تنبیه بدنی

پیشگفتار

اگر از والدین  ومعلمان مدارس بپرسیم استفاده از تنبیه برای تربیت کودکان یک روش مناسب است یا خیر اغلب پاسخ منفی خواهند داد. مع الاسف کم نیست مواردی  که شاهد تنبیه شدن کودکان توسط والدین یا معلمان آنان هستیم.تنبیه اصولا یک روش بازدارنده است و لذا باید اولا در مواردی نادر وفقط به عنوان مکمل روشهای جهت دهنده بکار گرفته می شود وثانیا می تواند به صورتهای مختلف  بکار برده شود که تنبیه بدنی یک شکل آن است وضمن آنکه اثرات تربیتی بسیار اندکی دارد ممکن است به سهولت تبدیل به یک روش ضد تربیتی شود.

مقدمه

امروزه یکی از دستاورد های جدید تکنیکهای آموزشی ((احترام به شخصیت کودک))را الزامی میداند

تنبیه وما:تنبیه به طور کلی به دو نحو اعمال می شود:1تنبیه بدنی2تنبیه اخلاقی.در اینجا بیشتر روی سخن با مربی وآموزگار است ونه چندان اولیا(پدرومادر)چرا که اولیا یدانش آموزان در ارتباط با حرفه ی مقدس آموزگاری نقش ثانوی را دارد.

تنبیه در اعصاروقرون مختلف:فردریشهربارت دانشمند وفیلسوف آلمانی الاصلی در این باره می گوید ((انقیاد باقدرت حاصل می شود ولازم است که قدرت متعادل ومتعارف باشد وتداوم این امر تا قبل از آنکه در کودک نشانه های ضعیفی ظاهر شود ضروری می باشد. کودک وتنبیه :موضوع نقش پذیری کودک در سنین خردسالی است. درتربیت کودکان موارد زیر لازم الاجرا ست:1مربی باید کودک را بشناسد وبا روانشناسی کودک آشنا باشد2به مساله تربیت بیندیشدوتصور خوبی از آینده ی کارش داشته باشدوشرایط لازم وکافی را برای کودک فراهم کند.

اسلام وتنبیه کودک:((اکرموا اولادکم واحسنوا آدابهم))شخصیت فرزندان خود را باز شناسید وآنها را گرامی بدارید.دوستشان داشته باشید وآنها را به نیکو ترین وجهی تربیت کنید وآداب زندگانی خوب را به ایشان بیاموزید.       ((رسول اکرم(ص)))

دانشمندان وتنبیه:دراین باره مهمترین موضوعی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که هرگز با سرکوب کردن اطفال ودیگران نمی توانیم عیوب اخلاقی آنها را برطرف کنیم.

عواقب تنبیه بدنی:تنبیه بدنی بدنی بچه ها را دروغگو بار می آورد-افسردگی و بیماریهای عصبی ایجاد میکند-باعث کند ذهنی میشود-اطمینان واعتماد به نفس را در بچه ها می کشد-نهایتا به سلامت روحی وجسمی طفل ضربه می زند.

دروغگویی: توصیه هایی چند جهت اصلاح  کودکان دروغگو:1ترک کردن تنبی های بدنی و زدودن محیط رعب و وحشت.2به درو بودن از هر گونه استیلا وسلطه جویی.دروغ کودکان را جلوه ندادن.

ریا کاری وحیله گری:نشانه ریا کار چهار نکته است:1پیش دیگران به عبادت خدا حریص است .2در تنهایی تنبل است.3 در هر کاری ستایش جو است.4درظاهر سازی می کوشد.

رنج وتحقیر:درد یکی ازاخطار های سیستم سلسله اعصاب جهت حفظ بدن است .کودک محروم از محبت با این گونه تنبیه ها نه تنها اصلاح نمی شود بلکه اگر در انظار انجام شده باشد خفیف وخوار هم می شود وخصیتی نا متعادل پیدا می کند.

