ریاضی دانان زن

ماری سوفی ژرمن (۱ آوریل۱۷۷۶۲۷ ژوئن۱۸۳۱) ریاضی‌دانفرانسوی بود که کارهای بزرگی در نظریه اعداد و هندسه دیفرانسیل انجام داد. اعداد اول ژرمن  به نام اوست.

200px-Germain.jpeg


اعظم نیرومند-راد (تولد ۲ دسامبر۱۹۴۷ در تهران)، دانشمند برجستهٔ فیزیک پزشکیآمریکایی ایرانی-تبار است.

تحصیلات 

نیرومند-راد تحصیلکردهٔ دانشگاه ویسکانسین و دانشگاه ایالتی نیویورک در آلبانی با معدل کامل (Summa Cum Laude) بوده، و دکترای خود را در ۱۹۷۸ از دانشگاه ایالتی میشیگان دریافت کرد. او صاحب و ثبت کننده یک اختراع به نام خود است.

جوایز مهم 

جایزه مدرس سال، انجمن رزیدنتهای پرتوپزشکی آمریکا (Association of Residents in Radiation Oncology) جایزه ملی خدمات پژوهشی (National Research Service Award) دکترای افتخار از کالج کازنویا در نیویورک جایزه دست‌آوردهای فیزیک پزشکی (Award for Achievements in Medical Physics) انجمن فیزیک پزشکی آمریکا در سال ۲۰۰۶ جایزه ماری سکلودوسکا کوری (Marie Sklodowska-Curie Award) در سال ۲۰۰۹

سمت‌ها 

وی رئیس گروه پرتوپزشکی در دانشگاه جرجتاون آمریکا، و رئیس سابق سازمان بین‌المللی فیزیک پزشکی (۲۰۰۳-۲۰۰۶) است.

او بین سالهای ۱۹۹۴-۲۰۰۰ سرویراستار نشریه خبری Medical Physics World بود. هم اکنون نیز عضو هیئت ویراستاری ژورنالهای زیر است:

Medical Physics Journal، از ۲۰۰۱ تا کنون. Iranian Journal of Radiation Research، از ۲۰۰۱ تا کنون Journal of the Egyptian National Cancer Institute، از ۲۰۰۱ تا کنون. International Journal of Low Radiation، از ۲۰۰۴ تا کنون Kasr El Aini Journal of Clinical Oncology and Nuclear Medicine، از ۲۰۰۴ تا کنون

باربارا لیسکف (به انگلیسی: Barbara Liskov )، ( باربارا جِین هابرمن) زاده ۱۹۳۹، استاد علوم کامپیوتر است.

او «استاد موسسه» (به انگلیسی: Institute Professor) در دانشگاه ام‌آی‌تی است که بالاترین درجه استادی در این دانشگاه به حساب می‌آید.


در سال ۲۰۰۸ او دومین زنی است که جایزه تورینگ را دریافت کرده است. در سال ۲۰۰۴ نیز مدال جان فون نیومن را دریافت کرد.


لیسکف زبان برنامه‌نویسی سی‌ال‌یو و Argus را ابداع کرده و همراه جانت ویگ, اصل جانشینی لیسکف را اثبات کرده است.


او نویسنده سه کتاب و صدها مقاله تخصصی است.Barbara_Liskov.PNG


سور خوانا اینس د لا کروز(به اسپانیایی: Sor Juana Inés de la Cruz)(زادهٔ ۱۲ نوامبر۱۶۵۱ یا ۱۶۴۸- مرگ ۱۷ آوریل۱۶۹۵) دانش‌پژوه خودساختهٔ اهل اسپانیای نو، ریاضی‌دان، چامه‌سرا، نویسندهٔ مکتب باروک و یک راهبه بود. او در مکزیک که در آن زمان مستعمرهاسپانیا بود می‌زیست. او را پیشرو ادبیات مکزیکی می‌دانند.



هلنا رازیوا
Helena Rasiowa
Helena_Rasiowa.jpg
متولد۲۰ ژوئن۱۹۱۷
وینمرگ۹ اوت۱۹۹۴ (۷۷ سال)
ورشوملیتلهستانزمینه فعالیتریاضیاتمحل تحصیلدانشگاه ورشواستاد راهنماAndrzej Mostowskiدانشجوهای دکتریMichael Bleicher
Andrzej Salwicki
Jerzy Tiuryn
Dimiter Vakarelov
Anita Wasilewskaشناخته شده برایRasiowa–Sikorski lemma

هلنا رازیوا (به لهستانی: Helena Rasiowa) (۲۰ ژوئن ۱۹۱۷ - ۹ آگوست ۱۹۹۴) ریاضیدانیلهستانی بود که در حوزه مبانی ریاضیات و منطق جبری فعالیت می‌کرد.

مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «Helena Rasiowa»، ویکی‌پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۲۰ جولای ۲۰۱۱)


سوفیا کووالسکی(به روسی:Со́фья Васи́льевна Ковале́вская)(تولد:۱۵ ژانویه‌ی ۱۸۵۰-مرگ:۱۰ فوریه‌ی ۱۸۹۱) از ریاضی‌دانان برجسته سده اخیر است و اولین ریاضی دان بزرگ زن و اولین زنی بود که در شمال اروپا به مقام استادی کامل رسید.او همچنین از اولین زنانی بود که در یک روزنامه‌ی علمی به عنوان ویرایشگر کار می کرد.

سوفیا ریاضیات را در ۱۲ سالگی بدون هیچ معلمی به صورت خودآموز شروع کرد. پدرش به دلیل فقر، کاغذهای چرکنویس درهمی از معادلات دیفرانسیل و انتگرال را به جای کاغذ دیواری بر دیوار خانه چسبانده بود و سوفیا با سه سال تلاش توانست معنی آنها را کشف کند.

225px-Sofja_Wassiljewna_Kowalewskaja_1.j



عالیه صبور (به انگلیسی: Alia Sabur)‏، زادهٔ ۲۲ فوریه ۱۹۸۹ در نیویورکریاضی‌دان آمریکایی و در حال حاضر جوان‌ترین استاد دانشگاه در جهان است.


نبوغ عالیه از دوران کودکی آشکار شد. او هم زمان با به پایان رساندن سال چهارم دبستان، دیپلم دبیرستان خود را نیز دریافت کرد و در ۱۰ سالگی به دانشگاه استونی بروک نیویورک راه یافت. او توانست در سن ۱۴ سالگی با بالاترین جایگاه ممکن دانشگاهی یعنی زوما کوم لائودهدر رشته ریاضیات کاربردی فارغ التحصیل شده و وارد دانشگاه درکسل بشود. عالیه توانست در این دانشگاه دکترای خود را در رشته متالورژی گرفته و به عنوان استاد دانشگاه به استخدام دانشگاه کونکاککره جنوبی درآید.

نام او در تاریخ ۱۹ فوریه ۲۰۰۸ در لیست رکوردهای جهانی گینس نوشته شد و پس از ۲۹۱ سال رکورد آقای کولین مک‌لورین (رکورددار پیشین) را شکست


آگوستا اِیدا کینگ، کنتس لاولیس (۱۸۱۵-۱۸۵۲) (به انگلیسی: Augusta Ada King، Countess of Lovelace) با نام تولد اِیدا بایرون، ریاضی‌دان و نخستین برنامه‌ساز رایانه بود.

ایْدا (آدا) دختر لرد بایرون ِ شاعر بود و در ۱۰ دسامبر۱۸۱۵ در لندن انگلستان زاده شد. ایْدا از دوستان نزدیک و همکاران و مشوقان چارلز ببیج بود و چند برنامه برای ماشین تفاضلی و ماشین تحلیلی ببیج (صورتی از ماشین حساب) تهیه کرد.


وزارت دفاع آمریکا در سال ۱۹۷۹ به افتخار این دانشمند، نام وی را بر زبان برنامه‌نویسی ایدا (آدا) گذاشت. جامعهٔ کامپیوتر بریتانیا نیز از سال ۱۹۹۸ جایزه‌ای با نام او به برگزیدگان این رشته اهدا می‌کند. همچنین در سال ۲۰۰۸ مسابقات سالانه‌ای برای زنان دانشجوی علوم رایانه با نام وی برگزار می‌شود.

فیلم Conceiving Ada و رمان The Difference Engine درباره آدا لاولیس نوشته شده است.250px-Ada_Lovelace_1838.jpg


ماریا گائتانا آنیزی (زاده ۱۶ مه۱۷۱۸، درگذشت ۹ ژانویه۱۷۹۹) زبان‌شناس، ریاضی‌دان و فیلسوف که به دلیل نوشتن اولین کتاب حساب دیفرانسیل و انتگرال شهرت دارد. وی عضو افتخاری دانشگاه بولونیا نیز بود. طبق گفتهٔ درک یان اشترک، آنیزی اولین ریاضی‌دان برجستهٔ زن پس از هیپاتیا (قرن پنجم پیش از میلاد) به شمار می‌رود.

