نقش راهبردي رسانهدر دنياي امروز
/ معتمدنژاد، رحمانيان، كرمي، وكيلي، بهزادي، قلندريان، مظفري و فقيهي در گفتوگو با ايسنا
رئيس شوراي پژوهشي و سياستگذاري مركز پژوهشهاي ارتباطات، در خصوص نقش راهبردي رسانهها در دنياي امروز ميگويد: براي كاربرد بهتر وسايل ارتباط جمعي و تكنولوژيهاي نوين اطلاعات و ارتباطات و در نتيجه ايفاي نقش راهبردي آنها در جامعه، نيازمند تشكيل يك نهاد شوراي عالي هماهنگي ارتباطات هستيم.
“دكتر كاظم معتمدنژاد“ در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: بدون ترديد وسايل ارتباط جمعي و تكنولوژيهاي نوين اطلاعات و ارتباطات در تحول جوامع نقش بسيار مهمي دارند و حتي ميتوان گفت از بعد تاريخي همواره ارتباطات اين نقش را بر عهده داشته و در دنياي كنوني نيز با توجه به رشد و توسعهي تكنولوژيهاي ارتباطي اين امر گسترش يافته است.
پدر علوم ارتباطات ايران، گفت: بايد براي استفادهي بهتر از اين نقش وسايل ارتباط جمعي در جوامع معاصر به آيندهنگري بپردازيم چراكه آيندهنگري ايجاب ميكند كه دربارهي نقشهاي اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي رسانهها و تكنولوژيهاي نوين اطلاعات و ارتباطات مطالعه و تحقيق صورت پذيرد و به عبارت ديگر بايد پژوهشگري در اين زمينه انجام گيرد و بر مبناي پژوهشگري از سوي سازمانهاي دولتي مربوط سياستگذاري و قانونگذاري شود و در نتيجه بر اين اساس برنامهريزي هم دربارهي توسعهي ارتباطات و هم نقش ارتباطات در توسعه انجام پذيرد.
وي، افزود: مرحلهي آخر در اين زمينه پس از پشت سر گذاشتن اين مراحل، ارزيابي اجراي برنامههاست كه ميتوان اين فرآيند را دربارهي برنامههاي كوتاه مدت، ميان مدت و دراز مدت به اجرا گذاشت.
به عقيدهي اين استاد ارتباطات، آيندهنگري در ارتباطات و وسايل ارتباط جمعي بايد با توجه به اصول و معيارهاي كنوني جهان و به ويژه بر اساس مصوبات يونسكو، اعلاميهي اصول اجلاس جهاني سران دربارهي جامعهي اطلاعاتي و سمينارهاي منطقهيي در نظر گرفته شود، بنابراين براي پيشبرد رسانههاي آزاد، مستقل و كثرتگرا در كشور بايد عملكرد رسانههاي همگاني بر اين سه اصل استوار باشد.
وي، افزود: در مورد استفاده از وسايل ارتباط جمعي و تكنولوژيهاي نوين اطلاعات و ارتباطات نيز بايد مطابق اعلاميهي اصول اجلاس جهاني ياد شده، اصل دسترسي آزاد و همگاني به تكنولوژيهاي نوين اطلاعات و ارتباطات به رسميت شناخته شود و به اين منظور بايد ايجاد زيرساختهاي لازم و تدارك امكانات استفاده از تكنولوژيها در زمينههاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي فراهم شود كه ضرورت تامين اين امكانات ايجاب ميكند كه توانمنديهاي انساني، از جمله آموزش و مهارتهاي فردي توسعه يابد و تنوع محتواهاي ملي و محلي به وجود آيد و ابعاد اخلاقي كاربرد رسانهها و تكنولوژيهاي نوين ارتباطي، مد نظر قرار گيرد همچنين از دستاوردهاي روزنامهنگاران در اين زمينه به خوبي بهرهبرداري شود.
