گزارش بازديد پروژه ی قطار شهری شيراز
در روز پنج شنبه، 22/12/87، اعضاي انجمن علمي بخش مكانيك جلوی بوستان وليعصر حاضر شدند. پس از حضور تمامی اعضا، به سمت ميدان وليعصر حركت كرده و پس از هماهنگی مسئول مربوطه و نماينده های انجمن علمی، مدير پروژه از روي عكس هوايی گرفته شده از سطح شهر توضيحاتی ارائه دادند كه از اين قرار بود:
« اين پروژه در سال 1382 آغاز شده و طبق پيش بينی های صورت گرفته در سال 1390 يا 1391 به پايان خواهد رسيد. مطالعات اين پروژه حدود سه سال به طول انجاميده و طول مسير پروژه 24.2 كيلومتر و 21 ايستگاه برای آن طراحی شده است. ايستگاه اول كه ايستگاه مادر به حساب می آيد در ميدان گل سرخ در بلوار مدرس (حوالی احمدآباد) قرار دارد كه زمينی به مساحت 23 هكتار است و در آن تعميرات اساسی، شست و شو و توقف طولانی مدت واگن ها صورت خواهد گرفت، كه واگن ها طبق برنامه ريزی قرار است از اروپا خريداری شوند. آخرين ايستگاه كه عمل دور زدن قطارهاست در انتهاي محور معالی آباد در ميدان احسان واقع شده است كه به جز ساير امكانات، پاركينگ آن ظرفيت حدود 400 خودرو را دارد. كمترين و بيشترين عمقي كه تونل ها در آن حفر شده اند به ترتيب 14 متر در ميدان گل سرخ و 25 متر تحت خيابان زند وكيل است كه به نوع خاك و ساير پارامترها بستگي دارد. قطار، بلوار چمران تا ميدان معالی آباد با مسافت 1700 متر را روی سطح زمين حركت خواهد كرد. از افتخارات پروژه اين است كه مهندسين شيرازی براي اولين بار در سطح كشور و خاورميانه دستگاه حفاری TBM را به سطح شهر وارد كرده اند كه پس از شيراز، شهرهاي اصفهان، تبريز، اهواز نیز اين كار را انجام داده اند. سختی های اين پروژه، حفر بيش از 20 كيلومتر تونل در خاك های آبدار بوده است خصوصا در قسمت قصرالدشت كه آب باغهای منطقه در اثر خاصيت مويینگي به مسير حفاري نفوذ كرده و باعث ايجاد مشكلاتي گشته، كه توسط مهندسين بر طرف شده بود. »
دستگاه حفاری تونل Tunnel Boring Machine معروف به TBM
« در اين پروژه ركورد حفاری در جهان نيز شكسته شده، چرا كه دستگاه TBM كه به طور متوسط در 24 ساعت حدود 17 متر حفر مي كند، توسط مهندسين با كمترين استهلاك در همان مدت زمان حدود 30 متر حفر كرده است. اين دستگاه به همراه يك دستگاه ديگر در يك مناقصه در اروپا خريداری شده است كه محصول مشترك دو كشور آلمان و فرانسه است و زير نظر يك ايراني به نام پروفسور محکم، استاد دانشگاه سوربن فرانسه طراحی شده است. دستگاه به مدت 4 ماه توسط، فرانسوی مونتاژ شده و قرار بوده كه تا 6 ماه، عده اي انگليسی در اين پروژه با ايرانی ها همكاری كنند كه پس از 4 ماه به علت ديدن توانايی هاي مهندسين ايراني حضور خود را لازم ندانسته و پروژه را ترك كرده اند! هم اكنون قطعات اين دستگاه در كشور در حال طراحی و توليد می باشد. اين پروژه سطح خيلی بالايی از نظر كيفی داشته، تا حدی كه از اروپا و آسيا بازديدكننده داشته است و به نسبت پروژه های خارجی برتری قابل ملاحظه ای دارد. تونل های به صورت گرد و گوشه دار حفر شده اند كه در طراحي تونل های گوشه دار از عمليات اتريشی با نام فنی NATN استفاده شده كه براي اولين بار توسط كشور اتريش براي ساختن پناهگاه در جنگ جهانی دوم خود استفاده قرار گرفت. اين خط كه خط اول قطار شهری است ظرفيت جابجايی 16 تا 12 هزار نفر در ساعت را دارد و در طول روز حدود 260 تا 240 هزار نفر را جابجا خواهد كرد. خط 2 از ميدان امام حسين تا انتهاي بلوار عدالت است كه به دليل سنگين بودن بودجهی خط يك و بحث ترافيك شهری و مطالعات آن از سال آينده آغاز خواهد شد. خط بعدي از ميدان احسان تا خارج از شيراز، در قصر قمشه است. مدير پروژه علت كند پيش رفتن پروژه را مشكلات مالي تملكات، تخصيصات و ... ياد كرده است. »
