کیست تخمدان و تنبلی تخمدان
کیست تخمدان و تنبلی تخمدان
طبق معمول ما اول این مورد را از نظر علم پزشکی جدید و سپس از نظر طب سنتی مورد بررسی و درمان قرار می دهیم
نظر علم پزشکی در این مورد :
سندرم تخمدان پر کیست اغلب با قاعدگی نامنظم ، افزایش رشد موهای زائد ( هیرسوتیسم) و چاقی مشخص می شود.. قاعدگی های نامنظم یا سنگین می توانند علامتی از این وضعیت در بالغین باشد. سندرم تخمدان پرکیست امکان دارد در زمانی که خانمی برای باردار شدن مشکل دارد بارز شود.
علائم از اختلال در چرخه تولید مثل منشاء می گیرد. که بصورت طبیعی هر ماهه با آزاد شدن یک تخمک از تخمدان ( تخمک گذاری ) تکمیل می شود.
یکی از اختلالات شایع هورمونی در سنین باروری در زنان است که حدود 5 تا 10 درصد افراد را گرفتار می کند. تشخیص زود هنگام و درمان تخمدان پرکیست می تواند خطر عوارض طولانی مدت مانند دیابت و بیماری قلبی را کم کند . سندرم تخمدان پر کیست اختلالی است که باعث قاعدگی نامنظم و افزایش هورمون مردانه می شود. تخمدانها کیست پیدا می کنند و ممکن است نتوانند تخمک آزاد کنند.
. سه معیار برای تشخیص این اختلال تعیین شده است.
1-قاعدگی نامنظم یا فقدان قاعدگی
شایعترین یافته است. قاعدگی نامنظم به معنای داشتن چرخه های قاعدگی است که در فواصل طولانی تر از 35 روز یا کمتر از 8 بار در سال اتفاق می افتد. این وضعیت ممکن است در هنگام بلوغ و شروع قاعدگی آغاز شود.
2 -هورمون مردانه زیاد
افزایش سطوح هورمونهای مردانه ممکن است منجر به علائم فیزیکی مانند رویش موهای بلند و ضخیم در صورت و سینه، زیر شکم ، پشت ، بالای بازوها یا بالای پاها شود.جوش صورت و طاسی مدل مردانه بشود . به هر حال همه زنانی که سندرم تخمدان پر کیست دارند علائم فیزیکی ازدیاد هورمون مردانه را نشان نمی دهند. آزمایشات خونی برای تشخیص سطح بالای هورمون مردانه در دسترس است.
3- رد کردن سایر وضعیتهایی که باعث ازدیاد هورمون مردانه و قاعدگی غیر طبیعی می شوند.
در این بیماری بدن زن هورمونهای مردانه زیادی تولید می کند. تخمدانها تخمک های کمتری از زمان طبیعی تولید می کنند (کم تخمک زایی)، ممکن است اصلاً هیچ تخمکی آزاد نکنند
( عدم تخمک گذاری) در غیاب تخمک گذاری چرخه قاعدگی نامنظم یا غایب است.
اگر قصد باردار شدن ندارید، پزشک ممکن است قرصهای جلوگیری از بارداری کم هورمون را که حاوی استروژن و پروژسترون صناعی هستند تجویز کند. این داروها تولید هورمون مردانه را کم میکنند و جلوی تولید دائمی استروژن در بدن را میگیرند. این داروها خطر سرطان لایه داخلی رحم را کم میکنند و خونریزی غیرطبیعی را تصحیح می نمایند.
درمان جایگزین دیگر دریافت پروژسترون به مدت 10 تا 14 روز در ماه است. این دارو چرخه قاعدگی را تنظیم میکند و از سرطان لایه داخلی رحم جلوگیری میکند اما سطوح هورمون مردانه را بهبود نمی بخشد.
ممکن است برای تعدیل اثرات ناشی از افزایش هورمون داروهایی را تجویز کند. اسپیرنولاکتون(آلداکتون)اثر هورمونهای مردانه را متوقف میکند و تولید هورمونهای جدید مردانه را متوقف میکند . اسپیرنولاکتون یکی از داروهای دفع کننده آب است و ممکن است باعث شود بیش از روزهای دیگر ادرار کنید. عوارض جانبی دیگر آن ، خشکی پوست، سوزش سردل ، سردرد و خستگی است. دیگر داروهای ضدهورمون مردانه فیناسترید و فلوتامید هستند اما این داروها گرانتر از اسپیرنولاکتون هستند و عوارض جانبی بیشتری دارند.