دكتر معتمدنژاد، دربارهي نقش رسانههاي ايراني در راهبرد ملي، تصريح كرد: به طور طبيعي رسانههاي ما نيز اين نقش را ايفا ميكنند، اما اگر اين امر بر مبناي پژوهشهاي مشخص در اين حوزه با همكاري دانشگاهها و مراكز علمي تحقق يابد دولت بهتر ميتواند از نقشهاي مثبت وسايل ارتباط جمعي و تكنولوژيهاي نوين اطلاعات و ارتباطات در پيشرفت مملكت استفاده كند و برنامههاي خود را در تمام سطوح جامعه اجرا كند بنابراين اين امر ايجاب ميكند ميان عملكرد رسانههاي همگاني و تكنولوژيهاي نوين ارتباطات هماهنگي و همكاري ايجاد شود كه در نتيجه ما نيازمند تشكيل شوراي عالي هماهنگي ارتباطات هستيم.
مدير مسوول روزنامهي شرق نيز ميگويد: مردم ارتباط خوبي با رسانهها دارند، ولي از جانب حكومت هم بايد در نگاه به رسانهها يك بازنگري صورت گيرد و نبايد به رسانهها، با بدبيني نگاه شود.
”مهدي رحمانيان” در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه امروزه جهان بدون رسانه غير قابل تصور است، اظهار داشت: در دنياي امروز كه عصر ارتباطات و انفجار اطلاعات است، در حقيقت ارتباطات وضع جديدي را خلق كردهاست و ما نميتوانيم اين جهان را بدون حضور رسانهها ترسيم كنيم.
وي، تاكيد كرد: رسانهها مهمترين و كليديترين نقش را در دنياي امروز به عهده دارند و يكي از كاركردهاي جدي رسانه در دنياي جديد عيان و شفاف كردن اتفاقات و رخدادهاست و ديگر انجام كارهاي پشت پرده به واسطهي وجود رسانهها بسيار محدود شده است.
وي، با بيان اينكه همان نقشي كه رسانهها در جهان امروز دارند را نميتوان به طور كلي براي رسانههاي ايران هم قائل بود و عموميت داد، اظهار داشت: در هر حال رسانههاي ما هم توانستهاند تا حدود زيادي به آن نقش و رسالت واقعي خود عمل كنند و با نگاهي به عملكرد رسانهها در دههي گذشته تاثيرگذاري رسانهها بيش از پيش آشكار ميشود.
وي، گفت: وقتي برخورد با رسانهها را شاهديم اين موضوع نشانگر آن است كه رسانههاي ما به خوبي نقش خود را ايفا ميكنند و همين موضوع باعث ميشود كه در برخي مواقع با آنها برخوردهايي صورت گيرد.
وي، ادامه داد: البته اين برخوردها به معني آن نيست كه آنها نتوانستند آنگونه كه بايد و شايد به نقش و رسالت واقعي خود عمل كنند، بلكه درست عكس اين موضوع صادق است چون رسانههاي ما توانستهاند نقش واقعي خود را ايفا كنند، ولي موانعي بر سر راهشان وجود دارد.
مدير مسوول روزنامهي شرق با بيان اينكه رسانهها بر اساس رسالتي كه بر دوش دارند بايد شرايط خود و جامعهاي كه در آن قرار دارند را درك كرده و متناسب با آن شرايط، نقش و وظيفهي راهبردي خود را پيش برند، اظهار داشت: بنابراين اگر اين شرايط درست شناخته شود و در پي شناخت اين شرايط ، تعامل خوبي هم با مخاطبان كه بخشي از اين مخاطبان مردم و عموم جامعه و بخش حاكمان هستند، صورت بگيرد تصور ميكنم رسانهها ميتوانند به رسالت مهم خود به خوبي عمل كنند.
رحمانيان، با تاكيد بر اينكه رسانهها به عنوان بخش جدايي ناپذير از دنياي امروز هستند گفت: در نگاه به رسانهها بايد اصلاحاتي صورت پذيرد، چون تصور نميكنم برخورد حذفي بتواند مشكل رسانهها را در جامعه حل كند.
مدير مسؤول روزنامهي جوان نيز معتقد است: مطبوعات ما خيلي از مواقع براي جذب مشتري و افزايش تيراژ به مطبوعات زرد نزديك ميشوند تا به اطلاعرساني و آگاهي بخشي بر اساس آن چيزي كه نيت واقعي مطبوعات و رسالت واقعيشان است.
”پرويز كرمي” در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه رسانهها عامل ارتباط ملتها با دولتها و انتقال دهندهي پيام ملتها به دولتها هستند، اظهار داشت: در كشور ما رسانهها شايد بيشتر از آنچه كه پيام دهنده به بيرون مرزها باشند انتقال دهندهي پيام به درون مرزها هستند و متاسفانه در مقابل پيامرساني ساير رسانهها به زبانهاي مختلف از خارج به داخل كشور مقابله نميكنند.
