اجرای ساختمان اسکلت فلزی
-بهتر است میلگردها از کارخانه خریداری شوند تا از واسطهها.
2-در صورت مرطوب بودن محیط میلگردها توسط نایلون پوشانده شوند.
3-در هنگام کار از میلگردهای آلوده به رنگ و لای و رس استفاده نگردد.
-مسئله دیگر نحوه انبار کردن سیمان است در محل انبار سیمان باید تختههای تعبیه نمود که ار سطح زمین به اندازه 10 سانتیمتر بالاتر باشد تا رطوبت زمین به سیمان نرسد.
همچنین برای کارهای کوچک که حجم بتن ریزی محدود است و دستگاههای بتن ساز و بتن آماده در دسترس نمیباشد میتوان بتن را با دست ساخت برای این منظور سطح صاف و غیرقابل نفوذی مانند بسترهای بتنی، ورق فلزی یا صفحات چوبی ایجاد میشود پس از مرطوب کردن بستر ابتدا ماسه و سیمان به روش حجمی یا وزنی اندازهگیری شده و بدون اضافه کردن آب به خوبی مخلوط میشوند سپس بتدریج شن به میزان لزوم به مخلوط اضافه میشود هنگامی که مخلوط همگن و یکنواخت شد آب بتدریج به روی مخلوط پاشیده شده و مخلوط شن و ماسه مرتباً برگردانده میشود تا به حالت خمیری در آیند.
در این حالت میزان سیمان مصرفی 10 درصد از حالتی که با دستگاه ساخته میشود بیشتر است.
خلاصه کارآموزی:
عایق کاری بام
برای آنکه آب برف و باران از درز بین کف و دیواره بام به داخل ساختمان نفوذ نکند باید قیرگونی روی بام را حداقل 10 سانتیمتر بطور عمودی روی دیوار جان پناه بالا برده 10 سانتیمتر نیز به طور افقی روی جانپناه ادامه بدهیم تا بام به صورت کاسهای با لبه از قیر و گونی درآمد کاملاً غیرقابل نفوذ بشود.
طاق ضربی شمشیری راه پله
جهت صلبیت طاق ضربی باید به نکات زیر توجه کرد
استفاده از میلگرد با تسمه به صورت ضربدری که به بال تیرهای شمشیری جوش میشود.
استفاده از میلگردهای دهانه آخر بین دو تیر در جان آنها جهت جلوگیری از خروج تیرها تحت بار تقلی.
استفاده از دوغاب گچ پس از اتمام طاق زدن جهت اینکه سیستم کاملاً به صورت قوس عمل کند و تغییر شکل ندهد.
بتن ریزی در ارتفاع
برای انتقال بتن از دستگاه میکسر به طبقات بالا بتن را داخل ظرف مخصوصی ریخته و توسط تاور به طبقات بالا حمل میشود.
تخلیه بتن با جرثقیل
استفاده از سطح شیبدار برای انتقال بتن ( که توسط ظرف مخصوص با تاور به طبقات بالاتر برده شده است) بر روی سطح جهت جلوگیری از بهم خوردن دانه بندی بتن.
بادبند ضربدری دوبل UNP
در اتصالات مهاربندی ضربدری روش درست برای اتصال محل تقاطع قطرها متشکل از دو پروفیل بر روی ورق فلزی آن است که یک سری در روی ورق و سری دیگر در پشت ورق جوش شوند.
اتصال هر دو قطری پیوسته یکی از رو و دیگری از پشت ورق غلط است. زیرا ایجاد پیچش میکند.
بادبند EBF
برای مقابله با نیروی زلزله از بادبند استفاده میشود. سطح مقطع و شکل پروفیل بادبند طبق محاسبه بدست میآید و میتوان از نبشی ناودانی و یا تیرآهن I استفاده نمود. بادبند EBF نوعی بادبند واگرا میباشد که سختی آن کمتر از بادبندهای همگرا CBF میباشد و به علت محدودیتهای معماری نظیر وجود در یا پنجره در قالب موجود اجرا میگردد.
صفحات جوش بادبندها
در محل برخورد پروفیلهای بادبند با ستونهای اطراف و همچنین محل برخورد بادبندها به تیرها ( و یا به یکدیگر در بادبندهای CBF) صفحات فلزی قرار میدهند تا این صفحات امکان طول جوش مناسب را به ما بدهد. ابعاد این صفحات با توجه به طول جوش و نیروهای کششی به وسیله محاسبه بدست میآید.
