دومینو
دومینو
دومینو نوعی بازی است که به وسیلهٔ قطعههای مستطیلی کوچکی انجام میشود. یک دست دومینو معمولاً از ۲۸ عدد دومینوی مستطیلی تشکیل شده که هرکدام شامل دو مربع کنار هم هستند. روی هر مربع ۰، ۱، ۲، ۳، ۴، ۵ یا ۶ نقطه وجود دارد.
روش بازی [ویرایش]
قطعههای دومینوبازی دومینو شامل ساختن زنجیرهای از دومینوهاست. بازی با یک دومینو شروع میشود و برای اضافه کردن یک دومینو جدید باید یکی از مربعهای آن را با مربعی در یکی از دو انتهای زنجیر موجود جفت کنید (یعنی هر دو مربع تعداد یکسانی نقطه داشته باشند). بازیکنان با تعداد مساوی دومینو شروع میکنند و برنده کسی است که زودتر از همهٔ دومینوهایش را مصرف کند. اگر دومینوهای اضافهای وجود داشته باشند، در بانک بازی قرار میگیرند. در هر نوبت هر بازیکن یک دومینو به زنجیر اضافه میکند و اگر نتوانست، نوبت را به حریف واگذار میکند و یک دومینو از بانک بر میدارد (اگر بانک خالی نباشد). دومینو یک بازی بسیار خوب و غیر قابل پیش بینی میباشد چون احتمال میرود که یکی از بازیکنان تنها یک دومینو داشته باشد تا بازی را به انتها برساند اما با بسته شدن راه ممکن است تمام بانک را برای پیدا کردن دومینویی که راه اورا بسته بردارد و دومینوی مورد نطر را پیدا نکند و دست اخر بازی را واگذار کند اما این احتمال هم وجود دارد که باشمردن دومینوها که در دست خود و بر روی زمین وجود دارد بتواند بازی راببرد که این کار عملی میباشد. دومینو را میتوان 2 و 4 نفره بازی کرد که در بازی 4 نفره بانک وجود ندارد و به این گونه است که مهره ها را کنار هم چیده الته بصورت بالعکس به طوری که روی سفید آنها دیده شود و به این ترتیب که نفر اول 2 مهره میکشد و نفرات بعدی نیز به ترتیب و از سمت راست 2 مهره برداشته، در دور دوم نیز 2 مهره و در نهایت 3 مهره بر میداند تا در آخر هر نفر 7 مهره داشته باشد . شروع بازی با کسی ست که جفت شش داشته باشد و نفر بعدی بازهم در سمت راست او است . دو فرد روبروی هم نیز شزیک یا یار یکدیگر محسوب میشوند . اگر نوبت به هریک از بازیکن ها رسید و وی مهره مورد نظر را نداشت نوبت بازی به دیگری می رسد . در پایان هرکس زودتر مهره های خود را تمام کرد مهر های دو رقیب دیگر که یکی در سمت راست و دیگری در سمت چپ وی است شمرده میشوند ( منظور خالهای به روی مهره ها ) و به نفع تیم برده ثبت میشوند و هر تیم که امتیاز خود را به 151 رساند پیروز است . البته این بازی پایه و ابتدایی دومینو است و بازی های بسیار متنوع و شور انگیزی میتوان کرد که اعراب در آنها مهارت فوق العاده ای دارند .
دو مینوها
این بار میخواهیم مجموعه ای از معماها و بازی هایی را که به کمک دومینوها انجام میشوند، معرفی کنیم. شاید خیلی از شما بسته های دومینوی چوبی یا پلاستیکی را در اسباب بازی فروشیها دیده باشید. یک دست دومینو معمولاً از 28 عدد دومینوی مستطیلی تشکیل شده که هرکدام شامل دو مربع کنار هم هستند. روی هر مربع به تعداد 0، 1، 2، 3، 4، 5 یا 6 نقطه وجود دارد.
بازی شامل ساختن زنجیره ای از دومینوهاست. بازی با یک دومینو شروع میشود و برای اضافه کردن یک دومینو ی جدید باید یکی از مربع های آن را با مربعی در یکی از دو انتهای زنجیر موجود جفت کنید. ( یعنی هر دو مربع کنار هم تعداد یکسانی نقطه داشته باشند ) بازیکنان با تعداد مساوی دومینو شروع میکنند و برنده کسی است که زودتر تمام دومینوهای خود را استفاده کند. اگر دومینوهای اضافه ای وجود داشته باشند، در بانک بازی قرار میگیرند. در هر نوبت هر بازیکن یک دومینو به زنجیر اضافه میکند و اگر نتوانست نوبت را به حریف واگذار میکند و یک دومینو از بانک بر میدارد. ( البته اگر بانک خالی نباشد ) به عنوان مثال زنجیر زیر یک زنجیر مجاز است:
میتوانید بازی را باApplet زیر تمرین کنید.
