شاید واحدهای مسکن مهر بیمشتری بمانند
به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد، حال و روز این روزهای شاگرد آخر کلاس مسکن مهر کشور، بهتر است و خود را تا رتبههای میانی جدول بالا کشیده است.
حالا دیگر میتوانیم با کمی امید بیشتر رؤیای مسکندار شدن تمام لرستانیها را اعلام کنیم.
حکایت از این قرار است که تا پایان سال 88 لرستان در رتبهآخر پروژههای مسکن مهر کشور قرار داشت، اما در سال 89 در مجموع در رتبه 15 قرار گرفت و اگر فقط سال 89 را در نظر داشته باشیم، این استان در رتبه هفت کشوری جای میگیرد، امسال نیز بر اساس آخرین اعلامها در رتبه 12 قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از لرستان، سهمیه مسکن استان تا پایان سال جاری حدود 30 هزار واحد است اما رئیس پروژه مسکن مهر لرستان در این خصوص به فارس گفت: به دلیل وجود متقاضیان بیشتر، بخشی از سهمیه سال 91 را هم در حد 10 هزار واحد اجازه گرفتهایم که به صورت پیشکار انجام دهیم.
علی گودرزی اظهار داشت: تا به امروز تعداد 37 هزار واحد قرارداد منعقد شده است، (یعنی 7 هزار واحد بیشتر از سهمیه) که 8 هزار و 200 واحد آن آماده واگذاری است و 10 هزار واحد هم در حال انجام مراحل پایانی است، مابقی نیز در مراحل مختلف از قبیل اسکلتسازی، اجرای سقف، سفتکاری و نازککاری در حال ساخت هستند.
پروژههای شهرستان دورود باوجود این که حدود 15 ماه دیرتر شروع به کار کردهاند، اما با تلاش بیشتر، امروز زودتر از دیگر شهرهای استان آماده تحویل و بهرهبرداری است که قرار است در پایان آذرماه جاری با حضور یکی از مقامات رسمی کشور همزمان با افتتاح 8 هزار و 200واحد در کل استان، پروژههای این شهر به صاحبانشان تحویل داده شود.
شهرستانهای الشتر، ازنا، الیگودرز، کوهدشت، بروجرد و پلدختر در رتبههای بعدی قرار دارند.
* انباشت عقبماندگیها در مسکن مهر خرمآباد
اما مردم خرمآباد و نورآباد هنوز از روند روبه رشد پروژههای مسکن مهر گلایه دارند و از نامهربانیهای مسکن مهر در این دو شهر ابراز نارضایتی میکنند.
رئیس پروژههای مسکن مهر استان لرستان دلیل عقبماندگی پروژهها در این دو شهر را وجود یک سری مشکلات خاص دانست و گفت: در خرمآباد، تعاونیهایی که ادارهی تعاون تشکیل داده بود بر اساس مصوبه شورای مسکن منحل شدند و از طرفی، زمین و اراضی دولتی که مناسب ساخت و ساز باشد در خرمآباد وجود نداشت، تنها زمینی که میتوانستیم روی آن حساب کنیم، زمین منطقهی کمالوند بود که به لحاظ توپوگرافی و وضعیت پستی و بلندی زمین شرایط ایدهآلی نداشت.
وی ادامه داد: باید با صرفه هزینههای اضافی آن را به حد مطلوب برسانیم و ما نیز به دلیل آن که گزینهای غیر از آن نداشتیم، ناچار به پذیرش این گزینه بودیم، لذا در مراحل اولیه طراحی با دقت بسیار حتی مشکلاتی که احتمال وقوعشان هم بسیار کم بود را مورد بررسی قرار دادیم و به همین خاطر مجبور بودیم که روند اجرایی را حدود چهار تا پنج ماه تعطیل کنیم.
حمایتهای شورای فنی استان و ورود وزیر مسکن که خود نیز مدتی به عنوان معاون عمرانی استاندار در این استان مشغول به فعالیت بوده است، موجب رفع نقایص موجود در این پروژهها میشود.
مرکز تحقیقات ساختمان نیز طی چند مرحله، وضعیت خاک و زمین این پروژهها را مورد مطالعه قرار میدهد و در نهایت با یک وقفه چندین ماهه اجازه ساخت و ساز در این مناطق را صادر میکند.
گودرزی خاطرنشان کرد: برای جبران عقبماندگیهای پروژه مسکن مهر خرمآباد به همت و تلاش بیشتری از طرف همه دستگاههای مربوطه نیازمند است.
وی ابراز امیدواری کرد: تا تابستان سال آینده روند ساخت این پروژهها را به 80-90 درصد دیگر شهرستانها برسد.