ترس:ترس چیست ؟هراس یا فوبیا ممکن است ریشه در بد آموزیهای داشته باشدواغلب اکتسابی است.ترس ها را می توان به پنج نوع دسته بندی کرد:1ترس از تنفرد2ترس از حیوانات  3ترس از قطع عضو4ترس ازموقعیتهای اجتماعی 5ترس از طبیعت.

افسردگی:افسردگی چیست ؟1پژمردگی 2اندوهگینی 3انجماد 4دلسردی  ودر بعضی از آثار ادبی –افسردگی مترادف با قصه خوردن آمده است.علایم بروزافسردگی؟خلق ناشاد(افسردگی –غم –اندوه-نومیدی-عدم  رضایت کلی ونگرانی وبی علا قگی در همه کارها).

خود آزاری:اگر جلوی این گونه خود آزاری ها گرفته نشود کودک بعد ها هم نه تنها به این خود آزاری خو می کند بلکه طالب آن نیز میشود.

لجبازی:در شرایط مختلف خانوادگی واجتماعی افکار متغیر والدین ومربیان وافراد اجتماع بعضی از کودکان را به عکس العمل لجبازی می کشاند.

گوشه گیری وانزوا:اگر کودک تند خوییهای اولیا ومربیان خود را مغرضانه بداندنه تنها رفتارش عوض نمی شود بلکه به رفتار نا خوشایند خود آشکار وپنهان ادامه می دهد وبه طور طبیعی انگیزه تنبیه شدن در او تقویت می شود.

کند ذهنی:طفلی که تنبیه می شود از پرسجو و کنجکاوی باز می ماند ودر نتیجه به موجودی غیر فعال وکودن وکند ذهن مبدل می شود.

اراده:آدمی سرشار از نیروهای پنهان است تنها کافی است که به وجود این نیروها در درون خود پی ببریم در کنه وجود خویش نقب بزنیم وخودرا باز یابیم وبه اراده ی خود پی ببریم.

کنجکاوی:هرجانداری که درعرصه حیات به جولان درمی آیدحس کنجکاوی باخودبه همراه دارد.

عدم اعتمادبه نفس:بچه ای که تنبیه می شودنمی تواندبه خوداطمینان داشته باشدبچه هادرواقع نمی دانندکه وجه تمایزبین خوب وبدچیست.

کینه توزی:تنبیه بدنی بچه راکینه توزمی کند.کودک هم به طورمعمول ازکسی که به اوضربه ولطمه زده است کینه به دل میگیردوهرگزاورابه یادنمی برد.

بی اعتمادی:اگرکودکان مان به مااعتمادداشته باشندکلام مان رابهتردرک می کنندودرآن صورت گفتارمان تاثیرخودش راپیداخواهدکرد.

یاس:یاس ودلسردی طبعاامیدراازادم  میگیرد آدم راناامیدمیکندفردمایوس همیشه بامشکل نومیدی روبه رومیشودآدم مایوس ازدست زدن به هرکاری طفره میرودوکوتاهترین راه رابسیارطولانی میپندارد.

عصیان:عصیانگری کودکان نه تنها برای شان ثمری رادربرنمیگیردبلکه اولیاومربیان نیزگیج وسردرگم میشوندونهایتا عنان اختیارکودکان رارهامی کنندوآنهارابه خودوا میگذارند.

خشم وشرارت:تنبیه بدنی به کودک می آموزدکه هروقت خشمگین شدی شرارت کن.

تسلیم طلبی:تسلیم یعنی خودرادراختیارکسی یاچیزی قراردادن تسلیم شدن یعنی رهاکردن آزادی یعنی به قیددرآمدن ومحصورشدن یعنی ازدست دادن اراده وایقان.

عقده حقارت:احساس حقارت سبب میشودتاانسان اصلابه اعمال مفیدی که برایش موفقیتی هم به دنبال می آوردنیندیشیدوتوان مقایسه کردن استعدادهایش رابادیگران ازدست بدهد.

