مراحل ساخت ساختمان به طور کلی

مراحل ساخت ساختمان به طور کلی مراحل ساخت یک ساختمان اعم از روستایی ـ ویلایی یا شهری با کاربری مسکونی ـ تجاری ـ صنعتی ـ تحقیقاتی ـ آموزشی و . . . به شرح ذیل می باشد که به منظور آشنایی بیشتر اقدام به توضیح در مورد هر یک نموده ایم .

•تکمیل اسناد و مراحل قانونی

•آماده سازی زمین

1. بازدید و بررسی وضعیت فیزیکی و عوارض زمین

2. نقشه برداری زمین (تعیین حدود و عرصه ـ تعیین نقاط تشخیص موقعیت Benchmark ـ توپوگرافی و ترسیم پروفیل های طولی و عرضی )

3. بررسی مقاومت خاک (آزمایش خاک )

4. برچیدن گیاهان و علفهای خودرو

5. برداشت خاک نباتی

6. تسطیح (خاکبرداری ـ خاکریزیlevel )

7. پی کنی جهت اجرای فونداسیون

Ш : ابزار ـ ماشین‏آلات و تجهیزات ساختمانی

101 ) ابزار دستی

102 ) ابزار برقی

103 ) ماشین آلات راه سازی و ساختمانی

104 ) دستگاه ها و تجهیزات مهندسی و نقشه برداری

105 ) تجهیزات قالببندی

IШ : تهیه مصالح و عملیات ساخت

1.2 ) فونداسیون و پی

3 )  اسکلت ساختمانی

4 )  دیوار باربر و ساختمان های بدون اسکلت

5 )  سازه صنعتی در مقایسه با سازه ساختمانی و تعریف ساختمان صنعتی

6 )  دیوار ساختمانی به روش سنتی

7 )  دیوار صنعتی ساختمان

8 )  دیوار مقاوم باربر ، ساخت درجا

9 )  انواع ساندویچ پانل و موارد مشابه

10 )  سقف های بتنی

11 )  سقف های سنتی

12 )  سقف های صنعتی ساختمان و . . .

13 )  سقف شیروانی و انواع فریم بندی ( سربندی ) و ورقهای پوشش سقف

14 )  سقف و کف کاذب ـ تعریف و کاربری آن از نظر مقاوم بودن  و قابلیت تعمیر و ترمیم

15 )  پنجره ساختمانی

16 )  نرده و حفاظ

17 )  فریم یا چهار چوب ( قاب پنجره و درب )

18 )  درب های داخلی ساختمان ( درب اتاق )

19 )  درب فلزی حیاط اصلی

20 )  سیستم تهویه هوا

21 )  سیستم های گرمایش و سرمایش

22 )  نمای ساختمان ( متریال و نحوه اجرا ) و همچنین انواع نما با استفاده از متریال صنعتی

23 )  پوشش نهایی دیوارهای داخلی ( متریال و نحوه اجرا )

24 )  گچبری ـ آرک و ابزار زنی گچ

25 )  پوشش نهایی دیوار سرویس بهداشتی ( معایب و محاسن )

26 )  پوشش نهایی دیوار آشپزخانه ( معایب و محاسن )

27 )  پله های داخلی و خارجی

28 )  سرامیک جهت سرویس بهداشتی ـ آشپزخانه ـ سالن پذیرایی  و . . .

29 )  پارکت و کف پوش

30 )  کابینت آشپزخانه و تعریف متریال

31 )  چیدمان و طراحی کابینت آشپزخانه ـ متد و روش ها ی نوین

32 )  متریال ـ متد و روش های لوله کشی آب سرد و گرم و فاضلاب ساختمانی

33 )  متریال ـ متد و روش های سیم کشی ساختمانی و همچنین انواع لامپ ـ لوستر و سیستم های نورپردازی

34 )  سینک ظرفشوئی

35 )  روشور

36 )  زیر دوشی

37 )  دوش حمام

38 )  حمام صنعتی

39 )  توالت

40 )  شیرآلات ساختمانی و تجهیزات داخلی سرویس بهداشتی  ( سیفون ـ فلش تانک ـ آینه و . . . )

41 )  وان حمام ـ سونا و جکوزی

42 )  استخر و سیستم های مربوطه

43 )  درب های اتوماتیک پارکینگ

44 )  چراغ های محوطه

45 )  مبلمان محوطه

46 )  طراحی و تجهیزات محوطه و وفضای سبز

47 )  دیوارکشی محوطه ـ حصار کشی و موارد مشابه

نقشه‌کشی

نقشه‌کشی در رشته‌های فنی، رسمِ نوعی تصاویر ساده‌شدهٔ خاص به نام نقشه است که برای انتقال ایده‌ها استفاده می‌شوند و نوعی زبان ترسیمی به شمار می‌آیند. نقشه‌کشی ترکیبی از ترسیمات تک‌تصویری سه‌بعدی و ترسیمات چندتصویری دوبعدی است.

