بررسي ويژگي‌ها و علل ايجاد مناطق ویژه اقتصادی زرندیه جز 14 منطقه ويژه اقتصادي جديد

اشاره: يكي از ابزارهاي لازم براي توسعه صادرات و ايجاد اشتغال دركشور كاهش موانع قانوني است و يكي از راه‌هاي تحقق اين امر از طريق تأسيس مناطق آزاد تجاري – صنعتي و ويژه اقتصادي ميسر است، بنابراين براي رفع موانع رشد و توسعه و ايجاد رونق اقتصادي در برخي مناطق كشور، دولت لايحه ايجاد چهارده منطقه ويژه اقتصادي را هفتم شهريورماه سال‌جاري به مجلس تقديم كرد.

اين لايحه كه شامل يك ماده واحده است به دولت اجازه مي‌دهد در استان‌هاي هرمزگان (پارسيان و لاوان)، يزد (فولاد اردكان و صدوق)، مركزي، (كاوه، زرنديه و مبلمان و دكوراسيون)، خراسان‌شمالي (بجنورد)، خراسان‌رضوي (سبزوار)، لرستان (بروجرد)، گيلان (لاهيجان)، فارس (جهرم)، كرمانشاه (قصرشيرين) و اصفهان (شهرضا) را به عنوان مناطق ويژه اقتصادي معرفي كند.

دولت پيشنهاد خود را براي تشكيل مناطق ويژه اقتصادي به استناد ماده يك قانون تشكيل و اداره مناطق ويژه اقتصادي جمهوري اسلامي ايران ارايه داده است. اين ماده تصريح مي‌كند كه به‌منظور پشتيباني از فعاليت‌هاي اقتصادي و برقراري ارتباط تجاري بين‌المللي و تحريك در اقتصاد منطقه‌اي، توليد و پردازش كالا، انتقال فناوري، صادرات غيرنفتي، ايجاد اشتغال مولد جلب و تشويق سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي، صادرات مجدد، عبور خارجي (ترانزيت) و انتقال كالا (ترانشيب) به دولت اجازه داده مي‌شود در شهرستان‌هايي كه استعداد و توان لازم براي تحقق اهداف يادشده را دارند مناطقي با عنوان منطقه ويژه اقتصادي ايجاد كند. اين ماده قانون شامل دو تبصره است كه براساس تبصره يك اين ماده در مناطق ويژه اقتصادي كه براي فعاليت‌هاي معين ايجاد شده‌اند، تعيين محدوده جغرافيايي، طرح جامع و كالبدي، نوع و حدود فعاليت مجاز هر يك از آنها به موجب اين قانون و با پيشنهاد دبيرخانه و تصويب هيأت وزيران خواهد رسيد.

منطقه ويژه اقتصادي زرنديه (ايرانيان)

منطقه ويژه اقتصادي زرنديه به وسعت 1000 هكتار از طرف شمال به جاده قديم تهران – ساوه و منطقه نمونه گردشگري رودشور زرنديه، از جنوب به اراضي ملي، از غرب به اراضي نيروگاه رودشور و از شرق به رودخانه شور محدود است.

از دلايلي كه مي‌توان براي ايجاد منطقه ويژه اقتصادي زرنديه به آن اشاره كرد اين است كه با توجه به زيرساخت‌هاي موجود در منطقه و پيست مناسب براي مسابقات رالي و ماشين‌ سواري، امكان توليد ماشين‌هاي ATV و Buggy و موتوركراس هم براي استفاده گردشگران ورزشي در منطقه و هم صادرات به كشورهاي حوزه خليج‌فارس وجود دارد. در حال حاضر قرارداد توليد خودروهاي باگي و صدور آنها به كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس با شركت محمد عمر عبدالماجد منعقد شده است.

براساس اين طرح توليد خودروهاي دست‌ساز مسابقه‌اي و صدور آنها به كشورهاي حاشيه جنوبي خليج‌فارس در دستور كار قرار خواهد گرفت كارخانه توليد خودروهاي دست‌ساز اسپرت با پشتيباني پژوي فرانسه منعقد شده است. همچنين احداث كارخانه‌هاي توليد قطعات خودرو و خودروهاي مسابقه‌اي با توجه به ظرفيت‌ها و كارخانه‌ها قطعه‌سازي در ايران از ديگر عواملي است كه ايجاد اين منطقه ويژه اقتصادي را توجيه مي‌كند.

مزيت‌ها و توانمندي‌هاي استان:

- واقع شدن در مرز چهار استان مهم تهران، مركزي، قم و قزوين.

- هم‌جواري با شهر جديد پرند، شهرك صنعتي پرند، شهر صنعتي كاوه، نمايشگاه اكسپو، نمايشگاه بين‌المللي شهرك مصالح ساختماني و شهرك صنعتي مبل.

- زيرساخت‌هاي مناسب همانند فرودگاه امام خميني، آزاد راه تهران – ساوه، اتوبان تهران – قم، راه‌آهن، جاده قديم تهران – ساوه، مترو، قرار گرفتن در كانال ارتباطي جنوب كشور به پايتخت.

