10 خبر جدید سلامت و بهداشت و پزشکی

هر کيلو وزن اضافه ممکن است چند برابر فشار اضافي به مفصل وارد کند

fat%2Bman%2Bcartoon.gif

مديرگروه روماتولوژي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: متعادل نگاه داشتن وزن در افرادي که علائم هشدار دهنده آرتروز در آنها ايجاد شده، بسيار مهم است؛ چرا که هر کيلو وزن اضافه ممکن است چند برابر فشار اضافي به مفصل وارد کند.

دکتر جعفر فرقاني زاده در گفت وگو با ایسنا، به تمام افراد 50 سال به بالا توصيه کرد که مراقب آرتروز باشند و درد مفاصلي مانند مفصل ران يا لگن را از علايم هشدار دهنده آرتروز عنوان کرد و گفت: گاهي اوقات ممکن است، اين افراد به مفاصل ديگري همچون مفاصل بين بند انگشتي دستها نيز مبتلا شوند اما درگيري مفاصل لگن و زانو كه به هنگام راه رفتن بيمار را دچار مشکل مي‌کند بسيار اهميت دارد.

وي اولين عکس‌العمل در برابر علايم هشداردهنده آرتروز را کم کردن فشار بر روي مفصل دانست و توصيه كرد: بهتر است اين افراد پياده روي و بالا و پايين رفتن از پله‌ها را كاهش داده و همچنين وزن خود را متعادل نگاه دارند.

اين استاد روماتولوژي، انجام نرمش‌هاي مخصوص تقويت کننده عضلات را که ممکن است توسط پزشکان تجويز و توسط فيزيوتراپ‌ها آموزش داده شوند را در درمان آرتروز موثر عنوان و تاکيد کرد: از مصرف دارو به صورت خودسرانه خودداري كرده و فقط تحت نظر پزشک آن را مصرف كنيد.

دکتر فرقاني زاده با بيان اينکه آرتروز در کشور ما جزو بيماري‌هاي شايع مفصلي محسوب مي‌شود و به خصوص آرتروز زانو در ايران بسيار شايع است، گفت: بسياري از افراد بالاي 50 يا 60 سال مبتلا به آرتروز زانو هستند. برخي از آنها دچار معلوليت شده و نمي‌توانند بدون عصا راه بروند و در نهايت نياز به اعمال جراحي چون تعويض مفصل پيدا مي‌كنند.

مدير گروه روماتولوژي دانشگاه علوم پزشکي ايران، با بيان اينکه اين بيماري بسته به چگونگي استفاده از مفصل ممکن است پيشرفت کند، افزود: پيشگيري و درمان غير دارويي آرتروز بسيار اهميت دارد.


دويدن سريع، مغز را تقويت مي‌كند

heel-strike-701737.jpg

يك پژوهش جديد نشان داده است: دويدن به تقويت حافظه و قدرت مغز كمك مي‌كند.

دانشمندان دانشگاه كمبريج در پژوهش جديدي دريافته‌اند كه دويدن سريع به طور منظم نه تنها به از بين رفتن خون اضافي كمك مي‌كند بلكه هم چنين در تقويت ذهن تاثير شگفت انگيزي دارد.

اين محققان دريافته‌اند: تند دويدن باعث رشد سلولهاي جديد در نواحي از مغز مي‌شود كه به نوبه خود سبب تقويت حافظه مي‌شود.

متخصصان اعصاب رفتاري در اين بررسي‌ها با مطالعه روي موشهاي آزمايشگاهي دريافته‌اند كه ورزش آيروبيك سبب رشد سلولهاي خاكستري مغز مي‌شود. اين فرايند با افزايش جريان خون يا افزايش ترشح هورمونها در حين ورزش كردن ارتباط دارد.

اين محققان دريافتند: موشهايي كه به طور منظم ورزش مي‌كنند در طول انجام تمرينات، سلولهاي خاكستري جديدي به دست مي‌آورند.

