نحوه نگارش رزومه ( نمونه رزومه )

برای موفقیت در کاریابی، معمولاً تهیه یک رزومه مناسب اهمیت زیادی دارد. درستی نوشتاری و بی‌غلط بودن رزومه نیز از مسائل مهم تهیه یک رزومه دانسته می‌شود.

کارنامک یا رزومه به نوشته‌ای گفته می‌شود که پیشینه تحصیلی، مهارتی و شغلی و برخی جزئیات زندگی یک شخص در آن درج می‌شود تا شرکت‌ها و کارفرماها بتوانند با مطالعهٔ ان در مورد استخدام یک شخص تصمیم بگیرند. به عبارتي ديگر، رزومه متنی است چند صفحه ای حاوی اطلاعات و مشخصات فردی که قبل از مصاحبه در اختیار کارفرمایان قرار گرفته و به آنان امکان میدهد تا ارزیابی اولیه ای از توانایی های شغلی شما داشته باشند. در واقع رزومه باید تصویری ذهنی از شما و فعالیتهای شغلیتان، به خواننده ارائه کند. از این حیث رزومه جنبه ای تبلیغاتی دارد بدین ترتیب که ویژگیهای مؤثر و مفید خود را در اختیار کارفرما قرار میدهید و به نوعی سعی میکنید تا وی را متقاعد سازید که از بین چندین داوطلب، شما را برای شرکت در مصاحبه انتخاب نماید.

رزومه باید به طور مثبتی مهارتها و توانایی های شما را نشان دهد. رزومه در عین حال که باید صادقانه باشد، وبایدعاری از تعارفات و شکسته نفسی باشد.


رزومه زندگی نامه، شرح گذشته و یا حال شما نیست (هر چند که قسمت عمده آن مربوط به سوابق کاریتان میشود). اولین هدف رزومه جلب توجه کارفرماست. بنابراین در هر جمله ای که مینویسید باید سعی کنید به نوعی علاقه و توجه خواننده را جلب کنید. یک رزومه خوب میتواند کلید موفقیت شما در امر کاریابی باشد. به آن از دید انجام وظیفه نگاه نکنید.

 

رعايت نكات زير در تهيه فرمت رزومه بسيار مهم است:


1- عنوان فایل رزومه

عنوان فایل رزومه را بهتر است نام درستی انتخاب کنید. از نوشتن فارسی رزومه خودداری کنید و کلمه روزمه را در نام فایل با دیکته صحیح بنویسید. مثلا فایل‌های روزمه زیادی گرفته‌ام که در نام فایل نوشته شده rezome, rezume. بهتر است نام فایل طوری باشد که هم نام شما را داشته باشد و هم اشاره به این‌که سند حاضر رزومه است داشته باشد. بنابراین پیشنهاد می‌کنم نام فایل را با چنین قالبی انتخاب کنید: Hassan.Ahmadi.Resume.PDF

2- Resume یا CV

بین رزومه و CV (Curriculum Vitae) تفاوت وجود دار. روزمه خلاصه‌ای از تجربیات شما است که معمولا بهتر است دو صفحه باشد. اما CV حداقل دو صفحه است و جزییات بیشتری از تجربیات تحقیقاتی، مقالات چاپ شده، سوابق آکادمیک، افتخارات و جزییات بیشتری راجع به کار را در بر خواهد داشت. اگر سابقه فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی دارید بهتر است از CV استفاده کنید. در غیر این صورت عنوان رزومه خود را CV نگذارید.

۳- فرمت فایل رزومه

روزمه خود را در قالب فایل PDF ارسال کنید. استفاده از فایل PDF برای اسنادی که لازم هست سندیت داشته باشند بهتر از Word است.



