انواع غذاها و آش های محلی استانهای مختلف

 



%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D9


کشک کدو، غذای کرمانی

 

این غذا از جمله غذاهای محلی کرمان و منبع پروتئین، آهن، كلسیم و روی می باشد، بنابراین خوراکی مناسب برای نوجوانان است.

انرژی کل: 2300 کیلوکالری

 

  مواد لازم برای 6-4 نفر:

کشک                                         1 پیمانه

کدو سبز                                     750 گرم (10 عدد متوسط)

پیاز داغ                                        2 قاشق غذاخوری

سیر داغ، نعنا داغ                          به میزان لازم

فیله گوجه فرنگی                          4 عدد

پودر مغز گردو                                برای تزیین

نمك، فلفل، زردچوبه                   به میزان لازم

روغن                                            به میزان لازم

 

طرز تهیه:

شش عدد از کدوها را پس از پوست گرفتن، خرد نموده و سرخ كنید.

نیمی از پیاز داغ، سیرداغ و فیله های گوجه فرنگی خرد شده را نیز اضافه نموده و چند بار هم بزنید. کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آنها بیفزایید.

سپس حرارت را ملایم نموده و درب ظرف را بگذارید تا کدوها با آب گوجه فرنگی بپزند.

بعد از آن که آب غذا کشیده شد، نیمی از کشک را اضافه نموده و شعله را خاموش کنید.

سپس کدوهای خرد شده و گوجه فرنگی را با گوشت کوب کاملا بکوبید تا نرم شود.

چهار عدد از کدوهایی را که کنار گذاشته اید، از وسط نصف کرده و سرخ کنید و اجازه دهید تا این کدوها نیز کمی بپزند.

مغز کدوهای دو نیم شده را خارج نموده و در ظرف بچینید و وسط آنها را از مخلوط کشک کدو و گوجه فرنگی پر کنید و روی آن را با بقیه پیاز داغ، سیرداغ، پودر گردو، نعنا داغ و کشک تزیین نمایید.


 آش‌های محلی استان زنجان و گلستان

آش‌های محلی استان زنجان


//www.bargozideha.com/static/portal/43/434962-515790.jpg



آش گندم:

گندم را تمیز کرده و می شویند. سپس در آب خیس می‌ کنند و پس از نرم شدن در شیر می ‌پزند. در آذربایجان به این آش هدیگ می‌ گویند.

آش ترش:

مانند آش رشته تهیه می‌ شود که علاوه بر اسفناج و لوبیا و نخود ، کشمش، زرد الوی خشک وآلوچه خشک نیز اضافه می ‌کنند. پس از پختن نیز سرکه و شیره انگور را اضافه کرده و میل می ‌کنند.

آش شیر:

برنج  را با شیر می جوشانند و پس از سرد شدن با اضافه کردن شکر، نمك یا مربا میل می ‌کنند.

در گذشته این غذا در شناط ابهر تهیه می ‌شد، اما امروزه کسی به فکر تهیه آن نیست.

لوبیا، عدس ، نخود، گندم و گوشت پخته شده را همراه با هویج ، چغندر ، فلفل  ، زردچوبه ، سیب زمینی ، زرد آلو و آلوچه خشک و روغن در دیگ سفالی ریخته و در دیگ را خمیر می‌ گرفتند و در تنور می ‌گذاشتند تا با بخار پخته شود. طعم آن شیرین است و در زمستان به‌جای صبحانه میل می‌ کردند.


 

آش های استان گلستان:

هلی آش:

برای تهیه این آش ابتدا نخود و لوبیا را می ‌پزند. سپس آب آن را بیشتر ‌کرده و سبزی و برنج را داخل آن می‌ ریزند.

بعد از آن که کمی‌ پخته شد، بر حسب سلیقه شخصی کمی ‌کدو به آن اضافه می ‌کنند. پس از آن گوجه سبز (هلی) و کمی‌ شكر داخل آن می‌ ریزند. بعد از اینکه آش جا افتاد، به آن پیاز  داغ اضافه می کنند. 

گوجه آش:

برای تهیه این آش، ابتدا گوشت را با پیاز و گوجه فرنگی تفت می ‌دهند. سپس به آن آب، نمک، فلفل و برنج اضافه می ‌کنند و آن را روی شعله ملایم قرار می‌ دهند تا جا بیفتد. بعد از 2 تا 3 ساعت آش آماده می شود و به آن نعناع داغ می‌ زنند.

ماش آش: 

این آش را اغلب در زمستان برای کسی که سرماخورده باشد، می‌ پزند. به این  صورت که برای تهیه آن ابتدا ماش را پخته و پوست آن را می ‌گیرند. بعد از آن ماش پخته شده را با پیاز، نمک و فلفل می ‌پزند. وقتی که خوب جا افتاد، به آن پیاز داغ می ‌زنند. به این ترتیب آش آماده می‌ شود.

