آئین نامه مالی ومعاملاتی شرکت نمونه -4

فصل چهارم ـ در یافتها و پرداختها :<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

ماده28: درآمدهای تحقق یافته براثر فعالیتهای شرکت، سرمایه گذاری یا مشارکت و غیره به حساب مخصوصی که به همین منظور بوسیله شرکت افتتاح خواهد شد واریز می گردد برداشت از این حساب با تعیین محل مصرف با امضاء مجاز مذکور در اساسنامه خواهد بود.

ماده29:شعب شرکت موظفند کلیه وصولی های خود را از بابت فروش ضایعات و نظایر آن را بدون حق برداشت به حساب یا حسابهای بانکی تعیین شده شرکت واریزنمایند و مراتب را همزمان به امور مالی اعلام دارند.

ماده30: وجوهی که بوسیله شرکت بعنوان سپرده ،وجه الضمان، وثیقه ونظایر آن دریافت می شود، باید به حساب یا حسابهای بانکی تعیین شده که با تائید هیأت مدیره مه همین منظور افتتاح می گردد واریز شود.

تبصره:شرکت مجاز به دریافت وجه نقد از طرفهای معامله خود نمی باشد.

ماده31:ضبط وجوه یا ضمانتنامه ها یا اوراق  بهادار به نفع شرکت که بعنوان سپرده یا وجه الضمان یا وثیقه و نظایر آن دریافت می گردد برابر مقررات انجام گرفته و به حساب درآمدهای متفرقه منظور میشود.

ماده32:کیله پرداختها توسط چک و از طریق حساب یا حسابهای بانکی (حساب پرداخت) انجام خواهد شد.

تبصره:پرداختهای اتفاقی وجزئی از طریق تنخواه گردان و بطور نقد یا چک از محل حساب بانک تنخواه گردان انجام می پذیرد.

ماده33:هر گونه پیش پرداخت یا علی الحساب با دستور کتبی مدیر عامل یا مقامات مجاز از طرف وی انجام می پذیزد پیش پرداخت یا علی الحساب در موارد زیر ودر حدود اعتبارات مصوب و با رعایت آیین نامه معاملات وسایر مقررات ذیربط قابل پرداخت می باشد .

الف) وجوهی که برای خرید کالا یا خدمات قبل از تحویل کالا یا انجام خدمات بر اساس مذاکرات باید در مقابل رسید و تضمین مناسب به تشخیص هیئت مدیره پرداخت گردد.

ب) وجوهی که بابت افتتاح اعتبارات اسنادی برای خریدهای خارجی و هزینه های متعلق در وجه بانکها پرداخت می شود.

ج) مساعده حقوق ومزایای کار کنان

ماده 34:در صورتیکه پیش پرداخت و علی الحساب در موعد مقرر از طرف گیرنده وجه واریز نگردد امور مالی مکلف است علاوه بر کلیه اقدامات لازم معادل مبلغ پیش پرداخت وعلی الحساب را از محل تضامین و یا هر گونه وجهی که باید به بدهکار پرداخت گردد تأمین و کسر نماید.

ماده35:وجوهی که زائد بر میزان مقرر وصول شده اعم از اینکه این دریافتی اضافی اشتباه پرداخت کننده یا واحد وصول کننده ویا عدم انطباق مبلغ وصولی با مورد مربوطه باشد ویا اینکه تحقق اضافی دریافتی بر اثر رسیدگی شرکت یا واحد ذیربط یا مقامات قضائی حاصل شود باید به ذینفع مسترد گردد.

ماده36:کسر و جمع آوری و تسویه به موقع کسور قانونی را که قانون بعهده شرکت گذاشته بر عهده واحد مالی است .

ماده37:کسرکسور قانونی در مورد پرداختهای موارد مندرج درمواد بند ج در مواد 33و34 و35 بعهده مسئول مالی مسقر در اداره مرکزی است که بر اساس دستورالعملهای یره انجام می گیرد .