زندگی 

ماریا گائتانا آنیزی در ۱۶ مه سال ۱۷۱۸ در یک خانوادهٔ ثروتمند و باسواد در میلان به دنیا آمد.پدر او همواره تمایل داشت تا سطح زندگی خانواده را بالا برد و به خاندان شاهی نزدیک کند؛ به همین دلیل در سال ۱۷۱۷ با آنا فورتوناتا بریویو ازدواج کرد. ماریا پس از مرگ مادرش با زندگی اجتماعی بیرون خداحافظی کرد و بیشتر در خانه به مدیریت کارهای منزل پرداخت.

ماریا از همان دوران کودکی به عنوان بچه‌ای بسیار باهوش شناخته شد، او در پنج سالگی به دو زبان ایتالیایی و فرانسوی به خوبی صحبت می‌کرد و در سیزده سالگی زبان‌های یونانی، عبری، اسپانیایی، آلمانی و لاتین را به خوبی می‌دانست و همه به او نسبت فرد چند زبانه داده بودند. او به برادران کوچکترش نیز آموزش می‌داد. او هنگامی که ۹ سال داشت یک متن سخنرانی یک ساعته آماده کرد و به او اجازه داده شد تا آن را برای افراد برجستهٔ فکری آن دوران اجرا کند. عنوان سخنرانی او «حق زنان در بهره‌مندی از آموزش» بود. هنگامی که پانزده سال داشت پدرش تلاش کرد تا به صورت دوره‌ای افراد باسواد بولونیا را در منزلش جمع کند پیش از آن نیز او به خواندن مطالب فلسفی می‌پرداخت و تلاش کرده بود پاسخ‌هایی برای سوال‌های فلسفی آن زمان پیدا کند. جزئیات تمامی ملاقات‌هایش را پدرش در سال ۱۷۳۸ منتشر کرد، اکنون آن‌ها در Charles de Brosses' Lettres sur l'Italie و Propositiones Philosophicae نگهداری می‌شود. ماریا بسیار خجالتی بود و اصلا علاقه‌ای به این ملاقات‌ها نداشت. با این حال پدرش با آرزوی او که پیوستن به صومعه بود مخالفت کرد و تنها به او اجازه داد تا زندگی نیمه راهبانه و نیمه بازنشسته‌ای داشته باشد تا بتواند از هیاهوی جامعه به دور باشد و به آموختن ریاضی بپردازد. در طول این دوره ماریا معادلات دیفرانسیل و انتگرال را آموخت، پدرش، پیترو انیزی نیز در این دوران دو بار دیگر پس از مرگ مادر ماریا ازدواج کرد. ۲۱ بچه در خانوادهٔ آن‌ها به دنیا آمد که ماریا بزرگترین آن‌ها بود و باید علاوه بر مطالعات خودش مسئولیت آموزش به کوچکترها را نیز بر دوش می‌کشید و این چنین شد که او از آرزویش که رهبانیت بود دور شد. او در میان هم ردیفان فیلسوفش به فردی بسیار زیبا با خانواده‌ای از میان ثروتمندان میلان شناخته می‌شد.

تلاش‌ها در زمینهٔ ریاضیات 

با ارزش‌ترین نتیجه‌ای که تلاش‌های او داشت، کتابی با عنوان Instituzioni analitiche ad uso della gioventù italiana بود که در سال ۱۷۴۸ در میلان منتشر شد که از آن با عنوان «بهترین معرفی آثار اویلر» یاد می‌شود. جلد اول آن در مورد روش تفاضلات محدود بحث می‌کند و جلد دوم به بحث مقادیر بینهایت کوچک می‌پردازد. جلد دوم این کتاب به فرانسه ترجمه شد، چارلز بوسوت (۱۸۱۴-۱۷۳۰) نیز مطالبی را به آن افزود و در ۱۷۷۵ در پاریس نسخه‌ای از جلد دوم منتشر شد. کل مجموعهٔ آن نیز بوسیلهٔ جان کولسون (۱۷۶۰-۱۶۸۰) که کرسی ریاضیات لوکاس در دانشگاه کمبریج را داشت، به زبان انگلیسی ترجمه شد و در ۱۸۰۱ منتشر گردید.

