تجارت اسلحه و دنياي امروز
شايد کمتر کسي بداند که سوداگري اسلحه و مواد مخدر اولين و دومين شاخه بزرگ اقتصاد جهان امروز را تشکيل مي دهد: از ساليانه پنج تريليون دلار حجم کل تجارت جهاني حداقل 16 درصد آن (800 ميليارد دلار) به اسلحه تعلق دارد و 8 درصد (400 ميليارد دلار) به مواد مخدر. به عبارت ديگر، تقريباً روزي دو ميليارد دلار صرف اسلحه مي شود و روزي يک ميليارد دلار صرف مواد مخدر. اين در حالي است که اگر هر ساله فقط 40 ميليارد دلار صرف مبارزه با بيسوادي و فقرزدايي شود، پس از ده سال جهل و فقر ريشه کن شده و تمامي مردم دنيا از سواد و بهداشت و تغذيه کافي برخوردار خواهند شد. اين سرمايه هاي عظيم از کجا مي آيد و چه کساني از گردش آن سود مي برند؟ چرا اين همه درباره ساير شاخه هاي اقتصاد سخن گفته مي شود ولي درباره اصلي ترين شاخه هاي اقتصاد جهاني (اسلحه و مواد مخدر) و نقش آن در توسعه يافتگي و عقب ماندگي ملت ها سخني در ميان نيست؟ <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
کمپاني هاي تسليحاتي غرب بزرگ ترين توليدکنندگان کالايي به نام اسلحه هستند و دولت هاي بزرگ غربي مشتريان اصلي ايشان. در رأس اين گروه دولت ايالات متحده آمريکا جاي دارد که ساليانه بيش از 300 ميليارد دلار صرف امور نظامي خود مي کند. گرانقيمت ترين کالاي جهان هواپيماهاي نظامي و جنگنده هاي هوايي است. يک فروند بمب افکن ب. 2 دو ميليارد دلار و يک فروند جنگنده ف. 22 حدود 200 ميليون دلار قيمت دارد. بمب افکن ب. 2 در جنگ يوگسلاوي با موفقيت آزمايش شد و در جنگ افغانستان نيز به کار گرفته شد. در اولين لحظات شروع جنگ افغانستان (7 اکتبر 2001/ 15 مهر 1380) پنتاگون با مباهات اعلام کرد که اين هواپيماها مستقيماً از خاک ايالات متحده پرواز مي کنند و به مقر خود بازميگردند. چه کالايي از اين باارزش تر! و به اين دليل است که دولت آمريکا اعلام کرد که قصد دارد 40 فروند ديگر از اين بمب افکن ها را از کمپاني سازنده آن (نورتروپ گرومن) خريداري کند.
بخش مهمي از برنامه ها و اقدامات کمپاني هاي تسليحاتي دنياي معاصر براي افزايش فروش کالاهاي خود به اين مشتريان اصلي است و به اين دليل هر ساله مبالغ هنگفتي براي تأثيرگذاري بر دولت ها سرمايه گذاري مي شود. در سال هاي 1997 -1998 چهار کمپاني درجه اوّل تسليحاتي ايالات متحده 34 ميليون دلار در انتخابات هزينه کردند و در انتخابات سال 2000 با صرف مبالغ بيشتر از جرج بوش و حزب جمهوري خواه حمايت نمودند. ويليام هارتنگ، پژوهشگر ارشد انستيتوي سياست جهاني، مي نويسد: «حمايت سازندگان اسلحه از جمهوري خواهان بي دليل نيست. از سال 1995 که جمهوري خواهان در کنگره قدرت يافتند هر ساله 5 تا 10 ميليارد دلار بيش از آن چه که دولت کلينتون تقاضا مي کرد بر بودجه پنتاگون افزودند.»
علاوه بر دولت هاي بزرگ غربي، و در رأس ايشان ايالات متحده آمريکا، که مشتريان اصلي کمپاني هاي تسليحاتي به شمار مي روند، ساير کشورها نيز در بازار جهاني اسلحه جايگاه مهمي دارند. اين اهميت به دو دليل است:
اوّل، تنش و جنگ در مناطق استراتژيک جهان بر تقاضاي دولت هاي بزرگ غربي براي خريد اسلحه تأثير مستقيم مي گذارد و گاه آن را به شدت افزايش مي دهد. براي مثال، در ماجراي حمله صدامبه کويت، دولت ايالات متحده آمريکا 60 ميليارد دلار صرف لشکرکشي موسوم به جنگ خليج فارس (1991) کرد و در جريان جنگ بالکان، آمريکا روزانه بين 40 تا 100 ميليون دلار خرج بمباران خاک يوگسلاوي نمود. اين حوادث براي کمپاني هاي تسليحاتي دنياي غرب بسيار سودآور بود.