ممکن است برای حاملگی نیاز به داروهائی برای تحریک تخمک گذاری داشته باشید. کلومیفن یک داروی ضد استروژن است که 5 روز در هفته در اولین بخش چرخه قاعدگی استفاده میشود. اگر کلومیفن به تنهائی موثر نباشد ممکن است در همراهی با آن نیاز به کورتیکواستروئیدها ، ترکیبی از LH و FSH بنام گونادوتروپین یا FSH به تنهائی داشته باشید .
اگر داروها به ایجاد و حاملگی کمک نکنند ، پزشک امکان دارد توصیه به یک جراحی سرپائی بنام لاپاراسکوپی تخمدان کند . در این روش جراح برش کوچکی روی شکم میدهد و لوله ای را که به یک دوربین کوچک وصل است ( لاپاراسکوپ ) در آن قرار میدهد . دوربین تصاویری با جزئیات از تخمدانها و اندامهای لگنی مجاور آن در اختیار جراح قرار میدهد . سپس جراح وسایل جراحی را از برشهای کوچک پوستی دیگر وارد میکند . و از جراحی لیزر یا الکتریکی برای ایجاد سوراخهایی در فولیکولهای بزرگ شده در سطح تخمدانها استفاده میکند .
هدف این کار تحریک تخمک گذاری با کاهش سطوح LH و هورمونهای مردانه است. پزشکان مطمئن نیستند این چگونه اتفاق می افتد. یک فرضیه این است که سوراخ کردن سلولهای تخمدانی تولید کننده هورمون را تخریب میکند .
علایم و نشانه های سندرم تخمدان پر از کیست ممکن است متفاوت باشد. اما شایع ترین شکایات زنان از این وضعیت عبارت است:
▪ قاعدگی نامنظم و یا فقدان قاعدگی: این شایع ترین علامت است. ممکن است قاعدگی در فواصل طولانی تر از ۳۵ روز یا کمتر از ۲۸ روز اتفاق بیفتد.
▪ رویش موهای زاید: افزایش هورمون های مردانه ممکن است به بروز علایم فیزیکی مانند رویش موهای بلند و ضخیم در صورت، سینه، زیر شکم، پشت، بالای بازوها و بالای پاها منجر شود. جوش صورت هم ممکن است در عده ای دیده شود. تمام زنانی که دچار کیست تخمدان هستند همه علایم مردانه را نشان نمی دهند. آزمایش های خون برای تشخیص سطح بالای هورمون مردانه می تواند به درمان کمک کند.
▪ وضعیت های که موجب ازدیاد هورمون های مردانه و قاعدگی نامنظم می شود: کم کاری غده تیروئید سبب کاهش ترشح هورمون تیروئید می شود. این حالت هم می تواند به قطع قاعدگی منجر شود. وجود توده در قسمت غده فوق کلیوی نیز موجب افزایش هورمون های مردانه در بدن می شود. بنابراین در صورت رد سایر دلایل قطع و نامنظمی قاعدگی، پزشک بهتر می تواند کیست تخمدان را تشخیص دهد.
▪ نازایی: نازایی هم گاهی نشان دهنده تخمدان پر از کیست است.
▪ درد مزمن لگن: وجود درد در ناحیه لگن و ران ها هم می تواند از دیگر نشانه های تخمدان پر از کیست باشد.
▪ چاقی: دربعضی از زنان، چاق شدن و اضافه وزن در قسمت کونری بدن (شکم و تنه) از دیگر علایم این بیماری است.اگر کیست تخمدان درمان نشود، چه اتفاقی می افتد؟ در صورتی که کیست های تخمدانی درمان نشوند، ممکن است در طولانی مدت به بیماری های قلبی و دیابت بینجامند.
افزایش چربی های خون و فشارخون، مختل شدن چرخه قاعدگی، خون ریزی های غیرطبیعی و سرطان لایه داخلی رحم ممکن است از عوارض درمان نشدن کیست ها باشند.
