مراسم حنابندان و عروسی

ازدواج یک سنت الهی است که در همه جا مرسوم و هرکدام از محلات مراسم مخصوص خود را دارند. در هلیله نیز مراسم خاص خود را داشت که به توضیح آن می پردازم امید که بدون نقص در اختیار شما قرار گیرد.

معمولا یا اکثر عروس خانم ها توسط پدر و مادر داماد انتخاب می شد و عروس و داماد بدون اینکه همدیگه را ببینند یا مثل مراسم امروزی که تا نامزد کنیم و همدیگه را بشناسیم نبود روزی را تعیین می کردند که برای دختر یک نشان ببرند و اعلام می کردند که فلان دختر عروس خانواده ما شده تا کسی به خواستگاری او نرود.

یادم میاد خدا رحمت کنه اسیران خاک را همچنین پدر و مادر خودم ، مادرم می گفت روز خواستگاری تا مراسم عروسیش 4 روز بود.

نوبت به عقد که می رسید آخوندی را خبر می کردند و تمام محل را دعوت می کردن و برای عقد به خانه دختر می رفتند و خطبه عقد را جاری می کردند.

وقتی نوبت به مراسم عروسی می رسید چند شب قبل چندنفر از بزرگان داماد با اطلاع قبلی به خانه پدر عروس می رفتند و می گفتند که ما می خواهیم عروسمان(بیگ)را ببریم با اعلام رضایت خانواده عروس مراسم را به این نحو برپا می کردند:

ابتدا یک شب قبل از حنابندان بقچه ای  که شامل لباس و روسری و خلاصه وسایل مورد نیاز عروس بود برای عروس در نظر می گرفتندکه به آن لباس گپو(بزرگ) می گفتند.

فردای آن روز شروع به بستن حجله ای در حیاط و حجله ای هم در اتاقی که عروس در آن بود می کردند. بعد حنا را می خیساندند تا شب برای حنابندان آماده شود.وقتی که شب شد خانواده داماد و تمام مهمانان با دست و کل و بیت خوانی به طرف خانه عروس می رفتند .

دوما حنا می بنده طوق طلا می بنده اگه حنا نباشه دل به خدا می بنده و اشعارهای دیگر که حقیقتا بلد نیستم.

شیرینی مراسم آن موقع آرد و روغن، نقل های رنگی،اَلوک(پاسورک) بود  سپس یک نفر دست و پای عروس و یک نفر دست و پای داماد را حنا می بستند و شیرینی می ریختند. تا وقتی مراسم تمام شود.

فردای حنابندان کسانی که بلد بود آشپزی را کم کم شروع می کردن. عروس را نزد زنان آرایشگر محلی می بردن یا آن زن را به خانه عروس می بردن.

در خانه داماد عصر همان روز سر داماد را در حجله می تراشیدند و روی سرش شیرینی می ریختند و شعر می خواندندسپس به حمام می رفت و بعد از حمام لباس داماد را در سینی می گذاشتند و با گروه موسیقی و طایفه به سمت باغ و چَه شیری(چاه شیرین)به عنوان دوماسرّو می رفتند و شعر می خواندند و بر سر داماد شیرینی می ریختند سپس به خانه بر می گشتند. بعد از اذان مغرب نماز می خواندند و برای صرف شام در حیاط فرش می انداختند و مردان و زنان جداگانه می نشستند شام را در سینی های مسی یا مجمع می کشیدند و به مهمانان می دادند بعد از صرف شام نیز شروع به رقص و پایکوبی . می کردند و آخر شب داماد را به خانه عروس می بردند و آنجا هم کمی رقص و پایکوبی داشتند و در آخر عروس را به دست داماد می دادند تا به خانه بخت خود بروند و تا جا داشتند رقص و پایکوبی بود. اما از فردای عروسی بگم که رسم بود صبحانه عروس از خانه پدر ش برده شود برای صبحانه حلوا آردی می ساختند و به عروس و داماد می دادند. نیمه های روز بود که فامیل برای مبارک باشی به خانه داماد می رفتند برای پذیرایی از این مهمانان مقداری پاسورک(الوک)و آرد و روغن و نقل در نعلبکی می ریختند و به مهمهان می دادند. بعد از 3 یا 7 روز که به واطلبون معروف است طایفه عروس به خانه داماد می رفتند و بعد از آماده کردن عروس به خانه پدر عروس می بردند و  شب از مهمانها  با شام و شیرینی پذیرایی می کردند و بعد از صرف شام به عروس کادو می دادند.


