شهیدان باهنر و رجایی

شهیدان باهنر و رجایی

شهریور. ۰۷ دسته‌بندی نشده بدون دیدگاه
شهادت؛ هنر مظلومان بی ادعاست
 

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایران؛ در تقویم سالیانه ایران از ۸ شهریور به عنوان روز مبارزه با تروریسم یاد می شود؛ روزی که دفتر نخست وزیری به دست منافقان منفجر شده و باعث شهادت شهیدان مظلوم "رجایی و باهنر" شد.

در طی سال های پس از انقلاب، دشمنان و به ویژه منافقین از خدا بی خبر، نشان دادند که نمی توانند حکومتی را مبتنی بر حق و حقیقت و عدالت، بر تابیده و همواره دستشان به خون بی گناهان و مظلومان این مرز و بوم آغشته شد.

آن ها فکر می کردند با به شهادت رساندن مهره های اصلی، علمی و عملی انقلاب،  می توانند پایه های نظام جمهوری اسلامی را در ایران سست کرده و به مقاصد خود که همان تکیه زدن بر جایگاه حکومترانی است، برسند.

اما ظرفیت های این انقلاب تا به حدی عظیم و زاینده بود که با ترورهای پی در پی و کارشکنی های بسیار، نتوانستند مانع از حرکت رو به جلو آن شده و اعمال خشونت بارشان، خللی در ایمان استوار مردان و زنانی که در پای انقلاب مقاومت می کردند، نداشت.

ترور های بسیاری در طول سالیان، به دست منافقین و دشمنان انقلاب و نظام انجام شده، اما غافل از آن که در این کشور پهناور ، پتانسیل و ظرفیت های بالقوه و بالفعل زیادی وجود داشته و دارد که هیچگاه جایی خالی و جایگاهی بدون مسئول نمی ماند.

واقعه هشتم شهریور؛ یاد آور روزی است که دست اندر کاران دولت به مظلومانه ترین شکل ممکن با انفجار بمبی در دفتر نخست وزیری به شهادت رسیدند و ایران را یکپارچه در سوگ نشاندند.

یادآور روزی است که انقلاب؛ به ناچار از دست رفتن عزیزانش را نظاره گر بود، یادآور از دست دادن شخصیت هایی که سرمایه های عظیمش بودند، افرادی که بی محابا با هر رخداد ناگواری روبرو شده و از بذل جان خویش در راه اعتلای ایران اسلامی دریغ نکردند.

یادآور فاجعه ای عظیم است که رئیس جمهور محبوب، محمد علی رجایی و نخست وزیر متفکر ودانشمندش حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد جواد باهنر در انفجار دفتر نخست وزیری به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

زندگینامه شهید محمد علی رجایی


شهید محمد علی رجایی ، درسال ۱۳۱۲ هـ . ق ، درشهرستان قزوین متولد شد، تحصیلات ابتدایی را تا اخذ گواهینامه ششم ابتدایی درهمین شهرستان به انجام رساند.

درسن چهار سالگی از وجود داشتن نعمت پدر محروم شد و تحت تکفل مادری مهربان  قرار گرفت،  در سال ۱۳۲۷ به تهران مهاجرت کرد و سال بعد یعنی در ۱۳۲۸ وارد نیروی هوایی شد .

در مدت ۵ سال خدمت در نیروی هوایی ، دوره متوسطه را با تحصیل شبانه گذراند ، سپس درسال ۱۳۳۵ به دانشسرای عالی رفت و به سال ۱۳۳۸ دوره لیسانس خود را در رشته ریاضی به پایان برد و به سمت دبیر ریاضی به استخدام وزارت فرهنگ در آمد و به ترتیب در شهرستانهای خوانسار، قزوین و تهران به تدریس ، اشتغال ورزید .

شهید محمد علی رجایی در مدت تدریس، همیشه آموزگاری دلسوز، پرکار و شایسته بود و ضمن تدریس ، به فرا گرفتن علوم اسلامی و انجام فعالیت های سیاسی همت می گماشت . درسال ۱۳۴۰ به عضویت نهضت آزادی درآمد که منجر به دستگیری وی ( دراردیبهشت ۱۳۴۲ ) و پنجاه روز زندان شد .

پس از آزادی از زندان با شهید باهنر به سازماندهی مجدد "هیات موتلفه" پرداخت و برای پرورش افرادی که بتوانند نبردی مسلحانه را اداره نمایند ، به اعزام داوطلبانی به جبهه فلسطین، دست زد .

درهمین رابطه و برای تکمیل برنامه مزبو ر ( درسال ۱۳۵۰ ) خود شخصا به خارج ازکشور سفر کرد.، ابتدا به فرانسه و ترکیه رفت و از آنجا عازم سوریه شد .

