نکات مهم حواله های پایا و ساتنا در بانکداری اینترنتی

یه سری نکات که در مورد حواله های ساتنا و پایا باید بصورت کلی  بدونید و همینطور داخل سایت بانکداری اینترنتی ملت که می تونه راهگشای شما باشه رو واستون آماده کردم امیدوارم استفاده لازم رو از اون ببرید:

کلا" حواله های سانتا و پایا در حال حاضر بعنوان جایگزین چک بین بانکی یعنی بین ۲ بانک غیر همنام استفاده می شه.منتها خیلی راحت تر،سریعتر و در حال حاضر رایگان. قبلا" شما واسه جابجایی وجه از حسابتون به یه حساب تو بانک دیگه باید حتما" به شعبه دارنده حسابتون مراجعه می کردید و یا وجه نقد دریافت می کردید که از نظر امنیتی و خیلی جهات دیگه مشکل داره یا اینکه چک بین بانکی دریافت کنید که اون هم در حال حاضر بجز داشتن هزینه کارمزد مستلزم اینه که شما فیزیک چک بانکی رو حتما" به شعبه بانک مقصد تحویل بدید که ممکنه خیلی وقتتون گرفته شه ،تازه اگه یه سری مشکلات مثل همخونی نداشتن رمز چک بین بانکی گریبانگیرتون نشه.

البته درسته که در حال حاضر حواله های ساتنا و پایا رو می تونید از شعبه هم انجام بدید،ولی چرا مراجعه به شعبه؟از طریق سایت بانکداری اینترنتی و با امنیت و راحتی هر چه تمامتر این کار رو انجام داده و یه مشتری الکترونیکی باشید.

در حال حاضر انجام حواله های ساتنا و پایا یکی از امکانات ویژه بانکداری اینترنتی ملت  هست.واسه هر دو حواله هم باید کد شبای حساب مقصد رو داشته باشید.

تفاوت‌های سامانه تسویه ناخالص آنی (ساتنا- RTGS)) با سامانه پایاپای الکترونیکی (پایا- ACH)

پایا- ACH

ساتنا- RTGS

مبالغ خرد – تعداد زیاد

مبالغ کلان – تعداد کم و فوری

تسویه خالص مانده در زمان های معین

تسویه به صورت ناخالص و آنی

ارسال دستور پرداخت ها بصورت فایل

ارسال دستور پرداخت ها به صورت انفرادی و تک تک

واریز و برداشت مستقیم

صرفاً واریز (انتقال بستانکار)

از دیگر نکات متمایز ACH نسبت به RTGS استفاده از شماره حساب بانکی ایران (شبا) می‌باشد که مطابق با ضوابط IBAN طراحی شده است.

«شبــــــــا»:

«شبا» عبارت است از شماره حساب بانکی ایران که مطابق با ضوابط IBAN تنظیم شده و به‌منظور تسهیل و استانداردسازی مبادلات بین بانکی و بین‌المللی بانک‌های کشور تعریف و تبیین می‌شود. با تدوین ساختار «شبا» از این پس و به مرور امانه‌های پرداخت بین بانکی منحصراً از این نوع حساب استفاده می‌شود. «شبا» مستقل از نظام شماره‌گذاری داخلی هریک از بانک‌ها است، اما در محاسبه آن از شماره‌حساب مربوط به نظام شماره‌گذاری داخلی بانک‌ها استفاده به‌عمل می‌آید.

«IBAN»:

IBAN که اختصار "International Bank Account Number" می‌باشد، شناسه‌ای است که یک شماره حساب خاص را در یک بانک در سطح بین‌الملل به‌صورت یکتا معرفی می‌کند. این شناسه مطابق با استاندارد بین‌المللی ISO 13616:2007 ایجاد شده به منظور یکسان‌سازی شماره حساب‌های بانکی در سطح بین‌المللی جهت تسهیل در تبادلات بین بانکی، تنظیم می‌شود.

«BBAN»:

BBAN که اختصار "Basic Bank Account Number" می‌باشد، همان شماره حساب فعلی مشتری است. به تعبیری بهتر، BBAN شماره حسابی است که به‌‌عنوان یک شناسه انحصاری، یک حساب خاص را در یک بانک و یک کشور به صورت یکتا مشخص می‌کند.

هنگام استفاده از خدمات سامانه پایا ضروری هست شماره حساب مشتری دستوردهنده و همچنین مشتری گیرنده برمبنای شبا (IBAN) بین بانک‌ها تبادل بشه. اما تا زمان فراگیر شدن ساختار شبا بین مشتریان، لازم نیست که مشتریان شماره حساب خود و یا ذینفع را برمبنای شبا (IBAN) بدانند بلکه آنها با اطلاع از شماره حساب خود (BBAN) خواهند تونست که از خدمات این سامانه استفاده نمایند.