نمونه برداري بافتي از اين موشها نشان داد كه در اين فرايند به طور متوسط 6000 سلول مغزي جديد توليد مي‌شود. در مطالعات پيشين نيز نشان داده شد كه علائم افسردگي در بيماران مبتلا به اختلال در صورت ورزش كردن به طور منظم بهبود پيدا مي‌كند.



هشدار به رانندگان و موتورسواران؛  براي پيشگيري از سرطان پوست، دستكش بپوشيد

suzuki-gsxr-motorcycle-wallpaper.jpg

متخصصان انجمن سرطان نيوزلند به رانندگان خودروها و بويژه موتورسيكلت‌ سواران هشدار دادند كه براي پيشگيري از سرطان پوست حتما دستكش بپوشند.

 ‌محققان مي‌گويند؛ رعايت اين نكته به ويژه در روزهاي آفتابي ضروري است.

كارشناسان همواره بر سر اين موضوع كه شيشه معمولي مي‌تواند جلوي تشعشعات فرابنفش خورشيدي را بگيرد، چالش داشته‌اند.

اين تشعشعات به گفته متخصصان؛ سبب بروز سرطان پوستي ملانوم و ساير انواع سرطان پوست مي‌شوند.

كارشناسان مي‌گويند؛ شيشه‌هاي معمولي و ساده اتومبيل‌ها فقط مي‌توانند جلوي 37 درصد از اين تشعشعات را بگيرند و مقدار باقيمانده نورخورشيد كه از اين شيشه‌ها به درون نفوذ مي‌كنند، مي‌توانند خطر زيادي بوجود آورند.

اين انجمن تاكيد مي‌كند كه پوشيدن لباس‌هاي محافظ مي‌تواند تاثير مطلوبي را در امر پيشگيري داشته باشد.

آژانس بين‌المللي تحقيقات سرطان نيز اعلام كرده است كه كرم‌هاي ضد آفتاب، مركز اولين خط دفاعي در برابر اين تشعشعات نيستند مگر در قسمتهايي از بدن كه مثل صورت، پوشاندن كامل آنها امكان پذير نيست و بنابراين استفاده از پوشش مناسب در صورت امكان توصيه مي‌شود.


هله هوله خوري سبب بروز افسردگي مي‌شود

candy-2.jpg

محققان و متخصصان تغذيه تاكيد كردند: مصرف تنقلات ناسالم و هله هوله‌ها مي‌تواند سبب بروز افسردگي شود.

دانشمندان انگليسي و فرانسوي در تحقيق جديدي نشان داده‌اند كه هله هوله خوري نه تنها با افزايش اندازه دور كمر، سلامت جسمي را به خطر مي‌اندازد بلكه براي سلامت و بهداشت رواني هم مضر است.

اين دانشمندان اطلاعات مربوط به نوع تغذيه و خلق و خوي 3 هزار و 486 زن و مرد با ميانگين سني 55 سال را كه در اداره‌اي در لندن كار مي‌كردند مورد تجزيه و تحليل قرار دادند.

در بين رژيم‌هاي غذايي كه اين افراد داشتند دو الگوي تغذيه‌اي اصلي شناخته شد كه شامل «الگوي غذايي كامل» و «الگوي غذايي فرآوري شده» بودند.

گروه اول شامل مصرف زياد روزانه سبزي‌ها و ميوه‌هاي تازه و ماهي و گروم دوم شامل مصرف مقادير زيادي دسرهاي شيرين، شكلات،‌ غذاهاي سرخ شده، گوشت فراوري شده و غلات سفيد و محصولات لبني پرچرب بودند.

محققان پس از در نظر گرفتن فاكتورهايي چون سن و جنسيت دريافتند كه مصرف زياد خوردني‌هاي گروه دوم يعني غذاهاي فرآوري شده منجر به بروز افسردگي مي‌شود. اما افرادي كه تغذيه سالم‌تر دارند كمتر دچار حالت افسردگي مي‌شوند.