رئیس پروژههای مسکن مهر استان لرستان دلیل عقبماندگی این پروژهها در شهرستان نورآباد را نیز نبود زمین کافی و مناسب بر شمرد و گفت: در نورآباد هم به خاطر نداشتن زمین، چند ماه زمان صرف مذاکره کردیم تا بالاخره موفق شدیم زمین مورد نیاز را تأمین نماییم و طی این چند ماه که آغاز به ساخت و ساز کردهایم، بعضاً برخی پروژهها را به مرحله سقف نیز رساندهایم.
* روشهای مختلف ساخت مسکن مهر در لرستان
ساخت پروژههای مسکن مهر به چند شکل صورت میگیرد.
الف) سازمان مسکن و شهرسازی پس از تأمین زمین مناسب،آن را به صورت اجاره 99 ساله در اختیار تعاونیها قرار میدهد، پس از آن، تعاونیها راساً اقدام میکنند و با عقد قرارداد با پیمانکاران، آغاز به ساخت و ساز میکنند.
ب) پس از آن که علی نیکزاد در رأس وزارت مسکن و شهرسازی قرار گرفت، با حمایتهای همهجانبهاش جان تازهای به پروژههای نیم مردۀ مسکن مهر در لرستان بخشید، به طوری که سازمان مسکن و شهرسازی لرستان به طور کل ارتباط خود را با تعاونیها قطع کرد و مسئولیت تمام ساخت و سازهای این پروژهها را بر عهده گرفت.
در این روش، این سازمان پس از انتخاب انبوهساز و بستن قرارداد سه جانبه (سازمان مسکن و شهرسازی، بانک مسکن و پیمانکار انبوهساز)، ساخت و ساز به صورت انبوه را در پروژههای چند صد واحدی آغاز میکند.
ج) در شکل سوم سازمان مسکن و شهرسازی به مالکان زمین فقط تسهیلات پرداخت میکند و خود مالک به ساخت و ساز، تعمیر و یا افزایش طبقات ملک خود اقدام میکند.
د) در شکل چهارم ساخت پروژههای مسکن مهر، یک تعاونی پس از فراهم نمودن زمین مناسب، اعضاییاش را به سازمان معرفی میکند که پس از تأیید صلاحیت تعاونی و اعضای آن، روند پرداخت تسهیلات به آن پروژه اجرایی میشود.
در این روش انبوهسازان نیز میتوانند با تهیه زمین شخصی از سازمان، تسهیلات کافی برای ساخت و ساز دریافت کنند و فقط باید متعهد شوند که همه واحدها را پس از ساخت به واجدان شرایط مسکن مهر واگذار کنند.
* خرمآباد، شهر استثنایی مسکن مهر کشور
پرداخت وام برای هر واحد مسکن مهر در پروژههای عادی 20 میلیون تومان است، در پروژههای نیمهصنعتی(پروژههایی که مبحث 19 را رعایت میکنند) میزان این تسهیلات 22 میلیون تومان و اگر این پروژهها به طور کامل صنعتی ساخته شوند پرداخت این تسهیلات تا سقف 25 میلیون تومان نیز افزایش پیدا میکند.
تسهیلات 20 میلیون تومانی اغلب به پروژههای خود مالک پرداخت میشود و پروژههای نیمهصنعتی (22میلیونی) عمدتاً تعاونیها هستند و در نهایت نوع سوم بیشتر مربوط به پروژههایی است که خود سازمان مسکن و شهرسازی بر آنها نظارت دارد.
البته لازم به ذکر است، به لطف وزیر مسکن و شهرسازی و به دلیل عقبماندگیهای به وجود آمده در مسکن مهر خرمآباد، پرداخت تسهیلات در این شهر به صورت استثناء در کل کشور 25 میلیون تومان در همه موارد است.
* ایمنسازی و استفاده از مصالح مرغوب
ضریب ایمنی بالا و استفاده از مصالح ساختمانی مرغوب از جمله ضرورتهایی است که باید در هر پروژه ساختمانی در نظر گرفته شود.
رئیس پروژههای مسکن مهر استان لرستان با بیان این که نمیتوانیم بگوئیم که 100 درصد موارد ایمنی رعایت میشود، گفت: در طراحی پروژههایی که تحت نظارت عالیه مسکن و شهرسازی هستند، تمام مقررات ملی ساختمان به خصوص آئیننامه 2800 که مربوط به زلزله و حشرات خاص است را رعایت میکنیم، اما در پروژههای خود مالک چون نقشه آنها توسط مهندسان مستقل نظام مهندسی طراحی و اجرا میشود، از دست ما خارج است و اصولاً آنها هم باید این قوانین را رعایت کنند.
