فرمول حل روبیک
روش حل مکعب روبیک ( به روش لایه به لایه )
اصطلاحات
F: سطح جلویی --- B: سطح پشتی --- R: سطح راست
L: سطح چپی --- U: سطح بالایی --- D: سطح پائینی
یک حرف به تنهایی (مثلاً F ) یعنی سطح جلویی رو 90 درجه در جهت عقربههای ساعت (ساعتگرد) بچرخونین.
یک حرف به همراه اپوستروف (مثلاً 'F ) یعنی اون سطح رو 90 درجه در خلاف جهت عقربههای ساعت (پاد ساعتگرد) بچرخونین.
یک حرف به همراه عدد 2 (مثلاً F2) یعنی اون سطح رو 180 درجه (جهت اون فرق نمیکنه) بچرخونین.
پس الگوریتم R U' L2 یعنی سطح راستی رو 90 درجه ساعتگرد سپس سطح بالایی رو 90 درجه پاد ساعتگرد و در آخر سطح چپی رو 180 درجه بچرخونید.
روش مرتب کردن مکعب روبیک
همان طور که گفتیم این روش حل براساس لایهبندی مکعب روبیک هست. اگه "مکعب ِ روبیک" رو به صورت افقی به 3 لایۀ مجزا تقسیم کنیم لایۀ بالایی که اول مرتب می شود را لایۀ اول، دومین لایه رو لایۀ میانی و لایۀ پائینی که آخر همه مرتب میشه را لایۀ یایانی مینامیم. ما میخوایم این لایهها رو به ترتیب از بالا به پائین مرتب نماییم.
نکته : این نکته مهم هست که یک رنگ را به عنوان سطح بالایی انتخاب کنید و برای افزایش سرعت عمل هایتان همیشه با آن کار کنید. من معمولاً با رنگ " سفید" کار می کنم چون خیلی به چشم می آید و لایه های بالایی هم راحت تر مرتب می شوند. توضیحات مطلب هم با فرض این هست که رنگ " سفید " به عنوان سطح بالایی انتخاب شده است . بعداً که دستتان راه افتاد می توانید از هر رنگی به عنوان سطح بالایی استفاده نمایید . پس نگران نباشید .
مرتب کردن لایۀ اول
مرتب کردن این لایه 2 مرحله دارد
1- شکل دادن یک صلیب چهار طرفه تا لایه میانی
شکل دادن صلیب کار سختی نیست. کافی است چهار تا قسمت لبهای در لایۀ اول ( لبههایی که یه سمت آن ها سفید رنگ هست) رو سر جاهایشان قرار بدهید. فقط بدانید که آخر این مرحله باید مکعب روبیک شما باید کاملا شبیه شکل زیر باشد.
2- قرار دادن گوشههای لایۀ اول هر گوشه به صورت جداگونه تا صلیب سفید تبدیل به یک مربع شود .
وقتی صلیب رو شکل دادیند برای تکمیل کردن لایۀ اول کافی است گوشههای این لایه رو به صورت تک تک در جای خودشان بگذارید. اولین گوشهها رو پیدا کنید. آن ها در یکی از لایههای اول یا آخر هستند چون لایۀ میانی قطعۀ گوشهای ندارد. این قسمت را یک بار انجام بدهی یاد می گیری و بدون الگوریتم هم می توانید انجامش بدهید ا
تو این مرحله چند تا نکته هستش که باید بهشون توجه کنین:
- بهتر است کار رو با گوشهای از لایۀ اول شروع کنید که در لایۀ آخر قرار دارد. بعداً خودتان می فهمید چرا ؟
- اگه چند تا از گوشههای لایۀ اول در لایۀ آخر قرار دارن کار رو با گوشهای شروع کنین که رنگ سفیدش به سمت پائین (روی سطح پائینی) نباشد.
- اگه گوشهای در لایۀ اول قرار داره ولی جای اون اشتباه یا برعکس هست و باید اون رو به لایۀ آخر بیارید و دوباره سر جایش بگذارید .
در پایان این مرحله باید مکعب روبیک تان شبیه به شکل زیر باشد . مطمئنا به این شکل رسیده اید .