وي، با اشاره به اينكه در قانون اساسي براي مطبوعات وظايفي در نظر گرفته شده، اظهار داشت: اطلاعرساني و آگاهي بخشي از جمله تحكيم شعار «نه شرقي، نه غربي، جمهوري اسلامي» و ساير مباحثي كه در قانون است نشاندهي اين است كه رسانهها بايد به اين فضيلت و وظيفهي خودشان در مقابل اطلاعرساني و آگاهي بخشي مردم نسبت به موضوعات جهاني و بينالمللي حساس باشند.
كرمي، در ادامه تصريح كرد: به اعتقاد من در اين زمينه ما كمي قصور داشتهايم و رسانههاي ما نتواستند به اين وظيفهي خود به خوبي عمل كنند و از طرف ديگر در بعد اطلاعرساني و آگاهي بخشي هم رسانههاي ما، كمال مطلوب خود را ندارند و بيشتر به فكر مباحثي هستند كه جنبهي سرگرمي دارد و در زمينهي آگاهي بخشي هم سطح پايين مسائل را در نظر ميگيرد.
كرمي، در ادامه افزود: تصور ميكنم در اين زمينه استراتژي مدوني براي رسانههاي خودمان نداشته باشيم يا اين استراتژي خيلي از مواقع مغفول واقع ميشود و مديران رسانهها غافل از اين امر هستند و بيشتر به فكر هميشه ماندن هستند تا چگونه ماندن و ماندنشان را با تيراژ و جذب مشتري تعريف ميكنند.
وي با اعتقاد به اينكه مطبوعات خيلي از مواقع براي اينكه متهم نشوند مسائل اصلي و بنيهي اصلي اجتماعي خودشان را به سمت مسائل عامه پسند نزديكتر ميكنند، اظهار داشت: همهي ما شعار ميدهيم كه جامعه سياستزده شده، ولي آيا اين سياست را به ايجاد تشنج تعريف ميكنيم يا سياست به معناي تعديل كردن يا ديپلماسي واقعي؟ كه من تصور ميكنم اين نوع سياست در بعد مطبوعات ما به طور اخص ناپيداست.
وي، با اشاره به موضوع خليج فارس و با بيان اينكه مطبوعات ما خيلي دير وارد اين عرصه شدند، اظهار داشت: در خيلي از مواقع اصل موضوعاتي كه به جهان اسلام برميگردد، بعد از طرح و بيان اين موضوعات در ساير مطبوعات كشورهاي مختلف به آن پرداخته ميشود و در حقيقت شاخكهاي گيرندهي مطبوعات ما در اين زمينه ضعيف عمل ميكنند.
وي، با بيان اينكه مطبوعات در مسائل داخلي عمدتا تريبون حزبها و گروهها شدهاند، اظهار داشت: مطبوعات ما در مشوش جلوه دادن فضا و عدم آرامش استاد هستند، اما در توجه به آن چيزي كه در واقع رسانههاي ما بايد به واسطهي آن تلاش كنند عقب هستند.
وي، افزود: مطبوعات ما در جستجوي حق به معناي اخص كلمه هميشه عقب هستند كه من فكر ميكنم در اين زمينه متوليان امر كه خود ما هم جزو آنها هستيم بايد چارهاي بيانديشند و تصور ميكنم در اين زمينه بسيار ضعيف عمل كردهايم و مطبوعات ما نتوانستهاند جنبهي استراتژيك و راهبردي را احيا و اعمال كنند.
مدير مسؤول روزنامهي جوان با تاكيد بر اينكه مطبوعات و رسانههاي كشور بايد از افراد اهل فن و از روزنامهنگاري به معناي واقعي كلمه استفاده كنند، اظهار داشت: مطبوعات و رسانههاي ما بايد به سمت تحقيق و پژوهش موضوعات پيش بروند و خيلي از مواقع ما بايد از بعضي از موضوعات به دليل رسيدن به آن اهداف بلند مدت چشمپوشي و صرفنظر كنيم كه متاسفانه اين كار انجام نميشود.