وی در پاسخ به اين سوال كه چرا مسير مترو را زير و يا روی سطح رودخانه خشك قرار نداده اند گفت : « اگر به صورت هوايی طراحی و ساخته مي شد، بايد ستونهايی در عمق 38 متر زمين و به قطر 5/1 متر در فواصل 1 تا 5/1 متری زده مي شد كه هزينهی بسيار زياد را در برداشت و همچنين اين سازه در شيراز كه شهری زلزله خيز است غير پايدار خواهد بود و اما اگر در زير قرار می گرفت در اثر سيلابهای زمستانی بستر رودخانه شسته مي شد و آب تونل ها را ويران می كرد. و مسئلهی تمركز جمعيت نيز بسيار مورد توجه است .»
در پايان اعضا كلاههای ايمني تدارك ديده را پوشيده و از پله ها پايين رفتند كه يك فضای بزرگ با ديوارهای بلند متشكل از ستونهای سيمانی بود و در هر دو مقطع آن يك جفت تونل حفر شده بود و واگن هايی كه خاكهای برداشته شده را با خود حمل می كردند به همراه ساير تجهيزات در آنجا قرار داشت. پس سوار واگن كوچكی شده و به يكی از تونل ها كه دستگاه حفاری در آن واقع بود، وارد شدند.
پس از پايين آمدن از پله ها يكي از كارشناسان ارشد معدن اعضا را همراهی كرد كه در طول مسير هم كه حدود یک کیلومتر بود به سؤال هاي دانشجويان پاسخ مي داد. تونلی كه واگن در آن حركت می كرد كاملا استوانهای بود و Segment های سيمانی سطح آن را پوشيده بودند و مهتابی ها در فاصلهی منظم نور محل را تامين می كردند. هوای محيط توسط خرطومی بزرگی كه به يك هواكش وصل بود تهويه می شد. سپس حدودا در 20 متري دستگاه پياده شدند و از راه بسيار باريكي عبور كردند تا به قسمت جلويی دستگاه رسيدند و كارشناس ارشد همراه، توضيحات خود را اينگونه آغاز كرد:
« دستگاه TBM با قطر 88/6 متر كار حفر انجام می دهد، قسمت جلويی كه Cutter Head نام دارد، خاك را می تراشد و حلزوني هايی كه پشت Cutter Head قرار دارند خاك ها را روي تسمه نقاله و سپس واگن های حمل خاك انتقال می دهند. Segment های داخل تونل ها با زاويهي 17 درجه كنار هم قفل شده بودند كه باعث مقاومت بيشتر آنها در برابر سقوط می شود. و دقت قرار گرفتن آنها در كنار هم قياسی كمتر از cm است كه نشان از ظرافت و كيفيت كار است. دستگاه با توجه به مطالعات قبل سفارش داده و تهيه می شود و در پايان كار دمونتاژ خواهد شد و قبل از استفاده در خط هاي 2و 3 به كارخانه فرستاده و Over Hall مي شود. دستگاه داراي 28 جك هيدروليكی است كه به لبه Segment ها تكيه كرده و به جلو پيش می رود. در صورت بروز مشكل براي قسمت جلويی با استفاده از فشار هوا جهبه كار را نگه می دارند و يكی از مهندسين مكانيك در اتاقك فشار قرار گرفته به جلو رفته و تعميرات را انجام می دهد كه كلا˝ مهندسين از رشته های برق، عمران، معدن، مكانيك ابزار دقيق در اين پروژه همكاری دارند. »
اعضای انجمن علمی ورودی ۸۶
در انتها به ساير سؤالات پاسخ داده شد و اعضا دوباره سوار واگن شده و بازگشتند و از قسمت های كه مورد تأييد مسئولين بود عكس هايی گرفتند.
