بيمارستان سوانح طالقاني مشهد فقط افتتاح شد، فعال نيست

محمدجواد رنجبر: با وجود اين كه بيش از يك ماه از افتتاح رسمي بيمارستان سوانح شهيد طالقاني مشهد با حضور وزيربهداشت، درمان و آموزش پزشكي مي گذرد، اما اين بيمارستان از پذيرش بيماران خودداري مي كند.

 

بيمارستان نيمه فعال سوانح طالقاني مشهد

 

اين در حالي است كه مسئولان اجرايي استان به عنوان بخشي از هيئت دولت تمام تلاش خود را براي راه اندازي هرچه سريع تر اين مركز درماني به لحاظ موقعيت خاص مشهد طي يك سال گذشته به كار گرفتند.

به گزارش خراسان، چند تن از خوانندگان روزنامه از طريق ارسال پيام كوتاه و تلفن خواستار پيگيري روزنامه خراسان در مورد علت پذيرش نشدن بيماران در اين بيمارستان شدند.

بر اساس اين گزارش، بيمارستان سوانح امدادي شهيد طالقاني مشهد، به عنوان اولين بيمارستان سوانح امدادي كشور كه در خارج شهر واقع است، ١٢ شهريورماه سال جاري با حضور وزيربهداشت، درمان و آموزش پزشكي در ١٠ كيلومتري منطقه جنوب غربي مشهد افتتاح شد.

بناي ساختمان بيمارستان
سال ١٣٤٦ توسط پزشك خيري به نام «حب حيدر»  به منظور نگهداري بيماران اعصاب و روان ساخته شد كه تا سال ٥٧ به همين منوال فعاليت داشت.

از سال ٥٧ تا ٦٣ هيچ گونه فعاليتي در اين بيمارستان صورت نمي گرفت تا پس از پيروزي انقلاب و از سال ٦٣ به سازمان منطقه اي بهداري وقت خراسان واگذار شد و از آن سال تا سال ٧٤ تحت عنوان بيمارستان ريوي طالقاني با هدف نگهداري بيماران مسلول داير بود.
شايان ذكر است از سال ٧٤ تا پايان سال ٨٥ بيماران مجذوم شفا يافته در اين مكان نگهداري و درمان مي شدند ولي چون از حدود ٤ سال پيش نياز به يك بيمارستان سوانح ( سانترتروما) در محدوده جنوب غرب شهر مشهد احساس مي شد، موضوع موردنظر در سفرهاي نوروزي مقام معظم رهبري به مشهدمقدس با ايشان مطرح و مورد موافقت معظم له قرار گرفت و پس از تصويب آن در شوراي اداري استان، طرح اوليه ساخت چنين بيمارستاني در اواخر سال ٨٤ توسط رئيس وقت دانشگاه علوم پزشكي مشهد پيگيري شد.

وزير بهداشت در مراسم افتتاح اين بيمارستان گفته بود: پروژه بيمارستان سوانح امدادي شهيد طالقاني مشهد با وجود اين كه بودجه چندان زيادي را به خود اختصاص نداده ولي به دليل اين كه براي خدمت رساني به زائران و مردم مشهدمقدس است، شرايط ويژه اي دارد.

دكتر كامران باقري لنكراني تاكيد مقام معظم رهبري بر تاسيس بيمارستان سوانح امدادي در دو محور ورودي شهر مشهد را در راستاي تاسيس بيمارستان سوانح امدادي شهيد طالقاني مشهد بسيار موثر عنوان كرد واظهار داشت: در جلسه ماه رمضان سال گذشته در حضور مقام معظم رهبري، قول راه اندازي اين بيمارستان قبل از شروع ماه رمضان سال جاري داده شد كه طبق وعده به اين مسئله عمل شد.
وي همچنين در حاشيه افتتاح اين بيمارستان در گفتگو با خبرنگاران، مشهد را شهري با ويژگي هاي خاص معرفي كرد و ادامه داد: اين شهر گسترش پيدا كرده و راه هاي اصلي دسترسي تا بيمارستان هاي اصلي آن طولاني است واگر كسي بر اثر سانحه اي بخواهد به مراكز درماني مركز شهر مراجعه كند ممكن است مدت ٢ ساعت به لحاظ ترافيكي و فشار ازدحام در راه معطل شود كه اين زمان بايد به حداقل برسد. دكتر لنكراني تصريح كرد: شهري مانند مشهد مقدس كه زائران از سراسر جهان براي زيارت امام رضا(ع) به آن مي آيند، در كشور كمتر وجود دارد و ما وظيفه داريم امكانات حفاظتي و مراقبتي از بيماران تصادفي را به صورت ويژه انجام دهيم.

وي با اشاره به دستور سال ١٣٧٨ مقام معظم رهبري مبني بر ساخت بيمارستان سوانح امدادي در دو محور ورودي شهر مشهد، گفت: اين موضوع هنوز اجرايي نشده بود ولي از سال گذشته به دنبال سفر استاني هيئت دولت به مشهد مقدس، اجراي طرح بيمارستان در برنامه هاي جدي قرار گرفت. تقريبا در دي ماه ٨٥ طرح آغاز و در مدت كمتر از ١٠ ماه مجموعه موردنظر بازسازي شد و مورد بهره برداري قرار گرفت.

دكتر لنكراني درباره تاثيرات احداث مركز سوانح امداد شهيد طالقاني در حاشيه شهر مشهد اظهار داشت: تاسيس اين مركز درماني ارتقاي وضعيت درمان هاي سوانح امدادي در مشهد را به دنبال خواهد داشت و براي ساكنان حاشيه اي، دسترسي به مراكز درماني را آسان تر خواهد كرد.