وي، در پايان خاطرنشان كرد: مطبوعات ما اگر از تريبون جناحها خارج شوند به منافع ملي در بعد كلان بهتر نظر خواهند كرد و به آن وظايفي كه در قانون اساسي براي آنها ديده شده بيشتر عمل خواهند كرد.
مدير مسؤول روزنامهي ابتكار نيز ميگويد: حاكميت نبايد محدود كنندهي نقش رسانهها باشد، بلكه بايد گسترش دهندهي نقش راهبردي براي رسانهها باشد تا رسانهها بتوانند اين نقش را پررنگتر ايفا كنند.
“محمد علي وكيلي“ در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه در دنياي امروز مرزهاي سنتي رسانهها برداشته شده است، اظهار داشت: در دنياي كنوني، رسانهها حريم مرزها را تشكيل ميدهند و در يك چنين شرايطي اين رسانهها هستند كه نشاندهندهي اقتدار يك مملكت از طريق اطلاعرساني و تغيير و تعيين افكار ميباشند.
وي افزود: در كشور ما به نظر ميرسد هنوز اين نقش و كاركرد به رسانهها منتقل نشده بنابراين آن جايگاه و كاركردي كه رسانهها بايد در تعيين و تغيير افكار و تعيين ميزان اقتدار مملكت ايفا كنند را به دلايل مختلفي هنوز پيدا نكردهاند.
وكيلي در خصوص اينكه آيا در ايران رسانهها نقش استراتژيك و راهبردي دارند؟ گفت: به طور طبيعي رسانهها در يك محدودهي خاص، نقش راهبردي را به عهده دارند، به ويژه براي مردم ما كه به طور طبيعي نگاه و دسترسيشان به رسانهي رسمي دولتي است اين نقش پررنگتر است، بنابراين در همان محدود، رسانههاي دولتي نقش تعيين كنندهاي دارند.
وي ادامه داد: در شرايطي كه امكان دسترسي مردم به رسانههاي متنوع وجود داشته باشد اين نقش برجستهتر خواهد شد اما در كشور ما كه دسترسي مردم به رسانههاي دولتي است اين نقش فعلا براي رسانهي دولتي نقش منحصر به فردي محسوب ميشود.
مدير مسؤول رونامهي ابتكار در ادامه تاكيد كرد: در نقش راهبردي رسانهها طبيعي است كه وحدت ملي بايد به عنوان اصل هدف براي رسانهها منظور شود و دومين موضوع مورد توجه نقشي است كه حاكميت بايد براي رسانه قائل باشد.
وكيلي در ادامه با تاكيد بر اين موضوع كه حاكميت بايد رسانه را تامين كنندهي منافع ملي بداند، اظهار داشت: اگر رسانه در راستاي انسجام اجتماعي و در نهايت وحدت ملي ايفاي نقش كند، بنابراين طبيعي است اين اعتمادي كه حاكميت ميتواند به رسانه داشته باشد و بستري كه حاكميت ميتواند براي رسانه فراهم كند در تامين و تدارك اين نقش (نقش راهبردي) تاثير مستقيمي دارد.
وكيلي، در پايان خاطرنشان كرد: رسالت رسانهها، رسالت ملي است و در راستاي منافع ملي هر كشوري محسوب ميشود در يك چنين شرايطي رسانه از اهميت و اعتبار ويژهاي برخوردار است و بايد به رسالت خود واقف باشد و حاكميت نيز در مقابل اين نقش راهبردي وظيفهي تدارك ديدن بستر لازم براي اين كار و برجستهتر كردن اين نقش را عهده دار است.
به گفتهي سردبير روزنامهي اعتماد نيز نقش راهبردي رسانهها در دنياي امروز اطلاعرساني دقيق و شفاف از وقايع روز جهاني است.
“دكتر بهروز بهزادي“ در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: نقش راهبردي براي رسانهها در دنياي امروز اين است كه آنها به وظايف اصلي خود عمل كنند. بطور مثال در جوامع امروزي هر نهادي يك وظيفهي خاصي بر عهده دارد كه بر اين اساس نقش اساسي رسانه، اطلاعرساني، تحليل و بازكردن وقايع در جامعه است.
وي، افزود: در واقع وظيفهي راهبردي رسانه آشنا كردن مردم با حقايق و واقعيات اجتماع است. البته بازگو كردن مسائل و نكات منفي و مثبت جامعه بايد در چارچوب منافع و مصالح ملي صورت پذيرد.