دیوار چینی نما
باید توجه نمود در موقع چیدن یک ردیف در میان اولین آجر باید سه قد باشد (4/3 طول آجر) تا بندهای عمودی بر روی هم قرار نگیرد ( برای جلوگیری از ترک خوردگی ناشی از نیروی جانبی) با توجه به اینکه محل برخورد دیوار با کف در خارج ساختمان همیشه در معرض عوامل جوی و خورندگی شدید قرار دارد. لذات در این محل باید از سنگ قرنیز استفاده نمود.
ویبره کردن بتن
اگر هوای داخل بتن به صورت ریز سوراخهائیکه به همدیگر راه دارند باشد بتن پوک شده مقاومت آن کاهش مییابد. بنابراین باید سعی نمود در بتن معمولی فضاهای خالی بتن را به حداقل تقلیل داد و یکی از راههای این امر ویبره کردن بتن است.
سقف تیرچه بلوک با شمع
در اجرای سقف تیرچه بلوک ابتدا تیرچهها با فواصل مشخص روی تیرهای حمال بتن مسلح انداخته میشوند سپس نقاط وسط یا 3/1 زیر تیرچهها با استفاده از ا جک بسته شده و عملیات بلوک گذاری شروع میشود. روی بلوکها میلگردهای حرارتی بسته و سقف به ضخامت 5 تا 10 سانتیمتر بتن ریزی میشود. قرار دادن تعدادی از تیرهای تقویتی زیر سقفها پس از باز کردن قالبها از موارد ضروری است.
کرم بندی
انتقال آب ناشی از شستشو در سرویسهای بهداشتی با دادن شیب کف به سمت ناودان صورت میگیرد. به خطوطی که نقاط مختلف را با شیب معین به سمت ناودان متصل مینماید کرم بندی میگویند. فضاهای بین کرم بندیها باید با بتن سبک پر شود.
اگر شیب بندی ( کرم بندی) درست باشد و همه نقاط بسوی ناودان دارای شیب معینی باشد نفوذ آب داخل کف به حداقل خواهد رسید و در شیب بندی بام این کار باعث چندین برابر شدن عمر قیر و گونی میشود.
پیاده نمودن فونداسیون
زمینی جهت پیسازی مناسب است که تنش مجاز آن توان تحمل وزن ساختمان را داشته باشد در هر حال در موقع پیسازی سطح زیر پی کاملاً صاف و تقریباً تراز و عاری از عوامل خارجی و پی سازی مستقیماً از روی خاک طبیعی شروع میشود. برای این مطلب از دوربین برای کارهای دقیق و ریسمان و میخ و متر استفاده میشود و اولین قشر آن بتن مگر میباشد که برای سهولت قالببندی و جلوگیری از تماس بتن اصلی با خاک به ابعاد 10 سانتیمتر از همه جهات بیشتر اجرا میگردد.
پی نواری
استفاده از شالوده پیوسته نواری وقتی لازم است که نیروی محوری ستونها زیاد، مقاومت زمین کم و یا سازه در مقابل نشستهای نامساوی حساس باشد در شالوده نواری تمام ستونها واقع در یک محور بر روی یک شالوده یکپارچه به شکل نوار تکیه میکنند که مراحل کار در قسمت بعدی ( پی گسترده) اشاره میشود.
پی گسترده
در صورتی که نیروها نسبتاً بزرگ و یا خاک ضعیف باشد شالوده تبدیل به دال یکپارچهای میشود که به آن شالوده گسترده گویند. مراحل کار در پی سازی عبارتست از:
1-ابتدا محل احداث پی خاکبرداری میشود.
2-با بتن مگر سطح رویه خاک تراز میگردد.
3-آرماتورها براساس نقشههای اجرایی شبکهبندی میشود.
4-پس از حصول اطمینان، قالب بندی صورت میپذیرد.
5-بتن ریزی انجام میشود.
شناژ
وقتی که در یک ساختمان از شالودههای منفرد یا مرکب دو ستونی استفاده می شود، آنها را باید توسط کلافهایی به یکدیگر متصل نمود.