شهید رجایی همگام با فعالیتهای سیاسی لحظه ای نیز از خدمات فرهنگی غافل نبود ، از آن جمله تدریس در مدارس کمال ورفاه ، همکاری با بنیاد رفاه و تعاون اسلامی با همکاری شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی و شهید دکتر باهنر و حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی را باید نام برد . 

وی با نهایت شجاعت و شهامت مدت دو سال ، در زندانهای انفرادی رژیم پهلوی انواع واقسام شکنجه ها را تحمل نمود و چون کوهی استوار مقاومت کرد.

دراثراین مقاومتها او را به زندان قصر وسپس به اوین فرستادند . او درزندان به ماهیت واقعی منافقین پی برد واز آنها تبری جست .

دوران زندان مجموعا چهارسال به درازا کشید وشهید رجایی درسال ۱۳۵۷ با اوج گیری انقلاب اسلامی همراه دیگر زندانیان سیاسی آزاد شد وبلا فاصله وارد مبارزات سیاسی و فرهنگی گردید و به اتفاق عده ای ازهمکارانش برای بسیج و سازماندهی مبارزات مخفی معلمان مسلمان، تلاش گسترده ای را آغاز کرد و موفق به ایجاد انجمن اسلامی معلمان شد .

او در راهپیمایی های عظیم سال ۱۳۵۷ مخلصانه و با تمام توان کوشید و نقش موثری در فعالیت های تبلیغاتی آنها داشت .

شهید محمد علی رجایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۵۸ ، مسئولیت وزارت آموزش وپرورش را به عهده گرفت و در زمان وزارت خود موفق به دولتی کردن کلیه مدارس شد .

سپس به عنوان نماینده مردم تهران درمجلس شورای اسلامی انتخاب گردید و به دنبال تمایل مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۸ مرداد ماه ۱۳۵۹ به عنوان اولین نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران به مجلس معرفی شد .

و با رای قاطع به نخست وزیری انتخاب شد . شهید محمد علی رجایی در این مسئولیت خطیر ، علی رغم این که به فاصله بسیار کوتاهی با توطئه عظیم استکبار جهانی در ایجاد جنگ تحمیلی از سوی رژیم صدام روبرو شد وهمچنین کارشکنی های بنی صدر و متحدانش و خرابکاریهای منافقین و ساواکی ها را در پیش رو داشت ، اما توانست به بهترین وجه از عهده انجام وظایف ومسئولیت های سنگین خود برآید.

به دنبال عزل بنی صدر از ریاست جمهوری ، شهید رجایی با رای اکثریت مردم محرومی که شاهد تلاشها ی صادقانه این فرزند صدیق ملت ومقلد با وفای امام ( ره ) بودند به ریاست جمهوری انتخاب شد .

دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی که توان تحمل وجود این مایه امید مستضعفان و عنصر ارزشمند و دلسوز را نداشتند درهشتم شهریور ماه ۱۳۶۰ او را به همراه یار قدیمی اش شهید باهنر در انفجار دفتر نخست وزیری به شهادت رساندند.

زندگینامه شهید حجت الاسلام دکتر محمد جواد باهنر


شهید حجت الاسلام دکتر محمد جواد باهنر، درسال ۱۳۱۲ دریک خانواده پیشه ور ساده درشهر کرمان به دنیا آمد و خواندن و نوشتن و قرائت قرآن را در مکتب آموخت وسپس به تحصیل علوم دینی درمدرسه معصومیه آن شهر پرداخت.

همزمان، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را نیز ادامه داد و پس از اخذ دیپلم درسال ۱۳۳۲ به قم رفت و سطوح عالی علوم اسلامی را درحوزه علمیه قم طی کرد. وی فقه را در محضر مرحوم آیت الله بروجردی ، فقه واصول را در محضر امام خمینی ( ره ) و تفسیر و فلسفه را نزد علامه طباطبایی فرا گرفت.

شهید باهنر سپس به تحصیلات دانشگاهی رو آورد و حدود سال ۱۳۳۷ موفق به اخذ لیسانس در رشته الهیات و بعد از آن موفق به اخذ فوق لیسانس در رشته علوم تربیتی و سپس دکترای الهیات از دانشگاه تهران شد.

شهید باهنر ضمن تدریس و ایراد خطابه وبرنامه ریزی دینی ، به تالیف کتب درسی اشتغال ورزید وحدود سی کتا ب وجزوه تعلیمات دینی را برای تدریس ( از دوره ابتدایی تا دانشسرا ) تالیف کرد، وی همزمان ، فعالیتهای اجتماعی خود را نیز ادامه داد ودر تاسیس " دفتر نشر و فرهنگ اسلامی " ، " کانون توحید" و" مدرسه رفاه " نقش موثری داشت .