همان طور که گفتیم، بدن در این بیماری به انسولین مقاومت پیدا می کند، بنابراین تجمع قند در خون و مصرف نشدن آن در سلول ها می تواند موجب افزایش قند خون و دیابت شود.درمان چگونه است؟
پزشک از شما می خواهد تا به صورت منظم مراجعه کنید و شما از نظر علایم بیماری های قلبی، قندخون و فشار خون تحت کنترل خواهید بود. ممکن است پزشک قرص های جلوگیری از بارداری کم هورمون که حاوی استروژن و پروژسترون هستند تجویز کند. مراقب خود باشیدعلاوه بر رعایت همه توصیه های پزشک و مصرف به موقع داروها، باید از مصرف غذاهایی که موجب اضافه وزن می شود خودداری کنید. رژیم غذایی کم چرب و کم کربوهیدرات، سطح انسولین را افزایش می دهد. بیشتر از میوه و سبزی استفاده کنید. در تعیین رژیم غذایی خوب و مناسب از پزشک خود کمک بگیرید و ورزش کنید. افزایش فعالیت بدنی روزانه در زنانی که دچار تخمدان پر از کیست هستند بسیار سودمند بوده و به درمان و پیشگیری از مقاومت بدن به انسولین و کاهش وزن کمک می کند.
نظر طب سنتی :
اکثریت زنانی که از غذاهای با طبع سرد و فست فود و شیرینی های قنادی استفاده زیاد می کنند حرارت لازم برای فعال سازی تخمدانها را از دست می دهند و عدم فعالیت تخمدانها موجب اختلال در هورمونهای زنانه می شود که علائم و شرایط تشخیص در بالا قبلا ذکر شدند
درمان قطعی این بیماری از نظر طب سنتی :
۱ - تعیین مزاج فرد مورد نظر
۲ - تعدیل مزاج با توصیه جدول غذایی (جدو ل غذایی تعدیل مزاج مربوطه )
۳ - استفاده از ترکیب مخصوص صدگیاه تنتور بومادران و رازیانه با نظر متخصص طب سنتی
این بیماری نهایتا در عرض ۴۰ روز کاملا قابل درمان است و سنوگرافی و تنظیم عادات ماهانه بیمار این بهبودی را تایید خواهد کرد .
ارجعیت روش در مانی طب سنتی در این است که :
۱ - عوارض قرصهای ضد بارداری که برهمه اهل علم ثابت شده است را ندارد
۲ - بیمار می تواند ضمن درمان در مورد بارداری اقدام کند
۳ - این در مان مانند قرصهای بارداری طولانی مدت نبوده و اثرات ماندگار دارد .
عطاری صدگیاه بیش از سیصد مورد از این بیماری را درمان کرده و نتیجه قطعی بدست آورده شده .
جهت سفارش دارو ها برای درمان قطعی با ما تماس بگیرید 09366309421.
مطالب مشابه :
فیستول (فیشر)، کیست مویی و دمل
درمان: حتما جراحی میباشد و تا زمانی که کیست حاوی مو با حاشیه ای از بافت سالم همراه آن برداشته
کیست تخمدان و تنبلی تخمدان
طب سنتی و درمان - کیست تخمدان و تنبلی تخمدان - درمان بیماریها با طب سنتی ، کیست مویی و
کیست پیلونیدال و درمان
کیست پیلونیدال که عموما در بین مردم به کیست مویی مشهور است؛ به (و در کتب طبّ سنّتی به
کیست مویی
کیست مویی. کیست مراحل درمان این عارضه به شیوه طب سنّتی در ادامه آمده است.
موهای زائد بدن یا هیرسوتیسم را با نگاه طب سنتی درمان کنیم
تجارب طب سنتی چای نعناع برای کنترل پر مویی. ( تخمدان + کیست تخمدان )
درمان
کیست پیلونیدال که عموما در بین مردم به کیست مویی مراحل درمان این عارضه به شیوه طب سنّتی
موی زاید را با روش طب سنتی چگونه درمان کنیم
تجارب طب سنتی لذا اکثر افرادی که دچار تنبلی تخمدان ،کیست چای نعناع برای کنترل پر مویی.
دليل ايجاد كيست مويي، کیست پیلونیدال
دليل ايجاد كيست مويي، کیست مردم به کیست مویی مشهور است؛ به شیوه طب سنّتی در
عطاری صد گیاه
طب سنتی و درمان کیست تخمدان و تنبلی فیستول (فیشر)، کیست مویی و
برچسب :
کیست مویی طب سنتی