به قسمت های خاکستری کاری نداشته باشید . فقط رنگی ها را در نظر دارید . اگر تو این مرحله گیر کردید به هیج وجه نگران نباشید.جای الگوریم ها رو اشتباه نکنید و می دانید که تو بیشتر سایت ها جای این الگوریتم ها رو به شما اشتباه می گویند. وقتی که مکعب را خریدید روی تمام الگوریتم ها عکس یا جهت بزنید و بعدا طبق جهت ها درست کنید تا مراحل بعدی خراب نشوند.
لایه میانی
مرتب کردن این لایه تنها یک مرحله داره:
1- قرار دادن لبههای لایۀ میانی (هر لبه به صورت جداگونه)
اول آن قسمت میانی که دارای دو رنگ در شکل آبی - قرمز است را به سمت خودتان بگیرید و برای انجام این مرحله از دو الگوریتم زیر استفاده کنید. البته برای هر قسمت باید یک دور الگوریتم ها رو انجام بدهید .
تذکر بسیار مهم : هنگام اجرای الگوریتمها باید رنگ آبی به سمت خودتان (سطح جلویی شما) باشد. البته تا موقعی که یاد بگیرید . بعدا واسه خودتان به روبیک سلور شدید به ما می خندینو میگین چقدر توضیح می داد .
آخر این مرحله باید 2 لایۀ بالایی مکعب _ روبیک تان مرتب شده باشد .
لایۀ آخر
اگر تا حالا مراحل رو با طی کرده باشید به این مرحله که حساس ترین مرحله است و کوچکترین اشتباهی منجر به دباره انجام شدن مراحل قبلی می شود می رسید .
مرتب کردن لایۀ آخر چهار مرحله دارد:
توجه: اکنون مکعب روبیک را برعکس بگیرید به طوری که لایۀ آخر ( سطح زرد رنگ ) (رنگ مخالف رنگ آغازی شما (سفید )) در سطح بالایی مکعب قرار بگیرد.
1- شکل دادن بصورت علامت جمع (+)
اکنون باید در سطح لایه آخر ( همان سطح زرد رنگ) لبهها رو طوری قرار بدهیم که تشکیل یک علامت مثبت(+) رو بدند. شکل زیر حالتهای متفاوتی که ممکن است به وجود بیاید را نشان می دهد.
نکته: در این شکل سه مکعب پایینی در تصویر سطح جلویی شما محسوب می شود و در واقع شما در این تصویر از بالا به "مکعب روبیک" نگاه می کنید. همچنین دقت کنید: مهم نیست که (+)درست در جای خودش قرار بگیره.مهم اینه که بتونید (+) رو درست کنید.
حالت اول حالتی هست که میخواهیم به آن برسیم.
در حالت دوم از الگوریتم و در حالت سوم از الگوریتم استفاده کنید.
درحالت چهارم در حقیقت ترکیبی از حالتهای 2 و 3 هست. در این حالت می توانید الگوریتم اول را اجرا کنید بعد یکی از حالتهای 2 یا 3 به وجود می آید که با اجرای الگوریتم مناسب داده شد علامت جمع (+) ایجاد کنید.
2- قرار دادن چهار گوشه لایۀ آخر فقط در مکان خودشان
نکته: در این مرحله بدون درنظر گرفتن جهت قرار گرفتن هر گوشهها فقط آنها رو سر جاهایشان می گذاریم.
در این قسمت تنها 2 حالت ممکن هستش:
الف) دو گوشه نزدیک به هم نیاز به جابجایی داشته باشد. برای جابجایی اونها مکعب روبیک رو طوری می گیریم که دو گوشه مورد نظر در سمت راست و بالای مکعب قرار بگیرن والگوریتم را اجرا می کنیم.
ب) گوشههای دور از هم (به صورت قطری) نیاز به جابجایی داشته باشد. در این حالت همان الگوریتم قبلی را دو مرتبه اجرا می کنیم. امیدوارم این مرحله را هم به سلامتی طی کرده باشید . سخت نیست مطمئن باشید ولی برای کسانی که تازه کارند ممکن است کمی طول بکشد ولی اصلا نگران نباشید .