۴- رزومه یا فرم استخدام

بسیار زیاد دیدم که فایل‌های دریافتی، فرم استخدامی بوده‌اند تا روزمه. فرم استخدامی اطلاعاتی را برای ثبت در بانک اطلاعاتی شرکت‌ها از شما می‌گیرد و معمولا قالب خاصی هم دارد مثلا حداقل میزان حقوق درخواستی یا امکان ماموریت و مواردی از این دست را دارد که جزو اطلاعات کلیدی یک رزومه نیست و برای زمان مصاحبه لازم است. بنابراین اگر روزمه شما فرم استخدامی شرکتی است که به‌واسطه یکی از آشنایان آن را گرفته‌اید، لطفا، لطفا، همین حالا از ارسال آن به شرکت‌ها خودداری کنید.

۵- عکس در رزومه

توصیه‌ زیادی هست که در رزومه عکس نگذارید. من هم پیشنهاد می‌کنم که در روزمه خودتون عکس نگذارید. یک حقیقت ساده رو باید به شما بگم که خوب یا بد بودن تصویر شما می‌تونه در قضاوت تصمیم‌گیرنده برای مصاحبه با شما تاثیر بگذاره. حتی اطلاعاتی از قبیل آدرس محل سکونت هم لزومی ندارد که در رزومه باشد مگر این‌که جایی که برای آن روزمه ارسال می‌کنید بخواهد از طریق پست با شما مکاتبه کند که البته این موضوع هم مربوط به قرن گذشته است و حالا دیگه معمولا ارتباطات از طریق ایمیل انجام می‌شود.

۶- حقوق درخواستی

جای میزان حقوق درخواستی شما در رزومه نیست! رزومه درباره این نیست که شما چقدر حقوق می‌خواهید. روزمه درباره این هست که اهداف شما چیست و چه دستاروهایی تاکنون داشته‌اید. اگر میزان حقوق برای شما مهم است (برای چه کسی مهم نیست؟) بهتر است تحقیق کنید و محدوده دستمزدی شغل تخصصی خود را بشناسید و به این موضوع در جلسه مصاحبه بپردازید.

۷- عنوان شغلی به اندازه سابقه کار

خیلی زیاد دیدم رزومه افرادی که ۲ یا ۳ سال سابقه کار دارند و در عناوین شغلی خود از مدیر واحد یا مسئول بخش استفاده کرده‌اند و در جلسه مصاحبه مشخص شده که این تصور خود افراد از کاری که انجام می‌دهند بوده نه واقعیت شغلی آنها. وزن کلمه مدیریت برای فردی که سابقه کار بالایی ندارد زیاد است و بهتر است که از عنوان درست برای شغل و تجربیات خود استفاده کنید. حتی کسانی هم که سابقه بیشتری دارند باید از عناوین صحیح برای شغل خود استفاده کنند و از بزرگنمایی خودداری کنند.

۸- استفاده از ایمیل درست

بسیار مهم است در رزومه از ایمیل درست استفاده کنید. لطفا از ایمیل‌هایی با عناوین Shamilakhoshgele، GoldPesar2000، Asaljoon84،AsemaneAbiEshgh و از این موارد استفاده نکنید. آدرس ایمیل نماینده هویت شما است و لطفا از یک ایمیل با نام واقعی خود استفاده کنید، مثل :  [email protected]  يا  [email protected]


شیوه های متفاوتی برای نگارش رزومه متداول و مرسوم است و هر کس به مقتضای سلیقه و هدفی که از نگارش رزومه دارد ، شیوه خاصی را بر می گزیند . اما به طور کلی اصول و سرفصل بندی عمومی رزومه ها به شرح زیر است:

۱- جزئیات شخصی(Personal Details)

اغلب رزومه ها با این بخش آغاز می شوند . آن چه می بایست در این بخش ذکر شود شامل نام ، آدرس ، شماره تلفن ، آدرس پست الکترونیک و تاریخ تولد است.

۲- پروفایل شخصی(Personal Profile)

وارد کردن پروفایل در رزومه امری سلیقه ای است و ضروری محسوب نمی شود . آن چه در پروفایل به نگارش در می آید ، تصویری کلی و گویا از شما است که به طور جزئی تر در سایر بخش های رزومه ذکر می شود.