به عقيدهي اين روزنامهنگار، رسانههاي ايراني دراين مسير با مشكلاتي مواجه شدهاند چراكه به رسانه نگاه ابرازي دارند و حتي ميتوان رسانههاي ايراني را به دو جناح سياسي تقسيمبندي كرد و در واقع اين رسانهها تنها به بعد سياسي توجهي خاص دارند.
وي، افزود: وقتي رسانههاي ما با اين تفكر پيش ميروند بنابراين نقش راهبردي خود را در اطلاعرساني شفاف كمتر اعمال ميكنند.
دكتر بهزادي ادامه داد: اگر رسانههاي ايراني ميخواهند كاركردهاي سياسي داشته باشند بايد به مردم و مخاطبان خود اعلام كنند كه به كدام جناح و گروه وابسته هستند و مخاطب با علم به اين مطلب آن نشريه را خريداري كند.
وي در پايان خاطرنشان كرد: بايد تغييرات فرهنگي اساسي در نگاه به رسانه در جامعهي ما ايجاد شود چراكه با گسترش موج ارتباطات در جهان و توسعهي رسانهها اگر ما همگام با آنها پيش نرويم دچار عقب افتادگي غيرقابل جبراني در اين زمينه ميشويم.
مدير مسؤول روزنامهي قدس نيز بيان ميكند: رسانههاي كشور ما بر اساس يك اصول استراتژيك و راهبردي، برنامهها و فعاليتهاي خود را دنبال نكردند و مسير حركتشان مشخص نبود.
”غلامرضا قلندريان” در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه با توجه به انفجار و انقلاب اطلاعات، رسانهها نقش بسيار حساس و خطيري برعهده دارند، اظهار داشت: امروزه اطلاعرساني بسترساز همهي فعاليتها و برنامههاست يعني اگر اطلاعات دقيق، علمي و آناليز شده وجود نداشته باشد مسوولان در ردههاي مختلف نميتوانند تصميمگيري صحيحي را بر مبناي آيتمهاي دقيق و درست انجام دهند.
قلندريان، اظهار داشت: بسترسازي براي بحث فرهنگ در يك حكومت از حوزهي رسانهها صورت ميگيرد و اگر قرار است از امروز براي افق 1404 برنامهريزي كنيم بسترسازي اين امر و وصول به اين اهداف را از طريق انعكاس در رسانهها و با رعايت همان اصول كاركرد دوسويهي اطلاعات ميتوانيم دنبال كنيم.
وي با تاكيد بر اينكه رسانههاي كشورمان نتوانستهاند نقش راهبردي و استراتژيك داشته باشند، اظهار داشت: با توجه به جزرومدي كه در حوزهي كاركرد رسانه وجود داشته و با توجه به توسعههايي كه در مقاطع مختلف و بعد از انقلاب در حوزههاي مختلف داشتيم در يك مقطعي كاركرد و شكلگيري رسانهها در كشورمان وسيع شد اما به اعتقاد من كمي به انحراف كشيده شد.
مدير مسؤول روزنامهي قدس، با تاكيد بر اينكه متاسفانه رسانههاي ما با كاركردهاي متعددي كه براي خود تعريف كردهاند، رويكردشان بيشتر به سمت و سوي مسائل سياسي، آنهم مسائل طيفي و جناحي كشيده شده، اظهار داشت: حتي در حوزهي سياست هم اگر نگاه علمي، آكادميك و يك نگاه راهبردي و افق بلند مدتي داشته باشيم، باز وصول به اين هدف سهلتر و راحتتر است، ولي در هر حال خوشبختانه در يكي دو سال اخير نهضتي در رسانهها به وجود آمده كه با گامهاي بسيار كند و آهسته در اين مسير پيش ميرويم.
وي، با بيان اينكه رسانهها به عنوان ركن چهارم نظام دموكراسي محسوب ميشود، ابراز داشت: در سربندهاي امور رسانهيي بايد افراد با توانمنديهاي متعددي باشند و اطلاعاتشان در حوزههاي مختلف اجتماعي، فرهنگي، سياسي و مسائل اجتماعي قابل قبول باشد.