جادوی آنیزی

دوران پایانی زندگی 

در سال ۱۷۵۰ در طول دوران بیماری پدرش، او به از سوی پاپ بندیکت چهاردهم به سمت استادی ریاضیات و فلسفهٔ طبیعی و فیزیک در بولونیا رسید. او اولین زنی بود که به عنوان استاد دانشگاه انتخاب شده بود. پس از درگذشت پدرش در ۱۷۵۲ او به گرایش مورد علاقه اش که از آن دور مانده بود بازگشت و زمان زیادی را صرف مطالعه در زمینهٔ الهیات بویژه پدران کلیسا کرد؛ تا آنجا که فقیر، بی خانمان و بیمار شد. او پس از مدتی به یک انجمن خیریه بانوان پیوست و به زندگی درویش‌گونه تا زمان مرگ، ادامه داد. دربارهٔ مرگ او اطلاعات زیادی در دسترس نیست. یک دهانهٔ برخوردی بر روی سیارهٔ ناهید به افتخار او نام‌گذاری شده‌است.


آمالی امی نودر(به آلمانی: Amalie Emmy Noether) (زاده ۲۳ مارس ۱۸۸۲ - درگذشته ۱۴ آوریل ۱۹۳۵) ریاضیدان بانفوذ آلمانی است که به واسطه سهم ممتازی که در جبر انتزاعی و فیزیک نظری داشت شناخته شده است .


هانا نیومن ( ۱۲ فوریه ۱۹۱۴ - ۱۴ نوامبر ۱۹۷۱ ) ریاضیدانیآلمانی بود که در گروه تئوری پردازی فعالیت می‌کرد .

200px-HannaNeumann.jpg


هیپاتیا زنی یونانی که به عنوان نخستین زن برجستهٔ ریاضی‌دان شناخته می‌شود. او استاد فلسفه در شهر اسکندریه بود و در علم نجوم تبحر داشت. وی در دوران حکومت روم بر مصر در اسکندریه زندگی می‌کرد و به دست مسیحیان و با تحریک کلیسا به اتهام جادوگری کشته شد.

زندگی 

پدرش تئون از ریاضی‌دانان مشهور و استاد دانشگاه اسکندریه بود.تحت تعالیم پدر ریاضیات و فلسفه را آموخت. تئون برای آموزش همه جانبهٔ او اهمیت بسیاری قائل بود و به این سبب هیپاتی هنر سخنوری و خطابه را آموخت و به ورزش‌هایی چون سوارکاری و شنا پرداخت. تئون او را با تمامی نظام‌های مذهبی آن زمان آشنا کرد و به هیپاتیا تفکر دور از تعصب را آموخت.

بخش عمده‌ای از تعلیم او به سفرهایش اختصاص دارد. برخی معتقدند او بیش ده سال از عمرش را در سفر گذرانده است. او سفر کوتاهی به آتن داشت و در مدرسه آتن به عنوان دانشجو تحصیل کرد. در بازگشت از آتن از او برای تدریس در دانشگاه اسکندریه در رشته فلسفه و ریاضیات دعوت شد و تا پایان عمر به تدریس در این دانشگاه مشغول بود. به علت تسلط کامل به علوم زمان خود و نطق بی‌نظیرش معلم محبوبی بود. افراد بسیاری از کشورهای مختلف برای شرکت در کلاس‌های او به اسکندریه می‌آمدند و بسیاری از مردم برای شنیدن سخنان او جمع می‌شدند. سقراط مورخ می‌نویسد: «او معلم محبوبی بود، در خانهٔ او همانند اتاق کنفرانسش سخت‌کوش‌ترین دانشجویان آن روز آمد و شد داشتند.»

با وجود پیشنهادهای ازدواجی که از جانب شاهزادگان و فلاسفه داشت، هرگز ازدواج نکرد.


فعالیت‌ها 

ریاضیات 

وی رساله‌های فراوانی در زمینه ریاضیات نوشت که بسیاری از آن‌ها در زمان یورش مردم به معبد سراپیس اسکندریه از بین رفت. در حل مسائل جبر و هندسه راه‌حل‌های جدیدی ارائه کرد آن‌چنان‌که شناخت مخروط‌ها تا قرن هفدهم از آن‌چه او تدریس می‌کرد پیش‌تر نرفت. او مخترع «غلظت سنج» است که برای تعیین غلظت مواد حل شده در مایعات به کار می‌رود.