کد شبای هر بانکی رو با دادن شماره حساب متمرکز اون بانک داخل سایت همون بانک میشه دریافت کرد.پس واسه دریافت شبا، داشتن شماره حساب کافیه و از سایت بانک مقصد می تونید کد ۲۴ رقمی شبا رو دریافت کنید.

واسه انجام حواله های پایا و ساتنا بعد از ورود به سایت بانکداری اینترنتی از منوی خدمات،انواع حواله اینترنتی شروع کنید.

حواله ساتنا برای مبالغ ۱۵۰ میلیون ریال و بالاتر استفاده میشه ،سرعت اون بالاتر هست ،در ساعات اداری انجام میشه،و واسه انجام اون هم حتما" باید بسته امضاء الکترونیک داشته باشید(چون حواله بالای ۵۰ میلیون ریال مستلزم داشتن بسته امضاء الکترونیک هست).

حواله پایا واسه مبالغ خرد بیشتر کاربرد داره.یعنی از ۱ ریال تا  ۱ ریال کمتر از یک هزار میلیارد ریال (۹۹۹،۹۹۹،۹۹۹،۹۹۹).بعبارتی حداقل مبلغ واسه حواله پایا وجود نداره.باز هم مثل تمام حواله ها اگر مبلغ انتقال وجهتون  بالای ۵۰ میلیون ریاله، بسته امضاء الکترونیک لازم هست.

اگه حواله ساتنا رو در ساعات اداری انجام بدید، در همون روز انجام میشه،بعبارتی حسب اعلام بانک مرکزي ج.ا.ا ساعات کار سامانه ساتنا در تمامي بانکها در روزهاي شنبه لغايت چهارشنبه از ساعت 8 تا 13 و پنجشنبه ها از ساعت ۸ تا ۱۲ هست.و اگه بعد از این ساعات انجام بشه،به روز کاری بعد موکول میشه.

در ضمن اگر به هر دليل (مسدودي حساب مقصد ، اشتباه در درج مشخصات مقصد و نظاير آن) امكان واريز وجه به حساب ذينفع ذكر شده در متن دستور پرداخت وجود نداشته باشد ،‌ بانك وجه مورد انتقال را با كسر كارمزد برگشت وجه(در حال حاضر کارمزد صفر هست) ، حداكثر تا پايان روز كاري بعد به حساب دستور دهنده بر مي گرداند .

کلا" واسه مبالغ بالاتر از 150 میلیون ریال حواله ساتنا بهتون پیشنهاد می شه چون از بستر سریعتری نسبت به پایا برخورداره.

حواله پایا بصورت برون خط (offline) انجام میشه و تا ساعت 19:30 هر روز غیر تعطیل ،امکان صدور حواله به تاریخ همون روز وجود داره.کلا" 7 چرخه کاری(بازه زمانی) واسه انجام حواله پایا وجود داره که این 7 چرخه عبارت است از :

20 روز قبل لغایت 5:45 صبح

5:45 لغایت 9:15

9:15 لغایت 11:15

11:15 لغایت 13:15

13:15 لغایت 15:15

15:15 لغایت 17:45

17:45 لغایت 19:45

زمان تحویل اطلاعات به بانک مقصد هم، 15 دقیقه بعد از انتهای هر دوره زمانی هست.

مهمترین و متمایزترین خدمت بانک ملت در زمینه حواله پایا امکان دستور پرداخت(حواله) به تاریخ آینده هست.یعنی تعیین می کنید یه مبلغ در یه تاریخ از حسابتون کسر و به یه حساب دیگه در یه بانک دیگه واریز شه.بانک ملت خودش در تاریخ موثر حواله رو انجام میده.پس بانک ملت رو می تونید بعنوان مرکز مراودات مالی خودتون انتخاب کنید.

در مورد حواله پایا تا قبل از سررسید حواله اگه خواستید می تونید حواله رو لغو یا اصلاح کنید.

در حواله پایا یک قسمت بنام اعطای مجوز ارسال مجدد وجود داره،که اگه اون رو تیک دار کنید به بانک اجازه این رو می دید که اگر تاریخ انجام حواله تعطیل بشه یا اینکه بستر سامانه پایا در اون روز خاص دچار مشکل بشه،انتقال وجهتون در اولین روز کاری بعد از تعطیلی یا خرابی سیستم انجام بشه.

دقت داشته باشید در سررسید حواله پایا حساب مبداء شما به اندازه مبلغ حواله باید موجودی داشته باشه، در صورت کمبود موجودی حتی با دادن مجوز ارسال مجدد حواله شما دوباره انجام نمیشه و نکته بعدی اینکه بدلیل اینکه حواله های تنظیم شده به تاریخ سررسید یا روزهای آینده در ابتدای ساعات بامدادی انجام میشه،نسبت به تامین موجودی حسابتون در روز قبل اقدام فرمائید.