پیشینه

همزمان با ساخت سرپناه توسط انسان اولیه، که معماری نیز آغاز شده‌بود، طراحی ساختمان نیز عنوان شد. طراحی ساختمان نیاز به تهیهٔ نقشه و تعبیر و تفسیر و خواندن نقشه می‌داشت.

مصریان برای اندازه‌گیری فواصل افقی میان دو نقطه از ابزارهایی چون طناب، ترازو گونیا و بعدها خط‌کش و پرگار استفاده کردند. ساختار چهارگوش منظم هرم بزرگ جیزه در مصر (۲۷۰۰ پیش از میلاد) خبر از وجود نقشه‌کشی در آن دوران می‌دهد.

همچنین بناهای به جا مانده در ایران باستان چون زیگورات چغازنبیل و تخت‌جمشید نیز نشان از وجود نقشه‌کشی در ایران باستان است. ایرانیان باستان جایگاه به سزایی در پایه‌گذاری دانش نقشه‌برداری در جهان داشته‌اند. اکتشافات دریایی در دوران گذشته و توانایی تعیین عرض جغرافیایی همگی نشان از این دارند. هرچند برای تعیین طول جغرافیایی با دشواری مواجه بودند. برای سفرها در آن دوران به نقشه نیاز بوده‌است، که این نقشه‌ها معمولاً بدون توجه به فواصل رسم می‌شده‌اند.

دانشمندان ایرانی با بهره از استرلاب، عرض جغرافیایی و با کاربرد ساعت آبی، طول جغرافیایی را اندازه‌گیری می‌کردند. ابوریحان بیرونی دانشمند بزرگ ایرانی پیرامون روش‌های اندازه‌گیری نجومی و فواصل میان شهرها، مطالعات فراوانی انجام داد. در گذشته نقشه‌برداران برای مشخص کردن فاصله و زاویه وسایلی ساخته بودند که از جمله اولین‌های آن‌ها می‌توان به ریسمان اشاره کرد. برای مشخص کردن تراز افقی از تراز (ترازهای گوناگون در طول تاریخ) استفاده می‌شد. کهن‌ترین این ترازها، تراز آبی بوده‌است که گونهٔ امروزی آن همان شیلنگ‌تراز است که امروزه به کار می‌رود.

پیشرفت در تهیهٔ نقشه‌ها تا سدهٔ ۱۶ میلادی رشد چندانی نداشته‌است. از سدهٔ ۱۶ به بعد نقشه‌ها دقیق‌تر و علمی‌تر شدند. در زمان ناپلئون (سال ۱۷۹۸ میلادی) مهندسی فرانسوی به نام گاسپارد مونژ کتابی به نام هندسهٔ ترسیمی را نوشت که این کتاب اساس و پایهٔ نقشه‌کشی فنی قرار گرفت. از او به عوان بنیان‌گذار نقشه‌کشی نوین (مدرن) یاد می‌شود.[نیازمند منبع]

در سال ۱۸۲۵ برای نخستین بار نقشه‌ها با عکس تهیه شدند.

نقشه (فنی)

نقشه، در مهندسی، نمایش دقیقی از اجزا و قطعات دستگاه‌ها و ساختار‌ها است.

البته نقشه‌ها را می‌توان به چند دسته تقسیم بندی نمود. به‌عنوان مثال نقشه‌های اجرایی (نقشه‌های مهندسی)، نقشه سازه‌های صنعتی، نقشه‌های جغرافیایی و نقشه‌های ژنتیکی و... . نقشه‌های جغرافیایی در مقیاسهای کوچک مثل ۱:۱۰۰،۰۰۰ و یا ۱:۱۰۰۰،۰۰۰ تهیه می‌شوند. در حالیکه نقشه‌های اجرایی که از روی آنها سازه‌های عمرانی پیاده سازی و ساخته می‌شوند، در مقیاسهای بزرگ‌تری مثل ۱:۱۰۰ (در پروزه‌های ساختمانی، سد و تونل و پل) و تا ۱:۵۰۰ (نقشه ساخت راه‌ها) تهیه می‌شوند. نقشه‌های جغرافیایی بسته به مقیاسی که نیاز است از روشهای مختلفی چون نقشه برداری زمینی و یا فتوگرامتری (تهیه نقشه از عکس‌های هوایی یا فضایی)تهیه می‌شوند. در پروژه‌های عمرانی ابتدا یک نقشه دقیق از وضعیت منطقه تهیه می‌شود که به آن نفشه توپوگرافی می‌گویند. تهیه این نقشه بر عهده یک مهندس نقشه بردار است. سپس بر روی آن طراحی انجام می‌شود. مثلاً طرح مسیر یا طرح سنتر لاین تونل یا طرح دیواره و تاج سد که هر نقطه این طرح‌ها بر روی نقشه دارای مختصات است. طراحی بر حسب مورد بر عهده مهندسین با سابقه و خبره می‌باشد. مرحله بعد پیاده سازی حقایق روی نقشه، بر روی زمین و با مقیاس واقعی است که این مرحله نیز توسط مهندسین نقشه بردار انجام می‌شود. نقشه را می‌توان اولین و اساسی‌ترین جز هر ساخت و زیر ساخت یا بازسازی راه‌های ارتباطی تولید کرد.