مطالب مشابه :
زمان بعدي حركت قطار شيراز-مشهد اعلام شد
روابط عمومي و امور بينالملل شركت قطارهاي مسافري رجاء با اعلام اين خبر افزود : اين قطار در ساعت 20:40 روز سهشنبه 27 مرداد ماه از مشهد مقدس به سمت شيراز حركت كرده و
قطار شیراز - اصفهان
با راه اندازی قطار شیراز - اصفهان و برقی شدن قطار اصفهان - تهران ، شیرازی ها ۵ ساعته به تهران می رسند. قائم مقام معونت ساخت و توسعه راه اهن ایران گفت:با توجه به
تور مشهد از شيراز
سایت ثامن الائمه شيراز ,سفرهای زیبای فارس,سایت ثامن الائمه شيراز - تور مشهد از ... تور مشهد با قطار (از مبداء شيراز) ... رفت روزهای شنبه و چهارشنبه هر هفته از شیراز.
گزارش یک روز سفر با قطار شیراز تهران
مرودشتی - گزارش یک روز سفر با قطار شیراز تهران - مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم.
قطار خط آهن شیراز
7 آگوست 2013 ... Iranian Vienna - قطار خط آهن شیراز - سایت اطلاع رسانی به ایرانیان مقیم اتریش Iranian Vienna.
قیمت بلیط حمل خودرو با قطار
تبریز-مشهد 195000۰ریال متصل به قطار تبریز مشهد۱. تهران-شیراز1140000ریال. اصفهان-بندرعباس1037500ریال. شیراز-مشهد1900000ریال. تهران-یزد615000ریال.
تور شیراز نوروز 93 | تور زمینی شیراز نوروز 93 | تور ارزان قیمت نوروزی شیراز | تور شیراز عید نوروز 93
تور زمینی شیراز نوروز ۹۳ | تور شیراز عید نوروز ۹۳ | تور نوروزی شیراز | تور شیراز نوروزی ... تور شیراز ، تور زمینی شیراز ، تور شیراز با قطار ، تور شیراز زمینی ،.
تصاويري از پروژه پرافتخار!!!!! قطار شیراز ـ اصفهان
يكي از بينندگان «تابناك»(سایت خبری) در پيامي چنين نوشت: همه دوستان شيرازي ميدانند که خبري از قطار در شيراز نيست و نزديکترين ايستگاه حدود 100 کيلومتر
قطار شیراز-بندرعباس هم به مقصد نخواهد رسید!؟
فارس جنوبی - قطار شیراز-بندرعباس هم به مقصد نخواهد رسید!؟ - فارس جنوبی، توزیع بودجه بهتر و ارتقا توابع،خواست مردم لارستان.
اردو ی شیراز
حرکت از دبیرستان به طرف راه آهن. حرکت قطار از تهران به طرف شیراز. ساعت ورود به شیراز, تاریخ ورود به شیراز. شنبه ۱۱ بهمن, ساعت ۱۷:۳۰, ساعت ۱۸:۰۰, ساعت ۲۰:۳۰
برچسب :
قطار شیراز