کلافها به هیچ وجه برای جلوگیری از نشستهای نامساوی نیستند. بلکه وظیفه اصلی آنها بستن شالودهها و جلوگیری از بازی کردن آنها مخصوصاً در مقابل تکانهای شدید ناشی از زلزله می باشد.
آئین نامه بتن ایران مقرر میدارد که هر کلاف باید قادر باشد 10 درصد نیروی فشاری سنگینترین ستون را به صورت کششی حمل نماید.
قالب بندی و تعبیه صفحه ستونها
قالب ظرف موقت به شکل و فرم مورد نظر برای نگهداری آرماتورها و بتن تازه میباشد. قالب علاوه بر آنکه بایستی فرم مورد نظر را دارا بوده و از نظر اقتصادی قابل قبول باشد، باید استحکام و ایمنی کافی نیز داشته باشد و بتوان به دفعات از آن استفاده کرد. تمام صفحه ستونها میبایست در یک تراز قرار داشته باشند و بولتهای آن به صورت موقتی به میلگردهای پی بسته میشود که اگر احیاناً پس از بتن ریزی از حالت تراز خارج شد توسط مهرهها مجدداً تراز شود.
رگلاژ کردن صفحه ستون
پس از تراز کردن و آکس بندی صفحه ستونها با دوربین، بتن ریزی تا ارتفاع صفحه ستون انجام میگیرد و چون بولتها به صورت دقیق در بتن قرار گرفته پس از جداسازی قالب و سخت شدن بتن، صفحه ستون را از پی جدا نموده و روغن کاری میشود. سپس با ماسه سیمان گروت زیر صفحه ستون را کاملاً تراز میکنند و دقیقاً آکس بندی کنترل میشود و چون سیمان گروت افزایش حجمی زیادی دارد. حتماً مهرهها را در تراز مربوطه سفت میکنند تا صفحه بلندشدگی نداشته باشد. علت استفاده از این نوع سیمان این است که سایر سیمانهای مصرفی در اثر فشار زیاد ناشی از تحمل بارهای ساختمان معمولاً دچار نشست میشوند.
صفحات سخت کننده و اتصال دهندههای جوشی
چون توزیع تنش در زیر صفحه ستون غیریکنواخت است و معمولاً ضخامت صفحه در مقابل برش و ممان جوابگو نیست، لذا از صفحات تقویت لچکی استفاده میشود.
آماده سازی اولیه جهت نصب ستون
چون هزینه کرایه نمودن جرثقیل بسیار سنگین است لذا قبل از انجام کار تمامی مقدمات و کارهای لازمه از جمله آکس بندی صفحه ستونها به وسیله سمبه نشان و مدادهای فسفری و تعبیه نبشیهای اتصال دهنده از قبل آماده شده تا در روند پیشرفت کار هیچگونه وقفهای ایجاد نگردد. همچنین در این مرحله تمامی جوشها به صورت تقریباً موقتی ( خال جوش) بوده تا جرثقیل بیش از اندازه معطل نگردد.
برپایی ستونها توسط تاور
پس از ساخت ستونها طبق نقشههای اجرایی در کارگاه ستونهای مورد نظر توسط جرثقیل ( تاور) بر پا میگردند.
البته در انتهای هر ستون زائدهای را که در وسط آن دایرهای تو خالی قرار گرفته به ستون جوش میدهند ( به صورت موقتی) تا حمل و نقل آن توسط تاور به راحتی صورت پذیرد.
· نصب ستون و شاقول کردن اولیه
در هنگامی که ستونها توسط جرثقیل حمل میگردد و در محل خود قرار میگیرد. گروه جوشکار با شاقول نمودن ستون خال جوشهای اولیه را میزنند. روند این کار به مهارت تمامی گروه بستگی دارد.
شاقول کردن
پس از ایجاد اولین اتصالها، شاقول نمودن دقیق توسط گروه جوشکار صورت میپذیرد در این زمان در صورت امکان در ترازهای بالایی این امر صورت گرفته و افراد حاضر در پایین ستون با اهرمهای خاص سعی در شاقول نمودن ستون در راستای قائم نموده و در همین حین فرد جوشکار اتصال لازم را فراهم میآورد.