قلندريان، با اشاره به اينكه رسانهها بايد در فعاليتهاي خود برنامه محور باشد، اظهار داشت: در اين مسير بايد بودجه و امكانات مورد نياز در اختيار آنها قرار گيرد و افرادي را كه مطبوعات در قالب تيم براي حوزهها و سرويسهاي كاري خودشان انتخاب ميكنند بايد از شايستگيهاي فرهنگي، عقلاني و معرفتي لازم برخوردار باشند.
مدير مسؤول روزنامهي آفتاب يزد ميگويد: بايد نگاه حاكميت و قدرت به رسانهها تغيير كند، چون متاسفانه كانونهاي قدرت و حاكميت، آنطوري كه بايد و شايد به مطبوعات توجه چنداني ندارند.
”منصور مظفري” در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: يك رسانه در كنار حاكميت بايد منافع ملي و منافع جامعه را در نظر گفته و در راستاي وظيفهي خود براي تقويت پايههاي نظام و امنيت ملي گام بردارد.
وي، گفت: رسانه در هر كشوري نشان دهندهي فرهنگ يك جامعه است و در حقيقت ميتوان گفت كه فرهنگ يك جامعه با رسانههاي آن سنجيده ميشود.
مظفري، اظهار داشت: رسانهها و نشريات داخل كشورمان هميشه به عنوان سخنگوي ملت بودهاند و دادگاهي شدن و حبس كشيدن مطبوعاتيهاي ما نشان دهندهي اين است كه رسانهها تاثيرگذار هستند و توانستهاند در كشورمان به عنوان ركن چهارم جامعهي مدني نقش تاثيرگذار و مهمي را ايفا كنند.
وي افزود: به ويژه بعد از دوم خرداد كه گرايش مردم به مطبوعات بيشتر شد و نفس رسانهها بيش از پيش باز شد، مطبوعات ما توانستند نمرهي قابل قبولي بگيرند.
مدير مسؤول روزنامهي آفتاب يزد، تاكيد كرد: متاسفانه به دليل مشكلاتي كه براي مطبوعات مستقل در داخل كشورمان به وجود آمد آنها نتوانستند آنطوري كه بايد و شايد به وظايف اصلي خود عمل كنند، ولي به عنوان يك ركن توانستند كارنامهي قابل قبولي داشته باشند.
وي، با تاكيد بر اينكه دولت توجه كمي را به نقش مطبوعات دارد، اظهار داشت: دولتها اگر بتوانند خود را همگام با مطبوعات كه همسو با مطالبات مردمي است نمايند بهتر ميتوانند به وظايف اصلي خود عمل كنند.
سردبير روزنامهي انتخاب (در زمان انتشار) نيز معتقد است: رسانهها ميتوانند نقش استراتژيك و راهبردي داشته باشند به شرطي كه موانعي بر سر راه آنها وجود نداشته باشد.
”محمد مهدي فقيهي” در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه در دنياي امروز رسانهها در واقع بزرگترين سازندگان افكار عمومي هستند، اظهار داشت: نقش رسانهها در ساختار و شكل دادن به افكار عمومي بيدليل است و در واقع امروزه تمام قدرتهاي بزرگ به اين نتيجه رسيدهاند كه داشتن ادوات و تجهيزات نظامي در واقع نميتواند به اندازهي رسانه در شكل و سمت و سو دادن به يك اتفاق موثر باشد.
وي، گفت: بزرگترين كارهايي كه با ساليان سال جنگهاي بزرگ نتوانست شكل بگيرد با كارهاي رسانهيي شكل گرفت. به عنوان مثال جريان فروپاشي شوروي در واقع بزرگترين كار رسانهيي بود كه در چند دههي گذشته ميتوانست شكل بگيرد.
فقيهي، با بيان اينكه در حال حاضر رسانهي مستقل در ايران بسيار كم است، اظهار داشت: وقتي كه قدرت سياسي به هر سو ميل كند، در واقع بخشي از رسانهها هم در كنار آن، ساخته و پرداخته ميشوند كه آنها را پشتيباني رسانهيي كرده و افكار عمومي را به خود جلب ميكند، اما آن چيزي كه مهم است اين است كه زماني رسانهاي ميتواند نقش استراتژيك خود را ايفا كند كه بتواند نقش واسطهيي خود را بين حوزهي قدرت و مردم ايفا كند تا مردم قضاوت كنندگان واقعي كاركرد حاكمان باشند.