نقشه‌برداری

نقشه‌برداری به علم اندازه‌گیری دقیق و تعین موقعیت نسبی عوارض روی سطح زمین اطلاق می‌شود. از این تعریف ساده چنین استنتاج می‌شود که هدف، تعیین مختصات نقاط در سه بعد است. در بعضی موارد، برای تعیین موقعیت، بعد زمان نیز مورد توجه قرار می‌گیرد (سنجش‌های نجومی و نقشه برداری ماهواره‌ای). مختصات مطلوب می‌تواند مختصات دکارتی Z,Y,X و یا مختصات عرض و طول جغرافیایی باشد.

معمولاً عملیات نقشه‌برداری شامل دو مرحله برداشت (یا اندازه‌گیری) و محاسبه و ارائه نتایج کار است. در مرحله اندازه گیری، از وسایل و دستگاه‌ها و نیز روش‌های مختلفی استفاده می‌شود تا داده‌های لازم برای مرحله دوم بدست آید. نتایج کار به صورتهای آنالوگ (نقشه، مقاطع طولی و عرضی و...) و یا ارقامی (مانند جدول‌ها، مدل‌های رقمی زمین) ارائه می‌گردد.

در نقشه‌برداری از مناطق کوچک اثر کرویت زمین تقریباً ناچیز است و می‌توان زمین را در منطقه کوچکی مسطح در نظر گرفت. در مواقعی که زمین را مسطح فرض کنیم روش نقشه‌برداری مسطحه نامیده می‌شود این فرضیه مادامیکه سطح منطقه مورد نظر از چند صد کیلومتر مربع تجاوز نکند قابل قبول است. نقشه‌برداری مسطح برای کارهای مهندسی، معماری، شهرسازی، باستانشناسی، کارهای ثبت و املاکی، تجاری، اکتشافی بکار می‌رود. برای نمایش اطلاعات جمع‌اوری شده در نقشه‌برداری از سیستم تصویر استفاده می‌گردد.

شاخه‌ها

به علت وسعت زیاد نقشه‌برداری تقسیمات مختلفی برای آن در نظر گرفته‌اند:

۱- ژئودزی: برای تعیین و بررسی شکل و ابعاد زمین

۲- توپوگرافی: برداشت و نمایش شکل زمین و محاسبه مساحت وارتفاع هدف اصلی آن تهیهٔ نقشه‌های ارتفاعی است

۳- فتوگرامتری: تهیهٔ نقشه با عکس برداری زمینی، هوایی یا ماهواره‌ای

۴- کارتوگرافی: مراحل ترسیم نقشه را گویند تنها بخش نقشه برداری است که هنر در آن دخیل است

 

۵- سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS): در این سیستم همه اطلاعات به صورت مکان مرجع دسته بندی می‌شوند و کاربردهای فراوانی دارد از جمله ذخیره، بازیابی، به هنگام سازی و پردازش داده‌های مکانی به منظور اتخاذ یا پشتیبانی یک تصمیم برای حل یک مسئله به بهترین روش و کمترین هزینهرا ممکن می‌سازد.

۶- سنجش از دور (RS): جمع‌آوری اطلاعات از عوارض سطح زمین، بدون تماس فیزیکی بیشترین اتکای آن به تصاویر ماهواره‌ای است

۷- کاداستر: نقشه برداری ثبتی و یا نقشه برداری که ارزش حقوقی داشته باشد

۸- آب‌نگاری: یا همان هیدروگرافی تهیه نقشه و دادهای مکانی از ژرفای آب‌ها

رشته‌های مختلف نقشه‌برداری

-نقشه‌برداری مسیر: برای طرح و پیاده کردن مسیرها از قبیل راه و راه آهن و کانال کشی و غیره استفاده می‌گردد.

۲-نقشه‌برداری زیرزمینی: موضوع آن برداشت یا پیاده کردن نقشه‌های تونل و معادن و غیره‌است.