کی آش:

برای تهیه این غذا، ابتدا برنج را با مقداری نمک و آب می پزند. سپس كدوی زرد را به آن اضافه می ‌کنند. بعد از اینکه آش جا افتاد، آن را با آبانار میل می ‌کنند (برای تهیه آب انار ابتدا انار‌ها را دانه کرده، بعد آب آن را می ‌گیرند و به آن نمک، شکر و نعناع اضافه می‌ کنند).


آش‌های محلی استان مرکزی

آش جو (ترخینه جو):

از آش‌های مرسوم، یکی آش جو است که با کمی ‌تغییر در بیشتر شهرستان‌های استان تهیه می‌ شود. مواد اصلی آن جو به صورت پوست کنده یا نیم کوب یا بلغور آن است و حبوبات که شامل نخود ، لوبیا وعدس  است. در بعضی مناطق سبزی هم دارد که شامل تره، جعفری، اسفناج ،گشنیز  و شوید است و به دلخواه، چغندر نیز اضافه می ‌کنند.

روش پخت این آش به این صورت است که یک روز قبل، حبوبات و جو را در آب خیس می کنند. سپس صبح روز بعد حبوبات و جو را بار می‌ گذارند و در صورتی که از سیرابی استفاده کنند، سیرابی را هم به آنها اضافه می‌ کنند. بعد از مدتی سبزی و چغندر را اضافه ‌کرده و در آخر کشک و پیاز داغ و گاه پونه یا نعناع داغ را اضافه می ‌کنند. نمک و زردچوبه را در هنگام پخت داخل آش می ‌ریزند.

آش شیر (ترخینه شیر): 

این آش از ترخینه شیر (گندم نیم‌کوب که در شیر پخته شده و بعد خشک شده است) تهیه می ‌شود. مواد دیگر آن، سیب زمینی ، پیاز داغ، نمك و زردچوبه است. این خوراک بیشتر به عنوان صبحانه مصرف می ‌شود و با نان خورده می‌ شود.

آش حلیم:

این غذا با حلیم متفاوت است و خاص شهرستان دلیجان است. حلیم شامل بلغور و گوشت است، در حالی ‌که آش حلیم، حبوبات نیز دارد، یعنی از بلغور، حبوبات (نخود، لوبیا و عدس) و گوشت تهیه می ‌شود که خوب می ‌پزند و بعد آن را می‌ کوبند. وقتی آش، حالتی به هم آمیخته و سفت به‌ خود گرفت، آن را روی نان می ‌ریزند و می ‌خورند.

آش انار:

این آش از بلغوری تهیه می ‌شود که یک روز در آب انار خیسانده شده و بعد در آن جوشانده می‌ شود. حبوبات را جدا می ‌پزند و بعد سبزی آش را به آن اضافه ‌کرده و در آخر بلغور با آب انار پخته شده را داخل آش می‌ ریزند.

نوع دیگر آش انار که در تفت پخته می‌ شود، همان آش رشته یا آش جو است که قاتق آن به ‌جای کشک ساییده شده، انار به ‌صورت دانه انار خشک شده یا رب انار است.

آش بی‌بی‌ سه‌شنبه:

این آش بیشتر جنبه نذری دارد. به ‌طوری‌ که یک داستان نیز پشتوانه آن است و طبق این داستان زنان این آش را نذر می‌ کنند و حاجت می ‌گیرند.

مواد آش عبارتند از: نخود، لوبیا، عدس، بلغور و گوشت که البته بیشتر در اراک رایج است و در مناطق دیگر آشی به این نام نیست، بلکه برای نذر سفره بی‌بی‌سه شنبه، کاچی می‌ پزند و حداکثر آش رشته هم سر سفره می ‌گذارند.

آش خیار:

این آش در شهریور ماه که فصل خیار چمبر است، تهیه می‌ شود. مواد آن شامل بلغور، نخود، لوبیا و خیار چمبر است که آن را خرد می‌ کنند و داخل حبوبات پخته شده می ‌ریزند. این آش را با کشک، نعناع، سیر و پیاز داغ می‌ خورند.

 


مطالب مشابه :


فتیر نون محلی آذربایجان

فتیر نون محلی آذربایجان. طرز تهیه : با این مقدار موادی که گفتم سه تا نون فطیر یا




3.غذا ها ی سنتی و محلی استان اردبیل

طرز تهیه فرنی تقریبا غذاهای سنتی و محلی استان آذربایجان




12. غذا های محلی و سنتی استان لرستان

(نان فطیر ) طرز تهیه شومی کوو برای ۴ نفر: غذاهای سنتی و محلی استان آذربایجان




غذاهای سنتی هشجین

- در اکثر نقاط آذربایجان قویماق غذایی است که بعد از روز 2- نان مغز دار(فطیر) طرز تهیه




طرز تهیه نان

جاذبه های آذربایجان. طرز تهیه نان آموزش پخت نان محلی (فطیر )




انواع غذاها و آش های محلی استانهای مختلف

طرز تهیه: شش عدد از در آذربایجان به این آش هدیگ می‌ گویند. آش ترش: فطیر محلی




برچسب :