وي، در ادامه با اشاره به اين موضوع كه هر چه رسانهها به سمت استقلال راي و مسائل اساسي مردم حركت كنند در واقع به نقش استراتژيك خود نزديكتر ميشوند، افزود: در چند سال اخير بسياري از رسانهها به نقش خودشان نزديك شدهاند، ولي در مقابل رسانههايي نيز داريم كه از نقش واقعي خود دورتر شدهاند.
وي، با تاكيد به اين موضوع كه حوزهي قدرت نگاهش را بايد به رسانه كمي تصحيح كند، اظهار داشت: به عنوان مثال بسياري از مردم و مسوولان ما با الفباي طنز مشكل دارند و با آن آشنايي كافي ندارند، بنابراين بسياري از كساني كه در اين حوزه فعاليت ميكنند با ورود به هر حوزهاي دچار مشكل ميشوند در نتيجه نقش رسانهها قبل از هر چيز بايد براي خود متوليان امر تعريف شود تا كمي از ناامنيها در كار رسانه كاهش يابد.
فقيهي، گفت: كساني كه كار رسانهيي ميكنند بايد دانش رسانهيي، همچنين دانش ملي خود را افزايش دهند، البته بسياري از اساتيد ما در اين حوزه از دانش بسيار خوبي برخوردارند، ولي كم نيستند كساني كه فعاليت رسانهيي دارند، ولي از رسانه فقط فرق بين خبر و گزارش را ميدانند.
فقيهي، در پايان با بيان اينكه اطلاع از تاريخ كشور و از فراز و فرودهاي حداقل 100 سال گذشته براي ارباب رسانهها لازم است، خاطرنشان كرد: كسي ميتواند از كار رسانهيي نتيجهي مطلوب خود را به دست آورد كه از تاريخ كشور، جهان و نظريههاي سياسي و رويكردهاي جامعهشناسانه و از بسياري مسائل مربوطه در اين حوزه آگاهي داشته باشند.
مطالب مشابه :
سخنرانی دکتر «سعید بهزادی فر» (سخنرانی ها - روانشناسی)
سخنراني دكتر «سعيد بهزاديفر» دربارهي مركز مشاورهي «نيك انديشان» و دكتر «مصطفی تبريزي»
مراحل مهارتهای "نه"گفتن
حالا ميخواهيم 10 مرحله نهگفتن را ياد بگيريم؛ مراحلي كه دكتر بهزادي براي ما شرح ميدهد.
زندگینامه همايون بهزادي
همايون بهزادي دكتر عباس اكرامي، سرمربي وقت تيم شاهين اعتقاد بسيار به اخلاق و علم داشت.
ناگفته هاي صنعت بيمه
دكتر بهزاد بهزادي در گفتوگوي «دنياي اقتصاد» با بهزاد بهزادي يكي از پيشكسوتان صنعت بيمه
نقش راهبردي رسانهدر دنياي امروز
دكتر بهزادي ادامه داد: اگر رسانههاي ايراني ميخواهند كاركردهاي سياسي داشته باشند بايد
مراحل معاينات طب صنعتي براي داوطلبان استخدامي نفت
دكتر علي بهزادي معاون طب صنعتي و بهداشت تهران در گفتگو با پايگاه اطلاعرساني وزارت نفت (mop
فهرست پایان نامه های دفاع شده
دكتر حسين بهزادي اندوهجردي - دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران مركز- 1380 – ارشد
پخش سرود "بهاران خجسته باد"از سيماي جمهوري اسلامي ايران در دهه فجر 1388
از راديو وتلويزيون پخش مي شد سرود "بهاران خجسته باد "اثر مرحوم دكتر "عبدالله بهزادي "
گفت وگو با مسعود بهزادي نسب نفر دوم كنكور رياضي سال 88
دکتر نجفی - گفت وگو با مسعود بهزادي نسب نفر دوم كنكور رياضي سال 88 -
دندان پزشكی های تهران - افراد طرف قرارداد بیمه درمان تکمیلی
دكتر محمد مهدي مختاري دكتر خسرو بهزادي: ميدان هفت تير-كوچه بختيار-پلاك50-طبقه دوم-واحد11:
برچسب :
دكتر بهزادى