3- مرتب کردن گوشههای لایۀ آخر
در این قسمت به جز حالت کاملا درست لایه زرد رنگ (مرتب بودن گوشهها) هفت حالت مختلف دیگر ممکن است که در شکل زیر آمده است .
|
و در حالات دیگر ترکیبی از این 2 الگوریتم را استفاده می کنیم. اگر به غیر از دو حالت اول و دوم آمد شما باید کاری کنید که یکی از این دو حالت بوجود بیاید . چطوری ؟ با استفاده از یکی یا هر دو الگوریتم داده شده و با کمی تجربه برای دادن سرعت به شما .
4- مرتب کردن لبههای لایۀ آخر
در این قسمت هم به جز حالت درست (مرتب بودن کل مکعب) چهار حالت دیگر هم ممکن هست که در شکل زیر میبینید.
برای دوحالت اول الگوریتم رو استفاده می کنیم.
در حالتهای دیگر که احتمال بوجود آمدنشان یک دهم است با اجرای هر کدوم از الگوریتمهای بالا به یکی از حالتهای اول و دوم می رسیم که با اجرای الگوریتم مناسب داده شده لبهها مرتب شده و مکعب روبیک کامل می شود.
مطالب مشابه :
آموزش مکعب روبیک به روش جدید و آسان
دوست - آموزش مکعب روبیک به روش جدید و آسان - ... برای جفت جور کردن دو رنگ در جای درست خود از فرمول زیر استفاده می شود: جلو عکس-بالا-چپ عکس-بالا عکس.
32 فرمول سحر آمیز
مکعب روبیک. سلام بر دوستان عزیز. امروز برایتان یک لینک را آموزش می دهم.انشاا... مورد استفاده قرار گیرد. این لینک ۳۲ فرمول سحرآمیز برای مکعب روبیک ۳*۳ است.
حل مکعب روبیک
2- بعد از این که لایه دوم با فرمول های بالا حل شد به سراغ لایه سوم و آخر می رویم. تذکر : روبیک را دقیقا به همان شکلی که گفته شده نگه دارید و روبیک را در دست نچرخانید.
حل مکعب روبیک با فرمول ریاضی جدید
رياضيدانان "ام. آي. تي" با تعيين ارتباط ميان اعداد مکعب روبيک و حداکثر تعداد حرکات مورد نياز موفق شدند فرمول جديدي را بر حل معماي اين پازل ارائه کنند.
الگوریتم ساختن مکعب روبیک ( جورچین رنگی )
در اغلب مکعبهای روبیک رنگ قرمز در مقابل رنگ نارنجی است ، زرد مقابل سفید و سبز .... توی این فیلم ؛ من با 2 بار اجرای فرمول روی مکعب روبیک خودم ، نشون میدم که
فرمول های حرفه ای حل چشم بسته روبیک
وبلاگی درباره همه چیز - فرمول های حرفه ای حل چشم بسته روبیک - ... امروز یه سایت میدم که فرمول های چشم بسته فوق حرفه ای رو داره. ( هر کی حفظ کنه اسممو عوض میکنم.).
فرمول طلایی روبیک
ریاضیدانان "ام. آی. تی" با تعیین ارتباط میان اعداد مکعب روبیک و حداکثر تعداد حرکات مورد نیاز موفق شدند فرمول جدیدی را بر حل معمای روبیک ارائه کنند حل این مکعب
آموزش روبیک 3*3
فان بلاگ - آموزش روبیک 3*3 - سرگرمی و بازی و آموزش - فان بلاگ. ... بعد از یادگیری حرکات بالا می رویم سراغ حل روبیک. ... نکته:الگوریتم ها را فرمولی حفظ نکنید.
فرمول حل روبیک
فرمول حل روبیک. روش حل مکعب روبیک ( به روش لایه به لایه ). اصطلاحات. F: سطح جلویی --- B: سطح پشتی --- R: سطح راست. L: سطح چپی --- U: سطح بالایی --- D: سطح
فرمول های روبیک (فنون روبیک در کمتر از یک دقیقه)
20 آوريل 2013 ... ... شانه زلف پریشان عالم طبیعت است!؟ - فرمول های روبیک (فنون روبیک در کمتر از یک دقیقه) - - ریاضیات شانه زلف پریشان عالم طبیعت است!؟
برچسب :
فرمول روبیک