تقسیم سود ۳۰ تومانی هر سهم مپنا و تشریح وضعیت شرکت


گزارش خبرنگار اقتصادی فارس،مجمع سالانه شرکت مپنا به دلیل اتمام سال مالی منتهی به 29 اسفند 90، صبح امروز با حضور 93 درصد از سهامداران برگزار شد، بعد از قرائت گزارش عملکرد هیئت مدیره توسط مدیرعامل و همچنین قرائت گزارش حسابرس، صورت‌های مالی این شرکت بورسی به تصویب رسید و در برابر پیشنهاد تقسیم سود 30 درصدی هیئت مدیره در نهایت مقرر شد از سود محقق شده 584 ریالی هر سهم، 30 تومان تقسیم شود.

پاداش هیئت مدیره 400 میلیون تومانی (ناخالص ) و انتخاب موسسه حسابرسی آروین ارقام پارس از دیگر نتایج این مجمع بود.

*چند چالش داخلی برای مپنا

در ابتدای این مجمع عباس علی‌آبادی مدیرعامل مپنا با اعلام اینکه این شرکت در 5 حوزه فعالیت‌های تولیدی، پروژه‌های سرمایه‌گذاری، برق، حمل و نقل ریلی و نفت گاز فعالیت می‌کند،خاطرنشان کرد: سال جاری در حالی تغییراتی در ساختار شرکت با هدف افزایش تحرک و همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌ها و نیروی انسانی به عمل آمده که سال 90 سال بسیار سختی بود. امسال هم سخت‌تر است و اگر با همراهی و همدلی نباشد عبور از بحران‌های بزرگ سخت ممکن نخواهد بود.

وی به چالش‌های داخلی سال گذشته مپنا اشاره کرد و گفت: ‌اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در اقتصاد برق باعث شد تا از یک سو تاثیراتی بر مصرف و تولید انرژی ایجاد شود و از سوی دیگر موجب تحدید بازار مپنا از 8 به 2 درصد شد که البته بسیار موقت و گذرا است.همچنین انتظار افزایش نقدینگی محقق نشد و تغییرات نرخ ارز که از جنبه‌هایی مثبت بود، موجب بروز مشکلاتی در بخش تولید مپنا شد.علاوه بر این بسته سیاستی نظارتی و افزایش نرخ سود بانکی هم چالش‌هایی را برای ما ایجاد کردند.

*اثرات تحریم ها و استراتژی های چگونگی خروج از فشارها

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اعمال تحریم‌های جدید و جدی‌تر، چالش‌های خارجی را برای مپنا به وجود آورده است، ادامه داد: اعمال تحریم‌ها بر روی تامین مواد اولیه و خام، اخذ خدمات مورد نیاز و انتقال فناوری،خرید برخی قطعات و انتقال ارز و نحوه ارائه تضامین بانکی،هزینه‌های ارزی و ریالی و زمانی و تعویق در کار در کنار عدم وجود برنامه‌های حمایتی دولت برای عبور از تحریم، همگی موجب بروز بحران‌هایی شدند اما با تمهیداتی نه تنها از این بحران‌ها عبور کردیم بلکه به توسعه‌های جدید و فرصت‌های تازه‌ای هم دست یافتیم.

علی‌آبادی با اشاره به استراتژی‌های عبور از بحران توضیح داد:‌ از طریق بازنگری در برنامه های استراتژیک،ورود به حوزه نفت و گاز ، توسعه کسب و کار، بین‌المللی شدن فعالیت‌ها به منظور ایجاد توقع در منابع و درآمدها، فرصت‌یابی و تبدیل مشکلات به فرصت‌ها، تمرکز بر شایستگی محور و کاهش هزینه‌ها، توانستیم از بحران های بوجود آمده عبور کنیم.

به گفته وی ارائه محصول جدید +MAP2 و کاهش 40 درصدی پرداخت ‌ها به زیمنس، ارتقا توان و راندمان در حوزه برق،‌ارائه دو محصول جدید آب شیرین‌کن و توربو کمپرسور،‌ورود کامل به حوزه بالادستی و توسعه میدان و حفاری با قرارداد 1.2 هزار میلیارد تومانی،‌پروژه CTW به عنوان پدیده نوین در عرضه خدمات سبد محصولات،مطرح شدن مپنا به عنوان یک شرکت نفتی و ورود به پررونق‌ترین و سودآورترین بخش حوزه نفت و گاز، جایگزین شدن مپنا به جای شل و توتال برای نخستین بار،‌ورود به عرصه ساخت تجهیزات در صنایع نفت و گاز، کاهش واگذاری برون‌سپاری کارها به شرکت‌های خارج از مپنا و پیگیری دریافت کالاهای قابل صادرات به جای مطالبات از کارفرمایان، از جمله دستاوردهای اجرای استراتژی های عبور از بحران تحریم ها بود.

