نحوه انتخاب برندهاي بزرگ دنيا

اين روزها ديگر در بازار پررونق محصولات تكنولوژي، عرضه يك محصول يا خدمات جديد با تكنولوژي متفاوت تنها نيمي از راه پيش روي شركت‌هاي توليدكننده بزرگ است.


نيم ديگر راه اما در گرو انتخاب يك نام مناسب از هر جهت براي آن محصول است؛ نامي كه بايد در عين ويژه و منحصر به فرد بودن، توجه كاربران اوليه و بعد از آن مخاطبان خارجي را به خودش جلب كرده و البته قبلا انتخاب نشده و به لحاظ قانوني مشكلي نداشته باشد.در واقع نگاهي به بازار محصولات پرطرفدار عرصه تكنولوژي نشان مي‌دهد كه بسياري از اين محصولات صرف‌نظر از كيفيت و قابليت‌ها، به دليل نام ويژه و جالب توجه‌شان انتخاب و خريده مي‌شوند.در اين ميان ده محصول مشهور و پرطرفدار بازار تكنولوژي از اين منظر قابل بررسي هستند.نام اين محصولات به اندازه كافي جالب توجه، كنجكاوي‌برانگيز و البته ساده است.وب‌سايت
www.cio.com هم در واقع فرآيند انتخاب نام مشهورترين محصولات تكنولوژي را مورد بررسي قرار داده است كه آن را در زير مي‌خوانيم.

iPod: غلاف اين محفظه را باز كن
در طول روند توسعه خط توليد MP3Playerهاي شركت Apple، استيو جابز، مديرعامل اين شركت هميشه درباره استراتژي اين شركت كه براساس آن iMac به عنوان يك مركز و كانون توجه براي محصولات ديگر شركت محسوب مي‌شود، صحبت مي‌كرد.
سرانجام آنها براي انتخاب نام MP3Player جالب و متفاوتي كه قرار بود براي اولين بار در سال 2001 به بازار عرضه شود، از كارشناس قوانين كپي‌رايت به نام «ويني چيكو» كمك گرفتند.
در حالي كه فكر چيكو با انواع مختلف نامه‌هايي كه با Mac هم در ارتباط باشد مشغول بود، ناگهان مفهومي از يك سفينه فضايي در نظرش مجسم شد.
او اين مفهوم را با اين دستگاه جديد منطبق كرد و به اين نتيجه رسيد كه سطح رويي و پلاستيكي اين دستگاه احساس ارتباط نزديك‌تري را به كاربران مي‌دهد. به اين ترتيب واژه Pod به معناي غلاف و پوسته، مبناي اين نامه قرار گرفته تا با اضافه كردن حرف «i» به عنوان حرف آغازگر iMac آن را با استراتژي شركت Apple همراه كند.

BlackBerry: لذتي شيرين
شــــــركــت كــــانـــادايـي Research in Motion در سال 2001 براي دستگاه بي‌سيم جديد خود كه مبتني‌بر ارتباط از طريق ايميل بود، از شركتي به نام Lexicon Branding كمك گرفت. در نهايت مسوولان RIM به اين نتيجه رسيدند كه واژه ايميل را كه براساس تحقيقات فشار خون كاربران را افزايش مي‌دهد، از ذهنشان دور كنند.
در عوض آنها به فكر انتخاب نامي افتادند كه علاوه‌بر القاي حس شادي به كاربران، احساس آرامش را هم به آنها بدهد. كليدهاي كوچك و كنار هم اين دستگاه در نظر كارشناسانLexicon Branding به صورت خوشه‌اي از دانه‌ها تصوير مي‌شد.
با اين اوصاف توجه اين كارشناسان به نام‌هايي مانند توت‌فرنگي، خربزه و ميوه‌ها و سبزيجات مختلف ديگر جلب شد تا در نهايت «تمشك سياه» نام انتخابي آنها شود كه علاوه‌بر زيبايي، يادآور رنگ مشكي بدنه اين دستگاه باشد.