وی با اشاره به شفاف بودن تمام قراردادهای این پروژهها، ادامه داد: در تمام این قراردادها، از پیش تعیین میکنیم که از چه نوع مصالحی استفاده شود و همیشه استاندارد و کیفیت این مصالح را در اولویت قراردادهایمان قرار میدهیم.
گودرزی با اطمینان اظهار داشت: خیال مردم راحت باشد که از هیچگونه مصالح نامرغوب استفاده نمیکنیم و ناظران ما با تمام دقت این موضوع را همواره پیگیری میکنند تا از هر گونه اتفاق و تخلف احتمالی جلوگیری به عمل بیاید.
گودرزی مصداق این نظارتها و کیفیت را زلزله پنج سال قبل دورود و بروجرد دانست و گفت: در آن حادثه، پروژههای مسکن استیجاری که توسط سازمان ساخته شده بود جزو پروژههایی بودند که کمترین آسیب بر آنها وارد شد، چرا که ما تمام مقررات لازم در طراحی، ساخت و نظارت توسط نظام مهندسی را رعایت میکنیم.
* ایجاد مراکز خدماتی، رفاهی و... در پروژههای مسکن مهر
در هر پروژه پیمانکار موظف است که براساس ضوابط طرح جامع تفسیری حاکم بر هر شهر، تمام سرانههای کاربری را تعریف کند.
گودرزی با بیان این که 25 درصد زمین در تمام پروژههای مسکن مهر به کاربری موارد خدماتی، رفاهی و... عمومی اختصاص یافته است، اظهار داشت: با توجه به سرانههای مورد نیاز همه موارد از قبیل مساجد، مدارس، مهد کودکها، دبیرستانهای پسرانه و دخترانه، مراکز درمانی، تجاری، ورزشی و رفاهی با فضای سبز و پارک را لحاظ میکنیم.
البته به دلیل این که هنوز پروژههای دولتی به مرحله تحویل نرسیدهاند باید منتظر ماند که آیا گودرزی و همکارانش به این قولها عمل میکنند یا نه، که البته وی دخیل دانستن میزان همکاری نهادهای مربوطه را در عملی شدن این قول خود بیتأثیر ندانست.
در صورتی، ساخت مناسب و مقاوم ساختمانهای مسکن مهر رضایت خاطر صاحبانشان را جلب میکند که در کنار آن، دیگر موارد عمومی نیز به خوبی رعایت شود.
آسفالت خیابانها، جدولکشی، دفع مناسب آبهای سطحی، راهاندازی مناسب و به موقع شبکههای آب، برق، گاز و تلفن از ضرورتهای اولیه این مجتمعهای مسکونی به حساب میآید که باید همزمان با پیشبرد مراحل ساخت این موارد نیز انجام گیرد، تا در هنگام بهرهبرداری و تحویل، نقص احتمالی در هر یک از موارد مذکور شیرینی خانهدار شدن را بر مالکان تلخ ننماید.
گودرزی در این رابطه گفت: نباید فراموش کنیم که بیشترین حجم پروژههای مسکن مهر دولتی در اراضی واقع در حاشیه شهرها در حال احداث است که طبیعتاً انتقال این خدمات به آن مناطق دشواریهای خاص خود را دارد و شرکتهای مربوطه نیز تا به حال تلاش خوبی در این رابطه داشته و دارند.
وی میزان پیشرفت خدمات مذکور را در شهرستان بروجرد، الیگودرز، پلدختر و فاز اول شهرستان ازنا قابل قبول ارزیابی کرد و اظهار داشت: در شهرستان دورود نیز همه موارد و خدمات به جز فاضلاب تقریباً کامل شدهاند.
وی دلیل این پیشرفت را برگزاری مناسب و منظم شورای مسکن در استان دانست و یادآورشد: برگزاری منظم و دورهای جلسات این شورا به ریاست استاندار لرستان موجب هماهنگی هر چه بیشتر و بهتر بین دستگاههای مختلف در رابطه با پروژههای مسکن مهر در استان شده است.
* افزایش هزینهها، اما و اگرهای ثابت ماندن قیمت ساخت در مسکن مهر
در همان ابتدای آغاز به ساخت پروژههای مسکن مهر، تمام قراردادها بر مبنای هر متر 300 هزار تومان بسته شد و امروزه علیرغم افزایش قیمت در مصالح ساختمانی و دیگر موارد مورد نیاز این گونه ساخت و سازها، با ورود و حمایت دولت در این بخش کماکان این قیمت ثابت نگه داشته شده است.