۳-نقشه‌برداری هیدروگرافی: به منظور داشتن موقعیت عمق دریاها و رودخانه‌ها جهت عبور و مرور کشتی‌ها، زیردریائی‌ها، محل عبور لوله‌های نفت وگاز دراعماق دریاها، ایجاد اسکله‌های جدید ومکانیزه، احیای بنادر و تاسیسات ساحلی متعلق به آنها و همچنان بهره‌برداری صحیح و بهینه از دریاچه‌ها و سدها برای مقاصد و اهداف مختلف از آن استفاده می‌شود.

۴-نقشه‌برداری نظامی: برای تهیه نقشه‌های نظامی و تعیین نقاط مهم استراتژیکی یک منطقه و برای اهداف نظامی و آرایش و استقرار نیروهای رزمنده و مواضع تعرضی و دفاعی با مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۵-نقشه‌برداری ثبتی: که هدف آن تعیین حدود اراضی و مساحت قطعات ملکی است.

۶-نقشه‌برداری شهری: برای تهیه و اجرای طرح‌های جامع و تفصیلی و هادی شهرها به کار می‌رود.

نرم افزار‌های نقشه‌برداری

با پیشرفت علم و گسترش نرم افزارهای کامپیوتری باعث شد که دیگر روش‌های سنتی جای خود را به نرم افزارهای بدهد. که می‌توان به چند نرم افزار پرکاربرد اشاره نمود

اتودیسک اتوکد (به انگلیسی: Autodesk Auto Cad): نخستین نرم افزار نقشه کشی جان واکر و موسس شرکت اتودسک، مبتکر نرم افزار َاتوکد که در سال ۱۹۸۲ پا به عرصه ظهور نهاد. اولین نسخه آن کمتر از دو مگابایت حجم داشت و تنها شامل ۱۷ دستور برای ترسیم بود. در حال حاضر ۲۴ نسخه (از اتوکد ۱ تا ۲۰۱۱) انشتار یافته که می‌توان به چهار دوره تقسیم کرد

دوره اول:

تکامل نرم افزار با تکمیل دستورالعملهای ترسیمات دوبعدی تا اتوکد ویرایش ۱۰ ادامه دارد

دوره دوم:

امکان ایجاد فضای سه بعدی با خصلت صفحه‌ای در محیط اتوکد ۱۰

دوره سوم:

استفاده از فناوری پنجره‌های محاوره‌ای در نرم افزار وآسان سازی ارتباط با صفحه کار اتوکد ۱۱ و ۱۲

دوره چهارم:

امکان ایجاد احجام سه بعدی در محیط‌های ۱۴ به بعد. توانایی ایجاد اشکال سه بعدی پیچده قابلیت برنامه نویسی به زبانهای مایکروسافت ویژوال بیسیک و اتو لیسپ استفاده از امکانات سیستم عامل مایکروسافت ویندوز استفاده از امکانات چند کاربری و امکان ارتباط با نرم افزارهای دیگر. در ویرایش‌های ۲۰۰۰ به بعد ایجاد گرددید

در سال ۲۰۰۰ شرکت اتودیسک رسما نرم افزار را برای مهندسین نقشه براری که توانایی خارق العاده‌ای در زمینه نقشه برداری، راهسازی، کارتوگرافی و... به همراه داشت و نقطه عطفی در صنعت نرم افزارهای نقشه برداری گردید که اولین نگارش آن اتوکد لند دولوپمنت ۲۰۰۰ بوده و آخرین نگارش اتوکد لند دسکتاپ ۲۰۰۹ عرضه گردید.

 

 


مطالب مشابه :


قابلیت های جدید اضافه شده به ویندوز8.1

اخبار پیام نور ودانلود سیستم ثبت نام و اطلاع رسانی دانشگاه پیام نور سنندج گلستان.




دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور سال 89 90

دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور سال 89 90 مرکز آزمون دانشگاه پیام نور سنندج گلستان.




شهرستان قروه

پیام نور سنندج گلستان. (دانشگاه ها ،استخدامی) نام نامه (کردی و فارسی با معانی) لینک های




ثبت حکم فیش حقوقی کارمندان

اخبار پیام نور ودانلود سیستم ثبت نام و اطلاع رسانی دانشگاه پیام نور سنندج گلستان.




مراحل ساخت ساختمان به طور کلی

پیام نور سنندج گلستان. (دانشگاه ها ،استخدامی) نام نامه (کردی و فارسی با معانی) لینک های




شهرستان كامياران

پیام نور سنندج گلستان. (دانشگاه ها ،استخدامی) نام نامه (کردی و فارسی با معانی) لینک های




برچسب :