اظطراب ودلهره :علایم مشخص اظطراب عبارتندازترس وتشویش کلی درهرموقعیتی –شک وتردید-احساس درماندگی –حساسیت وعصبانیت بیش ازحد.اظطرا ب شباهت بسیارزیادی به ترس دارد.امابرترس میتوان به زاحتی غلیه کردوخودراازاین بندرهانید.

 توصیه های لازم به مربیان درموردکمک به دانش آموزانی که ازجلسه امتحان هراس دارند:سختگیری بی مورد معلمین درجلسات امتحان بابدبه نرمش ورافت تبدیل شود.دانش آموزانی که امتحان میشوندبایدسوالات آسانترراازاول پاسخ بگویندوبعدا به سراغ پاسخهای مشکلتر بروند.

سرپیچی وبی اعتنایی:گرچه نافرمانی ازحدرفت وتقصیرازحساب هرچه هستم همچنان هستم به عفوامیدوار((سعدی))

اندوه وحزن:تنبیه بدنی بچه هارااندوهگین ومحزون می کند.

تنفر:تنبیه بدنی دربچه تنفربرمی انگیزد.

ترشرویی:تنبیه بدنی بچه راعبوس بارمی آورد.

شادی:تنبیه بدنی شادیها رادربچه  سرکوب می کند.

دشمنی:تنبیه بدنی بچه ها رابه دشمنی بابزرگترهاوامیدارد.

شهامت وغرور:تنبیه بدنی شهامت وغروربچه هاراازبین می برد.

پرخاشگری:تنبیه بدنی بچه هاراپرخاشگرمیکند.

تنبیه بدنی نهایتابه سلامت روحی وجسمی طفل ضربه واردمی آوردذ.

تنبیه غیربدنی واخلاقی عبارتنداز:1-محروم کردن بچه هاازتفریح.2-رفتن به مهمانی برای طفل مهم است.3-ندادن پو.ل توجیبی4-ملامت وسرزنش کردن5-هشداردادن6-پندواندرز

باتوجه به پیامدهای ناگوارتنبیه امیدآن می رودکه اولیاومربیان گرامی بیش ازپیش خودرامجهز به سلاح دانش روانشناسی  کنندتاازاین طریق بتوانندگامهای مفیدتری هم برای خودوهم برای فرزندان خود بردارند.

 


مطالب مشابه :


تنبیه های بدنی مدرسه

خم گیــــــسو - تنبیه های بدنی مدرسه - ای هستی بخش به نام توآغازمی کنم ومی دانم که اگریک لحظه




جانشین‌های تنبیه بدنی در تربیت

بچه - جانشین‌های تنبیه بدنی در تربیت - - بچه . بچه . صفحه




تنبیه بدنی

مدرسه شهید عبادی نیا-شهرستان شاهین دژ - تنبیه بدنی - مدرسه شهیدعبادی نیا شهرستان شاهین دز




تنبیه بدنی

آموزش ابتدایی ناحیه یک قزوین - تنبیه بدنی - آموزش ابتدایی ناحیه یک قزوین




تنبیه بدنی

تنبیه بدني . محققين معتقدند كه تنبیه بدني كودكان مي تواند باعث ناراحتي هاي رواني آنها شود .




جایگزینی برای تنبیه بدنی کودک

همانطور که دیروز خدمتتان عرض کردم تنبیه بدنی عوارض بسیار خطرناکی را به دنبال خواهد داشت و




تاثیر تنبیه بدنی

معتادین زیادی دلیل گرایش خود را به مواد مخدر تنبیه بدنی که در محیط خانواده وجود داشته است




تنبیه بدنی

آل یاسین - تنبیه بدنی, اجتماعی - فرهنگی - مذهبی, تلاش بر آن است تا منتخبی از برنامه های اجرا




اثرات روانی تنبیه بدنی

روان برتر - اثرات روانی تنبیه بدنی - وبلاگ دانشجويان روانشناسي دانشگاه رازي




تنبیه بدنی کودکان و راه حل‏های جایگزین

تنبیه بدنی کودکان و راه حل‏های جایگزین. چنین والدین و مربیانی غافلند که اطاعت و انضباطی که




برچسب :