تقویت ستون در محل اتصال به تیر و تعبیه برش گیرهای تیر
ستونهای مرکب دوبل معمولاً در محل اتصال پلها به وسیله ورق تقویت میشوند. پرشگیرها دو وظیفه مهم در سقف مرکب دارند که عبارتند از:
1-جلوگیری از لغزش بین بتن و فولاد
2-جلوگیری از جدا شدن بتن از فولاد ( بلند شدن)
البته این برشگیرها ابتدا در هنگام ساخت تیر بر روی آن تعبیه و جوش شده، سپس تیر در محل مورد نظر قرار میگیرد.
راویتس بندی
معمولاً برای پوشاندن تأسیساتی که در زیر سقف اجرا شده یا برای رسیدن به طرحهای خاص معماری از راویتس بندی استفاده میکنیم. روش اجرا به این صورت است که نخست اسکلت سقف کاذب را به سقف سازه توسط استوکهایی جوش داده و مش بندی میکنیم و سپس روی آن را با توری راویتس می پوشانیم و گچکاری میکنیم.
تأسیسات
یکی از سیستمهای برودتی ساختمان، کولر آبی است که برای انتقال هوای سرد به ساختمان از کانالهای گالوانیزه یا آلومینیوم استفاده میکنیم و در نهایت برای جلوگیری از نامطلوبی دید و نما، زیر آن را با سقف کاذب می پوشانیم.
دستک برای پایداری تیر کنسول
اصولاً برای نگهداشتن کنسول و جلوگیری از افزایش ممان آن از دستک استفاده میکنیم. بهتر آن است که اگر مشکلات اجرایی و معماری بر سر راه نبود دستک را در حالت کشش اجرا کرد. زیرا بر معضل کمانش که در اعضای فشاری روی میدهد غلبه میکند.
اتصال مفصلی تیر به تیر و گیردار تیر به ستون
برای اجرای اتصال گیردار در شکل تیر به ستون باید از دو ورق فوقانی و تحتانی روی تیر استفاده کرد. در محل برخورد ورق به ستون باید که انتهای ورق را اصطلاحاً فارسی بر کرد و حدود 2 الی 3 میلیمتر تا ستون فاصله گذاشت تا جوش نفوذی کامل استفاده شود و اتصال کاملاً صلب گردد که این کار را برای ورق زیرین نیز باید انجام داد.
برای اتصال مفصلی ( تیر به تیر) در شکل از ورق جان استفاده میگردد که نقشی در ممان گیری ندارد و نقش آن در برش می باشد و جوش آن سر بالا انجام میشود.
گچ کاری – نازک کاری
اصولاً برای پوشاندن ستونهای سازه باید روی آن را با گچ سفید کرد. نکته حائز اهمیت آن است که اگر ستون فلزی باشد باید که دور ستون را پیش از گچ کاری توری مرغی پیچید که گچ به ستون خوب اتصال پیدا کرده و از ترکهای موضعی برای انقباض و انبساط گچ جلوگیری شود.
مطالب مشابه :
اجرای پله در ساختمان های اسکلت فلزی
اجرای پله در ساختمان های اسکلت فلزی پله معمولی ترین وسیله به شمشیری ، و نحوه اتصال
اجرای ساختمان اسکلت فلزی
اجرای ساختمان اسکلت فلزی اجرای پله برای بازرسـی اجرای فرآیند و نحوه انجام
دانلود دیتایل پله گردان و روش اجرای پله در سازه فولادی
و یک مقاله در مورد نحوه اجرای پله در سازه در زیرتیرهای پله هایی با سازه فلزی همانند
اجرای ساختمان اسکلت فلزی
اجرای ساختمان اسکلت فلزی طاق ضربی شمشیری راه پله. در اجرای سقف تیرچه بلوک ابتدا
نحوه اجرای یک ساختمان اسکلت بتونی
نحوه اجرای یک قالب گذاری ستون ها که میتواند چوبی یا فلزی باشد در ــاجرای رمپ ، پله
اجرای سازه های فلزی
اجزاء تشکیل دهنده ساختمانهای فلزی : پله باد بند خر پیوست تصاویر مربوط به نحوه اجرای
ساختمان اسکلت فلزی
انواع بادبند و نحوه اجرای پله. برای ساختمان اسکلت فلزی معمولااز پله فلزی با شمشیری های
برچسب :
نحوه اجرای پله فلزی