Fire Fox: افسوني براي بار دوم
انتخاب نامي مناسب براي مرورگر متن باز شركت Mozilla كه با ماهيت آن هم سازگار باشد، كار مشكلي بود.
با اين همه اولين نسخه مرورگر اين شركت با نام «Firebird» روانه بازار شد. با اين حال وقتي قرار شد نسخه بعدي اين مرورگر به بازار معرفي شود، مسوولان Mozilla تصميم گرفتند كه به جاي يك نام تكراري نام ديگري را براي محصول جديد خود انتخاب كنند. به اين ترتيب Fire Fox به عنوان نام جديد مرورگر متن باز شركت Mozilla انتخاب شد كه به عقيده كارشناسان اين شركت علاوه‌بر تلفظ زيبا، كاملا منحصربه‌فرد و به خاطر ماندني است.

Twitter: در يك لحظه با 140كاراكتر با دوستان ديجيتال خود مرتبط شويد
وقتي نرم‌افزار ساده و تحت‌وب كه «جك دورسي» در سال 2006 طراحي كرده بود محبوب و محبوب‌تر شد، نوبت به انتخاب يك نام مناسب براي آن رسيد.
اين كار به عهده فردي به نام «بيز استون» گذاشته شد. اين وب‌سايت استون را به ياد راه برقراري ارتباط پرندگان با هم از طريق جيك كردن انداخت؛ يك راه كوتاه اما مفهومي براي برقراري ارتباط با ديگران.
به عقيده استون همه كاربران اين وب‌سايت در واقع از همين راه جيك‌جيكي براي ارتباط با يكديگر استفاده مي‌كردند. به اين ترتيب اولين چيزي كه به ذهن او متبادر شد «twttr» بود كه صدايي شبيه به جيك‌جيك داشت. بعد از آن صداهاي ديگري به اين واژه اضافه شد تا «twitter» شكل بگيرد و در نهايت به يك تريبون آزاد براي چهل‌وچهارمين رييس‌جمهور آمريكا تبديل شود.

Windows 7: تا شماره 7 بشمار
معرفي جديدترين نسخه سيستم‌عامل مشهور شركت Microsoft، دغدغه نامگذاري آن را براي مديران اين شركت به همراه آورد. اين در حالي بود كه بعد از نامگذاري نسخه قبلي با نام Vista، بسياري از افراد اعلام كردند كه نام‌هايي مانند windows xp يا 95 را بيشتر ترجيح مي‌دهند. بنابراين كار انتخاب اسم راحت‌تر شد.
در واقع اين هفتمين نسخه از سيستم‌عامل windows بود كه عرضه مي‌شد و به همين دليل windows 7 بهترين انتخاب بود. از طرفي عدد هفت هم معمولا نشان‌دهنده شانس و موفقيت است كه اين موضوع هم از نظر مسوولان Microsoft به دور نماند.

Think pad: سادگي برنده است
خط توليد نوت‌بوك‌هاي پرطرفدار اين نام در سال 1992 راه‌اندازي شد تا مفهوم جديدي از شناخت و درك را پيش روي كاربران خود قرار دهد. همزمان مسوولان IBM به فكر انتخاب نامي مناسب براي اين كامپيوترها افتادند؛ نامي مانند Think pad.
مشكل اما اين بود كه نام اغلب محصولات اين شركت يك شماره و عدد را در خود داشتند.
با اين حال IBM‌ها اين جرات را به خرج دادند تا امروز Think padها براي تمام كاربران دنيا شناخته شده باشند.

ANDROID: سري و مرموز، اما نه چندان هيجان‌انگيز
داستان اين نام در واقع به سال 2005 برمي‌گردد كه يك شركت، نرم‌افزاري با اين نام را خريد كه در پوششي مرموز براي توليد نرم‌افزار براي گوشي‌هاي موبايل فعاليت كند. اين موضوع در نهايت به عرضه اولين موبايل مبتني بر اين نرم‌افزار با نام G1 در روز 22 ماه اكتبر سال 2008 منتهي شد.

WIKIPEDIA: درست همان چيزي كه معني مي‌دهد
WIKIPEDIA در واقع نام چند گونه‌اي از تكنولوژي WIKI براي ايجاد وب سايت‌هاي گروهي است.
ايـن نـــام همچنيـــن از واژه ENCYCLOPEDIA به معني دايره‌المعارف هم مشتق شده است.
WIKIPEDIA اين روزها به قدري مشهور شده است كه گاهي كودكان ياحتي بزرگترها به اشتباه آن را براي كتاب‌هاي مرجع يا در دايره‌المعارف‌ها به كار مي‌برند.