Applet، آغاز کننده ی بازی را مشخص میکند. با کلیک کردن روی دومینوها میتوانید آن ها را انتخاب کنید، وقتی دومینوی مورد نظر در پنجره ی کناری ظاهر شد، میتوانید با کلیک کردن، جهت آن را تغییر دهید و سپس با کلیک کردن روی خانه ی مناسب، دومینو در آن محل قرار خواهد گرفت. با زدن دکمه ی Pass نوبت را به حریف واگذار میکنید. اولین حرکت همیشه باید با یک دومینوی جفت باشد.
در کنار بازی های مختلفی که با دومینوها انجام می شود، مسألهها و معماهای زیادی هم بر اساس آن ها طرح شده است که چند نمونه از آنها را میبینید:
حدس بزنید: اگر با همه ی 28 دومینو، زنجیری بسازید و مربع ابتدای زنجیر 5 نقطه داشته باشد، مربع انتهای زنجیر چند نقطه خواهد داشت؟ ذهنی حدس بزنید و بعد با دومینوهای واقعی امتحان کنید.
شعبده بازی: فرض کنید دوست شما یکی از دومینو هایی را که جفت نیست ( یعنی تعداد نقاط دو مربع روی آن مساوی نیستند )، بدون اطلاع شما برداشته است و از شما میخواهد که با دومینوها زنجیری بسازید. پس از آن که شما سه یا چهار دومینوی ابتدای زنجیر را میچینید، او به شما میگوید که زنجیر شما با چه مربعی پایان خواهد یافت. او چه طور می تواند پایان بازی را به شما بگوید؟
البته شعبده بازیی در کار نیست. در ریاضیات هر چیزی دلیلی دارد!
آیا میتوانید یک دست کامل دومینو را مطابق شکل زیر بجینید، به طوری که هر دو مربع کنار هم، تعداد نقاط برابر داشته باشند.
ضرب دومینویی: در تصویر زیر چهار دومینو میبینید که یک عمل ضرب را نشان میدهند. ( 633*4=2532 ) آیا میتوانید 28 دومینو را به هفت دسته ی چهار تایی طوری تقسیم کنید که هر دسته نشان دهنده ی یک عمل ضرب باشد؟
دومینوهای گم شده: فرض کنید از یک دست کامل 28 عددی دومینو، 4 دومینو گم شده است. اگر تعداد کل نقطه های موجود روی 24 دومینوی باقی مانده ،125 باشد، دقیقاً کدام دومینوها گم شده اند.
تکمیل الگو: آیا میتوانید با توجه به این الگو جاهای خالی را با دومینوهای مناسب پر کنید؟
بازی بسازید: با دومینوها بازی های زیادی انجام میشود. شما هم میتوانید به ابتکار خود بازی جذابی طراحی کنید.
مطالب مشابه :
دومینو
☀ کهکشان عشق ☀ - دومینو - در این وبلاگ هر بیننده با هر سلیقه ای ء مطالب جالب و آموزنده را
اموزش بازی دومینو
عمومی - اموزش بازی دومینو - خوب دوستان همونطور که می بینید این بازی از 28 قطعه که روی اونها
دومینو
حقوق عمومي - دومینو - مطالب حقوقی درجریان تحولات اخیر مصر وسرایت آن به دیگر کشورهای عربی
دومینو
ویتامین - دومینو - - ویتامین به نا مه خدا سلام من حمیدرضا ام و یکی از طرفداران گروه آریان
آموزش بازی دومینو
THE + Class - آموزش بازی دومینو - یه وبلاگ فیزیکی باحال !!!! - THE + Class
دومینو
دبستان سجاد 2 - پایه ششم - دومینو - به دبستان سجاد 2 خوش آمدید - دبستان سجاد 2 - پایه ششم
مسابقات دومینو
گروه پژوهان - مسابقات دومینو - مجری طرح های پژوهشی و آموزشی
برچسب :
دومینو