت كشورها تأثير مي گذاردكه به نوبه خود به سرعت تغيير مي كنند. از طرفي تمام سازمانها در جهت افزايش بهره وري و اثربخشي اقدام مي نمايند. درك عدالت در سازمان يك اصل و اندام اساسي براي اثربخشي و كاركرد موثر سازمانها و همچنين رضايت مشتري است. بدون ايجاد زمينه براي درك اين عامل مهم در سازمانها، انگيزش و هدايت افراد سازماني امري مشكل براي مديران است. درك بي عدالتي از رفتار مديران و مسئولين باعث مي شود تا افراد بطور منفي نسبت به مسئولين و سرپرستان مه موجب بي عدالتي در خود گرديده اند، واكنش نشان داده و تعهد كمتري نسبت به آنان از خود بروز دهند.
رفتار شهروندي از جمله اين متغيرهاست كه پژوهش هاي متعدد حاكي از تأثير مثبت آن بر عملكرد سازماني است. رفتار شهروندي بهره وري مسئولين را بالا برده و هزينه نظارت و كنترل را كاهش مي دهد و باعث حفظ مسئولين با كارآيي بالا و در نتيجه ثبات را افزايش مي دهد.
باشگاههاي ورزشي بانوان در سطح استان البرز بعنوان متوليان ورزش استان جهت سازگاري با تغييرات روزافزون، سريع و پيچيده و نامطمئن محيط ، نيازمند كاركنان و مديراني هستند كه عملكرد بالايي داشته باشند، تا ضمن افزايش كارآيي با مشخصه عدالت سازماني، بهتر بتوانند به وظايف خود در راستاي اهداف كشف استعدادها در بين مراجعه كنندگان حركت كنند.
با توجه به اين موارد، ضرورت دارد عدالت سازماني را جستجو كرد زيرا رابطه معني داري بين اين متغيرها و رفتارهاي شهروندي سازماني كه نهايتاً منجر به رضايت مشتري مي شود، وجود دارد و در نتيجه بتوان راهكارهاي مناسبي را جهت ارتقاء اين رفتارها در سازمان ارائه داد.
با درنظر گرفتن چنين ويژگيهايي مي توان موارد زير را بيانگر اهميت تحقيق دانست :
1- با مشخص شدن ارتباط بين عدالت سازماني با رفتار شهروندي، مي توان گامي در جهت شناسايي فاكتورهاي ايجاد كننده رفتارهاي شهروندي و عوامل اثرگذار بر آن و در نتيجه طراحي برنامه هايي براي بهبود كيفيت عملكرد مديران و مسئولين در جامعه برداشت و ميزان رضايت مشتري را با توجه به اين ارتباط تخمين زد.
2- اين پژوهش الگويي براي انجام پژوهش هاي مشابه در ساير باشگاههاي ورزشي مي باشد.
3- از نظر بسياري از پژوهشگران، رفتار شهروندي سازماني بر بيشتر جنبه هاي بنيادي عملكرد سازماني تأثير دارد. اگر رفتار شهروندي سازماني را بعنوان عاملي ضروري در عملكرد سازمان بدانيم، در اين صورت بايد به نحو احسن مديريت شود و مديريت آن نياز به درك و شناختي روشن از آن دارد. بنابراين تحقيق حاضر مي تواند پشتوانه اي ارزنده براي درك رفتار شهروندي سازماني و متعاقب آن مديريت صحيح جهت بهبود محيطي مناسب در باشگاههاي ورزشي بانوان شهر كرج باشد.
از آنجائيكه نيمي از قشر جامعه را بانوان تشكيل مي دهند و از طرفي سلامت جسمي و روحي هر جامعه ارتباط مستقيم با سلامت بانوان دارد، لذا توجه و مطالعه فضاي فيزيكي مورد نياز اين قشر عظيم و تأثيرگذار جامعه از اهميت بسيار بالايي برخوردار مي باشد.
بنابراين آنچه براي سازمان هاي خدماتي مهم است، تلاش در جهت حل مسئله و مشكل مشتري از طريق توجه به آشكار و نهان او در حال و آينده است. اين مؤسسات بايد نيازهاي مشتريان را درك نمايند و در واقع كاري كنند كه مشتري از سازمان متبوع رضايت كامل داشته باشد.
امروزه با ظهور روزافزون اماكن و فضاهاي ورزشي، اهميت بكارگيري طرح هاي نو در جلب رضايت مشتري بيشتر نمايان مي شود. مشتريان و مصرف كنندگان همواره در جستجوي عرضه كنندگاني هستند كه كالا و خدماتي را به مراتب بهتر ارائه كنند.