دوّم، فروش مستقيم اسلحه به کشورهاي توسعه نيافته نيز بخش مهمي از تجارت جهاني اسلحه را شامل مي شود. کمپاني هاي تسليحاتي ايالات متحده آمريکا و بريتانيا اولين و دومين صادرکننده بزرگ اسلحه به کشورهاي جهان سوم هستند. ايالات متحده آمريکا 1/ 49 درصد بازار اسلحه جهان سوم را در اختيار دارد. در سال 1999 فروش اسلحه آمريکا به اين کشورها 9 /12 ميليارد دلار بود که در سال 2000 رشد چشمگير کرد و به 6/ 18 ميليارد دلار رسيد. در سال 2000 بريتانيا دومين صادرکننده اسلحه به کشورهاي جهان سوم بود. کمپاني هاي تسليحاتي اين کشور 19 درصد بازار اسلحه اين کشورها را در اختيار دارند. کمپاني هاي فرانسوي سومين صادرکننده اسلحه به کشورهاي جهان سوم هستند و 4/ 12 درصد بازار فوق را در اختيار دارند:
در طول سال هاي 1993 -2000 کمپاني هاي تسليحاتي ايالات متحده آمريکا (4/ 78 ميليارد دلار) اولين، بريتانيا (2/ 37 ميليارد دلار) دومين، فرانسه (9/ 21 ميليارد دلار) سومين، روسيه (3/ 17 ميليارد دلار) چهارمين فروشنده اسلحه به کشورهاي در حال توسعه بودند.
در دنياي توسعه نيافته، خاورميانه بزرگ ترين بازار اسلحه است و تا مدتي پيش، به تأثير از ماجراي حمله صدام به کويت، عربستان سعودي بزرگ ترين واردکننده اسلحه به شمار مي رفت. عربستان در سال هاي 1993 -1996، 9/ 31 ميليارد دلار، در سال 1998، 8/ 10 ميليارد دلار و در سال 1999، 1/ 6 ميليارد دلار اسلحه خريد. ولي در سال 2000 امارات متحده عربي به بزرگ ترين خريدار اسلحه بدل شد. در اين سال امارات 4/ 7 ميليارد دلار اسلحه خريد که 4/ 6 ميليارد دلار آن بابت خريد 80 فروند جنگنده اف. 16 از کمپاني لاکهيد مارتين بود. امارات متحده عربي طي سال هاي 1997 -2000 جمعاً 14 ميليارد دلار اسلحه خريداري کرد. به اين ترتيب، عربستان سعودي که زماني بزرگ ترين خريدار اسلحه در ميان کشورهاي در حال توسعه به شمار مي رفت جايگاه پيشين خود را از دست داد.
منطقه خاوردور دومين بازار بزرگ اسلحه در جهان توسعه نيافته است و تايوان، با 6/ 2 ميليارد دلار در سال، بزرگ ترين واردکننده اسلحه در اين منطقه به شمار مي رود.
سلاح هاي کوچک (مانند تفنگ) نيز بخش مهمي از تجارت جهاني اسلحه را دربرمي گيرد. در اين عرصه نيز کمپاني هاي تسليحاتي ايالات متحده و بريتانيا پيشتاز هستند و اولين و دومين صادرکننده سلاح هاي کوچک به شمار مي روند. طبق برآورد انستيتوي سياست جهاني، در دهه پاياني سده بيستم چهار ميليون نفر قرباني سلاح هاي کوچک شده اند که 80 درصد ايشان زن و کودک اند. يکي از اولين اقدامات دولت جرج بوش بود و دوّمين اقدامش، پس از به قدرت رسيدن، مخالفت با محدوديت فروش سلاح هاي کوچک از سوي سازمان ملل بود.
سپاه پاسداران به سلطه آپاچی پايان داد
کارشناسان نظامی معتقدند با اختراع و توليد "رعد 1" تحولی بزرگ در سيستم نظامی خاورميانه ايجاد می شود زيرا يکی از برتری های مطلق آمريکا و اسراييل در هوا، همين بالگردهای آپاچی بوده اند که هدف قرار دادن آن ها بسيار مشکل و در مواردی ناممکن بوده است.
در جنگ خليج فارس، اولين نيروهای عمل کننده ارتش آمريکا، خلبانان بالگردهای آپاچی بودند.
آن ها که ساليان سال است سلطان بلامنازع دنيای بالگردها هستند، توانستند طی يک عمليات نفوذی ويژه و با تکيه بر توانمندی های منحصر به فرد آپاچی های خود، فقط در چند سيستم راداری عراق را منهدم کنند و پس از آن، هزاران هواپيمای جنگی بر فراز عراق به پرواز درآمدند و درسايه امنيتی که آپاچی ها برايشان ايجاد کرده بودند، عراق را با خاک يکسان کردند.