* مپنا چه مطالباتی دریافت کرد؟

این مدیر در بخش دیگری از اظهارات خود به وضعیت وصول مطالبات مپنا در سال گذشته اشاره کرد و گفت:‌ با دو نیروگاه پرند و سنندج و اموال و دارایی های پژوهشگاه نیرو بخشی از مطالبات درسال گذشته دریافت شد.طبق مصوبه آخر سال گذشته دولت برای تایید مطالبات پیمانکاران که سهم وزارت نیرو 2 هزار میلیارد تومان بود تا کنون 600 میلیارد تومان دریافت شده است.

علی‌آبادی افزود:همچنین مپنا در فهرست مهر ماندگار قرار گرفته و مصوبه 612 میلیارد تومانی را دریافت کرده است. علاوه بر این سال گذشته مدیریت فروش 900 میلیارد تومان اوراق مشارکت را به عهده گرفته که تاکنون حدود 300 میلیارد تومان دریافت کرده‌ایم. همچنین بابت فروش برق هم 250 میلیارد تومان گرفته‌ایم.با این اوصاف مطالبات ما از دولت استاندارد و متعادل است.

*فعالیت‌های حوزه برق مپنا/شکستن انحصار100 ساله زیمنس در اندونزی

 وی در ادامه توضیحات گفت: فروش اقساطی، عدم ایجادوقفه در تولیدات مپنا، ادامه مسیر مگاوات در بخش سرمایه‌گذاری مپنا آن هم به رغم عدم گشایش ال‌سی، سنکرون 17 واحد نیروگاهی در 8 پروژه، ایجاد تنوع در کارفرماها، راه‌اندازی نیروگاه ها در خارج از کشور و راه‌اندازی نیروگاه‌های خارجی بخش سرمایه گذاری مپنا، حضور در اندونزی برای نخستین بار و شکستن انحصار 100 ساله زیمنس، انعقاد قرارداد با پاکستان و لغو انحصار آمریکایی‌ها، ورود به بازار نیروگاهی الجزایر، ادامه فعالیت‌ها در کشور‌های عراق، عمان و سایر کشورها از جمله فعالیت‌های حوزه برق مپنا بود که باعث شد نه تنها از تهدید‌ها، فرصت‌های جدیدی ایجاد شود بلکه امکان تولید پول در خارج از کشور هم فراهم شد.در این میان مپنا به زودی جزء صادرکنندگان تکنولوژی به خارج از کشور خواهد بود.

*اقدامات انجام شده در دو حوزه حمل و نقل ریلی و نفت و گاز

علی آبادی به اقدامات انجام شده در دیگر حوزه ها اشاره کرد و گفت:تحویل 30 دستگاه لوکوموتیو و ادامه تولید 120 دستگاه دیگر آن هم با توجه به نیاز 700 دستگاه لوکوموتیو کشور،ادامه اجرای مونوریل قم،متروی اصفهان،

خط 2 کرج، حضور در مناقصه کشورهای آسیایی شرقی،حضور در مناقصه 19 پارس جنوبی و اجرای اولین پروژه مپنا در میدان نفتی،قرارداد با وزارت نفت برای ایجاد 70 ایستگاه شبکه گاز،ادامه حضور در کنسرسیوم‌های پارس جنوبی، تولید17 درصد از برق کشور و تضمین سود ثابت،‌جلوگیری از حضور چینی‌ها با اصلاح تعرفه‌ها که 4 درصد بود،انتشار200 میلیارد تومان اوراق صکوک و دریافت 600 میلیارد تومان و 200 میلیون یورو وام ریالی و ارزی آن هم با هزینه‌های حداقلی از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه حمل و نقل ریلی و نفت و گاز بود.

*برنامه های آینده

وی در خاتمه به برنامه‌های آینده مپنا اشاره کرد و گفت:‌ توسعه فعالیت‌ها در عرصه نفت و گاز و حمل و نقل ریلی و همچنین افزایش سهم بازار در بخش نیرو در داخل و خارج از کشور جهت تنوع محصولات، گسترش فعالیت های تحقیق و توسعه در راستای افزایش توان رقابتی از اهداف بلندمدت گروه مپنا در 10 سال آینده است.


مطالب مشابه :


داستان لوکوموتیو ایرانی چیست؟

قرارداد ساخت ۱۵۰ لوکوموتیو چند سال پیش توسط شرکت مپنا با رابطه طرح برقی سازی خط آهن




تقسیم سود ۳۰ تومانی هر سهم مپنا و تشریح وضعیت شرکت

بورس آنلاین - تقسیم سود ۳۰ تومانی هر سهم مپنا و تشریح وضعیت شرکت - اخبار تحلیلها گزارشات و




کارخانه تولیدی اصفهان لاستیک -

شرکت تعمیرات لوکوموتیو یزد جهت شرکت مپنا. تایید صنایع دفاع و صنایع فولاد سازی و




بررسی چالشها و نقاط قوت و ضعف دو صنعت سنگ‌آهن و فولاد

زمانبندی پرداخت سود سهام مپنا آن تعبیر به لوکوموتیو بار جاده‌سازی کرد و برق




برچسب :