شهید باهنر درسال ۱۳۴۱ ، همکاری خود را با نهضت اسلامی و سیاسی روحانیت به رهبری امام خمینی ( ره ) آغاز کرد و در اسفند ماه ۱۳۴۲ پس ازایراد سخنرانی هایی درمساجد " هدایت " ، " الجواد " و " حسینیه ارشاد" ، به مناسبت سالگرد حادثه " فیضیه " ، دستگیر شد و پس از آن متناوبا " شش بار به زندانهای کوتاه مدت محکوم شد واز سال۱۳۵۰ ممنوع المنبر گردید و بالاجبار در جلساتی که به عنوان کلاس درس برپا می شد ، سخنرانی و به بیان نقطه نظرات اسلامی ، انقلابی خود می پرداخت .

وی در سال ۱۳۵۷ به فرمان امام ( ره) و به همراه چند تن از یاران ، مامور تنظیم اعتصابات شد و در همان سال نیز با فرمان امام ( ره ) به عضویت شورای انقلاب اسلامی درآمد .

دیگر مسئولیتهای شهید باهنر پس از پیروزی انقلاب اسلامی عبارت بودند از:

۱- مسئولیت نهضت سواد آموزی ، نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان ، نماینده شورای انقلاب اسلامی در وزارت آموزش وپرورش ، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی.

۲- شهید باهنر که به سرنوشت آموزش کشور وآینده نونهالان انقلاب بی اندازه توجه داشت ومدام در فکر بهبود و پیشرفت آن بود، سرانجام در کابینه محمد علی رجایی به سمت وزیر آموزش و پرورش منصوب شد .

۳-  پس از فاجعه شوم بمب گذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت دکتر بهشتی ، شهید باهنر به عنوان دبیرکل حزب جمهوری اسلامی انتخاب شد و به دنبال انتخاب شهید رجایی به سمت ریاست جمهوری ، به عنوان نخست وزیر جمهوری اسلامی به مجلس معرفی شد که با رای قاطع مجلس به تشکیل کابینه خود پرداخت .

این شهید فرزانه و سراسر اخلاق و تواضع ، که خود را وقف خدمت به مردم ستمدیده کرده بود، سرانجام پس از سالها مبارزه و تلاش ، به همراه یار و یاور دیرینه ا ش " محمد علی رجایی" رئیس جمهوراسلامی ایران ، در هشتم شهریور ۱۳۶۰ در انفجار ساختمان نخست وزیری که به دست منافقین کوردل صورت گرفت ، به مقام منیع شهادت دست یافت .


مطالب مشابه :


دانشگاه فرهنگیان

و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در خصوص دانشگاه دانشگاه فرهنگیان کرمان.




سرپرست جدید پردیس شهید رجایی ارومیه

دانشجو معلمان دانشگاه شهید با هنر کرمان. جدید پردیس شهید رجایی ضمن تقدیر و




معرفی دانشگاه فرهنگیان کرمان، پردیس خواجه نصیرالدین طوسی(برادران)

طرح ساماندهی مراکز ، مرکز شهید رجایی مشمول طرح ساماندهی قرار دانشگاه فرهنگیان کرمان




در مراسم افتتاحیه دانشگاه فرهنگیان کرمان:

در مراسم افتتاحیه دانشگاه فرهنگیان کرمان پردیس شهید‌ باهنر شهید رجایی




نحوه انتخاب کد رشته

(مراکز تربیت معلم سابق و تربیت دبیر شهید رجایی دانشگاه فرهنگیان کرمان, دانشگاه




ظرفیت های دانشگاه های تربیت بدنی در مقطع ارشد

دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی. 14-ویژه فرهنگیان رسمی یا پیمانی دانشگاه شهید باهنر کرمان. 2-




فهرست دانشگاه‌های ایران

دانشگاه شهید باهنر کرمان. دانشگاه شهید مرکز تربیت معلم شهید رجایی تربت




شرایط پذیرش دانشجو معلمان در دانشگاه فرهنگیان

شرایط پذیرش دانشجو معلمان در دانشگاه ی شهیدان رجایی و باهنر شهید باهنر کرمان.




شهیدان باهنر و رجایی

به دنبال عزل بنی صدر از ریاست جمهوری ، شهید رجایی کرمان به دنیا دانشگاه تهران شد. شهید




بکارگیری فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر دانشگاه شهید رجایی

چرا تنها در صدد جذب نیرو از دانشگاه شهید رجایی هستند دانشگاه فرهنگیان کرمان.




برچسب :