محققان دريافتند: رابطه قوي بين رژيم غذايي و علائم افسردگي پس از كنترل بسياري از فاكتورهاي خطرزا وجود دارد.


دويدن با پاي برهنه (  Barefoot ) ، مفيدتر از دويدن با کفش است

shoesbarefoot.png

محققان با بررسي تاثير پوشيدن يا نپوشيدن کفش‌هاي ورزشي جديد در هنگام دويدن دريافتند که هنگام دويدن با کفش، تنش بيشتري به مفصل ران، زانو و عضلات قوزک پا وارد مي‌شود، اين تنش‌ها حتي از پوشيدن کفش پاشنه بلند بيشتر است.

براي اين تحقيق 68 نفر از جوانان(37 زن و 31 مرد) که هيچ نوع مصدوميت عضلاني استخواني نداشته و مرتبا 15 مايل در هفته با کفش‌هاي جديد مي‌دويدند، مورد بررسي قرار گرفتند. هر يك از شرکت کنندگان در اين آزمايش، يک جفت کفش ورزشي با طراحي يکسان دريافت كردند، سپس حرکت دويدن آنها بر روي تردميل مورد تحليل قرار گرفت.

اطلاعات پس از زمان گرم شدن بدن و در حالي که دوندگان با سرعتي که خودشان ترجيح مي‌دادند با آن سرعت به دويدن ادامه دهند، جمع آوري شدند. در مقايسه با دويدن با پاي برهنه، محققان به نتايج پيچش بيشتر ماهيچه‌هاي ران، زانو و قوزک پا، افزايش گشتار چرخشي داخلي دوران و انحناي بيشتر ران، افزايش به طور متوسط 54 درصد در چرخش داخلي ران، 36 درصد در انحناي زانو، گشتاور مفصل، معياري از ميزان پيچش بر محوري است که مفصل بر روي آن قرار دارد دست يافتند.

همچنين پياده روي با کفش‌هاي پاشنه بلند، 20 الي 26 درصد و دويدن با کفش‌هاي ورزشي 36 الي 38 درصد، گشتاور مفاصل زانو را افزايش مي‌دهد.

محققان نتيجه گرفتند که هر چند دويدن با کفش‌هاي ورزشي به حفظ سلامتي بدن کمک مي‌کند ولي باعث افزايش تنش در مفاصل ران، زانو و قوزک پا مي‌شود.



خطرات نشستن‌هاي طولاني مدت را جدي بگيريد

ddd647fca4.jpg

پژوهشگران هشدار دادند: حتي براي كساني كه ورزش مي‌كنند نشستن به مدت طولاني عواقب خطرناكي دارد و سبب بروز مشكلات سلامتي جدي مي‌شود.

كارشناسان با استناد به تحقيقات اخير تاكيد كردند: بي‌تحرك بودن و يك جا نشستن به مدت طولاني سلامت انسانها را تهديد مي‌كند و احتمال ابتلا به بيماريهاي جدي مانند ديابت و بيماري قلبي را به ميزان قابل توجهي افزايش مي‌دهد. اين خطر حتي براي افرادي كه به طور منظم ورزش مي‌كنند اما در طول ساعات ديگر دائم مي‌نشينند وجود دارد.

اين تحقيق جديد نشان داده است: احتمال ابتلا به سندرم متابوليك كه منجر به بروز ديابت مي‌شود به ازاي هر يك ساعت نشستن در مقابل تلويزيون براي زنان تا 26 درصد افزايش مي‌يابد و فرقي هم نمي‌كند كه آنها ورزش كرده باشند يا نه.

پزشكان انستيتو كارولينسكا و دانشكده سوئدي علوم سلامت و ورزش خاطرنشان كردند: تنها راه پيشگيري از اين خطر كاهش مدت زماني است كه در طول روز يك جا مي‌نشينيم و بي حركت هستيم. ساده ترين چاره اين مشكل هرازگاهي پياده روي چند دقيقه‌اي در اداره در طول ساعت كار و استفاده‌ از پله‌ها به جاي آسانسور است.