اهداف پژوهش
هدف كلي : ارتباط حس عدالت سازماني و رفتار شهروندي با رضايت مشتري در باشگاههاي ورزشي بانوان شهر كرج
اهداف اختصاصي
1- تعيين ميزان عدالت سازماني ( توزيعي، رويه اي و مراوده اي ) در باشگاههاي ورزشي شهر كرج از ديدگاه بانوان شركت كننده
2- تعيين رابطه ميان عدالت سازماني و رفتار شهروندي در باشگاههاي ورزشي بانوان شهر كرج
3- تعيين رابطه ميان يكپارچگي مسئولين و رفتار شهروندي در باشگاههاي ورزشي بانوان شهر كرج
4- تعيين رابطه ميان سازگاري مسئولين و رفتار شهروندي سازماني در باشگاههاي ورزشي بانوان شهر كرج
5- تعيين رابطه ميان عدالت توزيعي و مؤلفه هاي رفتار شهروندي سازماني در باشگاههاي ورزشي بانوان شهر كرج
6- تعيين رابطه ميان عدالت مراوده اي و مؤلفه هاي رفتار شهروندي در باشگاههاي ورزشي بانوان شهر كرج
7- بررسي ارتباط رضايت مشتري با عدالت سازماني و مؤلفه هاي آن
8- بررسي ارتباط رضايت مشتري با رفتار شهروندي و مولفه هاي آن
9- پيش بيني رضايت مشتري از روي عدالت سازماني و رفتار شهروندي
فرضيه هاي پژوهش
1- بين مشاركت ( درگير كار شدن) مسئولين و رفتار شهروندي سازماني، رابطه معني داري وجود دارد.
2- بين يكپارچگي مسئولين و رفتار شهروندي سازماني رابطه معني داري وجود دارد.
3- بين سازگاري مسئولين و رفتار شهروندي سازماني رابطه معني داري وجود دارد.
4- بين عدالت سازماني و رفتار شهروندي سازماني رابطه معني داري وجود دارد.
5- بين عدالت توزيعي و رفتار شهروندي سازماني رابطه معني داري وجود دارد.
6- بين عدالت مراوده اي و رفتار شهروندي سازماني رابطه معني داري وجود دارد.
پيش فرض هاي تحقيق
1- آزمودني ها با دقت به سوألات پاسخ خواهند داد.
2- آزمودني ها با صداقت كامل، پرسشنامه ها را تكميل خواهند كرد.
3- سوألات پرسشنامه براي پاسخ دهندگان روشن و بدون ابهام خواهد بود.
پيشينه پژوهش مربوط به رفتار شهروندي ( داخل كشور )
هويدا و نادري ( 1388 ) در تحقيقي به بررسي سطوح رفتار شهروندي سازماني كاركنان دانشگاه اصفهان پرداختند كه نتايج نشان داد همه ابعاد رفتار شهروندي سازماني در ميان كاركنان بجز نوعدوستي بيش از حد متوسط است.
نتايج حاصل از تحقيق انجام شده توسط احمدي ( 1388 ) نشان مي دهد كه ارتباط مثبت و معني داري بين بروز رفتار شهروندي سازماني با بعد ارتباطي و ساختاري و ساختاري سرمايه اجتماعي و نيز بين بروز رفتار شهروندي سازماني با عدالت مراوده اي و اطلاعاتي وجود دارد.
زارعي متين و همكاران ( 1385 ) در پژوهشي با عنوان شناخت عوامل رفتار شهروندي سازماني و بررسي رابطه آن با عملكرد سازماني، پنج عامل مهم تأثيرگذار بر رفتار شهروندي سازماني كاركنان و مديران را شناسايي كردند كه عبارتند از : فداكاري، وظيفه شناسي، وفاداري، توجه و جوانمردي.
همچنين آنها گزارش كردند كه در سازمان ها مورد مطالعه بين شاخص هاي انساني و رفتار شهروندي ( فداكاري، مشاركت و توجه )، تفاوت معني داري وجود دارد.
پيشينه پژوهش مربوط به رفتار شهروندي ( خارج از كشور)
چانگ و همكارانش در تحقيقي كه با هدف مطالعه ارتباط بين رفتارهاي شهروندي، تعهدات سازماني و تأثيرات يادگيري انجام دادند، به اين نتيجه دست يافتند كه رفتارهاي شهروندي سازماني و تعهدات سازماني بر يادگيري سازماني تأثيري مثبت دارند و همچنين رفتارهاي شهروندي سازماني مي توانند از تعهدات سازماني، بطور مثبتي تأثير پذيرند.
آلتين تاش و بايكال ( 2010 ) به بررسي ارتباط سطوح اعتماد سازماني پرستاران و رفتار شهروندي آنها پرداختند و نشان دادند كه اعتماد سازماني كاركنان به مديران و همكارانشان بر نوعدوستي، ادب و مهرباني، فضيلت مدني و وظيفه شناسي اثر مي گذارد، در حاليكه بر جوانمردي هيچ تأثيري ندارد.