بهتره که اگر چکی جهت پاس کردن دارید و تامین موجودی این چک رو از طریق پایا انجام داده اید،یک روز قبل از سررسید چک، حواله پایا رو انجام بدید.

حواله های پایایی که بعد از ساعت 19:30 انجام شود،در سامانه بانکداری اینترنتی باید با تاریخ آینده(حداقل روز بعد) ثبت بشه.اما تا 19:30 با قرارگرفتن در چرخه آخر کاری در همان روز انجام میشه.

پر کردن فیلد شناسه واریزکننده فقط در مورد واریزیهای خاص که صاحبان حساب آن را اجباری کرده اند،لازم است ولی در مورد سایر واریزیها این فیلد را خالی بگذارید.

اقساط تسهیلات هم کد شبا دارند که واسه اون هم می تونید از حواله پایا استفاده کنید.

حواله ساتنا و پایا رو نمی شه به کارت(شماره روی کارت) انجام داد و حتما" طرف مقصد باید شماره حساب و یا شماره تسهیلات باشد.

حواله پایا و ساتنا واسه انتقال وجوه به سایر بانکها طراحی شده و اگه خواستید به حسابها یا کارتهای بانک ملت انتقال وجه داشته باشید،از قسمت حواله اینترنتی باید اقدام کنید.

سامانه پایا بنا به تعاریفی که در ابتدای پیدایش آن داشته، در آینده شاهد تغییرات مثبت و رو به گسترشی خواهد بود که امیدواریم بزودی شاهد آن باشیم.


مطالب مشابه :


آموزش اطلاع از مانده حساب کارت بانک توسط اینترنت

28 آگوست 2012 ... پس برای اطلاع از باقی مانده حساب کارت بانکی خود از طریق سرویس معرفی شده در زیر می‌توانید بدون هیچ مشکلی و ... بانكداری الكترونیكی بانك ملت:.




همه چیز از تلفنــــــــــبانــــــک ملت

مثل شروع دریافت تمام خدمات بانکی باید به یکی از شعبی که اونجا حساب دارید مراجعه و ... ۱) مانده ملت کارت ،۲)سه گردش آخر ملت کارت،۳) غیر فعال نمودن ملت کارت،۴)غیر




تکامل کد بانک ملت #712*

الف) موجودی: شامل موجودی و ۳ گردش آخر حساب. ب) حواله:از یکی از حسابهای خودتان به تمام حسابهای ملت دیگران ... پ) تسهیلات: در حال حاضر اعلام مانده بدهی تسهیلات.




چه چیزایی از بانک ملت واسمون پیامک میشه؟؟؟؟

خدمات الکترونیکی بانک ملت - به وبلاگ همیار ملت گرگان خوش آمدید. ... ۲) پیامک اعلام مانده صبحگاهی صرفا" در مورد حساب جاری جام و اعلام برگشت خوردن چکتون(البته




سایت بانکداری اینترنتی بانک ملت

سایت بانکداری اینترنتی بانک ملت با قالبی جدید و منطبق با استانداردهای روز دنیا به منظور ... امکان دریافت مانده و سه گردش آخر حساب ملت کارت (بصورت لحظه ای).




صدور ویزا کارت(VISA CARD) توسط بانک ملت

بانک ملت با بهره گیری از فناوری و دانش روز و با همکاری کارگزاران خود، محصول جدیدی ... بر این اساس، مشاهده صورتحساب، مشاهده مانده حساب، دریافت صورتحساب و تغییر




امکانات جذاب بانکداری اینترنتی بانک ملت

خیلی از شما عزیزان از خدمات اینترنت بانک ملت استفاده می کنند و یه سری کارهای روتین مثل مانده حساب،صورتحساب،انتقال وجه،پرداخت قبوض و خرید شارژ اعتباری




خدمات بانک ملت

همواره به مانده حساب شما سود تعلق می گیرد. به آسانی می توانید قبوض برق، تلفن و ... خود را پرداخت نمایید. همه جا می توانید بوسیله ملت کارت هوشمند از طریق شبکه




محاسبه میانگین موجودی

باشگاه هواداران بانک ملت ... حال این میانگین موجودی را چطور حساب می کنند و از کجا و چطور می توان آن را برای حساب خودمان بدست آوریم!؟ توسط این فایل و با وارد کردن گردش حساب خود می توانید میانگین موجودی حساب خود را محاسبه نمایید. دانلود. موضوعات




بن کارت

«بن كارت ملت»، كارتي است براي واريز وجوه مربوط به كمك خريد غيرنقدي پرسنل (بن) ... ولي با بن‌كارت با هر بار خريد از طريق پايانه pos فروشگاهي يا محيط اينترنت، مابقي مانده در مركز نگهداري خواهد ... اصلاح درخواست افتتاح حساب اینترنتی بانک ملت




برچسب :