300px-Sanzio_01_Pythagoras.jpgتصویر خیالی هیپاتیا، در نقاشی مکتب آتن اثر رافائل

فلسفه 

هیپاتی پیرو افلاطون بود و به تفسیر آثار ارسطو می‌پرداخت. او عقاید نوافلاطونیان را تبلیغ می‌کرد. در یکی از نوشته‌هایش آمده:

«افسانه‌ها باید تنها به عنوان افسانه و اسطوره‌ها تنها به عنوان اسطوره آموخته شوند. آموزش موهومات به عنوان حقایق چیز وحشتناکی است. ذهن کودک آنها را می‌پذیرد و به آنها اعتقاد می‌آورد و در سالهای بعد تنها با سختی و شکنجه می‌تواند از چنگ آنها رهایی یابد. در حقیقت انسان همان طور که برای برقراری حقیقت می‌جنگد باید با خرافات نیز به مبارزه برخیزد. چرا که موهومات، نامحسوس، درک‌ناکردنی و بغرنج هستند و تکذیب آن‌ها به سختی میسر می‌شود ...».

نجوم 

از نخستین کسانی بود که به وسیله‌ای برای راه‌یابی دریانوردان اندیشید. اسطرلاب

مطالب مشابه :


استخدام مدرس جهت تدریس دروس ریاضی ، فیزیک ، شیمی و...

سوالات عمومی آزمون استخدامی - استخدام مدرس جهت تدریس دروس ریاضی ، فیزیک ، شیمی و... - آگهي هاي استخدام(شرکت نفت-بانکهای دولتی و خصوصی و دانشگها) درسراسر




آگهي استخدام مدرس زبان و ریاضی و موسیقی و زبان در دبستان غير دولتي

مدرک تحصيلي, گرايش, رشته, عنوان شغل. كارشناسي, كارشناسي ربان انگليسي, مدرس زبان. كارشناسي, كارشناسي موسيقي, مدرس موسيقي. كارشناسي, كارشناسي




جذب فارغ التحصیل ریاضی/فیزیک/پزشکی/مهندسی و علوم پایه

آخرین اخبار استخدام در استان گیلان - جذب فارغ التحصیل ریاضی/فیزیک/پزشکی/ مهندسی و علوم پایه - آخرین اخبار استخدام و جذب در شرکتها و سازمانها و کاریابی




دکتر سید محمد حسینی (استاد گروه ریاضی کاربردی دانشگاه تربیت مدرس )

دهـکـده ریــــــــاضـی دکـتـر مـصـاحـب - دکتر سید محمد حسینی (استاد گروه ریاضی کاربردی دانشگاه تربیت مدرس ) - Ph.Dراهنـمای کامـل موضوعات مختلف آنالیز عددی تا




مدرس ریاضی - دلال بورس

مهندس ایده ایرانی - مدرس ریاضی - دلال بورس - مهندسی ایده رشته جدیدی است برای جمع ... به استخدام این نوع استعدادها کرده اند و از آنها به عنوان دلال بورس استفاده می کنند.




چرا فکری به استخدام تحصیل کرده های رشته ی ریاضی نمی شود؟

مباحثی در ریاضی - چرا فکری به استخدام تحصیل کرده های رشته ی ریاضی نمی شود؟ ... به عنوان مدرس دانشگاه جذب دانشگا ها شدند و مشغول به کار تدریس ریاضی گشتند.




گپی خصوصی با دانش آموزان و دانش جویان درباره ی ریاضیات

مدرک بنده کارشناسی ارشد ریاضیات محض است و شغلم هم مدرس ریاضی. .... همچون ریاضیات، عملاً طبیعت را - حتی در خارج از منظومه شمسی - به استخدام خود درآورده است و .




پروفسور مهدي رجبعلي پور

مشاغل و سمتهای مورد تصدی : مهدی رجبعلی پور بین سالهای 1347 تا 1349 مدرس ریاضیات در دانشگاه شیراز، از سال 1355 استاد همان رشته در دانشگاه مازندران، سپس در




ریاضی دانان زن

بهترین ها در جهان - ریاضی دانان زن - بهترین ها را بشناسیم. ... جایزه مدرس سال، انجمن رزیدنتهای پرتوپزشکی آمریکا (Association of Residents in ... خود را در رشته متالورژی گرفته و به عنوان استاد دانشگاه به استخدام دانشگاه کونکاک کره جنوبی درآید.




فراخوان سمينار علوم رياضی و چالش‌ها 29 و 30 مهرماه 1394 - دانشگاه تربيت مدرس

فراخوان سمينار علوم رياضی و چالش‌ها 29 و 30 مهرماه 1394 - دانشگاه تربيت مدرس کميسيون پيشبرد رياضيات فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ايران، دانشگاه تربيت




برچسب :