امیدوارم چیزی از قلم  نیفتاده باشد و  برای تمام عروس داماد های آینده آرزوی خوشبختی می کنم و امیدوارم که مراسم به همین پاکی و سادگی برگزار کنند.


مطالب مشابه :


مدل لباس حنابندان 92

مدل لباس مجلسي|مدل لباس شب|مدل لباس عروس - مدل لباس حنابندان 92 - مدل هاي جديد لباس هاي زنانه و مردانه و بچه گانه سال 2014 و 93.




مراسم خواستگاری ونامزدی وعروسی

شب حنابندان که حنارابسیارزیباتزیین می کنند شروع میشود ومراسم مردانه وزنانه ... لباسهای جداگانه داخل چمدانهایی که تزیین شده است وداخل سینی های بزرگ گذاشته این




ترانه های تالش

مراسم خاصی خوانده می شدند مانند این ترانه که در شب حنابندان خوانده می شد . در حنابندان, داماد و .... به جای گروه سواران, ایلی با لباس های رنگین همراه داماد است . با این حال این




لباس نامزدی و حنابندان

گالری عروس شاهدخت - لباس نامزدی و حنابندان - گالری عروس شاهدخت هدفش شاد کردن شماست حتی با کوچکترین چیز. ... آرشیو موضوعی. لباس عروس · ارایش عروس و شب.




مراسم حنابندان و عروسی

ابتدا یک شب قبل از حنابندان بقچه ای که شامل لباس و روسری و خلاصه وسایل مورد نیاز عروس بود برای عروس در نظر می گرفتندکه به آن لباس گپو(بزرگ) می گفتند.




اداب ورسوم عروسی در شهرستان فاریاب

خرید لباس و طلا:زمانیکه کم کم به تاریخ تعیین شده عروسی نزدیک می شوند برای ... شب حنابندان:شبی که فردای آنروز عروسی برگزار میشود مراسم حنابندان می نامند.




نودژ

در یک بعد از ظهر میشه گفت ظهر چون بعد از ظهر مراسم خود را دارند لباس برای عروس می اورند و کلی هم سر و صدا راه می اندازند. راه بدهی جا بدهی ... و اما رسومات شب حنابندان اول.




امشو ، فردشو ، پس فردشو ، تشريف بيارين

8 مه 2006 ... يك عروسي كاملا ديلمي و قديمي البته امروزه از شب اول يعني شب دزك ... از بقيه هم دعوت شده ولي مهمانهاي غريب تر بيشتر شب حنابندان در مراسم شركت مي كنند . ... رسم بر اين است كه عروس لباس عربي سبز كه لباس محلي منطقه است بپوشد .




طرح های ما جهت برگذاری جشن های شما

شیکترین لباس عروس (به انتخاب عروس) 18. تور، شنل، تاج، شستشوی لباس 19. در صورت تمایل آرایش عروس در شب حنابندان 20. سفره عقد و تزئین سفره عقد – جایگاه




لباس حنابندان

باران - لباس حنابندان - این وبلاگ شامل همه نوع مطلب میباشد. ... لباس شب ... و عقد و حنابندان،مدل لباس حنابندان و عقد 2011،مدل مدل لباس زیبا برای مراسم نامزدی و حنابندان.




برچسب :