ماده38:اعتبار منظور شده در بودجه هر سال تا آخر اسفند ماه همان سال قابل تعهد وپرداخت است و برای آن مقدار از هزینه ها که تا پایان سال مالی انجام شده ولی پرداخت نگردیده اند ذخیره مناسب در حسابها منظور می گردد این هزینه ها در سال مالی بعد از محل ذخیره ها ایجاد شده قابل پرداخت می باشد .

ماده 39: حسابهای بانکی مورد نیاز اعم از ریالی وارزی مطابق با مقررات جاری کشور و ضوابط مورد عمل شرکت به پیشنهاد مدیر عامل و به تصویب هیئت مدیره افتتاح می گردند.

ماده 40 :در صورت نیاز مبلغ تنخواه گردان لازم به مأمورین خرید یا واحدها متناسب انجام فعالیت پرداخت میگردد ضوابط مربوط به تصویب هیئت مدیره خواهد رسید.

فصل پنجم ـ سایر مقررات :

ماده41: اموال و دارائیهای ثابت شرکت عبارت از کلیه دارائی هاست که مالکیت آنها متعلق به شرکت بوده و عمر مفید آنها بیش از یک سال باشد و به منظور استفاده در شرکت کسب و برای فروش مجدد تحصیل نشده باشد .

تبصره 1:اخذ هر گونه وام از سیستم بانکیکشور که منوط به در رهن گذاشتن اموال شرکت باشد در قالب برنامه بودجه مصوب سالانه و دوره ای و با تصویب ریاست محترم بنیاد انجام می شود .

تبصره 2: اموالی که منفرداَ بهای تمام شده آنها50000 ريال یا کمتر باشد براساس اصل اهمیت جزء دارائیهای ثابت شناخته نشده و بدون توجه به عمر مفید آنان به حساب هزینه مربوطه منظور خواهد شد و هیأت مدیره هرسال سقف  رقم مذکور را متعاقباَ تصویب خواهد نمود وهمچنین حقوق مالی تحصیل شده برای شرکت از قبیل حق امتیاز، سرقفلی، حق انعشاب آب و برق و گاز وتلفن و غیره جزء دارائیهای ثابت شرکت محسوب میگردند برای تشخیص این دارائیها با سایر دارائیهای ثابت در متن صورتهای مالی شرکت دو عنوان اموال، ماشین آلات و تجهیزات و دارائیهای ثابت نا مشهود در نظر گرفته خواهد شد .

ماده42:شرکت می توانند دارای یک واحد حسابرسی داخلی باشد که وظایف محوله را تحت نظر مدیر عامل انجام دهد.

ماده 23: شرکت بمنظور محاسبه هزینه استهلاک دارائیهای ثابت طبق قانون مالیاتهای مستقیم عمل می نماید


مطالب مشابه :


دستورالعمل تنخواه گردان

« دستورالعمل تنخواه گردان فرم نمونه. تنخواه گردان بدون دستور و اعلام مركز




تنخواه و انبارداري در كارخانه سيمان سفيد شرق

دستورالعمل های مالی استفاده از تنخواه گردان هزینه های تنخواه گردان فرم اعلام




دانلود فرم صورت خلاصه تنخواه

دانلود نمونه فرم صورتحساب فروش کالا و هزینه های قابل قبول متن نامه درخواست تنخواه گردان




شیوه نامه هاي ضروري در مراحل خرج

3- نمونه اسناد قطعی و غیر قطعی اعلام وصول قرارداد از تنخواه گردان




شیوه نامه هاي ضروري در مراحل خرج

×××بدیهی است در پایان سال ضمن تکمیل و ارائه فرم تنخواه گردان تنخواه جاری *** 13204 هزینه




نمونه سوالات حسابداری مقدماتی

هزینه تبلیغات نسبت به نرخ های اعلام شده در لیستهای تنخواه گردان ثابت




آئین نامه مالی ومعاملاتی شرکت نمونه -4

آئین نامه مالی ومعاملاتی شرکت نمونه تنخواه گردان و بطور خارجی و هزینه های




برچسب :