پيشينه پژوهش مربوط به عدالت سازماني ( داخل كشور )
غفوري و گل پرور ( 1388 ) در پژوهشي با هدف بررسي رابطه عدالت سازماني با تعهد سازماني كاركنان شهرداري مركزي و مناطق شهر اصفهان نشان دادند كه سه نوع عدالت سازماني با تعهد سازماني همبستگي چندگانه معني داري داشتند.
نتايج پژوهش سماواتيان ( 1387 ) نشان مي دهد كه بين عدالت سازماني و نوع استخدام، سطح درآمد و محل سكونت كاركنان، رابطه معني داري مشاهده گرديده است. از طرفي متغيرهاي سابقه خدمت، وضعيت تأهل و تعداد فرزندان تفاوت معني داري را در ارتباط با عدالت سازماني ادراك شده نشان ندادند.
سيد جوادين و همكاران ( 1387 ) نيز نتيجه گيري كردند كه تأثير ابعاد گوناگون عدالت سازماني بر تعهد سازماني و حيطه هاي آن متفاوت و با درجه هاي گوناگون بوده است. در عين حال همواره هر نوع احساس عدالت بر تعهد سازماني، تأثير معني داري داشته است.
پيشينه پژوهش مربوط به عدالت سازماني ( خارج كشور )
ماير و همكاران ( 2007 ) نشان دادند كه عدالت سازماني و بويژه عدالت تعاملي و رويه اي از جمله پيشايندهاي مهم تعهد سازماني هستند.
جردن و همكاران ( 2004 ) در مقدمه اي با عنوان تأثير اصناف و كاربرد عدالت سازماني در محيط هاي ورزشي اينگونه اعتقاد دارند كه ايجاد عدالت در محيط هاي ورزشي باعث درك بهتر ورزشكاران از اصناف مي گردد كه در نتيجه بهبود اين ادراك، تغييرات مثبتي در نگرشها و رفتارهاي بازيكنان ( شامل : تعهد، رضايت و يكپارچگي تيمي، تلاش و تمايل به همكاري ) بوجود مي آيد كه در نهايت منجر به عملكرد فردي و تيمي بهتر بازيكنان خواهد گرديد.
پيشينه پژوهش مربوط به رضايت مندي مشتري ( داخل كشور )
باباپور ( 1391 )، در تحقيق خود به بررسي رابطه كيفيت خدمات ادراك شده، رضايتمندي و وفاداري مشتريان باشگاههاي ورزشي و منطقه 21 تهران پرداخت. نتايج حاصل نشان داد كه كيفيت خدمات و كيفيت محيط فيزيكي، بيشترين همبستگي را با رضايتمندي مشتريان داشتند.
كوزه چيان و همكاران ( 1388 )، در تحقيقي با عنوان رضايتمندي مشتريان باشگاههاي بدنسازي خصوصي و دولتي مردان شهر تهران، به اين نتيجه رسيدند كه بيشترين ميزان رضايتمندي در مجموع دو باشگاه خصوصي و دولتي، رضايت از سلامت و ايمني امكانات و اماكن ورزشي در باشگاهها است و پس از آن، رضايت از عوامل اجتماعي مي باشد.
رمضاني ( 1383 )، در تحقيق خود با عنوان بررسي عوامل مؤثر بر رضايتمندي باشگاههاي بدنسازي بانوان شهر تهران، به اين نتايج دست يافتند كه ارتباط معني دار و مثبتي بين سطح تحصيلات و رضايت وجود دارد.
روش شناسي پژوهش
با توجه به اينكه تحقيق در علوم رفتاري بر اساس دو ملاك هدف و نحوه گردآوري داده ها تقسيم بندي مي شوند، لذا تحقيق حاضر بر اساس هدف، از نوع كاربردي و بر اساس نحوه گردآوري داده ها، توصيفي همبستگي است كه به شكل ميداني اجرا مي گردد.
جامعه آماري
بانوان شركت كننده در باشگاههاي ورزشي شهر كرج
نمونه از بين افراد فوق بطور تصادفي، حداقل 150 نفر
متغيرهاي پژوهش
متغيرهاي در اين پژوهش عبارتند از :
1- پيشگو : عدالت سازماني ( توزيعي، رويه اي و تعاملي ) + رفتار شهروندي
2- معيار : رضايت مشتري
ابزار اندازه گيري
با توجه به اهداف پژوهش، چهار پرسشنامه به شرح زير براي جمعآوري داده ها در اختيار جامعه آماري قرار گرفت :
1- پرسشنامه اطلاعات فردي
2- پرسشنامه عدالت سازماني
كه نوسط نيهوف و مورمن ( 1993 ) تهيه شده و شامل 20 سوأل است كه بوسيله آن سه بعد عدالت سازماني ( عدالت توزيعي، عدالت رويه اي و عدالت تعاملي ) مورد سنجش قرار گرفت. در اين پرسشنامه گويه ها بر اساس مقياس پنج ارزشي سيكرت ارزش گزاري مي گردد. شكركن و نعامي ( 1380 ) اين پرسشنامه را براي اولين بار در كشور ترجمه و ويرايش كردند و در پژوهشي، روايي و پايايي آن مورد تأييد قرار گرفت.
