اروج اميري : ارتباط سيل هاي مرند با شهرک ميلاد و بيمارستان جديد

منبع : ۳۸۶ سهند تبريز - خرداد ۹۰

یادداشت: ارتباط  سيل هاي  مرند با شهرک ميلاد و بيمارستان جديد                * اروج اميري

     در يکي دو سال اخير باران بهاري ، مرند را تبديل به يک شهر سيل زده نموده و خسارات زيادي به شهروندان،کشاورزان و روستائيان وارد ساخته است. البته ناگفته نماند خسارت اين سيل بيشتر بر مي گردد به مديريت ضعيف مسئولان تا قدرت تخريب و خسارت زدگي آن!! چرا که اين گونه سيل ها را مي توان با يک برنامه و نقشه دقيق قابل اجرا، مهندسي و مديريت کرد. اما تيم مديريتي ما نه تنها به فکر اين امر مهم نبوده اند بلکه با يک سري کارهاي غير فني و غير اصولي شهر را در فصول بارندگي تبديل به سيلاب نموده اند. براي اثبات اين سخن اگر از ضلع جنوبي شهر و از ناحيه ورودي شهرک ميلاد يک نگاهي به مرند بيندازيد خواهيد ديد که سيل بندهايي براي مهار سيل و هدايت آن به داخل شهر مرند براي نجات بيمارستان جديدالاحداث و شهرک ميلاد با صرف هزينه هاي هنگفت زده اند، بجاي اينکه مسير سيل را از بالا تغيير و منحرف نموده باشند. اگر از خودتان بپرسيد که کدام عقل سليم اين کار را کرده است؟ نگارنده به شما پاسخ مي دهد که  افرادي سودجو در طول 10 سال اخير منابع طبيعي بکر و زمين هاي روستائيان همجوار را در منطقه جنوبي شهر با نام شهرک ميلاد تصرف کرده و با اين کار مشکل جدي براي خود شهر مرند ايجاد نموده اند. و اگر از شهرک ميلاد بازديد کنيد خواهيد ديد که نقشه تفکيک قطعات اين شهرک و خيابانهاي آن از 8 -7 سال پيش آماده و اجرا شده و در اين خيابان ها کسي نيست جز قشون مورچه ها و ملخ ها و ... که مسکني براي خود ساخته اند!

از طرفي ديگرکارشناسان امر بارها در گفتگو با خبرنگار ما نه تنها ساخت و ساز مقابل جريانات سيل و در معدن شن و ماسه و بر روي رودخانه خشک شده راتاييد نمي کنند بلکه ساخت و ساز را در چنين زمين هايي خطر آفرين مي دانند. چرا که ساختمانها و آپارتمان هاي واقع در چنين زمين هايي در مواقع زلزله نمي توانند از خود مقاومت نشان دهند چرا که جنس زمين و خاک شني و ماسه اي آن فاقد استحکام است و کارشناسان زمين شناسي اين سخن را تاييد مي کنند.

با وجود آن در سه سال اخير متاسفانه آپارتمان هاي مسکن مهر در دور تا دور اين شهرک و خارج از محدوده آن همانند سپر دفاعي آن ساخته شده است و اين در حالي است که وزير مسکن وقت در بازديد از پروژه هاي مسکن مهر با مشاهده اين موقعيت جغرافيايي از خود واکنش  نشان داده و معترضانه خطاب به مسئولان مرندگفته بود که مگر در  مرند شما  قحطي زمين وجود داشت که مسکن مهر و شهرک ميلاد را در جلو دهانه ورودي سيل مرند ساخته ايد؟    براستي کدام عقل سليم ساخت و ساز در داخل رودخانه و در مسير سيل را تاييد و قبول مي کند؟ حال نظر شما را به سخنان برخي از مسئولان دست اندرکار جلب مي کنيم: مجري شهرک ميلاد در يک نشست خبري خود با خبرنگاران در سال 84 گفته بود : « سکونت در شهرک ميلاد از سال 1386شروع مي شود. » اين در حالي است که تا بدين حال در خود  شهرک ميلاد يک نفري هم حاضر نشده ساختماني بسازد ( تمامي آپارتمانهاي مسکن مهر در خارج از محدوده شهرک ميلاد ساخته شده )  علت آن بر مي گردد به عدم استحکام لازم و ناامن بودن زمين هاي شهرک از حوادث و بلاياي طبيعي.


مطالب مشابه :


 معرفی شرکت عمران شهر جديد سهند

عملکرد مسکن مهر در شهر جدید سهند تبریز. احداث تعداد 304 واحد آپارتمان تخصیص و واگذار




شهردار سهند از ساخت بزرگ ترین پارک مینیاتوری ایران در شهر جدید سهند خبر داد.

تحول بزرگی در شهر جدید سهند آموزش آپارتمان نشینی و در یک قدمی تبریز.




اروج اميري : ارتباط سيل هاي مرند با شهرک ميلاد و بيمارستان جديد

هفته نامه سراسری سهند تبریز اصولي شهر را در فصول آپارتمان هاي مسکن مهر در دور




برچسب :