2 زانو و 4 زانو نشينيد

kamar.jpg

دو زانو و يا چهار زانو نشستن در تشديد دردهاي مفصل زانو موثر است.

دكتراصولي ارتوپد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: صحيح نشستن و صحيح برخواستن تاثير مهمي در جلوگيري از ساييدگي و آرتروز زانو دارد.
وي گفت: آرتروز و ساييدگي زانو در ميان زنان بيشتر از مردان است و با توجه به اينكه  عوامل روحي و رواني در افزايش دردهاي مفصلي تاثير گذارند، يكي از علل افزايش دردهاي مفصلي در زنان عوامل روحي است. همچنين افراد مجرد و يا مطلقه بيشتر دچار آسيب‌هاي زانو مي شوند.
وي در مورد كاهش دردهاي زانو و مفاصل تاكيد كرد: افراد مسن كه از درد زانو رنج مي برند، بهتر است از عصا استفاده كنند،‌ چرا كه عصا 50 درصد فشار را كم مي كند و توصيه مي شود عصا طرف مقابل زانويي كه درد مي كند يا آسيب ديده است گرفته شود.
وي گفت: درمان هاي دارويي و جراحي زانو در موارد شديد از درمان هاي ضروري هستند در عمل جراحي زانو، رويه مفصل تعويض شده و در واقع مفصل مصنوعي براي فرد گذاشته مي شود كه درد را تا حد زيادي كاهش مي دهد.

وي گفت: به دنبال آرتروز و ساييدگي زانو كه منجر به بي تحركي و ناتواني در فرد مي شود، افسردگي‌هاي ناشي از بي تحركي، در فرد شدت مي يابد كه با برطرف كردن مشكل زانو و آسيب‌هاي آن اين مشكلات نيز برطرف مي شود.


استرس سبب بروز سرطان مي‌شود

stress.gif

دانشمندان ادعا كردند: استرس مي‌تواند سبب بروز سرطان شود.

نتايج يك تحقيق جديد نشان داد: استرس عامل برخي از سرطان‌ها است.

محققان دريافته‌اند كه احساس روزانه استرس موجب رشد تومورها مي‌شود. آنها به اين نتيجه رسيده‌اند كه هر نوع تروما يا فشار احساسي و جسمي مي‌تواند به عنوان مسيري بين جهش‌هاي ژنتيكي سرطان عمل كند و با به هم پيوستن اين مسيرها و تركيب آنها خطر بروز سرطانهاي كشنده را تشديد نمايد.

جزئيات اين تحقيق در مجله نيچر منتشر شده و براي اولين بار تاييد مي‌كند كه شرايط موثر در بروز سرطان مي‌تواند تحت تاثير فضاي احساسي ما شامل استرس روزانه مربوط به محل كار يا خانواده باشد.

پروفسور تيان زو، متخصص ژنتيك در دانشگاه ييل در آمريكا كه سرپرستي اين پژوهش را برعهده داشته خاطرنشان مي‌كند: كاهش استرس يا پرهيز از حضور در شرايط استرس زا همواره توصيه مي‌شود. اين دانشمندان در مطالعات خود به اين نتيجه رسيده‌اند كه استرس در واقع راه را براي رشد سلولهاي سرطاني هموار مي‌سازد.


مصرف بیش از انداره کراتین موجب پیری زودرس ورزشکاران می‌شود

creatine300.gif

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:«مصرف بیش از اندازه کراتین نه نتها باعث افزایش انرژی نمی‌شود بلکه پیری و فرسودگی زودرس را برای ورزشکاران به همراه خواهد داشت.»

به گزارش سامانه خبری «سلامت‌نیوز»، مصرف کراتین امروزه در بین ورزشکاران ایرانی و البته سایر کشورها شایع شده است، اما بسیاری از این ورزشکاران بدون اطلاع از عوارض مصرف بی‌رویه کراتین، با هدف رسیدن به اهداف خود در مدت کوتاه‌تری اقدام به مصرف بیش از اندازه مجاز این مکمل می‌کنند.

