تاریخچه نمایش شهر قصه
شهرقصه در ۸۰۰۰صفحه تایپ شده و ۸ساعت نوار ضبط شده از متن وجود دارد. بیژن مفید یکی از نسخهها را با گروه نمایش برنامه دوم رادیو تهران ضبط کرده بود. با جا افتادن کار در خانه پیش آهنگی ناحیه پنج تهران. خیابان شهباز کهآتلیه تئاتر نامیده شده بود. حدود یکسال، هر هفته با تماشاچیان دعوتی اجرا میشد.
شهر قصه اولین بار خارج از « آتلیه تئاتر» در دبیرستانی در ناحیه پنج تهران اجرا شد.
تمرینات و اجراها یک سال ادامه داشت. اردیبهشت ۱۳۴۷فرخ غفاری، خجسته کیا و رضاقطبی شهر قصه را به جشن هنر دوم دعوت کردند. شهر قصّه چهارشب در جشن هنر شیراز، «دانشگاه پهلوی» سه ماه در تئاتر سنگلج (بیست و پنج شهریور) شش ماه در انجمن اطلاعات بانوان و چند شب در شهرهای جنوب ایران اجرا شد.. ( آبادان.مسجد سلیمان.آغاجاری)
نمایش شهر قصه
درباره نویسنده
بیژن مفید روز ۲۲خرداد ۱۳۱۴در تهران متولّد شد. از کودکی ویلن مینواخت. دردوران دبیرستان در هنرستان هنر پیشگی که دکتر مهدی نامدار رئیسش بود به آموزش تئاتر پرداخت. فهیمه راستکار، هوشنگ لطیف پور، علی نصیریان، جعفر والی، پرویز بهرام، رضا بدیعی، جمشید لایق، از همدورههای بیژن مفید بودند. در سال ۱۳۳۲در هنرستان در مسابقه نمایشنامه نویسی با نمایشنامه عروسکها شرکت کرد و برنده نشد.
بعد از پایان دبیرستان در دانشکده حقوق و بعد در دانشکده ادبیات با ریاست دکتر سیاسی به تحصیل ادبیات انگلیسی پرداخت. همین سالها با عبّاس جوانمرد، هوشنگ لطیف پور، پرویز بهرام و دیگران به جلسات تئاتر شاهین سرکسیان میرفت.
سال ۱۳۳۳دیویدسن برای تدریس ادبیات نمایشی امریکایی در دانشگاه به تهران آمد و بیژن با او به کار پرداخت.
و نمایشنامه باغ وحش شیشه یی نوشته تنسی ویلیامز را با بازیگری بیژن مفید در صحنه گرد در انجمن ایران و امریکا با موفقیت زیاد به صحنه برد. بیژن برای به صحنه بردن نمایشنامه "شهرما" نوشته تورنتون وایلدر و"همه پسرانم" نوشته آرتور میلر دستیار کارگردان او بود. بعد از دیویدسن جرج کویین بی به تهران آمد و بیژن مفید در نمایشنامههای «بیلی باد»، «مرد دوم» و «سفر دور و دراز به درون شب» به عنوان بازیگر و دستیار کارگردان با او همکاری کرد.
بیژن مفید با گروههای تئاتری که تشکیل میشد همراهی و همکاری داشت. ایدههای جستجوگر او برای زبان تئاتری منجر به تشکیل «آتلیه تئاتر» ۱۳۴۵و سال ۱۳۴۷بوجود آمدن کارگاه نمایش شد.
کارگاه نمایش به همت بیژن صفاری و رضا قطبی و با کارگردانهایی مثل خجسته کیا با نمایشنامه حلاج، ایرج انور با نمایشنامه نظارت عالیه و بیژن مفید با نمایشنامه ماه و پلنگ شروع به کار کرد. و تا ۱۳۵۸گروههای مختلفی به جستجوهای تئاتری پرداختند.
بیژن مفید بین سالهای ۱۳۴۲تا ۱۳۴۷حدود ۱۵۰نمایشنامه از آثار کلاسیک دنیا برای برنامه دوم رادیو تهران ترجمه و کارگردانی کرد. چندین قصه برای کودکان، انتشارات فرانکلین و ترجمه فراوان سناریو فیلمهای امریکایی و انگلیسی برای دوبلاژ.
نمایشنامه شهر قصه سال ۱۳۴۷بوسیله انتشارات جشن هنر به چاپ رسید.
نمایش شهر قصه
درباره نمایش
یژن مفید در بروشور شهر قصه نوشته است:
<<شهر قصّه حکایت انسانهای ساخته ذهن یک قصّه گوست. انسانهایی که ماسک حیوانات را به چهره دارند و به دنیای پر از ریا و دروغ کوچکشان خو گرفتهاند. یک روز یک انسان جدید به شهر وارد میشود و به رنگ آنها در میآید و هویت خود را از دست میدهد.>>
بیژن مفید در مورد شهر قصه در مصاحبهیی با بصیر نصیبی در مجله نگین شماره ۴۳آذرماه ۱۳۴۷در جواب سوالی میگوید:
مطالب مشابه :
زندگینامه بیژن مفید
او بعد از اتمام تحصیلات دبیرستانی، دوره هنرپیشگی را نمایشنامههای که خود او نوشته و در
زنانه
تهران در میان بچه های دبیرستانی ،که هر چه فکر می ها نمایشنامه های کلاسیکی که در زیر
میخائیل بولگاکف نویسنده و نمایشنامهنویس مشهور روسی
میخایئل پس از پایان تحصیلات دبیرستانی در ۱۹۰۹ به شد و نگارش نمایشنامه های "آپارتمان
تاریخچه نمایش شهر قصه
شهر قصه اولین بار خارج از « آتلیه تئاتر» در دبیرستانی های بیژن مفید نمایشنامه
نقش آذریهای مهاجر در تئاتر خراسان
نمایشنامههای تئاتر اذریها نخست در محل بازل، خانم سپهرلک و دختران دبیرستانی نیز
ما حرکت می کنیم ... یادی از ابراهیم گله دارزاده و جشنواره تئاتر دانش آموزی بهبهان
بچه های دانش یا سوم دبیرستانی احتمالا نمایشنامه های زیادی
کتابهای کتابخانه مرکز تحقیقات معلمان فلاورجان تا اردیبهشت ماه 1388-قسمت پنجاه و دوم
تازیانه های سلوک نقد و تحلیل چند قصیده از حکیم نمایشنامه. (ویژه دانش آموزان دبیرستانی ) 5.
برچسب :
نمایشنامه های دبیرستانی