MAC OS X: شبيه به گربه‌سانان
سيستم عامل پرطرف‌دار شركت APPLE در حقيقت نشانه عدد 10 رومي است. هر چه باشد اين محصول دهمين نسخه از سيستم عامل اين شركت است. از طرفي بسياري X را شبيه به كدنام‌هايي براي گربه‌هاي بزرگ مانند يوزپلنگ (CHEETAH)، شيركوهي (PUMA)، پلنگ (PANTHER)‌ و يا ببر (TIGER)‌ مي‌دانند.

RED HAT LINUX: نامي غني‌شده از معنا
اين نام يادآور رنگ قرمز است كه در تاريخ غرب نشانه آزادگي و جنگ با دشمنان است.
از طرفي «مارك اوينگ» موسس اين شركت هميشه در زمان تحصيل خود كلاه قرمز رنگ پدربزرگش را به سرمي‌گذاشت و به اين دليل در ميان متخصصان تكنولوژي شهرت داشت. با اين اوصاف «اوينگ» پروژه‌هاي نرم‌افزاري‌اش را با نام‌هايRED HAT 1، RED HAT 2 و.... نامگذاري كرد.

 

منبع : دنياي اقتصاد

نویسنده :ندا لهردي

برگرفته از سایت itanalyze


مطالب مشابه :


اسم شركت هاي مهم كامپيوتري چگونه انتخاب شده!؟

ميوه مورد علاقه استيو جابز مؤسس و بنيانگذار شركت اپل، سيب بود و بنابراين اسم شركتش را نيز اپل (به معني سيب ) گذاشت. Adobe. اسم رودخانه اي كه از پشت منزل




نام شرکت های بزرگ چگونه انتخاب شده است؟

نام شرکت های بزرگ چگونه انتخاب شده است؟ نامگذاری شرکت های بزرگ جهان که اغلب، پیدایش آنها بر اساس بررسی های عمیق علمی صورت گرفته، هرچند ساده اما قابل تامل




اسم شرکت های مهم کامپیوتری چگونه انتخاب شده است؟

شاید برای شما دوستان عزیزم جالب باشه که بدونین دلایل انتخاب اسم های کمپانی های بزرگ کامپیوتری چیست.برای همین طی یک گشت اینترنتی توانستم این مطلب رو




آغاز ثبت نام رشته های بدون آزمون پیام نور پذیرش بهمن 93 +دانلود دفترچه

1 نوامبر 2014 ... علاقه مندان برای شركت در گزینش رشته‌های کارشناسی دانشگاه پیام‌نور و ... به اطلاع كليه داوطلبان متقاضي ثبت نام و انتخاب رشته براي شركت در




نحوه انتخاب برندهاي بزرگ دنيا

نيم ديگر راه اما در گرو انتخاب يك نام مناسب از هر جهت براي آن محصول است؛ نامي كه بايد ... به اين ترتيب Fire Fox به عنوان نام جديد مرورگر متن باز شركت Mozilla انتخاب




اسم شركت هاي مهم كامپيوتري چگونه انتخاب شده!؟

یکــی بود,یکــــی هســت ❤❤ - اسم شركت هاي مهم كامپيوتري چگونه انتخاب شده!؟ - ...و دستان من کلبه ای را در کنج این دهکده ی جهانی بنا کرد...




برترين نام‌های تجاری (برندهای) ايران

اين شرکت هم تقريباً در انتخاب نام تجاری موفق بوده است، البته تقريباً! مثلاً فرض کنيد اين شرکت به عنوان يک توليد کننده لوازم خانگی بخواهد تنوع بيش‌تری به




نکاتي براي انتخاب يک نام تجاري

انتخاب نام براي شرکت يا محصول شما از اهميت والايي در روند ساخت يک نام تجاري برخوردار است. انتخاب نام مرحله حساسي است که نمي توان در آن شتابزده و عجولانه تصميم




دلیل انتخاب نام شرکت های بزرگ مثل گوگل و مایکروسافت

Dr PC - دلیل انتخاب نام شرکت های بزرگ مثل گوگل و مایکروسافت - کامپیوتر ، سخت افزار، نرم افزار ، هک . امنیت ، ویروس نویسی ، برنامه نویسی ، تازه ها ، اینترنت




نحوه انتخاب یک نام تجاری موفق

انتخاب یک نام تجاری نیاز به دقت فراوانی دارد. یک نام مناسب می تواند نقش مهمی در موفقیت یک کالا ایفا کند. بیش تر شرکت های بزرگ بازاریابی برای انتخاب نام




برچسب :