در طول سال هايی که آپاچی به پرواز درآمده است، هيچ سيستم موشکی قابل توجهی در جبهه مخالف آمريکا برای مقابله با اين بالگردهای فوق مدرن وجود نداشته است.
اما امروزه، سلطه مطلق آپاچی به پايان رسيده . با آزمايش موفقيت آميز موشک ضد بالگرد "رعد 1" در مانور پيامبر اعظم (ص) 2 که توسط سپاه برگزار شد، ديگر آپاچی ها در امان نيستند.
اين موشک که بر روی سکوهای متحرک قابل حمل است، پيش از آن که بالگردهای دشمن به حدی نزديک شوند که بتوانند راکت های خود را شليک کنند، آن ها را رهگيری کرده و بدون خطا مورد هدف قرار می دهد. اين سيستم موشکی قادر است 4 موشک را به طور همزمان به سمت بالگردها شليک کند.
کارشناسان نظامی معتقدند با اختراع و توليد "رعد 1" تحولی بزرگ در سيستم نظامی خاورميانه ايجاد می شود زيرا يکی از برتری های مطلق آمريکا و اسراييل در هوا، همين بالگردهای آپاچی بوده اند که هدف قرار دادن آن ها بسيار مشکل و در مواردی ناممکن بوده است و به همين دليل، نيروی هوايی آمريکا در پروژه های عملياتی خود، حساب مطمئن و ويژه ای بر روی آپاچی باز می کند.
در مانور پيامبر اعظم (ص) همچنين نوعی موشک قابل حمل توسط نفر نيز آزمايش شد که پس از نفوذ به بدنه تانک ها منفجر می شود.
اين "آنتی تانک" که قدرت شکافندگی کم نظيری دارد، قادر است از بدنه مستحکم اکثر قريب به اتفاق تانک های دنيا عبور کند و آن ها را منهدم سازد.
اسلحه ديگری که برای اولين بار در اين مانور به نمايش گذاشته شد و توسط صنايع دفاعی ايران ساخته شده، نوعی تفنگ دوربرد است که می تواند اهداف خود را از فاصله 7 کيلومتری شناسايی و از فاصله سه كيلومتر به طور کاملا دقيق هدف قرار دهد.
از آنجا که نيروهای آمريکايی از جليقه های ضد گلوله استفاده می کنند، اين سلاح به گونه ای عمل می کند که گلوله های آن به راحتی از هر جليقه ضد گلوله می گذرد و فرد مهاجم را از پای در مي آورد.
منبع: رجانيوزمطالب مشابه :
قیمت اسلحه شکاری در ایران
انواع اسلحه شکاری در تهران با قیمت هایی از حدود ۴۰۰ هزار تومان تا پنج میلیون تومان و
فروش دوربین اسلحه
شکار وابزار - فروش دوربین اسلحه - لوازم شکار و دوربین اسلحهrifle scope و پایه دوربین وراهنمایی در
مجوز اسلحه شکاری
shooka *** شوکا *** shooka - مرکز مجاز خرید و فروش اسلحه و مهمات شکاری شوکا
براي كسب مجوز حمل سلاح شعبات متعددي در سراسر كشور داير شده است.
خريد و فروش اسلحه در به گفته معاون اسلحه و مهمات ارتش جمهوري اسلامي ايران، در خصوص صدور
تجارت اسلحه و دنياي امروز
در سال 1999 فروش اسلحه آمريکا به اين کشورها 9 /12 ميليارد دلار بود که در سال 2000 رشد چشمگير کرد و
روش زاجکاری
shooka *** شوکا *** shooka - مرکز مجاز خرید و فروش اسلحه و مهمات شکاری شوکا
قيمت انواع تفنگ ساچمه زني در ايران
انواع اسلحه شکاری در تهران با قیمت تومان به بالا در بازار اسلحه تهران خرید و فروش می
قیمت های جدید اسلحه های شکاری
مثل همیشه اسلحه های مختلفی در مغازه بخصوص ویترین داشتند (البته این بار محدودتر).
نخجیر 3
shooka *** شوکا *** shooka - مرکز مجاز خرید و فروش اسلحه و مهمات شکاری شوکا
فروش اسلحه شکاری نخجیر یک لول و روسی پوکه پران
هوراند شکار - فروش اسلحه شکاری نخجیر یک لول و روسی پوکه پران - توضیح مختصر در مورد شکار در
برچسب :
فروش اسلحه