استانهای عراق

 

شناخت اجمالی از موقعیت استان های عراق در بررسی بازار آن کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که عراق امروز از نواحی بسیار متفاوت به لحاظ قومیت و مذاهب مختلف تشکیل شده است و تجار ایرانی می بایست بسیار هوشمندانه مناطق هدف بازرگانی خود را انتخاب نمایند ، این مهم با وجود احزاب متعصب در برخی استانها بسیار خطرناک و در برخی استان های دور به جهت فاصله زیاد و همجواری با دیگر کشورهای رقیب از اهمیت کمتری برخوردار است. برخی از استان ها نیز صرف نظر از حضور شیعیان یا دیگر احزاب و اقلیت ها، بسیار ناامن اعلام شده است شاید بتوان گفت برخی از استان های جنوبی بویژه هم مرز با ایران و چند استان شمالی کشور عراق به مراتب از امنیت، رونق و پتانسیل های بیشتری برخوردار هستند که در نهایت مطالعه بیشتر استان های عراق را می طلبد. در ادامه برای هر یک از استان های هجده گانه عراق توضیح مختصری آورده شده است تا انشاء ا… علاقه مندان به بازار عراق با کلیاتی از مناطق مختلف این کشور آشنا گردند.

استان بغداد:

استان بغداد یکی از استان های هجده گانه کشور عراق است که مرکز آن شهر باستانی بغداد (پایتخت عراق) است این استان که در قسمت مرکزی کشور عراق قرار دارد از استان کم وسعت این کشور است.

بیشتر ساکنان این استان را به طور عمده عرب ها تشکیل می دهند. در این استان اقلیت های آسوری و کردی نیز به ویژه در شهر بغداد زندگی می کنند.

بغداد:

بغداد بزرگترین شهر عراق، مرکز استان بغداد و پایتخت این کشور است. این شهر را دومین شهر بزرگ جنوب غربی آسیا بعد از تهران دانسته اند.

استان اربیل:

این استان در شمال کشور عراق از استان های کرد نشین است.

اربیل:

اربیل (در کردی هه ولیر: Hewler با تلفظ هاؤلر، در عربی: اربیل) یکی از شهرهای کردستان عراق و مرکز استان اربیل است. در ۸۰ کیلومتری شرق موصل قرار گرفته است. جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۵ (میلادی) ۹۹۰ هزار نفر برآورد شده است.

در سده های میانه اربیل به یک کانون بازرگانی در جاده میان بغداد و موصل تبدیل شد و امروزه نیز با قرار داشتن در مسیرهای جاده ای و ریلی از اهمیت زیادی برخوردار است.

استان انبار:

انبار بزرگترین استان عراق در غرب این کشور قرار گرفته است. نام این استان و منطقه فارسی است و در زمان ساسانیان انبار آذوقه لشکریان ایرانی رهسپار مرزها بوده است.

رمادی:

رمادی مرکز استان انبار عراق است. شهر رمادی درصد کیلومتری غرب بغداد قرار گرفته است. رمادی نقطه جنوب غربی مثلث سنی در عراق به شمار می آید. بیشتر مردم رمادی سنی مذهب و از قبیله دلیم هستند.

یکی از شهرک های چسبیده به رمادی به نام حبانیه محل یکی از پایگاه های بزرگ نظامی آمریکاییان به نام التقدم است.

استان بابل:

مساحت: ۶۴۶۸ کیلومتر مربع

جمعیت: حدوداً ۱۷۵۰۰۰۰ نفر

حله:

حله در جنوب بغداد و در استان بابل واقع شده است و در عراق مرکزی کنار رودخانه فرات، صد کیلومتری جنوب بغداد حله مرکز استان بابل و نزدیک شهرهای باستانی بابل قدیم و کیش قرار دارد. تولیدات این شهر که در منطقه کشاورزی واقع است و عمدتاً از طریق پمپاژ آب از رودخانه آبیاری می شود شامل حبوبات، میوه و منسوجات است.

حله زمانی مرکز عمده دانش و پژوهش اسلام شیعی بود. مشهور است که مقبره حضرت حزقیل (پیامبر یهودی) در نزدیکی این شهر می باشد.

استان بصره:

استان بصره در جنوب عراق واقع شده و با کشورهای ایران و کویت مرز بین المللی دارد. مرکز آن شهر بصره است که دومین شهر بزرگ عراق پس از بغداد است. پس از ایجاد ناحیه خود مختار کردستان در شمال عراق، استان های بصره، ذی قار و میسان نیز خواستار تشکیل یک منطقه خودمختار شده اند.

استان تمیم (کرکوک):

اکثریت قریب به اتفاق جمعیت را کردها تشکیل می دهند. از سال ۲۰۰۳ حدود ۱۰۰۰۰۰ عرب این استان را ترک نموده اند و حدود ۳۰۰۰۰۰ مهاجر کرد به این استان بازگشته اند. پس از تهاجم نظامی آمریکا به طور غیررسمی قسمتی از این استان تحت کنترل کردها قرارگرفته است.