با وجود تاكيد مقام معظم رهبري و گفته هاي دكتر لنكراني به ظاهر وزير بهداشت هنگامي كه اين بيمارستان را افتتاح كرده خبري از تكميل نبودن آن نداشته، وگرنه شايد اين بيمارستان را افتتاح نمي كرد. خبرنگار خراسان براي دريافت اطلاعات بيشتر و تهيه گزارشي از علت پذيرش نكردن بيماران در بيمارستان شهيد طالقاني مشهد، به اين بيمارستان مراجعه كرد و به سراغ دكتر شقايق مدير بيمارستان رفت تا با او مصاحبه كند، اما وي از انجام مصاحبه خودداري كرد و خواستار هماهنگي با روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شد اما در عين حال يكي از كاركنان را براي بازديد از بيمارستان با ما همراه كرد.

مشاهدات خبرنگار خراسان از داخل بيمارستان حاكي است: تنها بخشي كه فعال است، بخش درمانگاه اورژانس و آزمايشگاه است.

ساير بخش ها نيز تقريبا تكميل بوده و در برخي بخش ها نيز چند كارمند حضور دارند. آسانسورها در حال تكميل است و كارگران مشغول كارند.

قسمتي از بيمارستان نيز كه قرار بود در فاز اول به بهره برداري برسد، در مراحل مياني قرار دارد و هنوز در حال ساخت و ساز است.

تنها آمبولانسي كه در اين بيمارستان موجود است، يك بنز قديمي است.

بخش راديولوژي هم به علت خراب شدن برد تجهيزات آن غيرفعال است. هيچ بيمار بستري شده در اين بيمارستان وجود ندارد.

خبرنگار خراسان براي دريافت اطلاعات بيشتر با مسئول روابط عمومي بيمارستان شهيد طالقاني تماس گرفت.

ناصر قادري در اين باره گفت: درمانگاه اورژانس و نيز پاراكلينيك بيمارستان فعال است و دستگاه راديولوژي نيز نصب وراه اندازي شد ولي به دليل مشكل در برد آن، فعال نيست.

وي ادامه داد: پرستار و پزشك عمومي به صورت ٢٤ ساعته در بيمارستان حضور دارند.

مسئول روابط عمومي بيمارستان طالقاني در مورد علت بستري نشدن بيماران نيز گفت: معاون درمان دانشگاه بايد به صورت رسمي، آغاز بستري كردن بيماران را اعلام كند و به ساير بيمارستان ها نيز اطلاع دهد.

وي در پاسخ به اين كه چرا با وجود تكميل نبودن، بيمارستان توسط وزيربهداشت افتتاح شد افزود: نظر مسئولان بيمارستان اين بود كه زماني بيمارستان راه اندازي شود كه تجهيزات آن كامل باشد، ولي اين گونه نشد.

قادري ادامه مي دهد: هنوز دانشگاه آمبولانس به بيمارستان نداده و در حال حاضر يك آمبولانس بنز قديمي براي موارد اضطراري فراهم كرده ايم.

وي نبود تيم هاي جراحي، تكميل نبودن بخش هاي سي تي اسكن و راديولوژي، تحويل نشدن دستگاه بنديلاتور ( تنفس مصنوعي) را از مشكلات اين بيمارستان برشمرد و ابراز اميدواري كرد اين مشكلات تا پايان مهرماه مرتفع شود.

مسئول روابط عمومي بيمارستان طالقاني در مورد تاسيسات ناتمام اين بيمارستان هم گفت: عمليات مربوط به نصب و راه اندازي آسانسور و سيستم اكسيژن مركزي هنوز به اتمام نرسيده و كارهاي جزئي نيز نظير شبكه رايانه اي اتاق ها نيز مانده است.

وي در مورد قسمتي از بيمارستان كه هنوز در حال ساخت است نيز افزود: آن بخش كه قرار است كلينيك هاي ارتوپدي و درماني در آن قرار گيرد به مراسم افتتاح نرسيد كه به احتمال زياد تا پايان آبان ماه تكميل مي شود.


مطالب مشابه :


بررسي علل و هزينه مراجعات مجدد بيماران به بخش جراحي ارتوپدي بيمارستان

بررسي علل و هزينه مراجعات مجدد بيماران به بخش جراحي ارتوپدي بيمارستان شهيد چمران شيراز طي




مدير شبكه بهداشت و درمان خبر داد :كمبود ١٨٠ تخت بيمارستاني در تربت حيدريه

بيمارستان نهم دي تربت حيدريه كه در بخش هاي اطفال، زنان و زايمان و ارتوپدي با




مرگ جوان سقزي

اشکان حيدري ‌بعد از ظهر چهارشنبه هفته گذشته 14 دي ماه ارتوپدي است بيمارستان




مهدی محرری از الف تا ی

به عنوان كار دانشجويي از 1367 تا بهار 1369 در بخشهاي مجروحين، ارتوپدي و بيمارستان (دي ماه




بيمارستان سوانح طالقاني مشهد فقط افتتاح شد، فعال نيست

خبرنگار خراسان - بيمارستان سوانح طالقاني مشهد فقط افتتاح شد، فعال نيست -




معرفی بیمارستان امام خمینی(ره) تهران

بيمارستان امام دوم يا سوم دي ماه امسال كه بيماران غدد، گوارش، ارتوپدي، اعصاب همه




آدرس و شماره تلفن بیمارستانهای شهر تهران

انجمن جراحان ارتوپدي بيمارستان دي ( بستري بجز قلبي ) تقاطع خيابان وليصر و خيابان شهيد




برچسب :