۳- تحصیلات و توانایی های علمی(Education and Qualifications)

این بخش شامل تمام سوابق تحصیلی و علمی شما ، از دیپلم دبیرستان و نام دبیرستان گرفته تا آخرین مدرک تحصیلی ، رشته ها و گرایش ها و زمان بندی هر دوره ی تحصیلی خواهد بود. به یاد داشته باشید که حتماً ذکر کنید در حال حاضر مشغول گذراندن چه دوره ای هستید . سایر دوره های علمی – کابردی که در کنار تحصیل آکادمیک گذرانده اید را هم حتماً بنویسید.

۴- سوابق شغلی (Skills and Work Experiences)

در این بخش باید کل سوابق شغلی شما ، اعم از تمام وقت یا پاره وقت ، با ذکر نام و تلفن یا آدرس محل کار ، به اضافه تاریخ و دوره اشتغال فهرست شود.

۵- انتشارات و مقالات(Publications)

فهرست کتب و مقالاتی که منتشر کرده و یا در کنفرانس ها ارائه نموده اید به اضافه زمان انتشار را در این بخش بیاورید. اگر خلاصه مقالات را به رزومه ضمیمه نمایید بهتر است.

۶- سایر اطلاعات(Additional Information)


نگارش این قسمت ضروری نیست ، اما چنان چه لازم دانستید توضیحی جانبی روی سوابق تحصیلی و شغلی خود بنویسید ، می توانید این بخش را اضافه نمایید.

۷ – علائق(Interests)


فهرستی از علائق خود در زمینه های فوق برنامه مثل ورزش یا هنر را در این بخش بنویسید و احیاناً اگر سوابق حرفه ای در این زمینه ها دارید حتما ذکر کنید.

۸ – معرف ها(References)

نام ، رتبه ، درجه تحصیلی ، آدرس یا تلفن و کلاً اطلاعات مربوط به معرفین خود ( که معمولا اساتید شما هستند ) را در این بخش بیاورید . این معرف ها می بایست همان معرفینی باشند که توصیه نامه های شما را تکمیل نموده اند.



* سایر توصیه ها


- پیش از نگارش رزومه ، خوب در مورد سوابق تحصیلی و شغلی خود فکر کنید تا چیزی را از قلم نیاندازید . سعی کنید تا حد امکان ، مدارکی دال بر سوابقتان آماده و ترجمه کنید تا ضمیمه رزومه نمایید.

- از دروغگویی یا بزرگنمایی جداً پرهیز کنید ، ممکن است برایتان دردسر ساز شود!

- بهتر است رزومه را در ۲ روی یک کاغذ A4  تنظیم نمایید. بهترین حجم رزومه در همین حد است.

- حتماً چند نسخه اضافه از رزومه برای خودتان نگه دارید تا در صورت لزوم از آن ها استفاده کنید.

- در مورد نگارش انگلیسی ، حتماً درباره متن رزومه با یک مترجم و یا کسی که انگلیسی ادبی را به خوبی می داند مشورت کنید.

- رزومه را حتما تایپ کنید و از ارائه رزومه دست نویس جداً خود داری کنید.

* نمونه رزومه :    يك نمونه

migna.ir


مطالب مشابه :


نحوه نگارش رزومه ( نمونه رزومه )

نحوه نگارش رزومه ( نمونه این تصور خود افراد از کاری که انجام می‌دهند فارسی (دانشنامه




سایتهای جالب و دیدنی + رزومه+ Ankara, Turkey

برای ایران روی پرچم ایران یا روی کلمۀ فارسی های کاری است و از نمونه رزومه های




رزومه

نام ، رتبه کاری ، مدرک تحصيلي ، آدرس يا تلفن و اطلاعات مربوط به معرفين خود نمونه رزومه:




رزومه نویسی - استخدام

وجه اول برای تهیه رزومه کاری، نوع به زبان فارسی باشد. رزومه مادران نمونه




آکهی جذب 6000 نیروی آماده به کار در سراسرکشور

نمونه رزومه نمونه سوال و جواب ارشد ادبیات پیام نور نیم درس 16 زبان فارسی سوم




برچسب :