گودرزی، این قیمت را فقط برای هزینه ساخت اعلام کرد و گفت: طبیعتاً باید هزینههای دیگر از قبیل انشعابها، محوطهسازی، آمادهسازی، هزینههای پروانه ساخت و نظام مهندسی، آزمایشگاه و ثبت را نیز باید به قیمت تمامشده اضافه کنیم.
رئیس پروژههای مسکن مهر در لرستان، عدم افزایش هزینهها بیش از توان پیمانکار را شرط خوش قولی خود و همکارانش در تحویل مسکن در زمانهای اعلام شده دانست و گفت: عمدتاً باید تمام قراردادهایمان را تا سال 91 به پایان برسانیم، اما اگر این قیمت (هر متر 300 هزار تومان) جوابگوی کار نباشد مسلم است که کار به خوبی پیش نمیرود.
وی راهحل این ناهمخوانی قیمت و هزینهها را کمک و حمایت دولت از طریق وزارت مسکن و شهرسازی دانست و یادآورشد: اگر ناهمخوانی قیمتها و هزینهها بیشتر از این بشود، خود وزارت وارد کار میشود و از طریق یارانهها کمک میکند، چنان که همین الان هم یارانهها به پروژههای ما تزریق شده است.
گودرزی اضافه کرد: به عنوان مثال ایجاد شبکههای خدماتی، خودش هزینه گزافی بود که دولت پذیرفت و دارد از محل یارانهها آن را حل میکند، به طوری که متقاضی فقط هزینه انشعاب را میپردازد ولی هزینه شبکه را پرداخت نمیکند و یا 50 درصد هزینه پروانه ساخت را خود مسکن و شهرسازی متقبل شده است.
وی با بیان این که مسلم است که بخشی از کمکها را نیز در آمادهسازی پرداخت میکنیم، تصریح کرد: تا به حال حدود 2 میلیارد تومان در خرمآباد، 150 میلیون تومان در بروجرد و در دیگر شهرها تا حدود 100 میلیون تومان سعی کردهایم کمک نمائیم که قیمت تمامشده را برای متقاضی کم کنیم و به عبارتی ثابت نگه داریم.
* شاید واحدهای مسکن مهر بیمشتری بمانند
گودرزی در خصوص پروژههای جدید مسکن مهر گفت: تصور میرود که تا دو سال آینده به پروژه جدید نیازی نداشته باشیم، به طوری که همین الان در شهرهای کوچک استان متقاضی مسکن مهر کفاف پروژههای در حال ساخت را نمیدهد (یعنی متقاضی به اندازه کافی این پروژهها وجود ندارد)، شاید به این خاطر باشد که چون تسهیلات پرداخت میکنیم، نزدیک به نیمی از مردم خودشان وارد ساخت و ساز میشوند و نیازی به مسکن مهر دولتی ندارند.
مطالب مشابه :
بررسی بخش مسکن در طرح جامع جدید شهر خرم آباد
مباحث و مسائل برنامه ریزی شهری در شهر خرم آباد مربوط به مسکن ، قیمت مسکن
"قیمت مسکن" در تهران و شهرستان + جدول
"قیمت مسکن" در تهران و شهرستان + جدول خرم خیابان خرم فرح آباد بلوار کشاورز خیابان
ساخت 20 هزار خانه برای فقرای ونزوئلا توسط ایران + عکس
اندیشه خرم آباد سازنده مسکن در ونزوئلا های ارزان قیمت در این کشور بوده و در
فروش زمین جنب گلبهار (( منیژان .. خرم آباد ))
خرم آباد )), مرکز اطلاعات مسکن مهر و سهام پدیده وبلاگ رسانه گشت و گذار در دنياي
تیم ملی هندبال جوانان در خرم آباد
تیم ملی هندبال جوانان در خرم آباد قیمت روز مسکن . مردم مهمان نواز خرم آباد آماده
شاید واحدهای مسکن مهر بیمشتری بمانند
* انباشت عقبماندگیها در مسکن مهر خرمآباد
پوکه معدنی تبریز (پوکه سفید رنگ) بستان آباد فروش پوکه، فروش بلوک
سبک بتنی و انبوه سازان مسکن در اهواز، شیراز خرم آباد *قیمت مناسب و سرویس دهی
مراسم تودیع و معارفه مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان برگزار شد
خرم آباد نیوز این هفته نماز جمعه خرم آباد در مصلی الغدیر تجارت، ملی و مسکن
مسابقات فوتسال نیروی انتطامی با شرکت 20 تیم در خرم آباد
مسابقات فوتسال نیروی انتطامی با شرکت 20 تیم در خرم آباد اسدآبادی 4 1 مسکن و قیمت هتل
برچسب :
قیمت مسکن در خرم اباد