دکتر مسعود کمیاگر در گفتگو  با «سلامت‌نیوز»، کراتین را محصول نهایی سوخت‌و‌ساز پروتیین دانست و اظهار داشت:«پروتیین از آمینو اسیدها تشکیل شده و از ترکیب مشتقات آمینو اسیدها کراتین به  وجود می‌آید.»

وی افزود:«با سوخت و ساز پروتیین‌ها در بدن، کراتین در کلیه و کبد از ترکیب سه آمينو اسيد آرژنين، گليسين و متيونين تولید می‌شود و به همین دلیل بعضی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند این ماده در افزایش انرژی در ورزشکاران مفید است.»

این متخصص تغذیه تصریح کرد:«تقریباً 95 درصد کراتین بدن در عضلات اسکلتی به کراتینین تبدیل شده و بعد درچرخش توسط کلیه ها به میزان 2 گرم درروز دفع می‌شود.»

وی ادامه داد:«خیلی مهم است که کراتین با کراتینین اشتباه گرفته نشود؛ درعضله اسکلتی کراتین نقش مهم و حیاتی به عنوان منبع انرژی آنی و در دسترس برای انقباض عضله بازی می‌کند،  کراتین با فسفوکراتین در یک تعادل قابل برگشت قرار(A.T.P) دارد.»

کمیاگر یادآور شد:«A.T.P برای انجام فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی در بدن نیاز است و تقریبا برای 3 الی 4 ثانیه انقباض عضلات کفایت می‌کند و بعد از آن تمام می‌شود.»

این استاد دانشگاه افزود:«هدف از مصرف مکمل‌های کراتینی بیشینه‌سازی ذخایر کراتین و فسفو کراتین بیشترعضله می‌باشد که باعث تولید سریعتر ATP  در حین 10 الی 20 ثانیه نخست فعالیت‌های  شدید و بی هوازی خواهد شد وهمچنین به طور بالقوه برای بافر کردن اسید لاکتیک و به تأخیر انداختن خستگی مناسب است.»

این متخصص تغذیه گفت:«کراتین به عنوان یک ماده غذایی مکمل در زمان خاص و محدود و تنها باید توسط پزشک متخصص تجویز شود.»

وی ادامه داد:«در بدنسازی، کراتین طی 3-4 هفته به مقدار اندک 5-10 گرم تجویز می‌شود و تنها در عضله‌سازی مفید می‌باشد.»

کمیاگر اظهار داشت:«در باشگاه های بدنسازی، مربیان بدون اطلاع از عوارض استفاده بیش از حد کراتین ورزشکاران را نسبت به مصرف چندین برابر این مکمل غذایی تشویق می‌کنند.»

وی افزود:«در همین رابطه می‌طلبد مسئولان مربوطه نظارت بیشتری بر باشگاه‌های ورزشی و مکمل‌های غذایی موجود در بازار داشته باشند.»

این متخصص تغذیه تصریح کرد:«افزایش بار پروتیین ناشی از مصرف  بیش از اندازه کراتین در بلند مدت می‌تواند، اثرات مخربی برای کلیه داشته باشد.»

وی خاطر نشان کرد:«مصرف بیش از اندازه کراتین نه تنها باعث افزایش انرژی نخواهد شد بلکه پیری و فرسودگی زودرس را برای ورزشکاران به همراه خواهد داشت.»


تاثیر حرکتهای گهواره ای بر روی رشد جنین

fetal-development.jpg

دانشمندان دانشگاه میشیگان اعلام کردند حرکات گهواره ای می تواند باعث رشد بهنر جنین ها شده و آنها را از مقاومت بالاتری برخوردار سازد.

مطالعات جدید نشان می دهد جنینها نیز مانند نوزادان گهواره و لالایی را دوست دارند زیرا ایجاد حرکات گهواره ای در دوران جنینی باعث رشد بهتر آنها می شود.