کرکوک:

کرکوک مرکز استان تمیم (استان کرکوک) و در شمال شرقی عراق واقع است.

نکته: در راستای سیاست عربی نمودن رژیم بعث قسمت هایی از این استان جدا و به استان های صلاح الدین و سلیمانیه ملحق گردید. نام قبلی استان کرکوک بوده که به تمیم تغییر نام یافته است.

استان دهوک:

استان دهوک از استان های کردنشین کشور عراق است که در شمال این کشور و در منطقه خودگردان کردستان قرار دارد. نام این منطقه در زبان آسوری نوهادرا است و پیش از ۱۹۷۶ میلادی بخشی از استان نینوا بشمار می آید و استان موصول هم نامیده می شد. درجنگ ۱۹۹۱خلیج فارس، شهر دهوک تخلیه شد و به اشغال نیروهای بعثی درآمد. از زمان سرنگونی صدام حسین این شهر از نو رونق خود را بازیافته است.

دهوک:

این شهر مرکز استان دهوک عراق است. مردم این شهر به گویشی از زبان کرمان جی تکلم می کنند.

استان دیاله:

استان دیاله یا دیالی از استان های شرقی کشور عراق است. نام دیاله برگرفته از یکی از شاخه های اصلی رودخانه دجله می باشد. ساکنان این استان به طور عمده عرب هستند. از شهرهای بزرگ آن می توان خانقین را نام برد. در این استان درختان نخل و پرتقال به وفور یافت می شود.

بعقوبه:

این شهر مرکز استان دیاله است. که در ۵۰ کیلومتری شمال شرقی بغداد، در کنار رودخانه دیاله و درست در لبه بیرونی مثلث سنی نشین عراق واقع شده است.

جمعیت این شهر بالغ بر ۳۰۰۰۰۰ نفر می باشد، اما برطبق گزارشی در فوریه ۲۰۰۷ به دلیل فرار ساکنین به خاطر خشونت و جنایت فرقه ای یا مخفی ماندن مردم در منازل، بعقوبه مانند یک شهر متروکه شده است.

استان ذی قار:

نکته: به همراه دو استان بصره و میسان به عنوان یک منطقه خود مختار در نظر گرفته شده است.

ناصریه:

ناصریه در کنار رود فرات و مرکز استان ذی قار می باشد. فاصله این شهر تابغداد ۳۶۰ کیلومتر است. در سال ۲۰۰۳ جمعیت آن ۵۶۰۲۰۰ نفر تخمین زده شده که اکثریت آن شیعه است.

استان سلیمانیه:

استان سلیمانیه در قسمت شمال شرقی عراق و در مجاورت کشور ایران واقع شده است و غالب جمعیت آن کرد می باشند. این استان بخشی از ناحیه خود مختار کردستان می باشد.

سلیمانیه:

شهر سلیمانیه (به کردی: Slemani سل ی مانی، به عربی: السلیمانیه) مرکز استان سلیمانیه عراق است. این شهر در شمال شرقی عراق، نزدیک به مرز ایران و در منطقه خودگردان کردستان قرار دارد. جمعیت آن ۸۰۰۰۰۰ نفر و زبان مردم آن کردی است و از کانون های مهم اقتصادی در کردستان عراق است. این شهر و به طور کل استان سلیمانیه پیوندهای استوار اقتصادی با ایران دارد.

استان صلاح الدین:

مساحت این استان ۲۴۷۵۱ کیلومتر مربع است و جمعیت آن حدوداً ۱۱۴۶۰۰۰ نفر بود. مرکز این استان شهر تکریت است ولی شهر دیگری به نام سامرا که به مراتب از تکریت بزرگ تر است نیز در همین استان قرار دارد. این استان را به نام صلاح الدین ایوبی از رهبران مسلمان کرد تبار مربوط به سده دوازدهم میلادی نامگذاری کرده اند.

استان قادسیه:

استان قادسیه یکی از استان های هجده گانه کشور عراق است. این استان در مرکز عراق قرار گرفته و مرکز آن شهر دیوانیه است.

دیوانیه:

دیوانیه مرکز استان قادسیه است. نواحی اطراف شهر که به خوبی از طریق رودخانه فرات آبیاری می شود، غالباً به عنوان یکی از حاصلخیزترین مناطق عراق مطرح است. این شهر در مسیر راه اصلی حمل و نقل راه آهن بین بغداد و بصره واقع شده است.

استان کربلا:

کربلا نام یکی از استان های هیجده گانه کشور عراق است. مرکز آن شهر کربلا است.

