آلزایمر

آلزایمر

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد.

 

بیماری آلزایمر: علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظه موقت در دوران پیری آغاز شده و به تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی‌های تنفسی به پایان می‌رسد. مرگ پس از ۵ تا ۱۰ سال از بروز علائم اتفاق می‌افتد، اما بیماری حدود ۲۰ سال قبل از ظهور علائم آغاز شده‌است. این بیماری با از دست رفتن سیناپس‌های نورون‌ها در برخی مناطق مغز، نکروزه شدن سلول‌های مغز در مناطق مختلف سیستم عصبی، ایجاد ساختارهای پروتئینی کروی شکلی بنام پلاک‌های پیری (SP) در خارج نورون‌های برخی مناطق مغز و ساختارهای پروتئینی رشته‌هایی بنام NFT در جسم سلولی نورون‌ها، مشخص می‌شود.

مقايسه تصوير ام‌آر‌آی  مغز عادی و مغز مبتلا به بيماری الزايمر. مقايسه تصوير ام‌آر‌آی مغز عادی و مغز مبتلا به بيماری الزايمر.

 پروتئنهای آمیلوئیدی

در بیماری آلزایمر ساختارهای پروتئینی کروی شکلی در خارج نورون‌های برخی مناطق مغز و ساختارهای پروتئینی رشته‌ای در جسم سلولی نورون‌ها، تشکیل می‌شود. این ساختارهای پروتئینی که به آنها اجسام آمیلوئیدی گفته می‌شود، در اثر برخی تغیرات در پروتئوم سلول‌های عصبی وبهم خوردن تعادل و تغییر در میزان و یا ساختار پروتئین‌های پرسینیلین، آپولیپوپروتئینE، سینوکلئین، و پپتید آمیلوئیدبتا، ایجاد می‌شود. یکی از مهم‌ترین پروتئین‌هایی که در ایجاد آلزایمر نقش دارد، پروتئین پیش ساز آمیلوئید (APP ) نام دارد، این پروتئین در سلول‌های دستگاه عصبی بیان می‌شود و در اتصال سلول‌ها بهم، تماس سلول‌ها و اتصال به ماتریکس خارج سلولی و اسکلت سلولی نقش دارد. پروتئین APP به‌وسیله سه نوع آنزیم پروتئولیتیک پردازش می‌شود. آنزیم‌های آلفا، بتا و گاما- سکرتاز، به ترتیب پروتئین APP را در اسیدهای آمینه ۶۷۸، ۶۷۱ و ۷۱۱برش می‌دهند. با اثر آنزیم‌های گاما و بتا سکرتازبلا بر پروتئین APP، به ترتیب، پپتیدهایی بنام آمیلوئیدبتا۴۰ (دارای ۴۰ اسید آمینه)وآمیلوئیدبتا۴۲ (دارای ۴۲ اسیدآمینه)ایجاد می‌شوند. در حالت عادی مقدار این قطعات در سلول‌ها کم است و به سرعت تجزیه می‌شود اما اگر در پروتئوم سلول‌های عصبی این تعادل برهم بخورد و مقدار این قطعات افزایش یابد، ساختارهای پروتئینی کروی و درنتیجه آلزایمر ایجاد می‌شود. در بیماران مبتلا به سندروم داون ( تریزومی ۲۱) میزان بیان پروتئین APP افزایش می‌یابد و علائمی شبیه آلزایمر مشاهده می‌شود که می‌تواند به علت افزایش مقدار پپتید آمیلوئید بتا۴۲ باشد زیرا ژن پروتئین APP بر روی کروموزوم ۲۱ قرار دارد.

 


مطالب مشابه :


اختلال افسردگی اساسی

دانستنیها ی تاریخ وجغرافیایی ایران وجهان - اختلال افسردگی اساسی از ویکیپدیا، دانشنامهٔ




اختلاف افسردگی

از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد افسردگی (حالت) از ویکیپدیا، دانشنامهٔ




افسردگی و علل آن

بانک مقالات علمی - افسردگی و علل آن - مجموعه مقالات علمی علوم منبع ویکی پدیا. علوی




روش های پر پشت کردن مو

ویکی پدیا پزشکی - روش های پر پشت کردن مو - کامل ترین مطالب و اطلاعات پزشکی




آلزایمر

از ویکیپدیا در دوران پیری آغاز شده و به تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی




کاهش وزن به وسیله قرص های لاغری

ویکی پدیا پزشکی - کاهش وزن به وسیله قرص های لاغری - کامل ترین مطالب و اطلاعات پزشکی




افسردگی وعلل ان

افسردگی درمان نشده می‌تواند شما را در خطر بیش‌تری برای مرگ در سال‌های اول منبع ویکی پدیا




آلزایمر

از ویکیپدیا در دوران پیری آغاز شده و به تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی




داروهای ضد افسردگی چه نوع داروهایی هستند؟

روزهای سرد - داروهای ضد افسردگی چه نوع داروهایی هستند؟ - ویکی پدیا دانشنامه




برچسب :