دانشمندان دانشگاه میشیگان با به آرامی تکان دادن جنین در حال رشد در موشها طی باروری مصنوعی توانستند میزان باروری را تا 20 درصد در این جانداران افزایش دهند به گفته آنها این حرکات آرام در انسان نیز می تواند نتیجه مشابه داشته و درصد موفقیت را در باروری مصنوعی افزایش دهد.

یکی از مهمترین تلاشهای محققان بهبود رشد جنینها در محیطهای آزمایشی به شکلی است که شرایط رشد آنها به شرایط طبیعی رشد نزدیکتر شود زیرا بدن انسان کارآمدترین و موثرترین محیط برای رشد جنین است. شیوه های کنونی باروری مصنوعی با آنچه در هنگام رشد جنین در بدن انسان که مدام در حال حرکت بوده و مواد مختلف در جریانند بسیار متفاوت است.

به همین منظور دانشمندان ابزاری را ابداع کردند تا بتواند حرکات طبیعی را که یک جنین در حال رشد در حالت طبیعی تجربه می کند را به وجود آورد. به گفته محققان این ابزار با ایجاد حرکات منظم و نه متوالی که دانشمندان آن را به حرکات گهواره ای تشبیه می کنند به سلولهای جنین احساس در خانه بودن را می دهد و این احساس رشد آنها را بهبود می بخشد.

این ابزار مخروطی به اندازه یک انگشت دانه است که در انتهای آن شبکه های ریزی برای خروج مواد غذایی قرار گرفته اند. این مخروط به صورت مقطع و برنامه ریزی شده مایعات مغذی را به شبکه ها تزریق می کند که این یکنواخت نبودن باعث القای حرکات طبیعی بدن به سلولها می شود.

بر اساس گزارش ام بی سی، آزمایشها نشان می دهد جنینهایی که با کمک این ابزار گهواره ای رشد داده شده اند بسیار مقاوم تر و سلامت تر از جنینهایی هستند که در شرایط سالم رشد داده شده اند به شکلی که جنین های ثابت از 67 سلول و جنین های متحرک از 109 سلول برخوردار بودند و در نهایت 77 درصد از جنینهای متحرک به باروری موش مادر منجر شدند.





مطالب مشابه :


غذاهای فرنگی

آشپزی - غذاهای فرنگی - آموزش آنلاین شیرینی پزی و آشپزی ایرانی و ملل




سه راهكار بي‌خطر براي مقابله با ولع شيريني‌خوري

دسرهاي مختلف ميوه از قبل را تهيه كرده تا در صورت نياز از اين دسرهاي خاص عسل ارگانيك




معرفي رستوران.هاي بين.المللي تهران(آقا تو عید آی می چسبه)

بود كه خميرپاستا را به شكل.هاي مختلف برش مي.داد. در اين رستوران، دسرهاي خاص پذيرايي مي




نشاسته

از شكستن نشاسته ممكن است به عنوان شبيه‌ساز چربي در تزيين سالاد و دسرهاي خاص آن مناسب




10 خبر جدید سلامت و بهداشت و پزشکی

سبزي‌ها و ميوه‌هاي تازه و ماهي و گروم دوم شامل مصرف مقادير زيادي دسرهاي خاص و محدود و




اهميت خواب و تاثير آن بر اعضاي بدن

تعدادي از موادغذايي به علت داشتن ترکيبات خاص باعث ايجاد پياز- الکل- دسرهاي خيلي




«رمضان»؛ در طهران قديم

طهران قديم از نظر عبور و مرور مقرراتي خاص داشت به اين معني (بعضي از دسرهاي يادشده، مثل




نشاسته چیست

از شكستن نشاسته ممكن است به عنوان شبيه‌ساز چربي در تزيين سالاد و دسرهاي خاص آن مناسب




سس؛ ذائقه ايراني با فرمول خارجي

به عنوان چاشني سالاد و برخي غذاها مثل الويه و سالاد ماکاروني و دسرهاي خاص آن رستوران




برچسب :