کربلا:

کربلا یکی از شهرهای کشور عراق است که در ناحیه باختری فرات قرار دارد و فاصله اش تا بغداد ۱۵۰ کیلومتر است.

استان مثنی:

مثنی (یا المثنی، تلفظ، مثنا) در جنوب عراق قرار دارد و با کشور عربستان سعودی هم مرز است. مرکز این استان شهر سماوه است.

سماوه:

سماوه مرکز استان مثنی، در ۲۸۰ کیلومتری جنوب شرقی بغداد می باشد.

شهر در نیمه راه بین بغداد و بصره و در لبه شمالی استان مثنی واقع شده است .

استان میسان:

میسان در شرق عراق و در مرز ایران قرار گرفته است. مرکز آن شهر عماره است که بر کرانه رود فرات قرار گرفته و ساکنان آن بیشتر شیعه هستند و بسیاری از آنان را عرب های مرداب نشین تشکیل می دهند .

استان نجف:

نجف نام یکی از استان های هیجده گانه کشور عراق است. مرکز این استان شهر نجف و از مراکز شیعه نشین است و مرقد امام علی (ع) و مسجد کوفه در این شهر قرار دارد.

نجف:

این شهر در ۱۶۰ کیلومتری جنوب بغداد قرار گرفته است. این شهر مرکز استان نجف است و از مقدس ترین شهرهای شیعی و مرکز قدرت سیاسی شیعیان در عراق بشمار می رود. شهر نجف از لحاظ جغرافیایی در نزدیکی شهر کوفه قرار گرفته است. نزدیکی شهر نجف و کوفه به نحوی است که نمی توان این دو شهر را از یکدیگر مجزا دانست.

استان نینوا:

استان نینوا از استان های کشور عراق، که در شمال غربی این کشور واقع است. مرکز این استان شهر موصل و ساکنین این استان به طور عمده عرب می باشند.

موصل:

موصل به عربی: الموصل، به کردی: Musil، به آسوری: Ninewa، شهری است در شمال کشور عراق و مرکز استان نینوا است. رود دجله از میان آن می گذرد و پنج پل دو قسمت شهر را به هم پیوند می دهند. این شهر در ۳۹۶ کیلومتری شمال غربی بغداد قرار دارد.

در صد عمده ای از جمعیت شهر را عرب ها تشکیل می دهند. در این ناحیه اقلیت های کرد و آسوری نیز زندگی می کنند. جمعیت شهر ۵۷۰۰۰۰ نفر بوده است.

استان واسط:

واژه واسط در زبان عربی به معنی میانی و میانگاه است. علت این نامگذاری این است که منطقه واسط در راستای رودخانه دجله در میانه راه بغداد به خلیج فارس قرار دارد. شهرهای اصلی آن عبارتند از کوت و الحی.

کوت:

کوت مرکز استان واسط، واقع در شرق عراق که اکثریت قریب به اتفاق مردم کوت شیعه دوازده امامی می باشند.


مطالب مشابه :


آشنایی با شهر اربیل عراق

آشنایی با شهر اربیل عراق در سده‌های میانه اربیل به یک کانون دانشگاه پزشکی اربیل




گفتگو با پروفسور عباس ولی رئیس دانشگاه کردستان - هه ولیر :

دانشنامه های دانشگاه دانشگاه در اربیل است، این سراسر عراق نیز بنا به




فرصت های شغلی با حقوق عالی در اربیل عراق

هفتمين همايش پ‍ژوهشی ساليانه دانشجويان دانشگاه های علوم با حقوق عالی در اربیل عراق.




همکاری های آموزشی و درمانی دانشگاه بصره عراق و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه رونق می گیرد

همکاری های آموزشی و درمانی دانشگاه بصره عراق و دانشگاه علوم شهر اربیل ترکمن های عراق




استخدام کاریابی بین المللی کارپیرا در آلمان،سوییس و اربیل عراق

استخدام کاریابی بین المللی کارپیرا در آلمان،سوییس و اربیل عراق دانشگاه آزاد های




گفتگو با پروفسور عباس ولی رئیس دانشگاه کردستان - هه ولیر :

دانشنامه های دانشگاه دانشگاه در اربیل است، این سراسر عراق نیز بنا به




ترکیه بزرگترین دانشکده دندانپزشکی را در اقلیم کردستان عراق افتتاح کرد

عراق که از سوی دانشگاه عراق در سال 2008 موفقیت های اربیل در




انجمن علمي شيمي محض دانشگاه آزاد دزفول

انجمن علمي شيمي محض دانشگاه عراق+ کار در اربیل عراق+ اربیل + کار در های پیشین




استانهای عراق

نهایت مطالعه بیشتر استان های عراق را کردستان عراق و مرکز استان اربیل دانشگاه




اشنای با کشور عراق

کامیون های عراق ممانعت سه استان اربیل،سلیمانیه حقوق دانشگاه قاهره




برچسب :