چهارمین آیین «ساعت زمین» در شهر زیرزمینی نوش‌آباد برگزار شد

چهارمین آیین «ساعت زمین» در شهر زیرزمینی نوش‌آباد برگزار شد

بیشترین عامل تخریب سرزمینی، عوامل انسانی است، و یکی از نتایج ملموس آن پیش‌روی پیشانی آب شور دریاچه نمک در سفره‌های آب زیرزمینی دشت کاشان است که می‌توانند تولیدکننده طوفان‌های خطرناک باشند.

ساعت زمین

کاشان نیوز: همزمان با اکثر شهرهای دنیا، چهارمین آیین «ساعت زمین» در شهر زیرزمینی نوش‌آباد  با پیام صوتی پرفسور «بهلول علیجانی» برگزار شد.

رییس قطب علمی تحلیل فضایی مخاطرات محیطی گفت: تغییر اقلیم و گرمایش جهانی ریشه و منشا همه مخاطرات محیطی در شرایط امروز جهان است.
پرفسور «بهلول علیجانی» در پیام صوتی خود خطاب به شرکت‌کنندگان در آیین ساعت زمین در شهر زیرزمینی نوش‌آباد افزود: تغییرات اقلیمی چون یک بحران جهانی است باید به صورت بین‌المللی، ملی و محلی چاره‌جویی شود و بر همه انسان‌ها در هر منطقه و هر سطحی که باشند لازم است که در جهت جلوگیری از آن همت کند.
به گفته وی، مهم‌ترین راه‌کار جلوگیری از مخاطرات محیطی، کاهش مصرف انرژی و آب تا حد برآوردن نیازهای اولیه است و گاهی شناخت یک اقلیم، قبل از ساخت‌وساز سبب می‌شود که آلودگی یک شهر کم و مهار شود.
بنیان‌گذار علم اقلیم‌شناسی ایران تصریح کرد: اقلیم‌شناسان می‌دانند که در آینده چه می‌شود، این موضوع می‌تواند در جهت دفع یک بحران، عاملی حیاتی باشد و مدیران و نمایندگان می‌بایست گوش به فرمان شخصیت‌های علمی بزرگ در کشور باشند، تا کشور از آلودگی‌ها‌‌ رها شود. حضور افراد شایسته‌سالار در عرصه کارهای اجرایی سبب می‌شود، که شهر‌ها و استان‌ها بهتر اداره شود و آلودگی طبیعت کم شود.
وی در مورد نقش مردم تاکید کرد: مردم باید کنجکاو و تیزهوش باشند و از نمایندگان و مدیران اجرایی بخواهند که کارهای اجرایی منطقی انجام دهند و کنجکاوی و بالارفتن دانش مردم، سبب می‌شود در انتخاب نمایندگان و مدیران اجرایی کشور دقت لازم را داشته باشند.
علیجانی تاکید کرد: به طور کلی در بازه‌های کوتاه‌مدت که عمدتاً بر روی وضعیت خاک اثر می‌گذارد تمرکز خشکسالی‌ها در نیمه شمالی کشور بیشتر بوده است و به عبارت دیگر اقلیم بارشی کشور در نیمه شمالی متغیر‌تر از نیمه جنوبی است.
در این آیین مدیر مجموعه شهرزیر زمینی نوش‌آباد نیز گفت: در برگزاری آیین جهانی ساعت زمین، بیش از ۵۰۰ نفر از اعضای انجمن دوستداران آثار تاریخی نوش‌آباد، راهنمایان گردش‌گری، خبرنگاران ایرنا، ایمنا، پانا، همشهری فعال در منطقه کاشان، سایت کاشان نیوز و جمعی از دوستداران محیط زیست شرکت داشتند.
«عباس شافعی» افزود: با افزیش جمعیت و سرعت استفاده از تکنولوژی در زندگی مردم، حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی، یک ضرورت حیاتی و عامل مؤثر در برقراری توسعه پایدار کشور‌ها است.
به گفته وی، آثار منفی بهره‏‌برداری از منابع طبیعی را نمی‌‏توان متوقف کرد، اما می‌توان با پذیرش نظام خاصی از اخلاقیات با آن برخورد نمود و بدین‏سان می‌‏توان تا حد ممکن از آسیب به محیط زیست و جاذبه‏‌های فرهنگی و طبیعی موجود در آن جلوگیری کرد.
وی تصریح کرد: محیط زیست و میراث فرهنگی و طبیعی که هدیه الهی به بشر است به عنوان اندوخته‏ای مولد و موزه‏‌ای ماندگار و زنده برای انسان است.
یک کار‌شناس مرتع و منابع طبیعی نیز در این آیین گفت: منطقه کاشان در اقلیم فراخشک و خشک بیابانی قرار گرفته و کاهش بارندگی‌های سالانه، و برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی آمار خخوشایندی برای این منطقه نیست.
«‌علی خالویی نوش‌آبادی» افزود: شور شدن آب‌های سفره زیرزمینی به دلیل برداشت بیش از حد، چرای بی‌رویه مراتع، و وجود دام مازاد در عرصه‌های منابع طبیعی باعث تشدید شرایط بیابان‌زایی در دشت کاشان شده است.
وی افزود: در چند ساله اخیر وجود ریزگرد‌ها تبدیل به نگرانی خاص و عام شده است. منشاء این ریزگرد‌ها در کشورهای «عراق» و «عربستان» می‌باشد که عمدتا به علت سدسازی‌های غیرکار‌شناسی در کشور «ترکیه» و خشک شدن تالاب‌های «عراق» بوجود آمده، اما لطمات جبران‌ناپذیری به کشور ما وارد می‌آورد.
وی تاکید کرد: از آن‌جا که بیشترین عامل تخریب سرزمینی، عوامل انسانی است، و یکی از نتایج ملموس آن پیش‌روی پیشانی آب شور دریاچه نمک در سفره‌های آب زیرزمینی دشت کاشان است که می‌توانند تولیدکننده طوفان‌های خطرناک باشند.
آیین ساعت زمین یک رویداد جهانی است که در آخرین شنبه ماه مارس هر سال برگزار می‌شود و طی آن، افراد به خاموش کردن چراغ‌ها و دیگر وسایل الکترونیکی غیرضروری خود به مدت یک ساعت اقدام می‌کنند.


مطالب مشابه :


بافت قدیم شهر کاشان

در تشکیل شهرکاشان اقلیم نقش تعیین کننده ای داشته ها که از خانه های قدیم کاشان است و




وجه تسمیه کاشان

هر چند که در مورد وجه تسمیه کاشان عقاید مختلفی ابزار شده تذکره هفت اقلیم در وصف کاشان




اقلیم گازی خوانسار، میمه ، وزوان از ۲به ۱ تغییر یافت.

روستای من ازان - اقلیم گازی خوانسار، میمه ، وزوان از ۲به ۱ تغییر یافت. - - روستای من ازان




مقاله بررسی آسایش دمایی و معماری متاثر ازاقلیم

جغرافياي طبیعی (اقلیم شناسی) - مقاله بررسی آسایش دمایی و معماری متاثر ازاقلیم - - جغرافياي




چهارمین آیین «ساعت زمین» در شهر زیرزمینی نوش‌آباد برگزار شد

اخبار استان کاشان - چهارمین آیین «ساعت زمین» در شهر زیرزمینی نوش‌آباد برگزار شد - اخبار و




معرفی آبشارهای ایران

اقلیم. معرفی آبشارهای ایران . آبشار نیاسر در نزدیکی کاشان از زیبایی های کم مانند این منطقه




برچسب :