- نزديكي به صنايع بزرگ خودروسازي كشور همانند ايران خودرو، سايپا، پارس‌ خودرو، بيش از 1000 واحد قطعه‌سازي.

دلايل توجيهي تبديل شدن به منطقه ويژه اقتصادي:

1- معافيت‌هاي گمركي و مالياتي.

2- عدم وجود ماليات بر توليد.

3- قرارداد توافقي مابين كارگر و كارفرما.

4- واگذاري زمين به صورت نقد، اقساط و اجاره درازمدت از سوي سازمان‌هاي مناطق.

5- قيمت كم زمين.

6- به حداقل رساندن مبلغ پيش پرداخت بهاي زمين.

7- عدم محدوديت ميزان سرمايه‌گذاري براي سرمايه‌گذاران خارجي.

8- تسهيلات بانكي و بيمه‌اي.

منطقه ويژه اقتصادي مبلمان و دكوراسيون زرندیه

منطقه ويژه اقتصادي مبلمان و دكوراسيون به وسعت 500 هكتار كه از طرف شمال به اتوبان تهران – ساوه، از جنوب به اراضي ملي و مراتع، از غرب و شرق به اراضي ملي و مراتع محدود است.

واردات 23 برابري مبلمان در مقايسه با صادرات اين محصولات به كشور و لزوم تغيير اين معادله با تكيه بر توانمندي‌ها و ظرفيت‌هاي موجود در منطقه 5 مهم‌ترين مراكز توليد و فروش مبلمان و دكوراسيون كشور را در خود جاي داده است با تكيه بر مجموعه توانمندي‌هاي مالي، اجرايي و فني گروه سرمايه‌گذاري تات كه متعلق به بخش خصوصي است، از مهم‌ترين دلايل توجيهي تبديل شدن اين منطقه به منطقه ويژه اقتصادي است. از طرف ديگر، مزيت‌هاي قانوني مناطق ويژه اقتصادي است كه امكان جذب گسترده سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي را نيز فراهم كرده و دستيابي به اهداف منطقه را سهل‌تر مي‌كند.

مزيت‌ها و توانمندي‌هاي استان:

- واقع شدن در مرز چهار استان مهم تهران، مركزي، قم و قزوين.

- هم‌جواري با شهر جديد پرند، شهرك صنعتي پرند، شهر صنعتي كاوه، نمايشگاه اكسپو، نمايشگاه بين‌المللي، شهرك مصالح ساختماني.

- زيرساخت‌هاي مناسب مثل فرودگاه امام خميني، آزاد راه تهران – ساوه، اتوبان تهران – قم، راه‌آهن، جاده قديم تهران – ساوه، مترو، قرار گرفتن در كانال ارتباطي جنوب كشور به پايتخت.

- نزديكي به مركز و شهرهاي بزرگي چون اصفهان، اراك، ساوه و...


مطالب مشابه :


معرفي دانشگاه آزاد واحد زرنديه

522 - معرفي دانشگاه آزاد واحد زرنديه - - 522 شهرستان زرندیه با مرکزیت شهر مامونیه(این شهر در




ثبت نام علوم و تحقیقات گلستان و واحد گرگان

اخبار و رویدادهای رسمی و غیر رسمی دانشگاه آزاد شدگان واحد علوم تحقیقات زرنديه. زنجان




برنامه هاي باشگاه پژوهشگران واحد گرگان در سال 90تشريح شد

دانشگاه آزاد رئيس باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامي واحد گرگان برنامه هاي




موافقت دانشگاه علوم پزشکی گلستان با تاسیس و راه اندازی دوره دکترای حرفه ای در رشته های پزشکی ، دندان

دانشگاه آزاد است از استقبال داوطلبان برای ادامه تحصیل در رشته های موجود در واحد زرنديه




جدول زمان بندي انتخاب واحد نيمسال اول 91-90

دانشگاه آزاد اسلامي گرگان تاريخ های انتخاب واحد. زرنديه. زنجان. ساري




بررسي ويژگي‌ها و علل ايجاد مناطق ویژه اقتصادی زرندیه جز 14 منطقه ويژه اقتصادي جديد

دانشگاه آزاد اسلامي واحد تحقق اين امر از طريق تأسيس مناطق آزاد اقتصادي زرنديه




فاز اول جنگل کاری دهکده ایرانیان

دانشگاه آزاد اسلامي واحد به گزارش ايسنا، نماينده ولي‌فقيه و امام جمعه زرنديه نيز در




دکتر محسنی ( رییس دانشگاه آزاد اسلامی گرگان ) : دانشگاه ازاد اسلامی گرگان نقش واحد مادر برای واحدهای

دانشگاه آزاد این برنامه مسیر راه دانشگاه ازاد اسلامی گرگان مشخص شده و این واحد زرنديه




پرنسس کارا وارد باشگاه رام دخت شد

دانشگاه آزاد اسلامي واحد




برچسب :