3- پرسشنامه رفتار شهروندي
اين پرسشنامه ( OCBS ) توسط پادساكف و همكاران ( 1990 ) تهيه شده و شامل 24 گويه است كه بوسيله آن پنج بعد رفتار شهروندي سازماني ( وظيفه شناسي، ادب و مهرباني، نوعدوستي، جوانمردي و فضيلت مدني ) مورد سنجش قرار گرفت. روايي و پايايي اين پرسشنامه در دو پژوهش جداگانه، توسط شكركن و همكاران ( 1380 ) و زرمشقايي ( 1384 ) مورد تأييد قرار گرفت.
4- پرسشنامه رضايتمندي مشتريان
كه ضريب اتقاي آن توسط شفيعي ( 1389 )، 75% بدست آمد، جهت بررسي ميزان رضايت مشتريان مجموعه ها استفاده خواهد شد. اين پرسشنامه بر اساس پيوستار سيكرت 5 ارزشي تنظيم شده است و شامل 22 سوأل مي باشد. سوألات 6 فرده مقياس ( نحوه برخورد اجتماعي و روابط انساني كاركنان، تسهيلات اعطايي، امكانات و تجهيزات، نحوه استفاده از امكانات و تجهيزات، نحوه مديريت و برنامه ريزي، بهداشت و كيفيت منابع انساني )، مورد سنجش قرار خواهد گرفت.
منابع
1- اتقيا ، ناهيد ( 1386 ). نيازسنجي از اقشار مختلف زنان ايراني در زمينه ورزش همگاني . پژوهش در علوم ورزشي ، شماره 17 زمستان .
2- پوركياني ، محمد ، خبيري ، محمد ، حميدي ، مهرداد ( 1379 ) . بررسي وضع موجود فضاي ورزشي دانشگاههاي سراسر كشور و ميزان بهره گيري از آنها : طرح پژوهش ، پژوهشكده تربيت بدني وعلوم ورزشي .
3- هويدا ، رضا ؛ نادري ، ناهيد ( 1388 ) : بررسي سطح رفتار شهروندي سازماني كاركنان ، پژوهشنامه مديريت اجرايي ، سال ، شماره 1 ، پياپي 33 ، ص 118 – 103 .
4- قلي پور ، آرين ؛ پورعزت ، علي اختر ( 1387 ) : پيامدهاي احساس بي عدالتي سازماني ، برداشت دوم ، سال پنجم ، شماره 8 ، ص 101 – 71 .
1- Abdul Muhmin , Aihassan G .(2005 ) . Instrumental And Interpersonal Determinants Of Relationship Satisfaction .
2 – Calvert , P.(2005 ) . It’s a Mystery : Mystery Shopping In New Zealands Public Libraries . Library Review Vol . 54 No . 1PP0035 – 24
3 – Bolino Mark and Turnley William .(2003 ) . “ Going The Extra Mile : Coltivating and Managing Employe Citizenship Behavier “ , Academy Of
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-language:AR-SA;}
مطالب مشابه :
ارتباط حس عدالت سازمانی و رفتار شهروندی با رضایت مشتری در باشگاهای ورزشی بانوان شهر کرج
ورزشی بانوان شهر کرج ( باشگاه ورزشي ) امكانات ورزشي ويژه بانوان، گران
دبير هيات بسکتبال، خواستار همکاري شهرداري کرج براي گسترش اين رشته شد
اخبار ورزش کرج ورزشي در کرج موجب شده هيات بسکتبال که نيمي از آنان را بانوان
عكس هاي تكواندو كاران به ويژه استاد كان ويوسف كرمي
عكس هاي تكواندو كاران به ويژه استاد كان همه رشته هاي ورزشي """ بانوان تکواندوکار کرج;
طراحي تمرين براي ورزشكاران رشته تكواندو
باشگاه تکواندوی تمرين براي هر رشته ورزشي بايد ويژه همان رشته تکواندو بانوان
تاریخچه
این باشگاه تا امروز بالاترین تكواندو ورزشي است كه منشاُ بانوان تکواندوکار کرج
برچسب :
باشگاه ورزشي ويژه بانوان کرج